Jeffree Star Blood Sugar Palet

Kasım 27, 2019 4 Comments A+ a-

Merhaba, 

İtiraf etmeliyim ki, bu yazıyı çok uzun zamandır yazmayı planlıyorum. Sürekli erteleye erteleye bugüne kadar geldim. Kendi deneyimlerim doğrultusunda, Dünyanın en iyi far formülüne sahip paleti olduğunu düşündüğüm Jeffree Star Blood Sugar nihayet blogda yerini aldı. 

Jeffree Star Blood Sugar


Jeffree Star'ın "türünün tek örneği" olarak tanımladığı ikonik Blood Sugar paleti, 18 fardan oluşuyor. Adıyla müsemma olarak kırmızı ve sıcak tonların hakim olduğu palette mat, metalik ve foil farlar bulunuyor. Kırmızı deri kaplamalı ve oldukça büyük bir ambalaja sahip olan Blood Sugar, kendisini adeta bir kitap gibi gösteren karton bir muhafazanın içinde satılıyor. Deri kaplama ambalajı oldukça kalın ve sağlam, palet metal tokalı kilit ile açılıp kapanıyor. Bu ambalaj, palete dış etkilere karşı oldukça iyi bir koruma sağlarken aynı zamanda onu bir seyahat paleti olmaktan çıkarıyor. Bu paleti seyahatlerinizde yanınızda taşımak isterseniz, valizinizde bir far paleti için oldukça büyük bir yer açmanız gerekecektir. Bu boyut, Blood Sugar için makyaj masanızda da hatırı sayılır bir yer açmanızı gerektirecektir. 

Jeffree Star Blood Sugar
Jeffree Star Blood Sugar

Blood Sugar'ın iç kapağında oldukça büyük bir aynası var. Bu ayna sayesinde tüm makyajınızı rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Paletten herhangi bir fırça ya da aplikatör çıkmıyor. Farların kokusu yok, iki renk hariç hepsinin üzerinde bildiğimiz Jeffree Star yıldızı deseni var. Kırmızı deri kaplama ambalajının üzerindeki büyük beyaz Blood Sugar yazısı da bence palete sofistike bir hava katmış. 

Jeffree Star Blood Sugar

Jeffree Star Blood Sugar, toplam 27.1gr far içeriyor; her bir far 1.506 gr. Bu kadar dev bir palet için, bu miktar beni oldukça şaşırtmıştı ama panların büyüklüğü sayesinde ürün almak inanılmaz kolay ve konforlu hale gelince şikayet de etmedim. Jeffree, Blood Sugar'ı tanıttığı videosunda bu farları asla bitiremeyeceğimizi iddia etmişti. 1.5 gr'lık farlar nasıl bitmez, diye düşünebilirsiniz ki, ben de böyle düşünmüştüm. Ta ki, paleti kullanana kadar... 

Jeffree Star Blood Sugar

Paletin tüm farlarının formülasyonları muhteşem ötesi! Bu zamana kadar hiç bir makyaj malzemesi ile ilgili bu denli iddialı konuşmamıştım ama deyim yerindeyse "şiir gibi" bir far deneyimi yaşıyorsunuz! Blood Sugar'ı satın almadan önce iyi dediğim tüm far paletleri, gerçekte o kadar da iyi değilmiş ve ben bu paletin formülasyonu yüzünden far beğenmez oldum. Hem mat hem metalik hem foil farların yapısı ve performansı gerçekten eşsiz! Özellikle mat morları yapmanın ne kadar zor olduğunu bilirsiniz, en başarılıları bile zor dağılıp karıştırılırlar. Blood Sugar'daki morlar rüya gibi dağıtılıp karıştırılabiliyorlar ve farı karıştıracağım derken dakikalarca mesai harcamıyorsunuz. 

Jeffree Star Blood Sugar

Jeffree Star Blood Sugar paletteki tüm farlar çok yüksek pigmentli, Jeffree'nin bitmeyecek demesinin sebebi bu, fırçayı fara çok hafifçe değdirdiğinizde net bir şekilde pigmenti alıp makyajınızı yapabiliyorsunuz. Koyu renkleri kat kat uygulamak gerekmiyor, metalikleri üst üste sürmeye gerek kalmıyor. Metalik bir farı, öyle göstermek için fırçanızı ıslatmanıza ya da ek yardımcılar kullanmanıza gerek olmuyor. Paletteki en açık renkler bile, fırçanızın hafif bir dokunuşuyla göz kapağınızda kendini belli ediyor. Tüm farlar çok kolay dağıtılıyor, çok kolay karışıyor, asla pigmentlerini kaybedip çamurlaşmıyorlar. Kalıcılıkları muhteşem, öyle ki bazı renkleri göz kapağından çıkarmak bile oldukça zahmetli olabiliyor. Paletin en güzel yanı, en zor ve uğraşılması gereken göz makyajlarını bile kısa sürede çıkarabilmenizi sağlaması! Farlar öyle muhteşem bir yapıya sahipler ki, bu paletle kötü makyaj yapmak neredeyse imkansızlaşmış. 

Jeffree Star Blood Sugar
Jeffree Star Blood Sugar

Paletten saatlerce, sayfalarca bahsedebilirim ama yazıyı aşırı uzun tutmamak adına her fardan tek tek söz etmek yerine, onları gruplayarak anlatmaya çalışacağım. Paletin ilk sırasında 5 mat, 1 foil far var. Bu sıra, benim gibi, toprak tonlarından hoşlanan ve daha güvenli alanda kalmak isteyenler için çok ideal. Glucose, tül gibi bir yapıya sahip, yumuşacık bir beyaz far; tek başına kullanılabildiği gibi, diğer farların rengini kırmak için de çok iyi çalışıyor. Sugarcane ve cake mix geçiş ve karıştırma rengi olarak hemen her makyajda kullanılabilecek joker renkler; bunların da yapısı inanılmaz yumuşak ve ince! Çok açık göründüklerine bakmayın, çok pigmentliler ve panda durduklarından daha belirgin sonuç veriyorlar. Ouch, şahane bir camel rengi ve aynı şahane mat formülüne sahip... Donor, paletin en sevdiğim renklerinden; bu far foil yapıda ve cayır cayır bir bakır! Göz kapağının üzerinde tüm gün parlıyor, incecik yapısına rağmen opak ve net metalik bir renk veriyor. Intravenous, kırmızı alt tonlu çok koyu bir mat kahve-kiremit rengi... İncecik yapısı sayesinde, kullandığınız fırçanın yapısına göre ister çok yoğun pigment isterseniz de orta pigment alabiliyorsunuz. Bu sayede, bu rengi hem gölge vermek hem de diğer farlarla karıştırmak için kullanabiliyorsunuz. 

Jeffree Star Blood Sugar
Jeffree Star Blood Sugar

Paletin ikinci sırası, bir metalik, bir foil ve 4 mat fardan oluşuyor. Bu sırayla birlikte palet de oldukça renkleniyor. Candy Floss, metalik bir bebek pembesi, göz kapağında çok zarif duruyor; göz pınarlarını ve kaş altını aydınlatmak için de kullanıyorum. Yapısı incecik, yumuşacık ve çok pigmentli... Tongue Pop, mat bir mercan... Hemen yanındaki Sweetener paletin ikinci foil farı, bu far aynı zamanda duochrome bir yapıya da sahip... Panda altınımsı bir renkmiş gibi gözükse de, içerisinde kırmızı-mercan yansımalar bulunuyor. Cavity, 0 Positive ve Root Canal paletin mat formülüne sahipler; cavity panda biraz daha sert bir his verse de, çok kolay uygulanıyor ve aşırı pigmentli (çıkarması en zor renklerden de biri). 


Jeffree Star Blood Sugar'ın üçüncü sırası kırmızı-kiremit renk ailesini barındırıyor. Bu sırada 5 mat, 1 metalik renk bulunuyor. Prick, tam bir neon bayrak kırmızısı, formülü çok ince ve hafif transparan, bu sayede geçiş rengi olarak da kullanılabiliyor. Cherry Soda, pembe alt tonlu, pigmentli ve yine kullanılan fırçaya göre yoğunluğu ayarlanabilir far, bu rengi gerçekten çok seviyorum. Fresh Meat fuşya bir mat far ve yapısı biraz sert dursa da performansıyla göz dolduruyor. Palete adını veren Blood Sugar ise, metalik şahane bir kırmızı; bu renk çok ışıltılı ve parlak durmuyor. Oldukça şahsına münhasır bir bitişi olduğunu düşünüyorum, mat-metalik diyebileceğim bir bitişi var. Özellikle gece makyajları için muhteşem bir far! Exraction ve Coma fuşya ve mor matlar, yoğun pigmentleri ile göz kapağından çıkarmakta zorlanabilirsiniz. Ertesi gün hala, bu farların bıraktığı gölgeyi gözlerinizde görebilmeniz mümkün!

Jeffree Star Blood Sugar
Jeffree Star Blood Sugar

Jeffree Star Blood Sugar'ın özellikle neon renklerinin göz kapaklarınızda pigment bırakabileceğini ve baz kullanmadan makyaj yaparsanız bu pigment gölgesinin ertesi gün de gözlerinizde kalabileceğini tekrar hatırlatmak isterim. Paletin kapağında da, bu konuda bir uyarı yapılmış zaten. 

Jeffree Star Blood Sugar

Jeffree Star Cosmetics, hayvanlar üzerinde deney yapmıyor ve Blood Sugar paletin açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü var. Farlar talc içeriyor, paraben ve bht içermiyorlar. Kullandığım en iyi far formülasyonuna sahip olan palet olduğunu tekrar söylemek istediğim Blood Sugar, günlük makyajlarda benim kullanımım için oldukça iddialı olsa da, asla klasik ve sıkıcı bir palet değil ve sahip olmaktan dolayı bir an bile pişman olmadım. Jeffree, toprak tonlarından ve doğal renklerden oluşan bir far paleti çıkarmasın diye dua ediyorum çünkü, öyle bir şey yaparsa elimdeki tüm farları atıp onu alacağıma eminim. Neyse ki, kendisi global bir kişilik değil ve sıradan şeylerden hoşlanmıyor. Jeffree Star Blood Sugar paleti yurt dışından 52$'a satın alabilirsiniz, yurt dışına gitme şansınız yoksa instagram üzerinden @trendyonair hesabıyla da iletişime geçebilirsiniz.

Sevgilerimle... 

4 yorum:

  1. Mükemmel gözüken bir palet, özellikle black sugar rengine bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blood Sugar rengi benim de favorilerimden...
      Sevgiler Mona...

      Sil
  2. Peki neden bize bu kötülüğü yaptığını sorabilir miyim? Hayır yani sadece soruyorum... pandan bile bir farın ne kadar aşırı güzel olduğu anlaşılır mı ya, çok canım çekti, ağlamak istiyorum şu an! Ayrıca gayet günlük makyaj yapılabilecek tonları da var; ekstrem özel gün hatta editorial makyajlara uygun tonları da... şu foil işi cidden paletlerde büyük sıkıntı, beni en çok yakalayan da, bundaki foillerin insanı uğraştırmaması oldu!! Keşke kendi fiyatından ulaşabilme imkanım olsaydı :( neyse, demek ki bulduğum ilk JS far paletinin üstüne atlayacağım, o sonucu çıkardım bu yazıdan. Artık hayırlısı :)))) en güzel günlerde kullan canikom, çok öpüyorum seni!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu palet üçümüzün ama bebişim! Hatta senin de blogunda yazısı olsa negzel olur <3
      Far formülü gerçekten eşsiz yaa, böyle bir şey olamaz resmen! Renk hikayesi açısından da asla sıkıcı bir palet değil ve dediğin gibi, zamansız olarak kullanılabilir.
      Foillerin insanı uğraştırmasına ben de sinirleniyorum, o yüzden de kullanmıyorum çoğu zaman. Jeffree bu far işini baya başarmış ama!
      Çok teşekkür ederim bebişim! Ben de kocaman kocaman öpüyorum seni! <3

      Sil