Hourglass Ambient Lighting Edit Palette

Kasım 25, 2019 10 Comments A+ a-

Merhaba,

Uzun zaman sonra yeni bir blog yazısı yazıyorum. Son yazımdan bu yana bir ay bile geçmedi belki ama, senelerce haftada üç yazı hazırlamayı alışkanlık edinince, bir aya 2-3 yazı sığdırmak uzun bir ara vermişim hissi oluşturdu. Bugün, senelerdir elimde olan ve çok severek kullandığım Hourglass Ambient Lighting Edit Palette'ten bahsedeceğim. Bendeki palet artık satılmıyor ancak, içerisindeki pudralar limitli üretim değiller. Her bir pudrayı tek başına bulabiliyoruz, bununla birlikte marka Ambient Lighting paletlerin farklı versiyonlarını her sene piyasaya çıkarıyor. Hourglass yavaş yavaş Sephoralarda satılmaya başlamışken, markanın 6 farklı pudrası ile ilgili toplu bir blog yazısı hazırlayıp meraklılarına bir fikir vermek istiyorum. 

Hourglass Ambient Lighting

Hourglass Ambient Lighting Edit Palette, markanın çok sevilen 6 pudrasından oluşuyor. Klasik Hourglass ambalajı, oldukça kaliteli ve sağlam; senelerdir ne ambalajında ne pudraların yapısında en ufak bir deformasyon yaşamadım. Ben, bu yazıda paletin genel özelliklerinden bahsetmeyeceğim; tek tek pudraları anlatmaya çalışacağım. Ancak, şimdiden verdiğim parayı sonuna kadar hak eden bir palet olduğunu söylemek isterim. 

Hourglass Ambient Lighting
Hourglass Ambient Lighting

Hourglass Ambient Lighting pudraların Dim Light rengi, marka tarafından doğal şeftali bej olarak tanımlanıyor. Hem sıcak hem soğuk alt tona sahip ciltlere uyumlu olarak, aydınlık ve blurlanmış bir görüntü elde etmeyi vaadediyor. Açıktan buğdaya cilt tonuna sahip olanlar için uygun bir renk olan Dim Light, benim gibi çok beyaz tenlilere şahane bir bronzer/kontur pudrası olmayı başarıyor. İncecik yapısı ile, ciltte asla bir katman oluşturmadan, çok doğal ve saten bir bitiş bırakıyor. Fotoğraflarda harika çıkıyor. Kendi adıma, bugüne kadar kullandığım en iyi bronzer olduğunu söylemeliyim ama benden koyu tenler için bitiriş pudrası olacaktır

Hourglass Ambient Lighting

Iridescent Strobe Light, pembe renkli ve çok ince yapılı bir aydınlatıcı... Tüm Hourglass pudralar gibi, yapısı yumuşacık, kadife gibi ve sim içermiyor. Cilde yumuşak, kendiliğinden ışık yansıtıyormuş gibi bir efekt veriyor. Elimdeki Hourglass pudralar içinde, tek tozutan formüle sahip ancak ışığı çok zarif şekilde yansıtıp ciltte çok doğal duruyor. Benim gözeneklerimi belli etmiyor aksine, uyguladığım bölgeyi blurlanmış gibi gösteriyor. Bu aydınlatıcı pudraların 4 farklı rengi var ve hepsi cilde doğal bir parlaklık vermeyi vaadediyorlar. Dolayısıyla, siz metalik ve vurgulu aydınlatıcıları seviyorsanız, bu seri size göre olmayacaktır. 

Hourglass Ambient Lighting

Diffused Light, sanırım ülkemizde en bilinen ve en ünlü Hourglass pudrası... Bu pudra, yukarıda bahsettiğim Dim Light ile aynı seriden ve renkleri hariç özellikleri aynı... Diffused light sarı alt tonlu, cildi son derece berrak ve aydınlık gösteren bir bitiriş pudrası; daha çok beyaz tenlilere uygun... Yapısı kadife gibi ve incecik... Ben bu pudrayı sadece göz altı kapatıcımı sabitlemek için kullanıyorum. Bitişi transparana yakın olduğu için, kontrollü uygulama ile çok açık tenden buğday tene kadar herkesin göz altları için kullanabileceğini düşünüyorum. Kapatıcıyı muhteşem sabitleyen, incecik yapısı ile göz altında kuru durmayan, aksine çok sağlıklı ve aydınlık bir görüntü kazandıran bu pudra, bende en kötü duran kapatıcıların bile görünümünü düzeltiyor. Göz altlarında mat görünüm sevmeyenler ve kuru göz çevresine sahip olanlar için muhteşem olduğunu düşünüyorum. Tüm yüze uyguladığımda da, standart bitiriş pudralarından çok daha iyi performans veriyor ancak, yüz için şahsi tercihim her zaman Guerlain Meteories olacak. 

Hourglass Ambient Lighting

Hourglass Ambient Lighting allıklardan Mood Exposure rengi ise, bence mauve allıkların şahı! Bu paleti satın aldığımdan beri, başka hiç bir mauve allığı kullanamadığım için elimdekileri arkadaşlarıma hediye ettim. Markanın erik rengi olarak tanımladığı Mood Exposure, mood light pudranın erik rengi pigmentler ile karıştırılmış hali ve oldukça ince yapılı, kadife gibi yumuşacık, pigmentli ve oldukça kalıcı bir allık... Ciltte pudramsı bir görüntü oluşturmadan, sim ya da ışıltı içermeden oldukça aydınlık bir görüntü sağlıyor. Mauve bir allık olsa da, her cilt tonunda farklı görüneceğini düşünüyorum. Bende hafif soğuğa da kaçan nötr kahvemsi bir mürdüm gibi duruyor. Her göz makyajına yakışıyor, ben genellikle sonbahar ve kış aylarında kullanmayı seviyorum ama mevsimsiz bir renk olduğunu düşünüyorum. 

Hourglass Ambient Light

Ambient Light allıkların Luminous Flush rengi de, marka ülkemize gelmeden de bilinen pudralarından biri... Luminous light pudra ile, pembe şampanya rengi pigmentlerin karıştırılması ile oluşturulmuş bu allık; markanın diğer pudraları ile aynı kaliteye sahip... Aynı Mood Exposure gibi, oldukça ince ve yumuşak yapılı, tüm gün kalıcı, yoğun pigmentli bu allık ciltte simsiz, ışıltısız ve çok zarif bir aydınlık sağlıyor. Bende daha şeftalimsi duruyor ve cilt alt tonumla uyumu sayesinde çok sağlıklı gösteriyor. 

Hourglass Ambient Lighting

Hourglass Ambient Lighting bronzerların Luminous Bronze Light rengi ise, markanın açık tenlilere önerdiği, Luminous Light pudra ile orta tonda bronz pigmentlerin karıştırılmasından elde edilmiş. Bu bronzer, diğerleri gibi incecik yapılı, yumuşacık, oldukça pigmentli ve kalıcı bir formüle sahip; nötre dönük hafif sarı alt tonlu... Çok beyaz tenliler için, kontrollü uygulama gerektirse de, açık tenden buğdaya hemen herkesin sevebileceği bir bronzer olduğunu düşünüyorum. Ben kimi zaman tek başına, kimi zaman Dim Light ile karıştırarak kullanıyorum ve her iki türlü de cildimde duruşunu çok beğeniyorum. Sim ve ışıltı içermiyor; ciltte satenimsi ve aydınlık bir görünüm bırakıyor


Hourglass bronzerların 4, allıkların 6, bitiriş pudralarının 6 rengi bulunuyor. Bunlarla birlikte, Luminous Strobe allıkları da mevcut ve 4 renkten oluşan bu seri ışıltılı allık sevenlere hitap ediyor. Bende olan hiç bir allık ve bronzer ışıltılı değil ancak, bunlar tamamen mat pudralar değiller. Işığı yansıtarak çok doğal, sağlıklı ve sanki blurlanmış gibi bir bitiş bırakıyorlar ve bu sayede cildi aydınlık gösteriyorlar. Çok iyi fotoğraf veriyorlar. Hourglass allık ve bronzerlar el yapımı oldukları için, hiç birinin üzerindeki pigment dağılımı birbirinin aynı olmuyor. Çok pigmentli olduklarından ve yumuşak yapılarından dolayı, fırçayı pudranın üzerinde karıştırmamak, sadece dokundurmak gerekiyor. Seyahat boy bronzer ve allıklar 1.3 gr, tam boyları ise 4.2 gr ürün içeriyor. Pudraların tam boyları 10 gr, seyahat boyları ise, 1.3 gr ürün içeriyor. Açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömürleri olduğu belirtiliyor. 

Hourglass Ambient Lighting

Hourglass pudralar talc içermiyorlar. Parfümsüz, nanopartikül içermeyen ürünler... Bendeki pudraların hiçbiri paraben ve bht içermiyor. Marka hayvanlar üzerinde deney yapmıyor. Vegan ürünleri de mevcut ve 2020'de tamamen vegan olmayı planlıyorlar. İnternet sitelerinden yapılan alışverişlerden elde ettikleri karın %1'ini Nonhuman Rights Project'e bağışlıyorlar. 

Hourglass pudra

Hourglass ülkemizde Sephora'lara yavaş yavaş gelmeye başladı. Seyahat boy pudraları mağazalarda yerini almaya başlamışken, yakında tüm ürünlerini de bulabileceğimizi düşünüyorum. 

Sevgilerimle... 

10 yorum:

  1. Luminous Bronze Light'ı çok beğeniyorum zaten ama paletin tüm renklerine bayıldım! Cildinde harika gözüküyor gerçekten Blana'cım. Bir tane yüz paleti seç deseler bunu seçebilirdim, o kadar beğendim :) Sayende haberdar olduğum için de teşekkür ederim. Güle güle kullan, çok sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hourglass pudra formülleri konusunda çok başarılı Fulya'cım. Ciltte şahane duruyorlar.
      Beğenmene çok sevindim. Çok teşekkür ederim, çok çok sevgiler <3

      Sil
  2. Senin yazılarının eksikliğini biz de hissediyoruz canım umarım yazma isteğin artar :) Arada böyle es vermek de gerekir tabi ki..
    Çok çok güzel bir urun! Renkler mükemmel, duruşu enfes..
    Senin tenindeki duruşu da harika gerçekten çok beğendim.
    Tekli ürünlerden alıp denemek gerek özellikle blur efekti veren pudrayi :) canım gözeneklerim sağolsun:))
    Eline Emeğine sağlık Blanacim çok öpüyorum sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülin'cim çok teşekkür ederim, güzel sözlerin için <3
      Bu pudralar gerçekten çok güzeller ve gözeneklerinin belirginliğinden şikayetçiysen çok çok seversin.
      Kocaman öpüyorum, çok sevgiler <3

      Sil
  3. Ayrıntılı inceleme için editöre teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel gözüküyor hem güzel bir hediye olur hem de koleksiyonda harika durur

    YanıtlaSil
  5. Ben de vaktiyle Dim Infusion allığını almıştım; gerçekten harika bir ürün ve her yazdığına katılıyorum. Yüz paletleri konusundaki kullanım başarısızlığım bir yana, Hourglass'ın bir yüz paletini alma isteğimi katladın ama resmen! Bakalım bununla nasıl başa çıkacağım? :))) Güle güle kullan Blana'cım, çok öperim!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım yüz paletlerini ben de kullanışsız buluyorum ama bu palete sahip olmaktan da hiç pişman değilim. Bu pudraların en güzel yanı, ciltte dokusuz durmaları resmen!
      Palet yerine, istediğimiz pudraların mini boylarını alsak daha da kullanışlı olabilir sanırım. Ben bunu bitirebilirsem, öyle yapacağım. Bunun için neler mümkün?!
      Çok teşekkür ederim canımcım, çok öperim <3

      Sil