Isana Hydro Booster Serisi - Maskeler

Haziran 27, 2019 8 Comments A+ a-

Merhaba...

Mart ayının ortalarında Isana Hydro Booster serisinin ampullerini 7 gün boyunca kullanmış ve ilk izlenimlerimi instagram hesabımda, şuradaki yayınımda yazmıştım. Ampullerden çok memnun kalınca, bu kürleri 28 gün boyunca yapmaya ve serinin içeriğini beğendiğim, kendi kullanımıma uygun bulduğum maskelerini de denemeye karar vermiş; ürünlerle ilgili ayrıntılı bir blog yazısı yazacağımı da söylemiştim. Dün, Isana Hydro Booster serisinin Hyaluron Booster ampullerinden buradaki yazımda bahsettim, bugün krem maskesinden; göz altı, alın ve yüz için üretilmiş kağıt maskelerinden ayrıntılarıyla bahsedeceğim. Yazı büyük ihtimalle bayaca uzun olacak, dolayısıyla ilginizi çeken kısmı ürün başlıklarını takip ederek de okuyabilirsiniz. Maskelerle ilgili düşüncelerimi yazmaya başladığım kısma kadar bu yazı ilkiyle aynı bilgileri içeriyor, ilkini okuduysanız önümüzdeki iki paragrafı atlayabilirsiniz.

Isana Hydro Booster Maskeler

Isana, Rossmann kozmetik marketlerin kendi markası... Dolayısıyla -özellikle yurt dışında- oldukça uygun fiyatlara satılıyor. Marka, hayvan deneyleri yapmıyor ve vegan ürünleri de var. Isana markası altında piyasaya sunulan her ürünün çok temiz içerikli olduğunu söyleyemem ama biraz okuyarak ve inceleyerek markanın temiz içerikli bir çok ürününü keşfedebilirsiniz. Isana cilt bakımından, saç bakımına ve renkli kozmetiğe kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip, ulaşılabilir bir marka...

Isana Hydro Booster Maskeler

Isana'nın Hydro Booster serisi, adından da anlayabileceğimiz gibi, cildi yoğun şekilde nemlendirerek ışıltılı bir cilt görünümü sağlamayı hedefliyor. Bu seri, nemsizlikten kaynaklı kırışıklıkların toparlanmasına ve bu sebeple oluşabilecek ince çizgilerin oluşmasının önüne geçilmesine yardımcı olmayı vaadediyor. Oldukça geniş bir ürün yelpazesi olan Hydro Booster serisinde göz kreminden cilt serumlarına, nemlendiricilere ve maskelere kadar her ihtiyaca uyabilecek bir ürün bulunuyor.

Isana Hydro Booster Maskeler

Isana Hydro Booster Nemlendirici Bakım Maskesi 8'er ml ürün içeren ikili ambalajda satılıyor. Cildi yoğun şekilde nemlendirmeyi ve ferahlatmayı hedefliyor. Serinin diğer ürünleri gibi, cilt kuruluğundan kaynaklanacak yeni çizgilerin oluşmasını engellemeyi ve cildin nem dengesini korumaya yardımcı olmayı vaadediyor. Bu maske neme ihtiyaç duyan ciltlere uygun bir ürün... Temiz cilde, göz ve dudak çevresinden uzak kalmak kaydıyla eşit bir şekilde, yaklaşık 2mm kalınlığında uygulanması öneriliyor. Bu şekilde 10-15 dk bekledikten sonra, cilt üzerinde kalan ürünü masaj yardımıyla cilde yedirmemiz ya da bir mendille silmemiz öneriliyor. Haftada 1-2 kez uygulanabiliyor.

Isana Hydro Booster Maskeler
Isana Hydro Booster Maskeler

Su bazlı bu maske, tatlı badem yağı, gliserin, shea yağı, aloe vera ve panthenol içeriyor. cosDNA içerik listesini de aşağıda görebilirsiniz; parfüm dışında istenmeyen bir içeriği yok, mineral yağ, alkol, silikon, paraben ve bht içermiyor. Bu maske de, ampuller gibi vegan formüle sahip... Ben bir poşetteki ürünü küçük bir seyahat kabına aktararak maskeyi önerildiği şekilde kullandım. Bir poşetten 4-5 kullanımlık ürün çıkıyor ve 2'li paketi yaklaşık 10 kez kullanabiliyorsunuz. Beyaz renkli, oldukça katı kıvamdaki bu maske cildi gerçekten şahane nemlendiriyor! Maskeyi yüzüme yayıp 15 dk bekledikten sonra masaj yaparak kalan kısmı cildime yedirdiğimde yumuşacık bir doku bırakıyor. Cildim adeta bebek cildi gibi oluyor. Çiçeksi ve çok hafif bir kokusu var.

Isana Hydro Booster Maskeler
Isana Hydro Booster Maskeler

Isana Hydro Booster Nemlendirici Bakım maskesini kuru ve çok kuru ciltlerin oldukça seveceğini düşünüyorum. Ben özellikle duş sonrasında cildime uygulayıp, tüm gece bıraktığımda etkisini oldukça beğendim. Önerildiği gibi, haftada 1-2 kez kullanmak gerekiyor; üst üste gece kremi gibi kullanmak isterseniz ağır gelebilecektir. Ben bir kaç gece üst üste kullandığımda cildim reaksiyon gösterdi ancak önerildiği şekilde haftada 2 kez kullanarak çok memnun kaldım.

Isana Hydro Booster Maskeler
Isana Hydro Booster Maskeler
Isana Hydro Booster Maskeler

Isana Hydro Booster Kağıt Yüz Maskesi, nemsiz ciltler için önerilen, cildi rahatlatmayı, ferahlatmayı hedefleyen bir ürün... Cildin yağ ve nem dengesini koruyarak, cilde canlı ve yumuşak bir his vermeyi vaadediyor. Temiz cilt üzerinde 8-10 dk bekletildikten sonra çıkarılması ve kalan ürünün cilde masajla yedirilmesi öneriliyor. Maske sonrası serinin nemlendiricisinin kullanılması önerilmiş.

Isana Hydro Booster Maskeler

Bu kağıt maske, kalın yapıda (bez malzemeden), küçük yüzler için oldukça uygun bir ürün... Alışık olduğumuz gibi, maskeyi paketten çıkardığımızda aşırı ıslak bir yapıyla karşılaşmıyoruz. Maske, paketteki ürünü tamamen emmiş olarak çıkıyor ve boyun bölgesine de uygulamak için ekstra bir serum kalmıyor. Maskeyi yüzüme yerleştirip 8-10 dakika beklediğimde, cildimde hafif bir rahatlama ve nemlenmeden öte bir durum hissetmedim. Bu maskeden 2 tane kullandım ve iki kullanımımda da fikrim değişmedi. Hydro Booster serisinden kullanıp sıradan bulduğum tek ürün de bu oldu, diyebilirim. Sanırım, etkisinin yoğun serum içeren kağıt maskeler gibi olmamasından dolayı, firma da ardından nemlendiricimizi uygulamamızı önermiş.

Isana Hydro Booster Maskeler

Su bazlı Hydro Booster kağıt maske; gliserin, aloe vera, yabani semizotu ekstresi ve cupuaçu yağı içeren bu maske yine parfüm harici istenmeyen bir içeriğe sahip değil. Mineral yağ, etil alkol, silikon, paraben ve bht içermiyor.

Isana Hydro Booster Maskeler

Isana Hydro Booster Stirn-Tuchpads alın pedleri ise, alın bölgesinde özellikle nemsizlikten kaynaklanan mimik kırışıklıklarını önlemeye yardımcı olmayı hedefliyor. Yerleşmiş çizgilerle ilgili bir iddiası yok, ilk çizgilenmelerle savaşmayı vaadediyor. Temiz alın bölgesine maskenin yerleştirilip 8-10 dk kadar bekledikten sonra çıkarılması öneriliyor. 3'lü paket halinde satılan bu maskeler, 15 günde bir kez uygulandığında 1,5 aylık bir kullanım sağlıyorlar. Bu maskelerin uygulandıktan 2 saat sonra, cildin nem oranını %38'e kadar arttırdığı tespit edilmiş. Yine nemsiz tüm ciltler için uygun...

Isana Hydro Booster Maskeler

Klasik burun bantlarının oldukça büyüğü gibi bir şekle sahip olan alın pedleri, kaş hizasından itibaren tüm alna tam olarak oturuyor. Bu ürün de, tıpkı yüz maskesi gibi bez yapısına sahip... Bez paketteki tüm ürünü emmiş olarak çıkıyor fakat, yapısı oldukça ıslak. Ben her kullanımımda maskeyi alnımda 15 dk kadar beklettim ve çıkardıktan sonra kalan ürünü masaj yaparak cildime yedirdim. Bu alın pedleri, cildime gerçekten yoğun nem veriyor ve alnımda daha gergin bir his bırakıyor. Yorgunluk ve nemsizlikten kaynaklı çizgileri hafifletiyor; çok memnun kalarak kullandığım ve bittikçe alacağım bir ürün oldu. 

Isana Hydro Booster Maskeler

Isana Hydro Booster Stirn-Tuchpads su bazlı; gliserin, aloe vera yaprağı suyu, hyaluronik asit, cupuaçu yağı ve avokado yağı içeriyor. Parfümlü olması dışında içeriğinde olumsuz bir şey yok; mineral yağ, silikon, petrol ürünü, etil alkol, paraben ve bht içermiyor

Isana Hydro Booster Maskeler

Isana Hydro Booster Augenkonturenpads, göz çevresi için onarıcı pedler; göz çevresini rahatlatmayı, düzenli kullanılması durumunda nemsizlikten kaynaklanan ince çizgilerin oluşmasını engellemeye yardımcı olmayı hedefliyor. Nemsiz tüm ciltler için uygun olan bu maskeleri güneşlendikten sonra ve ya hassaslaşmış, kızarık cildinize uygulamamanız gerekiyor. Temiz göz çevresine, kuru ellerle pedleri çıkartıp jel kısmı cilde gelecek şekilde göz altlarına yapıştırarak kullanılıyorlar. 10-15 dk içinde maskedeki aktif maddeler cilt tarafından emiliyor ve bu sürenin sonunda pedleri kolaylıkla göz altımızdan çıkarıyoruz. Bir kutudan 6 kullanımlık maske çıkıyor ve haftada 2 kez kullanımla yine 1,5 aylık kullanım süresine sahip olabiliyoruz. 

Isana Hydro Booster Maskeler

Ben bu maskeleri genellikle duştan sonra iyice temizlenmiş cildime uyguluyorum. 15 dk kadar bekletip göz altlarımdan çıkarıyorum. Bu pedlerin de yine cildi nemlendirerek sağladığı antiageing etkisini hissediyorum. Göz altlarını bence oldukça güzel toparlıyorlar ve haftada 2 kez düzenli kullanımla benim göz pınarlarıma yakın bölgedeki ince kırışıklıklarımın derinliğini bir miktar toparladıklarını gözlemledim. Bu pedler, göz altınızı ıslak bırakacak ürünler değiller, çıkardıktan sonra üzerine göz kreminizi uygulayabilirsiniz (firma da bunu öneriyor). Üzerine sürülen göz kreminin nemlendirme etkisini ise bayaca arttırıyorlar. Bunlar da, yine bittikçe satın almaya devam edeceğim ürünler... 

Isana Hydro Booster Maskeler

Isana Hydro Booster Augenkonturenpads serinin diğer maskeleri gibi su bazlı; gliserin, yıldız anason, çin takkesi ve hyaluronik asit (tuzlaştırılmış versiyonu) içeriyor. Etil alkol, mineral yağ, parfüm, silikon, paraben ve bht içermiyor.

Isana Hydro Booster Maskeler

Umarım Isana Hydro Booster serisinden seçtiğim ürünlerle ilgili bu yazılar sizlere fikir verebilmiştir. Bu seri zaman zaman indirime de giriyor ve çok daha uygun fiyatlara ulaşabiliyoruz. Hydro Booster serisindeki her ürün tamamen temiz içerikli değil ya da içerik olarak hepimize hitap etmeyebilir. Fakat, bu serinin oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum. Biraz içerik okuyarak ve rafların önünde belki bir 5 dk nızı ayırarak kendinize uygun bulabileceğiniz diğer seçeneklere de bakabilirsiniz. Günümüz koşullarında uygun fiyatlı, iyi içeriklere ve aktiflere sahip, etkisini alabileceğimiz ürünler bulmak biraz araştırmayla eskisi kadar zor değil. 

Sevgilerimle...

Isana Hydro Booster Serisi - Hyaluron Booster Ampuller yorumlarım için bu cümleye tıklayabilirsiniz

8 yorum:

  1. Buyur bakalım, yeni masraf kapısı! Tüm yüz maskesi dışındakileri gidem de Rossmann'dan alam bari :)))) Çok canım çekti çünkü! Özellikle alın ve göz maskeleri epey ilgimi çekti; ayrıca krem nem maskesinin kullanım ömrü bir harika! Senin gibi kaba boşaltarak kullanabilirim ben de! Ellerine sağlık Blana'cım, yine şahane bir ürünle tanıştık sayende! Çok öperim!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım maskeleri de indirim kovalayıp almak en iyisi, o şekilde bayaca uygun fiyata geliyorlar. Ve tüm yüz maskesi dışındaki tüm maskeleri çok beğendim, bence sen de seversin.
      Teşekkür ederim canımcım güzel sözlerin için. Çok çok öpüyorum <3

      Sil
  2. Göz çevresi için olanı kullanıyorum zaman zaman anlık etkisini seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzenli kullanımda daha etkili oluyorlar ama anlık etkileri de güzel.
      Sevgiler...

      Sil
  3. Ampülleri de maskeleri de gerçekten merak ettim, özellikle göz çevresi pedlerini aşırı yorulduğum günlerin sabahında denemek isterim. İlk fırsatta satın alıp deneyeceğim, çook teşekkürler bu yazılar için.

    Sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göz çevresi pedleri yorgun sabahlar için çok iyi olabilir :) Umarım denemeye karar verdiğin tüm ürünlerden benim kadar memnun kalırsın.
      Okuduğun için ben teşekkür ederim! Çok sevgiler... <3

      Sil
  4. Bir zamanlar bu markanın inanılmaz güzel göz maskelerdi vardı. 4 lü paket şeklinde. Ben stoklamıştım iyi ki stoklamışım. Nasıl nemlendiriyor anlatamam. Keşke tekrar gelse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu serideki maskeler de hiç fena değil. Uygun fiyatlı ve iyi nemlendiren maskelerin hepsi gelse ne iyi olur :)
      Sevgiler...

      Sil