2017'de Bitirdiğim Makyaj Malzemeleri

Ocak 03, 2018 5 Comments A+ a-

Merhaba...

2018 yılının ilk yazısı, geçtiğimiz yılın biten renkli kozmetikleri olacak demiştim, değil mi?! Bu sene istediğim performansı gösteremedim aslında, özellikle geçen seneki biten makyaj malzemelerimi göz önüne alırsam... Yine de, durmadan bir sürü yeni ürün alırken, bu kadarını bitirmiş olduğum için de mutluyum

Biten makyaj malzemeleri

Tüm sene boyu bitirdiğim renkli kozmetikleri bir kutuda biriktirip sene sonunda yazınca, hem kendi performansımı ölçmüş hem de hangi ürünleri ne kadar kullanabildiğimi görmüş oluyorum. Bu sistemle bu sene de devam edeceğim. Üstelik sene sonlarında bu yazıyı yazmak, ne yalan söyleyeyim, çok tatmin edici oluyor. 
Zaten çok uzun bir yazı olacağından, lafı fazla uzatmadan bitirdiğim renkli oyuncaklarımdan bahsetmeye başlamak istiyorum. Her birinden kısa kısa bahsedip, blog yazısını yazdıklarımın da linkini ekleyeceğim. Umarım keyifle okursunuz.

Makyaj bitenler

Flormar Back To School Blur Effect Bb Krem: Yazısını burada okuyabileceğiniz bu bb kremi kışın severek kullanmıştım. Yaz aylarında ise, cildime bir türlü oturmadı; yüzüme dokunduğum yerden oynadı, üstüne ürün uyguladıkça yer değiştirdi. Zar zor bitirdim, koleksiyon ürünüydü. Sanırım artık satılmıyor.

Pure Beauty Bb Krem: Bu bb kremin yapısı gerçekten çok güzeldi ama rengi bana koyuydu. Yazın kullanıp bitirdim, koyu rengini de boynuma uygulayarak ekarte edebildim. Rengi bana uygun olsa ve Watsons'da satılmasa yeniden alırdım. Yazısını buradan okuyabilirsiniz

Garnier Bb Krem: Bu bb kremle hiç anlaşamadım. Bendeki normal ciltler için olanıydı. Hem rengi hem yapısı benim cildime uymadı, zar zor bitirdim. Yazısını burada yazmıştım.

Mac Water Weight Fondöten: Küçük tester kutusunda olan bu fondöteni, aşırı övüldüğü ve kuru cilt fondöteni olduğu söylendiği için Mac'den almıştım. İyi ki tester almışım; bence kuru cilt fondöteni değil. Cildimdeki tüm kuruluklara tutunup pul pul durdu, tüm çizgilerime doldu. Saten-parlak arası bir bitişi olan, bence normal ve sorunsuz ciltlere uygun bir fondöten bu...

Nyx Total Drops Fondöten ve Color Pop Aydınlatıcı: Lens kutusunda gördüğünüz bu iki testerı bana canım Başak'cığım getirmişti. Total Drops bence kuru ciltlere uygun değil, ama duruşu gerçekten güzel. Color Pop aydınlatıcıya ise, bayıldım! Hem dokusu hem rengi muhteşemdi. Günlük olarak tek başına kullandığımda da çok zarif duruyordu.

Makyaj bitenler

Essence Winter Glow Far Bazı: Bu bazı, geçen kış yurtdışından almıştım. Sanırım bu koleksiyon ülkemize hiç gelmedi. Bu aydınlatıcı bazı project pana koymuştum ve ite kaka bitirdim resmen. O kadar hızlı sabitleniyor ki, adeta koyduğunuz yerde anında donduğu için dağıtmak mümkün değil. Parça parça duruyor ve farları tutmak ya da kalıcılıklarını arttırmak açısından da pek bir etkisi yoktu. Cicili bicili ambalajına sözüm yok, tabiki. 

Mac 24-Hour Extend Eye Base, Far Bazı: Herkese tavsiye ettiğim, yerine bir şey koyamadığım, bittikçe satın aldığım tek far bazı bu! Gelin makyajımdan tutun, göz makyajımdan emin olmak istediğim her zaman sadece bu bazı kullanıyorum. Yenisini satın aldım bile.

Benefit Hello Flawless Oxygen Now Fondöten: Bu testerı da Zeynuşum vermişti. Bu kaptan almak bayaca zordu. Bir-iki kez kullanabildim, fena değildi ama tam boyunu alacak kadar memnun da kalmadım.

Makyaj bitenler

Bobbi Brown Corrector: Bu zamana kadar kullandığım en iyi correctorlardan biri olduğunu rahatça söyleyebilirim. Elimde iki tane corrector paleti olduğu için yenisini satın almadım ama onlar bitince yine buna döneceğim. Yapısı incecik ve buna rağmen göz altı morluklarımı şahane nötürlüyor. Tek başına kullandığımda da çok doğal duruyor. Yazısını burada yazmıştım

Essence Camouflage Palet: Bu ikili krem concealerı iki senede anca bitirdim. Bu kadar bereketli bir ürün kullandığımı hiç hatırlamıyorum. Aslında, çok arkadaşım çabuk bittiğini söylemişti ama bendeki bitmek bilmedi ve çok sıktı. Özellikle yüz için oldukça güzel olduğunu söylemeliyim. Yazısını burada bulabilirsiniz. 

Essence Stay Natural Concealer: Yapısı incecik ama en açık rengi bile benim için koyu olan bir kalem kapatıcıydı. Yazısını burada yazmıştım. Eğer, çok fazla oksitlenmeseydi, koyu rengine rağmen tekrar alabilirdim çünkü, kalıcılığını çok sevmiştim. 

Flormar Future Historical Radiant Touch Concealer: Bu kalem kapatıcı da en açık renk ama bana ancak corrector oldu. Yapısı ise, baya güzeldi. Yazısı burada... 

Note Bb Concealer: Note ürünlerini çok merak etmeme rağmen, müşteri hizmetleri yüzünden yeni ürünleri satın almıyorum. Bu bb kapatıcı aslında gerçekten iyi, çok da bereketli! Baya severek kullandım. 

Mac Select Moisturecover Kapatıcı: Yazısını burada bulabileceğiniz Mac Moisturecover kapatıcıyı çok beğenerek kullandım. Hem rengi hem yapısı oldukça iyi, kuru göz altlarınız varsa deneyebilirsiniz. 

Makyaj Bitenler

Catherine Arley Silky Touch Pudra: Bu pudranın benim için yeri ayrıdır; ilk makyaj malzemem, ilk pudram. Lisede kaç tane bitirdiğimi bilmiyorum. Seneler sonra bulduğumda çok sevinmiştim, orjinal ambalajlısını hatıra olarak saklıyorum. Artık yapısı daha ince ve makyajımın rengini değiştirmeyen pudralar tercih ediyorum. Yazısı burada...

Mac Mineralize Skinfinish Natural Pudra: En sevdiğim pudralardan biri bu... Eğer matlaştırmayan, ince yapılı bir pudra arayışınız varsa, bakabilirsiniz. Yazısı burada... 

YSL Les Sahariennes Bronzer: En sevdiğim, milyon bronzerım olsa da vazgeçemediğim bronzerım... Yazısını burada yazmıştım. Özellikle yaz mevsiminde başka bronzer kullanmıyorum. Yenisini aldım. 

Makyaj Bitenler

The Balm Rockstar Palet: Balm'dan satın aldığım ilk paletim... Aydınlatıcısını ve allığını bitiremedim, dibi görünmüş iki farla birlikte depot ettim ve freedom paletime koydum. Kalanını zaten bitirdim. Açıkçası bu palet bana pek hitap etmiyor ama yine de çok güzel ve tam seyahat dostu. 

Catrice Chocolate Nudes Far Paleti: Bu palet artık satılmıyor. Kalan tek farı depot edip freedom paletime koydum, diğer beş rengini ise bitirdim. Çok severek kullandığım, günlük makyajlarda iyi iş gören bir paletti.

Loreal Smoky Beige Trench Far Paleti: Bu paletin bir kısmını kullanmıştım ama büyük kısmı kırılıp tuz buz oldu. Yazısını burada bulabilirsiniz

Catherine Arley 501 Numaralı Tekli Far: Bu kemik rengi farı, göz makyajlarımda astar olarak kullanıp bitirdim. 5gr olmasına rağmen, o kadar tozutuyordu ki, bitmesi gramajına göre uzun sürmedi.

Maybelline Color Tattoo On and On Bronze ve Pink Gold Krem Farlar: Bu krem farlar gerçekten güzel ve kalıcı... On and On Bronze rengi ise, en sevdiğim diyebilirim. Elimde çok fazla krem far olmasa yeniden alırdım. Yazılarını buradan okuyabilirsiniz

Makyaj bitenler

Loreal Super Liner Blackbuster Eyeliner: Kalın keçe uçlu bu eyeliner, kalın çizgi çizmeyi sevenler için üretilmiş. Açıkçası ben pek kullanamadım ve kurudu, rengi istediğim kadar net siyah değil grimsiydi ve homojen çizgi çizmekte de zorlanmıştım.

Loreal Super Liner Superstar Eyeliner: Bu eyeliner da istediğim siyahlıkta değildi. Fakat, çok sık kullanmadığımdan olsa gerek, uzun süre beni idare etti.

Mac Vibe Tribe Göz Kalemi: Işıltılı şahane bir kahverengi göz kalemiydi. Çok beğenerek kullandım, asansörlü olduğu için de çok pratikti. Fakat, bitmeye yakın yapısı bozuldu ve feci kokmaya başladı. Halbuki, bir seneye kalmadan bitirdim. Ziyan etmediğim için mutluyum.

Essence Happy Girls Göz Kalemi: En sevdiğim göz kalemleri olan Clinique Chubby Stickler gibi, incecik uçlu bu göz kaleminden yedeklemediğim için çok pişmanım. Benim gibi, çok ince kalem çekmeyi sevenler için biçilmiş kaftandı. Yapısı yumuşacık, kremsi ve çok dayanıklıydı. Ne yazık ki, koleksiyon ürünüydü. 

Maybelline Brow Satin Kaş Kalemi: Yapısını pek sevmediğim ve rengi de bana pek uymayan bir kaş kalemiydi. Yazısını burada yazmıştım.

Makyaj bitenler

Rimmel London Brow This Way: Bu kaş maskarasının rengi gerçekten çok güzel ama fırçası çok kalın ve büyük... Yazısını burada bulabilirsiniz

Essence Teddy Göz Kalemi: Bu kalem şahane!.. Essence sevdiğim her ürününü piyasadan kaldırdığı için, korkudan 3-4 tane yedekledim. Hafif ışıltılı kahverengi bu göz kalemi, Mac Teddy'e muadil gösteriliyor ama bence Essence yapı olarak da daha güzel. 

Flormar Nude Göz Kalemi: Rengi güzel olsa da, her kullanımda kalemtraşla açmazsam göz içime renk vermeyen ve bende kalıcı olmayan bir göz kalemiydi. Bu zamana kadar kalıcı bir nude göz kalemi bulamadım ve bu konuda bayaca dertliyim. 

Flormar Kaş Kalemi: Ben bu kalemi sadece seyahatlerimde kullanarak bitirdim. Yapısı ne çok sert ne çok yumuşak, tam ayarında ve rengi de güzel bir kaş kalemiydi. 

Wet'n Wild Nude Göz Kalemi: Somon renkli, kocaman bu göz kaleminin yapısı oldukça yumuşak fakat, bende yine kalıcı değildi.

Makyaj Bitenler

Dior Diorshow Black Out Maskara: Yazısını burada okuyabileceğiniz bu maskara, Dior'un en anlaşamadığım ürünü oldu. 

Flormar Flash Maskara ve Baz: Bu ürünün maskara kısmını beğendiğimi söyleyemem fakat, baz tarafı şahaneydi. Keşke, Flormar bu bazı ayrı üretse... Zeynuşumun hediyesi olan bu ürünün bazını gerçekten çok severek kullanıp bitirdim, maskara kısmı ise çok hızlı kurudu.

Flormar Back To School Maskara: Yazısını burada yazdığım bu maskarayı çok beğenerek kullandım ve hatta yedekledim. Çok hızlı kuruyor ama performansının yüksek fiyatlı maskaralarla yarışır olduğunu düşünüyorum. Koleksiyon ürünüydü. 

The Body Shop Divide&Multiply Maskara: Bendeki kahverengi olanıydı, yazısını yakında yazacağım, taslaklarımda hazır. Şimdilik şu kadarını söyleyeyim, beklentimi karşılayan, kirpiklerimi doğal gösteren, diğer maskaralarıma da iyi baz olan bu maskara sonlarına doğru garip bir hal almasaydı, yeniden alırdım. 

Maybelline Volum' Express Maskara: En sevdiğim kahverengi maskara, kesinlikle bu ve fiyatı da çok uygun... Fakat, artık bulamıyorum, bulsam üçer beşer satın alacağım. Yazısını buradan okuyabilirsiniz

Maybelline One By One Maskara: Gerçekten çok severek kullandığım, bana plastik fırçalı maskaraları sevdiren ürün... Zibilyon tane yedek maskaram azaldığında yeniden alacağım. Yazısını burada yazmıştım

Cecile Super Volume Effect Maskara: Mis gibi bal kokan herhangi bir şeyi sevmemem imkansız! Bu maskarayı da çok severek kullandım ve bittiğinde gerçekten çok üzüldüm. Yazısını buradan okutabilirsiniz.

Makyaj Bitenler

Rimmel London 700 ve 720 numara Rujlar: Bu iki nude ruj da oldukça güzeldi. 700 numara daha nemli ve yumuşak yapıda olmakla birlikte iki ruj da dudakları nemlendirip konforlu hissettiriyorlardı. Yaz boyu sıklıkla kullanıp bitirdim. 720 numaranın kokusunun beni çok rahatsız etmesi haricinde, ikisi de güzel rujlardı.

Friendly Organic Coconut Lipbalm: Bu markanın lipbalmları hem temiz içerikli hem de dudakları çok güzel nemlendiriyorlar. Hindistan cevizlisini çok severek kullandım, şimdi de çileklisini kullanıyorum, o da çok güzel.

Golden Rose Velvet Matte 12 ve 14 Numara Mini Rujlar: Bu minikleri gerçekten seviyorum, seyahate giderken yanıma renk renk ruj almama olanak tanıyorlar. Arkadalrındaki tıpayı çıkartıp bir kulak çubuğuyla ittirdiğinizde ruju bir süre daha kullanmak mümkün, aklınızda olsun. Velvet Matlarla ilgili burada bir yazı yazmıştım. 

Maybelline Shine Lipgloss: Bu glossun yapısı gerçekten güzel, yapış yapış olmayan, yarı şeffaf ve çok zarif duruyor. Bendeki 105 numarasıydı. Yazısı burada...

Nivea Lip Butter; güzeldi fakat gereksiz büyüktü. Clinique lipgloss güzel ama aşırı gereksiz pahalıydı. Golden Rose'un artık üzeri okunmayan lipglossu ise, opak ve kalın yapılıydı; rengi çok güzel olduğu için severek kullanmıştım.

Makyaj bitenler

Loreal, For Your Beauty ve Missha fırçalarım bu sene kullanım ömürlerini doldurdular. Özellikle Missha kaş fırçasını üç seneden fazla sık sık kullandım ve çok da memnundum. 

Beyaz H&M sünger, Yves Rocher sünger, Eklips süngerler ise, bu sene kullanıp artık ömürlerini doldurduğum süngerler... Kırmızı beauty blenderımla da vedalaştım. Beauty Blenderların en başarısızı bu bence... Bu kadar çok makyaj süngeri deneyiminden sonra, şunu çok net söyleyebilirim ki; ne kadar pahalı olursa olsun beauty blender almaya devam edeceğim. Bir beauty blender en az bir buçuk sene dayanıyor ve bence fiyatını hakediyor. Ondan başka, Real Techniques sünger alırsam alırım, uygun fiyatlı süngerlerle 2017 de vedalaştım. 

MAkyaj bitenler

2017'de bitirdiğim tek oje, Yves Rocher siyah oje olmuş. Bu ojelerin yapısı, opaklığı gerçekten güzel... 

Essence Express Dry Drops, oje kurutucu damla benim beklentimi karşıladı, uygun fiyatlı ve iş görüyor. Flormar Up to 7 Days top coatun sanırım yapısı değişmiş, bunu bir çok arkadaşım çok seviyordu çünkü. Bendeki kalın yapılı, kurumayan bir top coattı ve çok kabuk ağdalaştı. 
Sally Hansen Miracle Cure, senelerdir kullandığım, sert tırnaklarımı kendisine borçlu olduğum bir ürün, bittikçe alıyorum, çok memnunum. Pastel Nail Hardener, kullanmayı bırakmazsanız işe yarıyor (yazısı burada). Sally Hansen Complete Care hem top coat hem base coat olarak kullanılabilen ürünü de severek kullandım. Tek ürünle birden fazla iş görmek çok pratik oluyor. 

Makyaj Bitenler

BeeBeauty Blush, çok sevdiğim, uygun fiyatlı bir parfüm (yazısı burada)... Essence Cherry parfüm ise, çok cici şişesi olan, kirazlı taze bir kokuydu. Siore parfümlerin kırmızısı kış, mavisi yaz kokusuydu; pek kalıcı değillerdi.

Yazarken fark ettim de, baya ürün bitirmişim. Buraya kadar atlayarak da olsa sabredip okuduysanız çok teşekkür ederim. Gözleriniz dert görmesin. Bu uzun yazıyı yazmayı hak etmişim, değil mi?!

Sevgilerimle...

5 yorum:

  1. Allahım rock star palet bitmiş tebrik ederim :-)) aslında sadece makyaj malzemelerini biriktirip yazmak da çok mantıklıymış öyle mi yapsam acaba ? sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O paleti bitirmek için kendimi tükettim resmen İrem😂😂😂😂 Valla yıl sonu toplu yazmak çok güzel oluyor, tavsiye ederim☺️ Sevgiler💐💐

      Sil
  2. Ay Blanaaaaaaa!!! Nasıl güzel bir yazı böyle, aşırı gaza geldim!!! Ben de saklasam mı bitirdiğim renkli kozmetikleri? Gelecek sene sonunda bakar bakar "nasıl da hiçbir şey bitiremedim" diye güleriz ahahahah :))) Valla bravo diyor, başarılaırnın devamını diliyorum! Hele far paletlerinde gözlerim yuvalarından fırladı adeta! Bu arada, Flormar Topcoat'un yapısı değişmiş evet, ben de son aldığımı beğenmedim... Yeniden tebrik ediyor, kocaman öpüyorum!!!!

    YanıtlaSil
  3. Blanacim ne güzel ne detayli bir yazi. Ben bu malzemeleri hayat boyu tüketememsanirim 😂

    YanıtlaSil
  4. gerçekten bravoo :) en zor biten ürünleri bile bitirmişssiniz.

    YanıtlaSil