Mac Prep+Prime Fix+ (Fruity Juicy Koleksiyonu ve Klasik Versiyonu)

Haziran 19, 2017 26 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün, çok sevdiğim bir üründen, Mac Prep+Prime Fix+ 'dan bahsedeceğim. Senelerdir klasik versiyonunu bıkmadan kullandığım bu ürünün, Mac Fruity Juicy koleksiyonuyla hindistan cevizlisini çıkarınca; ambalajına da dayanamayarak satın aldım. Bu yazımda, Mac Fix+ 'dan bahsederken aynı zamanda hindistan cevizli versiyonuyla da kısaca karşılaştırmasını yapacağım.


Mac Fruity Juicy

Mac Fix+, senelerdir elimin altında bulundurduğum bir ürün... Cildimi ferahlatan, nem veren, makyajımı düzelten ürünler içerisinde ilk göz ağrım diyebilirim. Artık piyasaya çeşit çeşit yüz mistleri, termal sular vb çıksa da, ben kendisinden vazgeçemiyorum ve eski sıklıkta olmasa da kullanmaktan keyif alıyorum.


Mac Fruity Juicy

Mac Fix+, bilinenin aksine bir makyaj sabitleyici değil... İsmindeki "fix" kelimesi sabitlemek değil, düzenlemek anlamını taşıyor. Aslında, Mac'in Studio Fix pudrasının verdiği yapay ve kalın görüntüyü (cakey dediğimiz) düzeltmek için üretilmiş... 
Mac Fix+, cilt yenileyici ve makyaj bitirici bir mist olarak tanımlanıyor. Sabitlemek değil de, dediğim gibi pudralı görüntüyü almak ve makyajı daha doğal göstermek için kullanılıyor. Çoğu kişinin bu ürünü satın alıp hayal kırıklığına uğramalarının birincil sebebi de bence, Fix+ 'ın sabitleyici olduğunun zannedilmesi... Oysaki, sıradan bir yüz misti ya da termal su makyajınızı ne kadar sabitliyorsa; Mac Fix+ da o kadar sabitleyecektir.


Mac Fruity Juicy

Mac Fix+, içeriğindeki gliserin, salatalık, papatya, kamelya özleri, arginine ve kafein ile cilde nem ve canlılık vermeyi hedefliyor. Şeffaf bir yapısı var.
Ben, bu ürünü genellikle makyajımın üzerine hem pudralı görüntüyü alması hem de son adımda cildime nem vermesi için kullanıyorum. Nemlendiricimin altına tonik olarak da kullandığım oluyor ve nemlendiricimin etkisini arttırıyor. Cildim çok kuruduğunda ya da gerildiğinde rahatlamak amaçlı da kullanıyorum. Yine, makyaj altında kullanmak için de uygun bir ürün... 
Özel gün makyajlarımda, süngerimi Fix+ ile ıslattığımda da fondötenim cildime çok daha iyi oturuyor ve daha iyi duruyor. Bu ürünü, farları ıslak kullanmak istediğimizde, fırçalarımızı ıslatmak için de kullanabiliyoruz. Fakat ben, far ıslatmak için Fix+ kullanmayı kendi adıma, biraz müsriflik olarak görüyorum. 


Mac Fruity Juicy

Yaklaşık yarım kol boyum kadar uzaktan yüzüme bir kaç pompa sıkarak kullandığım Mac Fix+ 'ın farklı çeşitleri bir süre önce piyasaya çıkmıştı ancak, ben klasik versiyonundan vazgeçememiştim. Mac Fruity Juicy koleksiyonunu yakın zaman önce piyasaya çıkardığında, bu şahane ambalaja karşı koyamadım ve şişeyi atmayıp sürekli kullanırım düşüncesiyle (nasıl bahane ama) satın aldım. 


Mac Fruity Juicy

Mac Fruity Juicy koleksiyonuyla çıkan Fix+ hindistan cevizli ve yoğun nem vermeyi hedefliyor. Bence de, klasik versiyonundan tek farkı; bu çeşidinin biraz daha fazla nem vermesi ama arada dağlar denizler kadar fark var mı derseniz, bence yok. Çok hafif hindistan cevizi kokusu da alıyorum ama bu kokuyu çok dozunda ayarlamışlar, kokulu yüz mistlerini sevmeyenler bile kullanabilir, diye düşünüyorum. Hindistan cevizli çeşidinin makyajı bir tık daha fazla sabitlemeye yardımcı olduğunu da düşünüyorum ama bu konuda biraz ikilemde olduğumu da itiraf etmeliyim. Açıkçası, ben Mac Fix+ almaya devam edeceğim ancak, özellikle hindistan cevizlisini tercih edeceğimi zannetmiyorum. Klasik versiyonla arasında büyük farklar gözlemlemedim. Yukarıda saydığım içeriklerden başka, bu versiyonu tahmin edileceği gibi, hindistan cevizi içeriyor ve yeşil çay da içerik listesine eklenmiş. 


Mac Fruity Juicy

Bir çeşit PEG, parfüm (içerik listesinin sonlarında) içeren Mac Prep+Prime Fix+, 100 ml püskürtmeli bir şişede satılıyor. Ürünün 30 ml'lik seyahat boyu ve ayrıca başka aromalı çeşitleri de var. Mac Fruity Juicy koleksiyonu da hala satışta ve hindistan cevizlisini bu tatlı ambalajda satın alma şansınız da var. Ambalajı kilitlenebiliyor ve taşıma kolaylığı sağlıyor, oldukça da hafif... Ben seyahatlerimde de yanıma alıyorum, bu zamana kadar akma, dökülme sorunu yaşamadım. Ürün, paraben içermiyor.
Mac Prep+Prime Fix+ ve tüm Mac ürünlerini, Mac mağazalarından ve markanın online satış sitesinden bulabilirsiniz.

Sevgilerimle...

26 yorum:

  1. 3 şişe kullandım ve sonunda gereksiz pahalı olduğuna karar verdim ve almıyorum artık Blanacım.. şişe konusunda evet çok tatlı ama ben o şişeler açılmıyor biliyorum daha önce minik boyları denemiştim bu açılıyor mu?? sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem'cim şişeleri açılıyor, hatta benim bir şişem bozuk çıkmıştı ve eskisine aktarıp kullanmıştım. Ben de eskisi gibi tüketmiyorum ama elimin altında olmasını seviyorum. Çok öpüyorum <3

      Sil
  2. Ambalajı o kadar cezbedici ki...Ben bu çıkan kozmetik ürünlere gerçekten yetişemiyorum artık..Her yeni ürün yazısı okuduğumda gelişmelerden ne kadar bi haber olduğumu fark ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu baya eski bir ürün Yeşim, sadece farklı ambalajla bir koleksiyonun içinde satışa çıktı. Ambalajı cidden çok cazip :) Sevgiler...

      Sil
  3. şişeler güzel de o minnoş öpücüklü biblonun şirinliği ve çiçekler önünde yerlerini güzelce almaları daha çok gülümsetti beni :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bibloyu ben de çok seviyorum Feray :) Çok sevgiler...

      Sil
  4. Valla Fix plus ı çok sevdiğim için bunu da gözüm kapalı aldım ama arlarında pek fark yok.Yinede mis kokusu ve şişesi yeter.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aralarında pek fark göremedim ama şişesi yeter bence de :) Sevgiler...

      Sil
  5. Merak ediyorum aslında ama pahallı geliyor bana Blana'm. Belki bi ara seyahat boyunu deneyip karar verebilirim. Güle güle kullan canım, çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçe'm sanırım seyahat boyu ile orjinali arasında fark var. Fiyatı biraz yüksek ama ben uzun süre kullanıyorum ve çok da seviyorum, o yüzden bittikçe alıyorum. :) Çok teşekkür ederim, öpüyorum <3

      Sil
  6. Blanam aynı şeyleri düşünüyoruz kesinlikle, ben nemlendiriciliğini çok daha başarılı buldum sadece fakat benim kullandığım seyahat boy olduğundan dolayı bir fark olmuş olabilir. Şişesi ve kokusu da güzelliklerinin ekstraları. Güle güle kullan!
    Kocaman Öperim!
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynuşum sanırım orjinal boy ve seyahat boy arasındaki farktan olabilir senin gözlemlediğin fark. Şişesi yeter diyorum ben de, bitince orjinal fix plusı içine doldurup kullanacağım :D Çok teşekkür ederim canım benim.
      Kocaman öperim <3

      Sil
  7. Merak ediyorum bende ama biraz pahalı geliyor bana umarım bir gün deneme fırsatım olur :) sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Ben de klasik Fix+'tan aldığım verimi kendi yaptığım gliserinli sudan ya da diğer termal sulardan da alınca kendisini almayı bırakmıştım. Her ne kadar bunun şişesi "beni al" diye bağırsa da, direndim kendisine :))) Ama bir Fix+ sever olsaydım, asla kaçırmazdım! Güle güle kullan canım, öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım Fix+ bence de yeri doldurulamaz bir ürün değil ama ben cildimdeki etkisini çok seviyorum. Bu koleksiyon ambalajlarıyla kalbimi çalmıştı ve başka bir seçim yapsaydım şimdi vicdan azabı çekiyor olacaktım (elimdekileri azaltmaya kararlıyım hala). Şimdi en azından fix+ diyorum, bir nevi cilt bakım ürünü, ihtiyaç falan :D Çok teşekkür ederim canım benim, çok öpüyorum <3

      Sil
  9. Blanacığım nasılsın? Çok özledim vallahi.Geçmiş yazılarına henüz bakamadım ama en kısa zamanda açığı kapatacağım inş. Çok öpüyorum seni, bir sesleneyim dedim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanımım iyiyim, sen de iyisindir inşallah :) Oğluşla vakit geçiriyorsundur :) Çok sevindim seni gördüğüme, ben de çok özledim :) Kocaman öpüyorum <3

      Sil
  10. Sevdiğim ürünlerden... Tam kıvamında açıklamalı çok faydalı bir yazı olmuş emeğinize sağlık...

    Takipteyim.

    birsenle.com

    YanıtlaSil
  11. çok güzel şişesi varmış :)

    YanıtlaSil
  12. Ambalajı gerçekten çok şirinmiş bunu. Güle güle kullan canım ;)

    YanıtlaSil
  13. Ambalajını görünce tam yazlık bir tasarım demiştim Blana'mmm :)) Yazını okuyana kadar ben de sabitleyici olarak düşünmüştüm :/ Açıklayıcı ve çok güzel bir yazı olmuş, emeğine sağlık bitanemm <3 :)

    YanıtlaSil