Cosmed Sun Essential Güneş Koruyucu-Tüm Cilt Tipleri İçin

Haziran 14, 2019 4 Comments A+ a-

Merhaba...

Cosmed güneş koruyucuların iki çeşidini bu senenin başında yakaladığım çok avantajlı bir kampanyayla satın almış ve karma-yağlı ciltler için olan versiyonu ile ilgili düşüncelerimi de burada yazmıştım. Bugün Cosmed Sun Essential Güneş Koruyucuların tüm cilt tipleri için uygun olan versiyonu hakkındaki düşüncelerimi yazacağım. 


Cosmed Güneş Koruyucu

Cosmed Sun Essential Güneş Koruyucu, içerdiği filtreler ile cildi UVA ve UVB radyasyonuna karşı korumayı hedefliyor. Güneşin etkisi ile hassaslaşan cildi sakinleştirmeyi ve serbest radikallerden cildi korumaya yardımcı olmayı vaadediyor. Kullanmadan önce ürünü iyice çalkalamamız ve göz çevresinden uzak tutmamız öneriliyor. Güneşe çıkmadan 30 dakika önce cilde eşit miktarda dağıtarak uygulamamız ve iki saatte bir yenilememiz öneriliyor. Ciltte beyaz kalıntı bırakmayacağını ve makyaj altı kullanımına da uygun olduğu belirtiliyor. Spf 50 UVB koruması ve PA+++ UVA koruması içeriyor


Cosmed Güneş Koruyucu

Beyaz renkli, neredeyse kokusuz bir ürün olan Cosmed Sun Essential Güneş Koruyucu, yoğun bir losyon kıvamında, kremsi bir ürün... Yapısı ince ve cildimizde varlığını tamamen unutabileceğimiz kadar hafif bir formülü yok, daha çok klasik güneş kremlerinin dokusuna sahip olduğunu söyleyebilirim. Cilt üzerinde oldukça parlak bir bitiş bırakıyor ve bir süre kremin varlığını hissediyorsunuz. Dolayısıyla özellikle yüzünüz için, incecik ve kolay emilen bir güneş koruyucu arayışındaysanız, bu ürünü sevmeyebilirsiniz. 


Cosmed Güneş Koruyucu

Cosmed güneş koruyucuyu, ben sabahları cilt bakımımı yaptıktan sonra, tüm yüzüme ve boynuma eşit miktarda dağıtıp, biraz bekledikten sonra iyice yedirerek uyguladım. Bu krem, uygulandığında hafif de olsa beyaz tabaka bırakıyor. Cilt üzerine tam olarak oturması için biraz zaman tanımak gerekiyor. Markanın tavsiye ettiği "güneşe çıkmadan önce 30 dk bekleme" süresini beklerseniz, ürün cilde oturuyor ve bıraktığı beyazlık bayaca hafifliyor; cilt üzerindeki varlığını daha az hissetmeye başlıyorsunuz. Üzerine makyaj yapılabiliyor ancak, kalın yapılı fondötenler kullanmayı seviyorsanız sonuçtan memnun kalmayabilirsiniz. Ben üzerine ince yapılı fondötenler ve ya bb kremlerle kullandığımda bir sorun yaşamadım. 


Cosmed Güneş Koruyucu

Tüm cilt tipleri için olduğu belirtilse de, Cosmed Sun Essential Güneş Koruyucu bence kuru, normal ve kuru-karma ciltlerin daha çok sevebileceği bir krem olabilir. Yapısı kalın olduğundan ve octocrylene içerdiğinden hem de bitişi oldukça parlak olduğundan yağlı, yağlı-karma ciltleri rahatsız edebilir. Ben çok kuru ciltli olmama rağmen, bu koruyucuyu tek başına kullandığımda üzerinden pudrayla geçme ihtiyacı hissettim


Cosmed Güneş Koruyucu

Cosmed Sun Essential Güneş Koruyucuyu bu sene kış aylarında, ilkbaharda ve yaz başlangıcında kullandım. İlkbahar aylarının başlarında, şehir hayatı için güneş korumasının oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim. Ürünü yeteri kadar uyguladığımda herhangi bir güneş hassasiyeti ve kızarıklık yaşamadım, bronzlaşmadım. Fakat, gereğinden az ve ince uyguladığımda beni güneşten korumadı. Yaz başlangıcında ise, benim hassas, çok beyaz ve ince tenimi güneşten korumaya yetmedi; öğle güneşinde özellikle boynum ve dekolte bölgemde güneşe bağlı alerjik reaksiyon yaşadım. Deniz tatillerinde performansını ise, bilemiyorum. Dolayısıyla, güneş alerjiniz varsa ve çok hassas, beyaz tenliyseniz bu ürün yaz için size uygun olmayabilir. 


Cosmed Güneş Koruyucu

Su bazlı bir güneş koruyucusu olan Cosmed Sun Essential, içeriğinin ikinci sırasında octocrylene içeriyor. Aktif maddeleri yağlı-karma ciltler için olan versiyonuyla tamamen aynı olan bu koruyucunun içeriğinin üçüncü sırasında ise, methylene bis-benzotriazolyl tetramethybutylphenol bulunuyor. Bu madde geniş spektrumlu bir güneş koruması olmakla birlikte, hem UVA hem UVB koruması sağlıyor ancak; AB tarafından onaylı olsa da bu filtre FDA tarafından yasaklanmış bir aktif (ABD'de bu filtrenin kullanılması yasak). İçeriğinin ortalarına doğru (7. sırada) silikon içeren Cosmed güneş kremi; titanyum dioksit, gliserin ve içeriğinin sonlarında da aloe vera, squalene ve allantoin içeriyor. Etil alkol, paraben, bht, mineral yağ, parfüm, renklendirici ve petrol ürünü içermiyor


Cosmed Güneş Koruyucu

Açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü olan Cosmed Sun Essential Güneş Koruyucunun üretim ve son kullanma tarihlerini ürün kutusunun üzerinde okuyabiliyoruz. Yumuşak, turuncu renkli bir plastik tüpte satılan bu ürün aynı zamanda suya dayanıklı olma özelliğine de sahip ve 75 ml ürün içeriyor. 
Hem yağlı-karma ciltler için olan versiyonu hem de tüm cilt tipleri için olan versiyonu kullanmış biri olarak, kendi adıma yağlı ciltler için olanı tercih edeceğimi söylemeliyim. İçerik listeleri neredeyse aynı olmasına rağmen, iki kremin yapısı ve bitişini oldukça farklı buldum. Benim fikrimi soracak olursanız, karma-yağlı ciltler için olan versiyonunu öneririm ama bu versiyonuna da asla kötü diyemem. 


Cosmed Güneş Koruyucu

Cosmed bir Türk markası ve günümüz koşullarında makul fiyatlara satılıyor. Ürünleri dönem dönem indirime giriyor. Cosmed Sun Essential Güneş Koruyucu ve tüm diğer Cosmed ürünlerini dermokozmetik ürün satan mağazalardan ve online alışveriş sitelerinden bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle... 

4 yorum:

  1. Yaz aylarında kesinlikle kullanamayacağım bir güneş kremiymiş zira delirmiş gibi yağ salgılamaya başlayan cildime herhalde iyi gelmez :) ama kışın aklımda olsun :) Ellerine sağlık her zamanki gibi detaylı inceleme için canikom, öperim çok!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kremin yapısı kalın Başak'cım, kışın bile makyaj yapılacak günlerde kullanmayı tercih edeceğini sanmıyorum.
      Tatlış yorumun için ben teşekkür ederim canımcım, çok öperim <3

      Sil
  2. Güneş kremim bitince alayım bunu :))

    YanıtlaSil