Fondötenle Anlaşmak: Loreal Lumi Magique ve Infallible 24H Fondötenler

Şubat 26, 2016 32 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün, beni korkutan bir yazıyla karşınızdayım. Fondöten anlatmak, tarif etmek bana hep oldukça zor gelmiştir. Dilim döndüğünce, sizlere bana uymayan iki fondötenden ve onlarla nasıl anlaştığımdan bahsedeceğim. Fondötenlerin ikisi de Loreal markasına ait: Infallible 24H ve Lumi Magique fondöten...





Herkes kendinde olmayanı istermiş. Fondöten seçimlerimizde de çoğunlukla bu kural geçerlidir. Yağlı ciltler mat görünmeyi, kuru ciltler ışıldamayı isterler. Ben de ışıltılı, parlak bitişli fondötenlere bayılıyorum, doğal olarak. Loreal standının önüne Lumi Magique fondöten için defalarca gidip gelmişliğim vardır. Yine, Loreal standının önünde pineklediğim bir gün dayanamadım ve renginin bana asla uymayacağını bile bile Lumi Magique fondöteni satın aldım.


Pembe alt tonlu fondötenler, beni Winnie the Pooh'taki Piglet'e döndürüyor, asla o pembeliği tolere edemiyorum. Lumi Magique'te de tabiki aynısı oldu. En açık tonların genellikle pembe alt tonlu olmasının azizliğine bir kez daha uğradım, gerçi böyle olacağını bile bile ürünü satın almıştım. Bendeki rengi R/C/K1 rose pearl...

Lumi Magique tam bir kuru cilt fondöteni... Yapısı incecik, ıslak bitişli, nemlendirici özellikli ve kapatıcılığı az... Işıl ışıl, sağlıklı gösteren, günlük olarak rahatlıkla kullanılabilecek harika bir fondöten... Bana uygun bir rengi olsaydı, vazgeçemeyeceğim demirbaş fondötenim olabilirdi.

Lumi Magique fondöteni çokça sevmeme rağmen, renginden dolayı insan içine çıkamayınca, pembeliğini kıracak bir çözüm aramaya başladım. Infallible 24H dikkatimi böyle çekti.


Infallible fondöten yarı mat bitişli, ortadan yükseğe kapatıcılıkta, kalın yapılı... Uzun süreli, sürekli kullanımda cildinizi yorabilir. Bendeki rengi 125 natural rose... İsminde "rose" geçtiğine bakmayın sarı alt tonlu bir fondöten... Benim bu fondöteni satın alma sebebim de, zaten en açık renginin sarı alt tonlu olmasıydı. Infallible 24H tek başına beni zorlayacak bir fondöten, cildimde pullanma yapıyor, öncesinde çok çok fazla nemlendirici ürün kullanmam gerekiyor.

Bu fondötenle hem kuru hem de karma-yağlı ciltler anlaşabilir. Kuru ciltler öncesinde ciltlerini iyice nemlendirerek, karma ve yağlı ciltler transparan bir pudrayla yada yağ emici mendillerle kontrol ederek kullanabilirler. Fondötenin bulaşmama iddiası var, ancak uyarmalıyım ki bu iddiasını kesinlikle gerçekleştiremiyor. Konuşurken telefon ekranıma, üzerimi değiştirmem gerektiyse giysilerimin yakalarına, sarıldığım insanların kıyafetlerine, kısacası yüzümün değdiği her yere bulaşıyor. Bu yanıyla, dikkatli kullanılması gereken bir ürün olduğunu söylemeliyim.


Ben; bu iki fondöteni, tahmin edeceğiniz üzere karıştırarak kullanıyorum. Infallible'ın sarılığıyla Lumi Magique'nin pembeliğini nötürlüyorum. Birer pompa aldığım fondötenleri, minik bir kapta karıştırıp uyguluyorum. Böylece, sarı alt tona yakın, Lumi Magique'nin ışıltısına sahip ama daha kalın yapıda ve ondan daha kapatıcı bir fondöten elde ediyorum. Bu şekilde iki fondötenimi de kullanabiliyorum.

Sizin de kendinize göre uyarladığınız ürünleriniz var mı?

Her iki fondöten de 30ml, Lumi Magique 33 TL, Infallible 24H 50-55 TL civarında satılıyor. Gratis, Watsons, Boyner gibi Loreal ürünleri satan mağazalarda bulabilirsiniz.

Buraya kadar sabredip okuduğunuz için teşekkür ederim.

Sevgilerimle...

32 yorum:

  1. ben pek fondöten kullanan biri değilim geçenlerde ihtiyacım oldu ve loreal infalible ın mat serisinden bir fondöten aldım okadar çok memnun kaldım ki anlatamam:) gün boyu hem çok kalıcıydı hemde mattı o yüzden eğer mat görüntüyü seviyorsan denemeni öneririm ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildim çok kuru olduğu için mat fondöten kullanamıyorum ama o serinin çok güzel olduğunu biliyorum :)

      Sil
  2. Lumi magic en sevdigim fondotenlerden biri bence benzer ozellikte turuncu alt tonlu rimmel london wake me up a bir bakabilirsin blogumda yorumlamaya calismistim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazınızı okumuştum sanırım, wake me up fondötenin içindeki simler beni korkutuyor, hiç denemedim o yüzden :)

      Sil
  3. Revlon Colorstay kullanıyorum ve çok memnunum daha iyisini bulana kadar başka fondöten almam sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Revlon colorstayi şu ara deniyorum ben de... Sevdim sanırım :)

      Sil
  4. benim cildim karma ama lumi'yi sevdim hafif ışıltılı bir pudra ile güzel kullanıyorum şimdilik ama yaza olmayacak tabi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lumi magique şahane, keşke sarı alt tonlu bir açık rengi olsaydı... Yaza sizde çok parlayabilir, haklısınız :)

      Sil
  5. Merhabalar, blogunuzu google plustan kesfettim ve takibe aldim :) Gectigimiz ay infallible olani aldim fakat kalin yapili gercekten islak süngerle cok az uyguluyorum ama kapaticiligini sevdim. Karsilastirma yazilarini okumaya bayiliyorum ellerinize saglik, ben de blogumda karsilastirma yazilari yaziyorum. Bol bol görüsmek üzere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba...
      Hoşgeldiniz, ben de gün içinde yorumunuzu görünce hemen bloğunuza uğradım, ben de takipteyim sizi... Infallible kalın yapısından çok her yere bulaşması kötü malesef...
      Sıklıkla görüşmek üzere, çok teşekkürler :)

      Sil
  6. Ben artık fondöten kullanmıyorum BB krem kullanıyorum ufak tefek kusurları kapatıcı kullanarak kapatıp pudra ile sabitliyorum daha hafif oluyor :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de günlük olarak renkli nemlendirici kullanıyorum, haftada bir iki gün fondöten tercih ediyorum. Siz çok gençsiniz zaten, en iyisini yapıyorsunuz cildinizi yormayarak :)

    YanıtlaSil
  8. Artistry youth extend den başka bişey kullanamıyorum. Ama bunlar da iyi bir alternatif olabilir. Tavsiyeni dikkate alicam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildiniz hassas sizin, Infallible fondötenden uzak durun derim, yapısı kalın, rahatsız edebilir

      Sil
    2. Evet hassas canım. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  9. Sarı alttonlu bir cildim var maalesef yanlış seçimlerle bende turuncu kaçan bir kaç fondöten almıştım onları sarılarla karıştırıp kullanıyorum. Infallible testerını kullanmıştım aman Allahım nasıl bulaşmak telefonumu sile sile bir hal olmuştum o gün, asla almayacağım fondöten olduğuna karar vermiştim :)
    (Sabretmek mi, aldığım hazzı görsen şaşarsın canım benim <3)

    YanıtlaSil
  10. Sarı alt tonlu olunca, rengi tutturmak daha bir zor oluyor canım, aynı derdi yaşıyorum. Hakikaten o fondöten nasıl bulaşıyor öyle, ömür törpüsü :) Sabretmek konusunda aynıyız canım benim, hayal edebiliyorum :)

    YanıtlaSil
  11. Hiç Loreal fondoten kullanmak nasip olmadı denemek istiyorum aslında:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Infallible denemeyin sakın, Loreal'den soğursunuz :) True match de güzel diyorlar ama o yağlı ciltler için...

      Sil
  12. Keşke lumi maqiuein kendine uygun olan rengini alsaydın, ama iki fondoteni karıştırmakta iyi bir çözüm. Bende genelde mat fondotenlerin icine aydinlatici baz ekleyerek kullanmayi seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lumi Magique'in bana uygun bir rengi yok malesef canım, keşke olsaydı :(
      Fikrin süper bu arada, mat fondötene aydınlatıcı baz karıştırmak... Çok mantıklı bence :) Teşekkür ederim

      Sil
  13. Canım benim sana yazıcam yazıcam bir türlü yorumumu yazamadım :) Missha tavsiye gördüm ve dikkate aldım, Loreal markasının birçok ürününü deneyip memnun kalmama rağman bu ürünlerine hiç yer vermemişim onu farkettim :/ Tavsiyelerini dikkate aldım :*

    Gözde'nin Blog Günlüğü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Missha ben de kullanmadım sadece firmadan tester istemiştim rengimi bulmak için. Çok merak ediyorum, benim Mac bitince kuru ciltler için olan bb kremlerini deneyeceğim, sana da o yüzden söyledim, benim aklım Missha'da çünkü :)
      Bu arada Infallible deneme bile, o kadar bulaşıyor ki her yere anlatamam ;)

      Sil
  14. Sizi mimledim:) Blogta yazı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüm Nilgün Hanım, pazar gününün mutluluğu oldunuz :) Teşekkür ederim :) Kısa zamanda yapacağım

      Sil
  15. Lorealin fondötenleri benim yüzüüm çok kötü yapmıştım yağ bezesi ve sivilce olmuştu heryanım :( korkuyorum bende diğer ürünlerini kullanmaya :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( alerji yaptılar belki de sizde... Hiç denemeyin risk almaya değmez

      Sil
  16. loreal lumi Magique fondöteni merak ettim ışıltılı olması hoşuma gitti

    YanıtlaSil
  17. Kuru ciltler için ve ışıltılı makyaj sevenler için incecik, çok güzel bir fondöten... Kendinize uygun rengi bulursanız seversiniz, diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  18. Lumi magique'i de true match'i de bu alt ton meselesi yüzünden alamıyorum. Yüzümde çok pembelik olduğundan nötrlemek için sarı alttonlu bir fondötene ihtiyaç oluyor. Yüksek kapatıcılık beklentiniz yoksa rimmel'in match perfectiona da bir göz atabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alt ton dolayısıyla benim de bu fondötenlerle aram iyi değil. Sarı alt tonlu uygun fiyatlı fondöten bulmak zor. Match perfection aklımda olan bir fondöten, Rimmel'in ten ürünlerini henüz denemedim, onunla başlayabilirim. Ben de size Revlon öneririm, Colorstay fondötenin renk skalası daha iyi ve ben performansını da başarılı buluyorum. :) Sevgilerimle...

      Sil
  19. Loreal Lumi Magic.. İşte bu benim en sevdiğim fondötenim.. Ne zaman bu fondöten ile makyaj yapsam bir sürü iltifat alıyorum.. Ben tam tenime uygun rengini bulabildiğim için çok şanslıyım sanırım.. Size uymadığına üzüldüm..

    Dediğiniz gibi hem doğal duruyor hem de güzel bir canlılık ışıltı veriyor.. Benim favorim kendisi..

    Henüz resminizi görmediğim için bilemiyorum, sizi yanlış yönlendirmek de istemiyorum.. Benim diğer çok beğendiğim bir ürüne bir göz atın inceleyin demeden geçemedim..

    Pure Beauty - BB Cream..

    Sağlıcakla kalın =)

    YanıtlaSil