Güneş Koruyucusu Deneyimlerim: Vichy, Garnier, Nivea, Yves Rocher

Temmuz 27, 2015 0 Comments A+ a-

Güneşe karşı cok fazla hassasiyetim var. Öyle ki; yarım saat direk güneşe korumasız olarak maruz kalayım, cildim su toplamaya başlıyor. Sonra, o minik kabarcıklar patlıyor, acısı da cabası... Bildiğin rezillik...

Bizde genetik bir durum bu sanırım. Hayatım boyunca şöyle sere serpe güneşlenemedim. Bronzlaştırıcı yağları elime bile değdiremedim tabi. :-/ Hep gıptayla bakmışımdır, şezlongda güneş altında huzurla yatan insanlara. Ben, bulabildiğim en gölge yere sığınmış halde, 50+ güneş korumalarıyla bile biraz endişeli oluyorum hep.

Hal böyle olunca, güneş koruyucuları benim için hayat kurtarıcı... Yazın onlarsız dışarı çıkmam imkansız! Dolayısıyla kullandığım ürünün beni rahat ettirmesi de çok önemli... Günümün en az 10 saatinde cildimde güneş koruyucu oluyor. 

Bu konuda, ne yazık ki aradığımı hala bulabilmiş değilim. "İşte bu" dediğim bir koruyucuyla bir gün tanışacak mıyım, bilmiyorum. Yıllardır, çeşitli markaların koruyucularını denedim. Bu yazımda, etkilerini hatırlayabildiklerim hakkındaki görüşlerimi paylaşmak istedim.


Üstteki fotoğrafta görülen ürünler artık elimde olmadığından, internette bulduğum ürün fotoğraflarından kendimce bir kolaj yaptım. :-) Hepsi zamanında kullandığım ürünler... 


Vichy Capital Soleil spf50+ yüz için güneş koruyucusu, benim ilk yüz için olan koruyucu deneyimimdi. Vücut için olan ürünüyle birlikte almıştım. Daha öncesinde hem yüzüme hem vücuduma aynı ürünü kullanıyordum. 

Vichy'nin yüz koruyucusunun akışkan bir yapısı var. Şişesini iyice çalkalayıp ürünü öyle uyguluyorsunuz (tabi hala bu şekilde mi, bilemiyorum). Bir yaz dönemi boyu kullandım bu ürünü. Güneşten gayet güzel korudu beni, bir sorun yaşamadım. Öğle güneşine bile maruz kaldım bu ürünle, oldukça başarılı yani. Tabi ki, sıkça tazeledim. Tek hoşlanmadığım yanı, çok sıvı olmasıydı. Yüzüme yedirmekte zorlanmıştım. Bir de yüzümü aşırı parlatmıştı bu ürün. 

Vichy'nin vücüt koruyucusu, bu zamana kadar kullandıklarımın en iyisiydi, diyebilirim. Kesinlikle, ciltte ağır ve yağlı bir his bırakmıyor, gayet güzel koruyuculuğu var. Tüm gün beni hiç rahatsız etmemişti. Tek sıkıntısı, eczanelerde satıldığı için kolayca ulaşamamam oldu. Özellikle tatile gittiğimde, kremi peynir ekmek gibi tükettiğim için yenisini bulmakta zorlandım. 

Garnier Ambre Solaire sensitive advanced güneş koruyucusuyla, bir Bodrum tatilimde tanıştım. Vichy kremim bitmişti, yakındaki eczanede de bulamayınca, bu ürünü almıştım. Özellikle güneşe karşı hassas ciltler için üretilmiş bir seri bu. Vücut koruyucusundan memnun kalınca, ertesi yıl yüz için olanını da satın aldım. Garnier'in bu ürününü o kadar beğendim ki, iki yıldan fazlaca bir süre vücut koruyucusu için başka bir arayışa hiç girmedim. Hem yüz hem vücut koruyucusunu oldukça başarılı buldum. Sadece, vücut koruyucusu giysilerde iz yapıyor, ürünü uygularken dikkatli olmak gerekiyor. Benim gibi günlük hayatınızda da koruyucu kullanıyorsanız, aceleyle sürülüp çıkılacak bir ürün değil. 

Geçen sene, yüzüm için Nivea Sun Light Feeling'i denemek istedim. Yanlış hatırlamıyorsam, bu ürün günlük kullanıma uygun olduğunu, ciltte yapışma yapmadığını, kolayca emildiğini vaadediyordu. Gerçekten de, ciltte kolay emilen, kısmen hissedilmeyen bir krem. Cildimde en az parlama yapan güneş ürünü bu oldu. Çok akışkan bir yapısı var, bir tek bunu sevmemiştim. İnce yapılı bir ürün...




Ben kıvamlı, kremsi ürünleri seviyorum. Nedense bana daha çok güven veriyorlar. Bu sene Yves Rocher UV Beauty Shiel ürününü çıkarınca, ürün de bildiğiniz krem yapıda olunca koşa koşa gidip aldım. Kullandığım ilk 15-20 gün, aradığım ürün bu, dedim. Oldukça yoğun bir ürün... Kokusu da beni rahatsız etmedi. Kolayca emiliyor ancak ıslaklık hissinin geçmesi biraz zaman alıyor. Ancak yaklaşık 20 gün sonra, bu ürün karma cildimi yağlandırdı! Yazın T bölgem hafif yağlanır, ancak bu tarif edilir gibi değil! Gün içinde çantamda yağı kontrol eden mendiller taşımaya başladım. Yüzüm ampul gibi parlıyor ve bu ürün sayesinde transparan pudra kullanmaya başladım. (Üstelik ben yazın yüzümün kremler yüzünden parlamasına alışkınım). Kesinlikle yağlı yada yağlıya dönük ciltler için uygun bir ürün değil, kuru ciltli olanlar bu ürünü sevebilir diye düşünüyorum. Bir daha almayacağım malesef. Oysaki, kremsi yapısını ne çok sevmiştim :-(

Yves Rocher Protectyl 50KF koruyucu spreyini de sevemedim. Çok ince bir yapısı var ve muhteşem kokuyor. Ancak o kadar yapışkan ki, etrafta uçuşan kum,toz vs sürekli cildime yapıştı. Garnier almadığıma bin pişman oldum. Ürünün yapışkanlığı bir türlü geçmek bilmedi. Ayrıca, bence suya dayanıklı da değil. Denize her girdiğimde cildimden akıp gitti. Yves Rocher çok sevdiğim bir markadır. Ürünlerini severek kullanıyorum ama güneş ürünleriyle yıldızım barışmadı :-(

Bayaca uzun bir yazı oldu :-)

Benim gibi güneş hassasiyeti olup, farklı ürünler deneyip memnun kalanlar var mıdır, merak ediyorum. Bu yazıyı okuduysanız ve öneriniz varsa, lütfen yorum bırakın.

Sevgiler :-)


Hiç yorum yok: