Davines Solu Şampuan

Ocak 22, 2018 4 Comments A+ a-

Merhaba...

Senelerdir arındırıcı şampuan kullanıyorum ve arındırıcı şampuanların saç derimin sağlığına olumlu etki ettiğini düşünüyorum. Bu yazımda, iki senedir kullandığım Davines Solu şampuandan bahsetmek istiyorum. 

Davines Şampuan

Davines Solu şampuan, tüm saç tiplerine uygun bir temizleme şampuanı... Saçı ve saç derisini temizlemek hariç, herhangi bir vaadi yok. Islak saça uygulanıp masaj yapılması ve ardından bol suyla durulanması öneriliyor. 

Solu Şampuan

Şeffaf, açık pembe renkli Solu şampuanın oldukça hafif ve yumuşak bir kokusu var. Kokusunu tanıdığım bir şeye benzetemediğim için tarif edemiyorum ancak, ben oldukça beğeniyorum. Şampuanı haftada bir kez, saçlarımı ve saç derimi birikmiş toz, kir, saç şekillendirme ürünlerinin artıklarından arındırmak için kullanıyorum
Davines Solu şampuan, SLS içermediği için market şampuanları kadar köpürmüyor ancak, köpürme performansı özellikle ikinci yıkamada bence oldukça iyi. Yeterli miktarda ürünü saçlarıma ve saç derime nazikçe masaj yaparak uyguluyorum ve duruluyorum. Ardından istersem saç maskemi yapıyorum. 

Solu Şampuan

Ben günlük hayatımda sürekli saç şekillendirici ve ya kuru şampuan kullanmıyorum. Bu tarz ürünlerin saç derimi tıkadığını düşünüyorum. Ancak; hiç bir şekillendirici kullanmasak da, havada sürekli bulunan toz ve kirler saç derimize tutunuyorlar. Kullandığımız şampuan ve saç kremleri/maskelerinde bulunan silikon gibi maddeler de saç derimizdeki gözenekleri tıkıyor. Dolayısıyla bu tarz arındırıcı ürünlere hepimizin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
Arındırıcı şampuanları kullanmaya başladığımdan bu yana, saç derimde daha az pullanma ve kaşıntı yaşıyorum. Davines Solu şampuandan da bu bakımdan oldukça memnunum ve bittikçe satın alıyorum. Saçlarımı çok başarılı bir şekilde temizliyor ve bunu yaparken de sertleştirmiyor.

Solu Şampuan

Şeffaf, yumuşak bir şişede satılan Davines Solu şampuanın 250 ml ve 1000 ml olarak iki farklı boyu var. Haftada bir kez kullandığım için, her zaman 250 ml olan boyunu tercih ediyorum ve bu boyu bana neredeyse bir sene yetiyor. Ürünün açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü var.
İçeriğinin beşinci sırasında hyaluronik asit bulunan Solu şampuan, saçlarımı arındırırken kurutmuyor. B5 vitamini ve karabuğday özü içeriyor. İçeriğinin orta sıralarında parfüm olan bu şampuan; SLS, SLES, PEG ve paraben içermiyor

Solu Şampuan

Davines Solu şampuanı ve tüm Davines ürünlerini Vanilya Kutu ve Dermoeczanem gibi online satış sitelerinden ve eczanelerden satın alabilirsiniz.

Sevgilerimle...

4 yorum:

  1. ben de haftada bir arındırıcı bir şampuan kullanıyorum artık saçıma iyi geliyor .-))

    YanıtlaSil
  2. Ben de bakayim Blanacim kullanmadim hic 😊

    YanıtlaSil
  3. Daha önce Davines'in bir kaç saç bakım ürününü kullanmış ve çok da beğenmiştim. Fiyatından ziyade, kolay ulaşamadığım için başka şampuanlara yöneldim; bir tabii sıra gelmedi yeniden almaya. Ben şimdi arındırıcı şampuan olarak HASK Charcoal kullanıyorum ve ondan da epey memnun kaldım. Davine's de aklımda olsun. Öperim çok!!!

    YanıtlaSil
  4. Iceriginin temiz olmasi en guzeli.. bende cok dikkat etmeye calisiyorum. Bu sampuani da merak ettim 😍

    YanıtlaSil