NYX Professional Makeup Contour Intuitive Palet

Şubat 15, 2019 4 Comments A+ a-

Merhaba...

Eskiden seyahate giderken yanımda bir valiz dolusu makyaj malzemesi taşır ve çok manasız şekilde bundan keyif alırdım. Son iki senedir ise, tüm seyahatlerime az ve çok amaçlı malzemeler götürmeyi, küçük valizlerle yolculuk yapmayı tercih ediyorum. Dolayısı ile, seyahatlerimde yanımda taşıyabileceğim makyaj malzemeleri de ilgimi çekiyor. NYX Professional Makeup Contour Intuitive palet, tam da bu amaçla satın aldığım bir ürün ve bugün hakkındaki tüm düşüncelerimi yazmak istiyorum. 

NYX Contour Intuitive Palet

NYX Professional Makeup Contour Intuitive palet, tamamen toz ürünlerden oluşuyor. Allık, aydınlatıcı ve far içeren bu paletin NYX yüksek pigmentli ve harika bir yapısı olduğunu iddia ediyor. 5 farklı çeşidi olan Intuitive paletlerin bendeki rengi Warm Zone ve yorumlarım bu palet üzerinden olacak. 
NYX Contour Intuitive paletler; iki aydınlatıcı, bir allık ve altı adet far içeriyor. Bu sayede yanına bir ten ürünü, bir maskara ve bir ruj ekleyerek tüm makyajınızı yapabilmenize imkan sağlıyor. Tabi ki, siz de benim gibi bronzer olmadan makyaj yapmıyorsanız, bu ekibe bir de bronz pudra eklemeniz gerekecektir. 
Warm Zone, adından da anlaşıldığı gibi, sıcak tonlar içeren bir palet... Şeffaf kapaklı, basit ama sağlam ambalajı gayet sıkı kapanıyor ve bu onu rahatlıkla valizde ve ya çantada taşınabilir hale getiriyor. 

NYX Contour Intuitive Palet

Farlar 4 mat, 2 ışıltılı renkten oluşuyor. Mat renklerin yapıları yumuşak ve azdan ortaya pigmentliler. Farlar seçilirken astar renginden geçiş ve gölgelendirme rengine kadar göz makyajı için ihtiyaç duyulabilecek tüm renkler düşünülmüş. Sadece bu paleti kullanarak, hem gündüz hem gece için göz makyajları yapmak gayet mümkün... Paletin ışıltılı/sedefli renkleri de yumuşak yapıda ve orta pigmentliler; fırçayla ve parmakla renklerini iyi veriyorlar. Mat renklerin karıştırılması biraz zorlayabiliyor, özellikle iki koyu mat renk dağıtılırken biraz çaba istiyor ama biraz uğraştığımda istediğim sonucu alabiliyorum. Işıltılılar ise, tek katta günlük makyaj için güzel renk veriyorlar. Farlar genel olarak, karıştırılırken birbirlerine geçip çamurlaşmıyorlar, geçişleri iyi bir şekilde yapabiliyorum. Tahmin edebileceğiniz üzere, içlerindeki favorim üstten ikinci renk olan kırmızı bakır rengi ve göz kapağının üzerinde çok şık duruyor. 

NYX Contour Intuitive Palet

Farların renk hikayesi bence oldukça iyi seçilmiş. Her farı kullanarak en az bir eşleştirme yapabiliyorsunuz. Yağ yeşili olan ışıltılı renk ile hemen yanındaki mat kiremit rengi çok şık bir ikili olabilirken, aynı rengi mat acı kahve ile de kombinlemeniz mümkün. Aynı durum bakır renkli far için de geçerli... Sadece matları kullanarak da sofistike makyajlar çıkarabilirsiniz. 

NYX Contour Intuitive Palet

Paletin aydınlatıcı renkleri, her cilt tonuna uygun olacak şekilde seçilmiş. Biri pembe, biri altın tonlu olan aydınlatıcıların yapıları yumuşacık ve adeta kremsi formüle sahipler. Bence, paletin en iyi formüle sahip yıldız ürünleri bunlar! Dürüst olmam gerekirse, paletin farlarının hayranı değilim ama aydınlatıcıları için elimde tutmaya devam ediyorum. İki aydınlatıcı da sim içermiyor ve çok güzel bir yansıtıcılıkları var. Çok doğal ve ciltle bütünleşmiş görünüyorlar. Yapıları incecik... Ben çoğunlukla iki aydınlatıcıyı karıştırarak kullanıyorum. 

NYX Contour Intuitive Palet

Paletin allığı ise, mat bir şeftali rengi... Yapısı yumuşak ve tozutmuyor. Pigmentasyonu oldukça zayıf olan bu allık, eğer çok beyaz tenli değilseniz belli olmayacaktır. Benim rahatlıkla kullanabildiğim ve yanaklarıma çok hafif, sağlıklı bir renk veren bu allık kolay dağılıyor ve cilt üzerinde homojen duruyor. Ten ürününe yapışıp kalmıyor ve parça parça görünmüyor. 


NYX Contour Intuitive, Warm Zone paletteki ürünler genel olarak tozutmuyor ya da çok az tozutuyorlar. Kalıcılıkları oldukça iyi... Farlar, bir bazla birlikte tüm bir mesai günü solmadan ve çizgilenmeden göz kapaklarımda kalıyorlar. Aydınlatıcıların yansıtıcılığı gün boyu solmuyor, paletin allığı ise düşük pigmentasyonuna rağmen gayet iyi dayanıyor. 
NYX Contour Intuitive paletler toplam 18.9 gr ürün içeriyor. Farların her biri 1.6 gr, aydınlatıcıların her biri 2.2 gr ve allık 4.9 gr... Paletin açıldıktan sonra 24 ay kullanım ömrü var. Paletteki hiç bir ürün paraben ve bht içermiyor

NYX Contour Intuitive Palet

Tam bir seyahat paleti olan, farlarının karıştırılırken biraz zorlamasını ve allığının renk vermesini dert etmezseniz oldukça iyi iş gören NYX Professional Makeup Contour Intuitive paleti ve tüm NYX ürünlerini markanın mağazalarından ve online alışveriş sitesinden satın alabilirsiniz. 

Sevgilerimle...

4 yorum:

  1. Bu tarz paletler seyahatlerde iyi oluyor bunun renkleri de güzelmiş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de tam seyahat paleti :) Teşekkür ederim!

      Sil
  2. Bu palet bende de var ve en sevdiğim seyahat paletim gerçekten! Ben farların pigmentasyonunu fena bulmamıştım; ama karıştırılmaları konusunda sana katılıyorum. Ve kesinlikle aydınlatıcıları da paletin hit parçaları! Güle güle kullanalım şekerim, öptüm çoook!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu palet seyahat için en iyi kombinasyona sahip bence de Başak'cım ve tam bizim tonlarımızda. Farları azıcık daha iyi karışsa en favori paletim olurdu kesinlikle. Ama o aydınlatıcıları şahane ve hala pembe aydınlatıcının tekli olanını arıyorum :D
      Güle güle kullanalım, çok öpüyorum <3

      Sil