Maybelline Color Tattoo Creamy Mattes Krem Farlar

Ekim 18, 2017 17 Comments A+ a-

Merhaba...

Maybelline Color Tattoo krem farların ülkemizde olan ışıltılı serisinin üç rengini buradaki yazımda anlatmıştım. Bugün, aynı farların mat renklerinden, ülkemize gelen iki renginden bahsedeceğim. Maybelline Color Tattoo Creamy Mattes krem farlardan 98 Creamy Beige ve 93 Creme De Nude sanırım ülkemize geçen sene geldiler ve ben de herkes gibi bu farların peşine düşüp satın aldım. Bir seneye yakındır da kullanıyorum. 

Maybelline mat krem farlar

Maybelline Color Tattoo krem farlar, krem jel formülleriyle 24 saat kalıcılık ve yoğun renkler vaadediyorlar. Kremsi mat dokuları sayesinde renklerin uzun süre canlılığını korumasını hedefliyorlar.
Maybelline Color Tattoo Creamy Mattes krem farların bende olan Creamy Beige ve Creme De Nude renklerinden başka bir de Vintage Plum rengi de ülkemizde satılıyor ancak, ben o rengi kullanamayacağımı bildiğimdem satın almamıştım. 


Maybelline mat Krem Farlar

Maybelline Color Tattoo mat krem farların yapıları, ışıltılı seriden oldukça farklı... Gerçi, ışıltılı serideki her rengin formülü de bence aynı değil ama mat farlar ışıltılılara kıyasla daha sert yapıdalar. Her iki mat farın yapısı da birbiriyle aynı olmamakla birlikte, renkleri ışıltılı versiyonları kadar yoğun değil. Formüllerinin krem jel forumunda değil, yoğun kremsi bir dokuda olduğunu düşünüyorum. Uygulandıklarında kalıcılıkları gerçekten çok iyi, ben her göz makyajımda baz kullanıyorum ancak, bu farlar bazsız da ben silene kadar yerlerinden kıpırdamıyorlar

Maybelline Mat Krem Farlar
Maybelline Mat Krem Farlar

Maybelline Color Tattoo Creamy Mattes krem farlardan 93 numara Creme De Nude, sarı alt tonlu bir kemik rengi... Mac Paint Pot Soft Ochre'ye muadil gösteriliyor ancak, bence Creme De Nude daha sarı ve açık bir renk ve yapı olarak da daha sert. Her ikisi de, benim gibi sarı alt tonlular için baz olarak kullanılmaya oldukça uygunlar...
Zannedersem, benim göz kapaklarım çok kuru olduğundan Creme De Nude rengini uygulamakta çok zorluk çekiyorum. Fırçayla homojen dağıtmam zaten mümkün olmuyor, parmaklarımla ısıtarak farı uygulamaya çalışıyorum. Ancak, homojen dağılmıyor ve pütür pütür durabiliyor. İnce bir tabaka olarak homojen uygulamayı başarırsam, günlük olarak iyi bir baz oluyor. Yaz aylarında nispeten daha iyi anlaştığım Maybelline Creme De Nude, havaların soğumaya başladığı şu günlerde benim için tekrar kullanılamaz hale geldi. 

Maybelline Mat Krem Farlar

Maybelline Color Tattoo Creamy Mattes krem far 98 numara Creamy Beige ise, sıcak tonlu, gri tabanlı bir toprak rengi... Yapısı, Creme De Nude'dan daha yumuşak ve kremsi; dolayısıyla uygulanması ve dağıtılması çok daha kolay... Koyu bir renk olmadığı için de, günlük olarak kullanmaya çok uygun, (bende) çok doğal duran bir far olduğunu söyleyebilirim. Kahve tonlu makyajlara baz olarak da kullanılabilir. 

Maybelline Mat Krem Farlar

Creamy Beige'i hem fırçayla hem parmaklarımla uygulayabiliyorum. Hem göz kapağımda hem gözümün katlanma bölgesinde sık kıllı bir fırçayla nispeten rahat dağıtılıyor. Göz kapağımda parmaklarımla uygulama yaptığımda zaten bir sorun yaşamıyorum. 


Maybelline Color Tattoo Creamy Mattes krem farlar, minik cam kavonozlarda 4 gr ürün içeriyorlar. Açıldıktan sonra 2 sene kullanım ömürleri var. Paraben içermiyorlar

Maybelline Mat Krem Farlar
Maybelline Mat Krem Farlar

Maybelline mat krem farlar, bekledikçe kenarlardan çatlamaya başladığı için, dayanıklılık sürelerinin ışıltılı seriden daha az olduğunu tahmin ediyorum ama kapakları alta gelecek şekilde ters saklarsanız ve kullandıktan hemen sonra kapaklarını sıkıca kapatırsanız kullanım ömürleri boyunca bozulmuyorlar. Ben yine de, 2018 yılı içinde bu farları bitirmeyi hedefliyorum. 

Maybelline Mat Krem Farlar

Maybelline Color Tattoo Creamy Mattes krem farları ve tüm Maybelline ürünlerini Gratis, Rossmann, Eve Shop gibi kozmetik marketlerden bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle...

17 yorum:

  1. creme de nude'u kullanıp bitirdim ama vintage plum gerçekten hem yapı olarak hem de renk olarak kötü almıştım öylece duruyor .. nude olanı tekrar alırım ama..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben mat seriyi açıkçası pek sevemedim. Göz kapaklarımın kuru olmasından dolayı olduğunu düşünüyorum. Senin beğenmene sevindim. Sevgiler...

      Sil
  2. özellikle creamy beige rengini çok kullanışlı buldum. hep ışıltılı olanları almışım, tüm seriyi seviyorum aslında. güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Creamy beige yapı olaraka da bence, nude olandan çok daha iyi... Çok teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  3. Renklet çok güzel durmuş ve sana çok yakışmış.
    Bendw alıp deneyeceğim canım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Şimdi bir de Creme de Rose gelmiş; bence o da sende çok güzel durur Blana'cım! Bende de bu iki far var, yorumlarına tamamen katılıyorum. Creamy Beige'i çok severek almış olmama rağmen neden kullanmadığım tamamen bir muamma bu arada, onu da hatırlamış oldum :) Öptüm çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Creme de Rose'u yurtdışında gördüğümde de çok beğenmiştim zaten Başak'cım ama bu krem farları kurutmadan bitirmek gerçekten çok zor; yine de alırsam da şaşırmam :) Creamy beige i ben sık kullanılanılanlar çekmeceme koydum, arada olsa da kullanıp bitirmeye niyetliyim. Bu matlar kurumaya daha meyilli geliyorlar bana. Aslında rengi de günlük olarak çok güzel... Öpüyorum kocaman <3

      Sil
  5. Creamy Beige rengini çok sevdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seviyorum o rengi. Teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  6. Bende acayıp begenıyorum bunları zaten far bazı nıyetıne aldım bır acık bır koyu :D yetıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baz olarak kullanmak gerçekten mantıklı... Teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  7. Bu farları severek kullanıyorum . Nude tonu dağıtırken biraz sorun yaratıyor ama yinede göz kapaklarının kusurlarını kapatmak için başarılı 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nude rengini ben de dağıtamıyorum. Yine de havalar çok soğuyana kadar kullanacağım. Sevgiler Yasemin Hanım'cım <3

      Sil
  8. Bu farları seviyorum yeni bir rengi çıktı metalik en son onu aldım ve bayıldım ;)

    YanıtlaSil
  9. Blana'mm harika anlatmışsın <3 İki farı da kullandım ve yorumlarına canı gönülden katılıyorum. Özellikle creme de nude'u hiç kullanamadım desem yeridir. Pütür pütür oldu, dağıtamadım bu yüzden hiç elim gitmedi. Creamy beige rengi ise en sevdiğim farlardan oldu ki bitmek üzere :) Çok sevgiler canımın içi :))

    YanıtlaSil