Isana Hydro Booster Serisi - Ampuller

Haziran 26, 2019 4 Comments A+ a-

Merhaba...

Mart ayının ortalarında Isana Hydro Booster serisinin ampullerini 7 gün boyunca kullanmış ve ilk izlenimlerimi instagram hesabımda, şuradaki yayınımda yazmıştım. Ampullerden çok memnun kalınca, bu kürleri 28 gün boyunca yapmaya ve serinin içeriğini beğendiğim, kendi kullanımıma uygun bulduğum maskelerini de denemeye karar vermiş; ürünlerle ilgili ayrıntılı bir blog yazısı yazacağımı da söylemiştim. Bugün, Isana Hydro Booster serisinin Hyaluron Booster ampullerinden, yarın krem maskesinden; göz altı, alın ve yüz için üretilmiş kağıt maskelerinden ayrıntılarıyla bahsedeceğim. Yazılar büyük ihtimalle bayaca uzun olacak, dolayısıyla ilginizi çeken kısmı ürün başlıklarını takip ederek de okuyabilirsiniz.


Isana Hyaluron Booster Ampuller

Isana, Rossmann kozmetik marketlerin kendi markası... Dolayısıyla -özellikle yurt dışında- oldukça uygun fiyatlara satılıyor. Marka, hayvan deneyleri yapmıyor ve vegan ürünleri de var. Isana markası altında piyasaya sunulan her ürünün çok temiz içerikli olduğunu söyleyemem ama biraz okuyarak ve inceleyerek markanın temiz içerikli bir çok ürününü keşfedebilirsiniz. Isana cilt bakımından, saç bakımına ve renkli kozmetiğe kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip, ulaşılabilir bir marka...


Isana Hyaluron Booster Ampuller

Isana'nın Hydro Booster serisi, adından da anlayabileceğimiz gibi, cildi yoğun şekilde nemlendirerek ışıltılı bir cilt görünümü sağlamayı hedefliyor. Bu seri, nemsizlikten kaynaklı kırışıklıkların toparlanmasına ve bu sebeple oluşabilecek ince çizgilerin oluşmasının önüne geçilmesine yardımcı olmayı vaadediyor. Oldukça geniş bir ürün yelpazesi olan Hydro Booster serisinde göz kreminden cilt serumlarına, nemlendiricilere ve maskelere kadar her ihtiyaca uyabilecek bir ürün bulunuyor.


Isana Hyaluron Booster Ampuller

Isana Hyaluron Booster ampuller, cilde 24 saat yoğun nem sağlamayı vaadediyor. Bir kutunun içerisinden ince cam şişelerde muhafaza edilmiş 7 adet serum bulunuyor. Her bir serum 2ml ürün içeriyor. Böylece, bir kutu ile 7 günlük kür yapabiliyorsunuz. Yapılan araştırmalarla bu ampullerin uygulandıktan 2 saat sonra cildin nem seviyesini %36'ya kadar arttırdığı gözlenmiş. Dermaroller ile uygulama yapmaya uygun değiller, bu işlem için özel olarak üretilmiş ampulleri ve serumları seçmek gerekiyor. Tüm cilt tipleri için uygun olduğu belirtilen bu ampuller, cilde uygun ph seviyesine sahipler ve vegan formüllüler... Cildimizi temizledikten sonra, bir ampulü dikkatlice kırarak avucumuzun içine dökmemiz ve göz çevresinden uzak tutarak eşit bir şekilde yüz, boyun ve dekolte bölgesine masaj yaparak yedirmemiz öneriliyor. Ardından, serinin nemlendiricisini (ya da benim gibi kendi nemlendiricinizi) uyguluyorsunuz.


Isana Hyaluron Booster Ampuller
Isana Hyaluron Booster Ampuller

Ben mart ayında yaptığım 7 günlük ilk kürden sonra, bayram dönemini de kapsayan Avrupa seyahatimizde başlayarak 14 günlük ikinci bir kür daha yaptım. 28 günlük sürenin yaz mevsiminde benim çok çok kuru cildim için bile fazla olduğunu düşündüğümden 14. günde ampulleri kullanmayı bıraktım. Cilt kendini gece yenilediği için, ampulleri hep gece cilt bakım rutinimde kullandım. Cildimi temizleyip tonikledikten sonra, nemli cildime bir ampulu yavaş yavaş masaj yaparak yedirdim. 2 ml ürün gerçekten çok fazla gelebilir ancak, serumu hem yüz hem boyun hem dekolte bölgesine uyguladığınızda hepsini kullanıyorsunuz. Ben de öyle yaptım. Bu ampulleri, içindeki ürün fazla diyerek ertesi güne saklamamak gerekiyor. Açıldıktan hemen sonra tüketilmeliler, dolayısıyla dekolte bölgenize de mutlaka uygulayın. Zaten en ihmal ettiğimiz ve en nemsiz kalan bölgelerimiz bence boyun ve dekolte bölgesi...


Isana Hyaluron Booster Ampuller
Isana Hyaluron Booster Ampuller

Hyaluron Booster ampuller, açık mor-mavi renkli, oldukça akışkan ve ince yapılı bir formüle sahip... Cilt tarafından kolayca emiliyorlar. Uyguladıktan sonra ciltte ıslak bir doku oluşturuyorlar fakat, kısa sürede kuruyorlar. Ben serumlar kuruduğunda üzerine kullandığım nemlendiriciyi uygulayarak cilt bakımımı sonlandırdım.


Isana Hyaluron Booster Ampuller

Isana Hyaluron Booster ampuller, kuru ve nemsiz cildimin gerçekten çok rahatlamasına yardımcı oldular. Özellikle serumları kullandığım iki ayrı dönemde de, cildimi daha dolgun ve neme doymuş hissettim. Bu ampullerin cilt kalitemi kesinlikle arttırdığını düşünüyorum. Cildi yoğun şekilde nemlendirdikleri için, nemsizlik dolayısıyla derinleşen çizgileri gerçekten hafifletiyorlar. Bence, düzenli kullanımda yine cilt kuruluğundan kaynaklı çizgilenmeyi de önleyeceklerdir. Cildim sabahları uyandığımda adeta su içmiş gibi görünüyor ve sağlıkla parlıyor, daha diri görünüyor. Uzun motor yolculuğunda da, geceleri bu ampulleri kullanmanın cildimin aşırı kuruyup çatlamalardan koruduğunu düşünüyorum. 11 gün boyunca, günde 7-8 saat rüzgara ve güneşe maruz kalmama rağmen cildim umduğumdan çok daha iyi durumda olarak eve döndüm, sonrasında da ampul kullanımına devam ettiğim için hızlıca cildim toparladı. Mart ayında yaptığım ilk 7 günlük kürde, 5. günden itibaren özellikle burun kenarlarımda (cildimin en ince ve hassas bölgesi) hafif bir hassasiyet oluşmuştu ancak, ikinci yaptığım 14 günlük kür boyunca o durumu yaşamadım.


Isana Hyaluron Booster Ampuller
Isana Hyaluron Booster Ampuller

Hyaluron Booster ampuller, su bazlı ve gliserin, panthenol, hyaluron (sodium hyaluronate: bildiğimiz hyaluronik asitin tuzlaştırılmış versiyonu; bu sayede cilt tarafından daha iyi tolere ediliyor ve daha fazla nem tutmayı sağlıyor), arpa ektresi ve üre içeriyor. Bu aktif maddelere bile bakınca ampullerin tam bir kuru/nemsiz cilt dostu olduğunu görebilirsiniz. Ürünün tam cosDNA listesini buradan görebilir, aktif maddelerini aşağıdaki listeden inceleyebilirsiniz. Ampullerin hafif parfümlü olmaları dışında, benim açımdan söylenebilecek olumsuz bir içerikleri yok. Mineral yağ, silikon, paraben, bht içermiyorlar. Bu serinin bir ampul çeşidi daha var, o silikon bazlı; satın alırken dikkat etmekte yarar var.


Isana Hyaluron Booster Ampuller
Isana Hyaluron Booster Ampuller

Isana Hyaluron Booster ampulleri özellikle mevsim geçişlerinde ve cildimin çok kuru/nemsiz olduğu zamanlarda kür olarak kullanmaya devam edeceğim. Ben etkilerinden oldukça memnun kaldım. Kendi adıma, ampulleri 7 ya da 14 günlük kürler halinde yapmanın büyük farkını görmedim fakat, kürü bitirdiğimde normal olarak ampullerin etkileri de 1-2 gün içerisinde azalmaya başladı. Kürü tamamladıktan sonra, sabahları cildimde gözlemlediğim o neme doymuş görüntü eski halini almaya başlıyor ancak, bu tarz yoğun bakımların (düzenli cilt bakımıyla birlikte olmak kaydıyla) cilde iyi geldiğini düşünüyorum

Sevgilerimle... 

4 yorum:

  1. Canikom, senin bana verdiğin seti de ben kullandım her gece ve yazdıklarına aynen katılıyorum. Cildin nem seviyesini ciddi anlamda arttırıyor ve oldukça dolgunlaştırıyor! İndirim dönemlerinde stok yapıp mevsim geçişlerinde kür halinde kullanmaya karar verdim ben de. Ama bir ampul gerçekten bana da fazla geldi, dekolteye uygulamak da sıfır yaka tshirt pijama ile eziyet olduğundan Ahmet'le paylaştık. Kendisi de bayıldı etkisine, her gece "bu gece serum yok mu?" diye sordu ahahahaha :)) bittiğine benden çok üzülmüş olabilir. Deneme fırsatı verdiğin için çok teşekkür ediyor, serinin diğer ürünlerinin yazılarını merakla bekliyorum!!! Öpücükler!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımcım, ampulleri ailece kullanıp beğenmenize çok çok sevindim :) Ahmet'le paylaşmak gerçekten çok iyi fikirmiş.
      Mevsim geçişlerinde ben de kullanacağım sürekli.
      Ben de kocaman öpüyorum seni! <3 <3

      Sil
  2. Bu yazıyı okumak benim için çoook iyi oldu, son zamanlarda gerçekten böyle bir küre ihtiyacım vardı. Bahsettiğiniz kadarıyla 7 günlük bir kür benim de cildime iyi gelebilir yaz sıcağından şaşırdığı şu dönemlerdde, ilk rossmann ziyaretimde satın alıp denemeyi düşünüyorum.

    Bu açıklayıcı ve bilgilendirici yazı için çok teşekkürler, sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olabildiğime çok çok sevindim :) 7 gün ve 14 gün arasında etkisinin daha uzun sürmesi dışında cildimde bir fark olmadı açıkçası, 7 günlük kür bence de yetecektir.
      Denediğinde yorumlarını merakla bekliyor olacağım.
      Kocaman sevgiler <3

      Sil