Mim: Yayınevleri

Şubat 14, 2016 20 Comments A+ a-

Merhaba...

Bir mim yazısıyla bu haftayı sonlandırıyorum. Sevgili Kore Fenomeni'nin buradaki yazısında "Haydi, bu mimi sen de yap" teklifiyle bu yazıyı mutlulukla hazırlamaya giriştim. Kitaplarım benim için çok değerliler... Hep derim, benim tek mirasım kütüphanem olacak. Kore Fenomeni'ne bu yazıyı hazırlamama vesile olduğu için çok teşekkür ederim.





Fotoğrafta kütüphanemin bir bölümü görünüyor. Hepsini tek kareye sığdıramadım. Okumayı öğrendiğimden beri, en iyi arkadaşlarım hep kitaplarım oldu. Onlar hayatımın en kıymetli parçalarından... Eskisi kadar okumaya zaman ayıramasam da çantamda hep kitapla gezerim ve her fırsatta okurum.


Lafı daha fazla uzatmadan başlıyorum:

1) En sevdiğiniz yayınevi hangisi?

Benim için, bu sorunun cevabı nettir: Altın Kitaplar Yayınevi. İlk okuduğum kitap, bir Altın Kitaplardı. İlk ağladığım kitap, yıllar sonra konusunu ilk hatırladığım kitap hep Altın Kitaplar yayınevinden çıkmıştı. Altındır benim için, bambaşka bir yeri vardır.

2) Bu yayınevinden satın aldığınız bir kitabı kısaca yorumlayın.

Bencil, en sevdiğim yazarla tanıştığım ilk kitaptır. Sean Courtney'in Afrika'da başlayan hikayesini anlatır.Macera romanı tarzında yazılmış olan bu kitap, Courtney serisinin ilk kitabıdır. Benim Afrika'yla tanışmamı, bu kıtayı sevmemi sağlayan, Afrika merakımı başlatan kitaptır. Wilbur Smith, Afrika'ya olan sevgisini romanlarında çok iyi yansıtan bir yazar...

3) Bu yayınevinden okuduğunuz bir kitaptan bir söz yazın.

Bir insanı bu denli sevmek bir hata mıydı? Bu yüzden onun acısını da en iç parçalayıcı ayrıntısına kadar paylaşmak zorunda kalmak doğru muydu? İnsanın yeteri kadar derdi vardı zaten. Bir de buna başkasının azabı mı yüklenmeliydi? (Wilbur Smith-Bencil)

4) Yazarın başka okuduğunuz ve önerdiğiniz bir kitabı var mı? Varsa adı ne?

Ben, Wilbur Smith'in tüm kitaplarını okudum. Ayırım yapamadan, her birini tavsiye ederim.

5) Yayınevinden bir kitap çıkartsanız ve tutmasa ne hissederdiniz?

Böyle bir şey olsaydı, basılmış bir kitabım olduğu için her koşulda çok mutlu olurdum. Tutmaması beni üzmezdi. Kendime ait, basılmış bir kitap çok güzel bir hatıra olurdu.

6) Yayınevinden almak istediğiniz bir-iki kitap hangileri?

Özellikle bir isim veremem ancak, Clive Cussler'ın romanlarını okumak istiyorum.

Buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Özel bir isim belirtmeden, okumayı seven ve bu mimi bizimle paylaşmak isteyen tüm arkadaşlarımı mimliyorum.

Sevgilerimle...

20 yorum:

  1. Dopdolu bir kütüphanen varmış canım ne güzel, ne mutlu senin gibi zengin bir arşivi olanlara ve buna zaman ayırabilenlere (bahaneler türetmeden :/ 'bkz.ben!')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrencilik zamanlarımda okumaya çok vakit ayırabiliyordum. Şimdi nerde zaman bulursam orada okuyorum canım. Sen de at çantana bir kitap,güzel oluyor canım :-)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Blana K! Çok özenle, itina ile hazırlamışsın ki!!!
      Direk o ‘A’lar gözüme çarptı, altın :)
      Afrika filmleri yavaş ilerliyor ya hep, kitabının akıcı olduğunu duyunca bir an şaşırdım, bir o kadar merak ettim gerçekten :)
      Wilbur Smith hıım, yazdım bunu :)
      Ellerine sağlık ki! Çok güzel olmuş, kütüphanen daha da zenginleşmesi temennisi ile sevgiler ;)

      Sil
    2. Ben teşekkür ederim, sayende yazıldı bu yazı :-) Wilbur Smith Afrika'yı süper anlatır, hem de sürükleyicidir. Macera romanlarını seversen tavsiye ederim.
      Koskocaman bir odayı dört duvar, tavana kadar kitapla doldurmaktı hayalim, bakalım yapabilecek miyim?! :-)
      Sevgilerimle...

      Sil
    3. neden olmasın ki, yaparsın inş ;)

      Sil
  3. kütüphanen şahaneymiş ben uzun zamandır kendim hariç kimsede bu kadar çok kitap görmedim benim böyle toplu değil ayrı ayrı 4 kütüphanede duruyor böyle camlı bir şey kesinlikle bana da lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitaplığı İkea'dan satın aldık, camlı olması çok iyi, tozlanma sorununu kontrol altına alıyor. Kitaplar da bir arada çok güzel görünüyorlar, uygun yeriniz varsa mutlaka değerlendirin, kitaplıklar uygun fiyatlıydı.

      Sil
  4. Cok zengin bir kitapligin var ne mutlu sana. Okumak ve paylasmak guzeldir :) Bencil'i merak ettim dogrusu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :-) Macera romanı seviyorsan, mutlaka tavsiye ederim Bencil'i.

      Sil
  5. Ne güzel okuyan insan güzel insan. Kütüphanene bayıldım. Tebrik ediyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizden bu sözleri duymak, bir öğretmenden övgü almak çok gurur verici... Çok teşekkürler

      Sil
  6. Fikir şahane, okuyan kişi şahane, kütüphane şahane...
    Bir de İkea bizim evimizin de herşeyi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mahçup oluyorum bu güzel sözleri okuyunca :) çok teşekkür ederim :)

      Sil
  7. camlı kütüphane çok akıllıca, yazık ki bizde yok aklıma takıldı şimdi neden yok:))
    şu mimde en hoşuma giden ise "basılmış bir kitabım olduğu için her koşulda çok mutlu olurdum. Tutmaması beni üzmezdi. Kendime ait, basılmış bir kitap çok güzel bir hatıra olurdu" şeklindeki cevap oldu.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Camlı kütüphane hem şık hem temizlik konusunda pratik bir çözüm oldu :)
      Tamamen içimden gelenleri yazdım, duygularımı paylaşmanıza çok sevindim.
      Sevgilerimle

      Sil
  8. Harika bir kütüphanen var canım:))

    YanıtlaSil
  9. Kitaplığınız çok hoşuma gitti. Ayrıca tamamını merak ettim. iki üç fotoyu hizalayarak yan yana çektikten sonra birleştiren panaroma programları var. Bazen ben photoshopta panaroma yapıyorum... Altın kitaplardan bir kaç kitap okumuşluğum vardır. Wilbur Smith'in kaç kitabı olduğunu aklıma takıldı... Mimi inşallah bir gün ben de yapacağım:) Sevgiler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya çok teşekkürler :) Bu fotoğraf düzenlemeler konusunda ben oldukça beceriksizim. Eşim anlar bu işlerden aslında ama bin bir nazla yapıyor :) 29 kitap saydım az önce, Wilbur Smith'e ait. Bazı kitapları tamamen tükenmiş durumda, bir kaç kitabını bulmak için sahafları gezmiştim. Hala da denk geldikçe bakıyorum sahaflara. Sevgilerimle...

      Sil