Pastel Day Long Lipcolor 09

Ocak 31, 2018 3 Comments A+ a-

Merhaba...

Çok kuru dudaklarım sayesinde mat rujlardan uzun süre uzak durdum. Açıkçası hala bu konuda çok cesaretli olduğumu söyleyemem ancak, eskiye nazaran çok daha fazla mat ruja sahibim. Pastel Day Long Lipcolor rujlar da piyasaya ilk çıktıklarından bu yana merak ettiklerimdendi. Seriden en çok merak ettiğim ve denemek istediğim renk olan 09 numara, aynı zamanda bu seriden satın aldığım ilk ruj... 

Pastel likit mat ruj 09

Pastel Day Long likit mat rujlar, gün boyu rujumuzu tazelememizi gerektirmeden kalıcı olacaklarını, iz bırakmayacaklarını ve renklerinin zamanla solmayacağını vaadediyorlar. Bildiğim kadarıyla şu an piyasada 24 farklı renk seçeneği olan bu rujlara, sürekli yeni renkler ilave ediliyor; bu sayede seçim şansımız da çoğalıyor. Likit mat rujlarla ilgili deneyimlerim, bu rujların aynı seriden de olsalar renkten renge yapılarının farklılaştığı yönünde... Dolayısıyla bu yazımda 09 numaranın yapısından ve bu renk hakkındaki düşüncelerimden bahsedeceğim

Pastel likit mat ruj 09

Pastel 09 numaralı likit mat ruj, canlı ve soğuk tonlu tam bir kırmızı... İçerisindeki mavilik oldukça az ve dudaklarda oldukça net bir kırmızı olarak duruyor. Benim gibi canlı kırmızıları sevenler için şahane bir rengi var. Özellikle beyaz tenlilere çok yakıştığını düşünüyorum. Uygulandıktan kısa bir süre sonra tamamen matlaşıyor ve rengi sabitleniyor

Pastel likit mat ruj 09

Pastel Day Long Lipcolor 09'un yapısı incecik, oldukça likit formda fakat, buna rağmen çok kolay uygulanıyor. Dudak çevresinde dikkatli uygulandığında taşma yapmıyor fakat, uyumlu renkte bir dudak kalemiyle uygularsanız çok daha düzgün ve net bir çerçeve elde edersiniz (Ben fotoğrafta ruju tek başına uyguladım ki, rengi net gösterebileyim). İnce yapısına rağmen bu ruj, tek katta opak ve dalga dalga durmuyor. Homojen bir görüntü veriyor ve iki kat geçtiğimde de alt katmanı yerinden oynatmıyor. 

Pastel likit mat ruj 09

Pastel 09 likit mat ruju uygularken, önce dudak içlerimden başlıyorum. Dudak içini doldurduktan sonra, aplikatörünün ucunda kalan ürünle de dudak çerçevemi oluşturuyorum. Sünger, ince dörtgen biçimli aplikatörü hafifçe eğimli ve bu sayede dudak kalemi kullanmadan da dudak çerçevesini belirlemek mümkün oluyor. Açıkçası kırmızı ruj sürmek gerçekten dikkat ve özen ister fakat, bu rujun uygulanışını bir kırmızı ruja göre kolay bulduğumu söylemeliyim. 

Pastel likit mat ruj 09

Pastel 09 likit mat rujun, iddia ettiği gibi, transfer olmadığını söyleyemeyeceğim. Bir şeyler yiyip içtiğimde dudağıma değen bardağa vs bulaşıyor fakat, rengini ve opaklığını kaybetmiyor. Yağlı bir şeyler yediğimde dudak içlerimden başlamak suretiyle siliniyor ancak, ruju tazeleyebiliyorum. Tazelediğimde pütür pütür durmuyor, ince yapısı sayesinde kalın bir his oluşturmuyor


Dudaklarım çok kuru olduğu için, mat rujları her zaman altlarına lipbalm sürerek uyguluyorum. Buna rağmen dudaklarımı kurutan rujlar da var. Pastel 09 numara dudaklarımı çok fazla kurutmuyor ve gergin hissettirmiyor. Ruju dudaklarımda 6 saat kadar tutabiliyorum ki, mat rujlarda bu saat dilimi benim için muhteşem bir süre. Ruj, altına lipbalm uyguladığım için de olabilir, dudaklarımda tamamen sabitlenmiyor fakat ben istemediğim sürece yerinden de oynamıyor. 

Pastel likit mat ruj 09

Likit mat rujlarda sanırım en sevmediğim nokta, temizlenmelerinin zor olmaları... Dolayısıyla günlük makyajlarımda bu tarz rujları tercih etmiyorum. Ben genel olarak günün yarısında rujumla gezen, öğle arasından sonra mutlaka lipbalm kullanma ihtiyacı duyan biriyim. Dolayısıyla iş yerinde rahatça çıkaramadığım bir ruj bana eziyet oluyor. Pastel Day Long Lipcolor 09 numarayı ıslak bir bezle ya da makyaj temizleme mendiliyle çıkarabiliyorum. Dolayısıyla günlük hayatımda da kullanmamda bir sorun olmuyor. Biraz dikkatle, temizlerken ruj dudak çevreme yayılmıyor ve bu sayede kötü bir görüntü de oluşmuyor. 

Pastel likit mat ruj 09

Pastel Day Long Lipcolor 09 numara gece makyajları için bence harika... Bir süredir gece makyajlarımda ve özel günlerde likit mat rujlar kullanıyorum. Pastel 09 numarayı sürdüğümde de rujumun akıbetini sürekli sorgulamak durumunda olmamak, kırmızı ruj sürmüş biri için büyük rahatlık... 
Pastel Day Long Lipcolor rujlar, 7ml, silindirik, siyah kapaklı ambalajlarda satılıyorlar. Rujun bulunduğu hazne şeffaf olduğu için, her rujun rengini dışarıdan görebiliyoruz. Ambalajın kapağı gayet sıkı kapanıyor ve ben akma sorunu yaşamadım. Bu rujların içerikleri renkten renge farklılık gösterse de, benzerler... Silikon ve petrolatum içeriyorlar. Parfümsüzler ve kokuları çok hafif, benim gibi kokulu ruj sevmiyorsanız bu durumdan hoşnut kalabilirsiniz. İçeriklerinde tam 4 çeşit paraben var, açıkçası bu kadar fazla paraben içermeselerdi bu ruj serisinin bir çok rengini satın alabilirdim. Fakat 09 numaranın yanında sadece nude bir rengi de deneyebilmek adına 27 numarasını aldım ve daha fazlasını almayacağım. 

Pastel likit mat ruj 09

Pastel Day Long Lipcolor 09 numara yapısını ve rengini gerçekten çok beğendiğim, gece makyajlarımda elimin çok sık gittiği bir ruj... Bu tarz kırmızıları beğeniyorsanız bir göz atabilirsiniz. Bu rujun alt tonu itibari ile bir çok ten rengine yakışacağını düşünüyorum. Bu ruju farklı birinde daha görmek isterseniz burayı tıklayabilirsiniz. 
Pastel Day Long Lipcolor likit mat rujları ve tüm Pastel ürünlerini bir çok kozmetik mağazasından ve Pastel online satış sitesinden bulabilirsiniz.

Sevgilerimle... 

3 yorum:

  1. Ay Blana ne kadar güzel durmuş rengi sende, bayıldım!!! Pastel 09 gerçekten ününü hak eden bir ürün bana göre de. Ben daha kiremite yakın kırmızıları kendime yakıştırdığım için favori kırmızım bu serinin 37 numarası, favori nude'um da 31 numara :) Güle güle kullan kuzum, öperim çok!

    YanıtlaSil
  2. sana çok yakışır Blanacım güle güle kullan :-)) ben de seviyorum bu seriyi..

    YanıtlaSil
  3. Canım 09'um ya! Pastelin en güzel likit mat ruj rengi! Yapı kalıcılık şahane, ve dediğin gibi tüm renkler aynı değil bu konuda, dolayısıyla sahip olunması gereken kırmızlardan bana göre. Sen de bunu çok güzel anlatmışsın!
    Kocaman öperim!
    Zeynuş

    YanıtlaSil