Kış-İlkbahar 2018 Döneminde Cilt Bakım Rutinim - Gündüz

Mayıs 20, 2018 4 Comments A+ a-

Merhaba...

Bloga uzun süredir yazmadığımın farkındayım, bu bilinçli bir şekilde verdiğim bir karardı açıkçası. Hem blog yazmaktan eskisi gibi keyif almamam hem yazılarımın okunmaması hem de hayatımın bir türlü istediğim şekilde yoluna girmemesi bende bıkkınlık oluşturdu. Dürüst olmam gerekirse, burayı hiç bir zaman tamamen bırakabileceğimi zannetmiyorum çünkü, blogumu çok seviyorum. İnstagram vs inanın umurumda değil ancak, blogum benim emeğim, hobim, kaçışım. Eskisi gibi hafta üç yazı yazacağım diye kendimi zorlayacağımı zannetmiyorum ama özledikçe ve yazmak istedikçe burada olacağım. 

Bu küçük açıklamadan sonra, gelelim bugünkü yazımın konusuna... Aslında bu bir yazı dizisi olacak ve ne kadar sürecek inanın bilmiyorum. Kafamda bir zaman dilimi belirlemedim. Bu sene kış ve ilkbahar döneminde cilt bakımında kullandığım ürünleri önce gündüz ve gece rutinlerim olarak toplu yazılarda paylaşacağım. Sonrasında da tam boy olarak kullandığım her ürünün tek tek ayrıntılı inceleme yazılarını yazacağım. Böylece hem kuru ve hassas ciltler için toplu bir cilt bakım rutini alternatifi olur hem de blogum için güzel bir arşiv oluşmuş olur diye düşünüyorum. Umarım işinize yarar. Bugün başlıktan da anlayabileceğiniz gibi gündüz cilt bakım rutinimden, bir sonraki yazımda da gece cilt bakım rutinimden bahsedeceğim. Sonrasında da tek tek ürünleri anlattığım yazılarım gelecek. 


Kuru ciltler için cilt bakımı

Benim için gündüz yaptığım cilt bakımı, cildimi beslemekten çok korumaya yönelik bir rutinden oluşuyor. Dolayısıyla bu rutindeki asıl amacım cildimi nemlendirmek ve gün içerisinde dış etkilerden korumak... 
Hafta içi tam zamanlı çalıştığım için sabah 6'da kalkıyorum. Uyanır uyanmaz da hiç vakit kaybetmeden cilt bakımıma başlıyorum çünkü, kahvaltımı evde yaptığım için mümkün olduğunca hızlı olmam gerekiyor. 
Kış ve sonbahar aylarında sabahları yüzümü Diadermine High Tolerance yüz temizleme jeli ile yıkadım, o bitince de Nivea Creme Care yüz temizleme kremine geçtim. Bu iki temizleyici de oldukça nazik ürünler ve cildimi kurutmuyorlar. Özellikle Diadermine High Tolerance'ın içeriği şahane! Nivea için aynı şeyi söyleyemesem de, sabahları kullanmak için hiç fena değil. Yüzümü yıkadıktan sonra cildimdeki fazla suyu kurulayıp tonik olarak Miniso Green Tea Repairing Sprey kullandım. Bu yüz misti bence tam bir fiyat-performans ürünü ve yazısını yazmak için de sabırsızlanıyorum. 

Kuru ciltler için cilt bakımı

Bu kış ve ikbahar boyunca göz kremi olarak Lavera Illuminating Eye Cream kullandım. Bu kremi şu an sadece akşamları kullanıyorum ve hala bitmedi, kullandığım en bereketli göz kremi çıktı. 

Cildim çok kuru olduğu için, sanırım yaşımın da etkisiyle, bu sene gündüz bakım rutinimde de serum kullanma ihtiyacı hissettim. Beyond Himalaya Deep Moisture Serum-in-Oil serumu bir-bir buçuk pompa kadar alıp ellerimin arasında ısıtarak yüzüme tampon hareketlerle uyguladım. Bu serumdan çok memnun olduğumu şimdiden söylemeliyim. Bu sene gündüz nemlendiricisi olarak sürekli aynı ürünü kullanmadım ya da kullanamadım da diyebilirim. Zaman zaman Zeynuş'un ya da Başak'ın verdikleri testerları kullandım, bir ay kadar La Roche Posay Toleriane kullandım, sonrasında da Thalia Argan Musk nemlendiricime geri döndüm. Thalia Natural her alışverişimde Argan Musk nemlendiricinin 3-4 testerını yolluyor ve ben bu testerları bir kaba doldurunca neredeyse 30ml tam boy krem elde ettim. Yoğun yapılı ve başarılı bulduğum temiz içerikli bir nemlendirici Thalia Argan Musk ve geçen yazdan bu yana ara ara da olsa severek kullanıyorum. Hangi nemlendiriciyi kullanırsam kullanayım değişmeyen tek şey olarak, Kiko Hydra Pro-Glow nemlendiriciyle karıştırdım. Kiko'nun bu ürünü cilde şahane bir parlaklık veriyor ve cildimdeki donuk görüntüyü düzeltiyor. Tabi ki, bu sadece kozmetik olarak bir düzeltme yoksa bir bakım yapıp cildimi canlandırdığını düşünmeyin. Elimin içinde karıştırdığım iki nemlendiriciyi yüzüme nazikçe masaj yaparak uyguladım. 

Kuru ciltler için cilt bakımı

Yaz-kış güneş koruyucuyu cilt bakımımdan eksik etmiyorum. Kış ve ilkbaharda tercih ettiğim güneş koruyucular Loreal Sublime Sun Cellular Protect Spf30 ve Kiko City Filter Sunscreen Spf 50 Primer oldu. Kiko City Filter'ın yazısını buradan okuyabilirsiniz, incecik yapılı bir makyaj bazı; fakat yazın kullanmanızı önermem çünkü çok fazla koku maddesi içeriyor. Yine Sublime Sun da bana göre yaz için yeterli değil. 
Son olarak, Lola Bomb Strawberry Daiguri lip balmı dudaklarıma sürüp gündüz cilt bakım rutinimi tamamladım.

Kuru ciltler için cilt bakımı

Bu yazı oldukça uzun ve bu rutin de çok çetrefilli görünebilir ama uygulaması yazmasından çok çok daha kısa sürüyor, hatta bence okumasından da. Sabah cilt bakım rutinim toplamda 5-6 dk zamanımı ancak çalıyordur fakat, bu sayede gün içinde hem cildim nemini kaybetmiyor hem güneşin zararlı etkilerinden ve serbest radikallerden korunuyor hem de makyajım çok iyi görünüyor.
Şunu her zaman hatırlatmak istiyorum; cildimiz en büyük organımızdır ve ona ihtiyacı olan bakımı yaparsak o da görevini daha iyi yapar ve yılların hasarından da hem daha geç etkilenir hem de daha sağlıklı olur. Dolayısıyla, kısa süreli seyahatlerim dahil olmak üzere, cilt bakımımdan taviz vermiyorum. 

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere...
Sevgiler...

4 yorum:

  1. Aa Blanacim yazmis 🤗🤗🤗.ben bu kis cildimi nemlendirici ve peeling disinda ihmal ettim 😊 cok

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık Blanam,
    Benim de hazırlamak istediğim bir seri, sen başlamışsın; devamını merakla bekliyorum!
    Bu arada da ben de kendiminki paylaşabilirim umarım en kısa sürede �� Miniso Spreyi çok merak ettim cidden, yazını bekliyorum!
    Kocaman öptüm!
    Zeynuş

    YanıtlaSil
  3. Bence Kore cilt bakım rutinine göre kısa bile sayılır :) Şaka bir yana, ben abartı bir şey görmedim ama pek çok insan yalnızca nemlendirici ile yetindiğinden fazlaymış gibi düşünebilir. Halbuki senin de yazdığın gibi, cildimize yatırım yapmayacaksa ve özen göstermeyeceksek, neye yapacağız acaba?
    Derken, ben de cilt bakım rutinimi epey sadeleştirdim çünkü Zeynuş'un deyimiyle cildimin bu ara şımardığını ve istediği her şey oldukça azıtan çocuk misali sapıttığını düşünüyorum. Hem bu yüzden, hem de rutinimden bazı adımları çıkardığımda cildim o adımlara yeniden ihtiyaç duyacak mı, duymayacak mı diye merak ettiğimden daha sade bakım adımlarım var. Temizleyici-tonik-serum-krem. Tamam 4 adım da çok olabilir ama yok essence, yok göz çevresi serumu, yok oraya ayrı buraya ayrı ürün derken biraz yormuşum sanki kendimi de cildimi de. Yazın sıcağından da destek alıp böyle bir yol izledim. Gerekirse acil durum kitimi devreye sokuyorum (şu LR üçlü set). Şimdilik iyi gidiyor gibi, bakalım :)
    Bu arada, şu Kiko Pro-glow cidden güzele benziyor. Bazlarım biterse bir bakıciim kendisine :) Öperim Blana'cım, sonraki yazılarını merakla bekliyorum!

    YanıtlaSil
  4. Gündüz bakımında nemlendirici, güneş kremi ve lip balm harici başka ürün kullanmasam da gece rutinimle ilgili ben de bir yazı yazmak istiyordum. Sizin yazınızı da keyifle okudum, devamını ve ürünlerin ayrı inceleme yazılarını merakla bekliyorum. Çok sevgiler! ♥

    YanıtlaSil