Flormar Pixie Dust Terracota Far

Mart 30, 2016 42 Comments A+ a-

Merhaba...

Bu yazımda, Flormar'ın son zamanlarda elimden düşürmediğim farından söz etmek istiyorum. 

Flormar ürünlerine senelerdir önyargılı yaklaşırım. Açıkçası, Flormar mağazalarına ve standlarına sıklıkla uğrasam da, son zamanlara kadar oje ve oje kurutucu haricinde hiçbir şey satın almadım. Yumuşak yapılı siyah bir göz kalemi aradığım bir zaman, çok yakın bir arkadaşım Flormar'ın smokey göz kaleminden çok memnun kaldığını söyledi. Flormar'ın fiyatlarını bilirsiniz, gayet uygun. Hal böyle olunca da, ben göz kalemini denedim ve oldukça memnun kaldım. Sonrasında markaya olan bakış açım değişti ve yavaş yavaş ürünlerini denemeye başladım. Açıkçası, bu zamana kadar denediğim her ürününden oldukça memnunum. Tabi ki, bu yazının baş kahramanı ne smokey göz kalemi ne bayılarak kullandığım kaş farı ne de mat tekli farları... Size anlatacağım ürün fotoğrafta gördüğünüz M108 numaralı terracota far.




Beni daha önce okuyanlar, sürekli göz çevremden şikayet ettiğimi bilirler. Göz çevrem oldukça kuru ve bu da yetmezmiş gibi, göz altlarım sürekli bilgisayar başında çalışmaktan ve dinlenememekten dolayı da mor... Morlukları kapatmak için örtücü ürünler kullandığımdan, zaten kuru göz çevrem olduğundan da mat görünüyor. Bu sorunu biraz olsun çözmek için, göz altı kapatıcımı sabitleyecek ışıltılı bir pudra arayışına girdim. Aslında aklımda Nars'ın transparan pudrası ve Hourglass diffused light vardı. İnternette araştırma yaparken, uzun süredir aktif olmayan bir blogda Flormar'ın M108 pixi dust isimli farının göz altı için sabitleyici pudra olarak da kullanıldığını okudum ve ürüne bir de kendim bakmak istedim. 


Flormar'ın bu terracota farı, "terracota matte eyeshadow" diye geçiyor. Ancak mat kelimesine aldanmayın, bu ışıltılı bir far. Işıltısı asla abartı değil, içerisinde sim yok. Çok güzel bir şampanya rengi, diyebilirim. Farı gördüğümde, kullanmak istediğim şekilde işime yarayacağından emin olamasam da, bu iş için seçtiğim adaylara göre neredeyse dörtte bir fiyata olunca denemek istedim. İyi ki, satın almışım. O günden beri, göz altlarımı sadece bu farla sabitliyorum.


Yapısı incecik bir far, bu... Real Tecniques setting brush gibi bir fırçayla uygulandığında transparan sayılabilecek hafif ışıltılı bir sonuç veriyor ve kapatıcımı çok başarılı bir şekilde sabitliyor. Bu farı, kaş kemiğinin altına, göz pınarlarına ve hatta elmacık kemiklerimin üzerine aydınlatıcı olarak bile kullanıyorum. Mac Fix+ ile ıslattığım bir fırçayla, gördüğünüz rengi çok daha net veriyor ve kullanım amacına uygun şekilde far olarak da duruşunu çok beğeniyorum. Farların üzerine, göz kapağının tam ortasına aydınlık vermek için de, bence şahane bir ürün... Yani, tek bir ürünü hem sabitleyici pudra hem aydınlatıcı hem de far olarak kullanıyorum. Fotoğrafta, tüm göz çevreme Flormar M108 terracota farı uyguladım, umarım görüntüsünü tam olarak yansıtabilmişimdir. (Boyun tutulmasından dolayı birkaç gündür boyunluk taktığım ve çok ağrım olduğu için ancak bu kadar yapabildim, biraz daha özenle çok daha iyi bir görüntü yakalayabilirsiniz.)


Flormar M108 terracota farın miktarı, benim gözlemlerime göre tüm Flormar ürünleri gibi oldukça cömert tutulmuş. 4gr'lık fırınlanmış bir ürünün çok uzun süre kullanılacağını düşünüyorum. Eğer siz de, birden çok amaçla kullanabileceğiniz aydınlatıcı bir ürün arıyorsanız, bu fara bir bakmanızı öneririm. Ben çok memnun kaldım. Ürünün indirimsiz fiyatı 25-30 TL civarında ve Flormar ürünlerinin satıldığı bir çok yerden satın alabilirsiniz.

Sevgilerimle...

42 yorum:

  1. Amann Yarabbi ben gözlere takıldım benim de gözlerim yeşil ama bayıldım nedense :))
    nazar değmesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok utandırdın beni :)

      Sil
  2. bende bugün flormarın sitesine bakıyordum, kadınlar günü indirimi henüz bitmemiş :) bu arada far harika, çok canlı göstermiş, zaten gözlerinin maşallahı var ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün Kozmela'da da %50 indirim devam ediyordu Flormar ürünlerinde :) Çok çok teşekkür ederim Merveciğim :)

      Sil
  3. Güzel gözlü, güzel yürekli Blana'm, geçmiş olsun canım :(
    Far çok yakışmış göz rengine <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim canım benim <3 <3 <3

      Sil
  4. Gözlerin güzelliğine bakarmısınn <3 Canım benim nasıl heyecanlandım çoook daha sık görmeyi isterim bu güzel gözleri nasıl güzel bir yeşil Maaşallah :) Ben bu farı bulamadım o indirimde canım ya çok istedim ama yetişemedim,ilk biten ürün bu olmuş :( Göz altlarım benimde öyle ince ve sürekli pc baktığım zamanlarda fark ediyorum hemen morarıyor :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, çok teşekkür ederim, utandım gerçekten :)) Senin bakışın güzel canım Gonca'm <3 <3 Ben de senin bloğunda bahsettiğin kahve farı bulamadım, bundan çokça vardı. Anneler günü indirimi olacak, o zaman bulursun umarım, gerçekten çok memnun kaldım, çok şaşırttı bu far beni. Göz altlarında kapatıcının üzerinde çok aydınlık duruyor ve incecik. Göz çevremiz hassas ve ince canım, ben de aynı sorunu sürekli yaşıyorum. :(

      Sil
  5. Bu fardan bahsetmiştim sana Ause, hatırladın mı?? Mailde konuştuğumuz far bu :)) Sen kendi gözlerine bak bence, onlar kat kat daha güzeller :) <3 <3

    YanıtlaSil
  6. İşte o ortadakini ben arkadaşımda görüp almıştım. Ama onda durduğu gibi ben de durmadı. Bu biraz tenle de alakalı. Bu renk daha çok esmerlere yakışıyor. Gerçi senin o güzel gözlere ne yapsan yakışır. Maşallah diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bunu fardan çok, göz altı kapatıcımı sabitlemek için pudra olarak kullanıyorum. Siz de benim gibi beyaz tenlisiniz, aydınlatıcı olarak deneyin bence. Bizde çok belirgin bir renk değil çünkü, haklısınız. Çok çok teşekkür ederim, iltifatınız için :))

      Sil
  7. Flormarın bu ürünlerinin methini duymuştum, çevremden bir çok kişi kullanmış ve memnun kalmış, güzel günlerde olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de çok şaşırttı gerçekten, çok memnun kaldım :)) çok çok teşekkür ederim yorumunuz için :)

      Sil
  8. Evet bu o :)) Koş, sen seversin bunu :) <3 <3

    YanıtlaSil
  9. Gözleriniz çok güzel maşallah! :))Ben farın rengini çok beğendim! Alışveriş yaptığım mağazalarda bulursam muhakkak alacağım. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Umarım siz de benim kadar seversiniz :)

      Sil
  10. Şampanya rengimi ben çok seviyorum biliyor musun :)) Bu arada Flormar benim abonesi olduğum kozmetik markası :D Birde puff blush allıkları var normalde çok yoğun gibi gözüküyo ama çok hafif üstelik 5 tl internet sitesinde kremsi yapı da olduğu için çok seviyorum :)) Gözlerine dur hemen şurdan nazar boncuğu bulayım 💙Mavi kalp bıraksam olur mu ki :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde o zaman bu fara bak mutlaka, özellikle ıslak kullanımda göz kapağında duruşu bence şahane :) Sen canımsın, çok teşekkür ederim ❤️❤️

      Sil
    2. bakmaz mıyım hatta bugün sabah sitesine baktım ben ordan alıyorum yakın da anneler günüyle indirim olur kesin yağmalayabilirim :))

      Sil
    3. Kozmela'da %50 Flormar indirimi de devam ediyor şu anda :)

      Sil
  11. Gozalti morluklari benim de sorunum malesef. Yaziniz ve tavsiyeniz cok iyi oldu.tesekkurler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, zaman ayırıp okuduğunuz için :)

      Sil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Güle güle kullan canim çok yakismis.

    YanıtlaSil
  14. Güzel gözlüm nar tanem, al canım senin olsun :)
    Far çok güzel durmuş Kırmızı rujum. Ben de de güzel durur mu bir deneyeyim, yazdım alınacaklar listeme. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul Hanımefendisi çok utandırdın beni :)) canımsın :)) Bence çok yakışır, sade ve aydınlık... :) Ben teşekkür ederim :))

      Sil
  15. Gerçekten gözlerin ne kadar güzel, hem renk, hem de şekil olarak... maşallah! Fakat ben yine de naçizane, göz altların çok kuruysa (benim gibi), pudralı bir şeyi her gün sürmemeni önerebilirim :) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Başak :) Çok haklısın, pudradan uzak durmam gerek. Ancak o kadar morlar ki, kapatıcısız gezemiyorum bir de kendimi alıştırdım o görüntüye aslında. Sabitlemem de gerektiğinden en azından ince yapılı ürünlere yönelmeye çalışıyorum. Sevgiler :)

      Sil
  16. Göz altı morluklarından bende şikayetçiyim ://

    http://nypdsena.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      O morlukları tamamen ve kalıcı olarak yok etmenin kolay bir yolunu bulsak keşke...

      Sil
  17. bu seri flormarın en iyi serilerinden biridir bence kahve rengi de çok güzeldir..

    YanıtlaSil
  18. Ah o ön yargı bende de var ne yazık ki.Ne kadar güzel olursa olsun Oje dışında bir şey alamıyorum uzun süredir.
    Farların güzel olduğu belli.Mutlulukla kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben biraz kırdım sanırım ama fondöten dene deseniz, cesaret edemem sanırım. Çok iyi anlıyorum sizi. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  19. Nice post!!!!
    Would you like to follow each other? let me know...and I follow you back.
    Besos, desde España, Marcela♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you, i will visit you❤️❤️

      Sil
  20. pixie'den "dust terracota" çok güzel şarkı ivit :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehehe konuya farklı açıdan yaklaştın yine Deep :))

      Sil
  21. Bence de çok güzel durmuş güle güle kullan blana :) bu arada çok çok geçmiş olsun iyileşmedimi daha :( boyun tutulması felakettir bilirim :( sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  22. Çok teşekkür ederim Zehra :) Sorma on beş gün oldu neredeyse, şimdi daha iyiyim ama hala ağrı var. :( Sevgiler benden :)

    YanıtlaSil
  23. Harika renkler, Flormarı zaten çok severek kullanıyorum. Güle güle kullanın...

    YanıtlaSil