Golden Rose Longstay Likit Mat Rujlar

Ocak 21, 2019 6 Comments A+ a-

Merhaba...

Yeni yılın ilk yazılarına aynı marka serisi ile başlamıştım. Tek markaya ait elimdeki ürünlerin yazılarını arka arkaya yazmak keyifli geldiğinden, bu haftayı da Golden Rose için ayırmaya karar verdim. Bugün elimdeki Golden Rose Longstay likit mat rujlardan bahsedeceğim. Haftanın ilerleyen günlerinde de markanın elimde olan iki farkı ürününü daha okuyabileceksiniz. 

Golden Rose Likit Mat Rujlar

Golden Rose Longstay likit mat rujlar; yoğun renk vermeyi, mat ve kalıcı bir bitiş sağlamayı vaadeden ürünler... İçerdikleri E vitamini ve avokado yağı sayesinde dudakları kurutmamayı hedefliyorlar. Dudaklarda ağırlık hissi yaratmadan gün boyu kalıcılıklarını koruyarak bulaşma yapmayacaklarını iddia ediyorlar. Çift fazlı makyaj temizleyiciler kullanılarak dudaktan çıkarılmaları öneriliyor. 

Golden Rose Likit Mat Rujlar

Golden Rose Longstay likit mat rujların 30 farklı rengi var. Nude tonlardan, pembelere, mürdümlere, kahvelere ve kırmızılara varan geniş renk skalası sayesinde herkesin kendine yakışacak en az bir çeşidini bulması mümkün... Marka, şahane bir düşünce ile bu rujların seyahat boylarını da piyasaya çıkarttı ve böylece benim gibi ruj bitiremeyenler ve tam boyunu almadan evvel ürünü denemek isteyenlerin ihtiyaçlarına yönelik bir çözüm üretti. Bende seyahat boy Longstay rujların üç rengi var ve bu yazıda yorumlarımı bu üç renk üzerinden yapacağım

Golden Rose Likit Mat Rujlar

Dudaklarım çok kuru ve hassas olduğundan, likit mat rujlara karşı her zaman mesafeliyim. Golden Rose, Longstay serisinin seyahat boylarını piyasaya çıkartmasaydı, sanırım cesaret edip bu rujları hiç deneyemeyecektim. Mini boylar benim kullanım sıklığım için de çok mantıklı olunca, seriden en merak ettiğim üç rengi satın aldım. Rujların bendeki renkleri 12, 16 ve 20 numara... Golden Rose rujlara isim vermek yerine, onları numaralandırmayı tercih etmiş. 

Golden Rose Likit Mat Rujlar

Rujların yapıları, bence renkten renge değişmekle birlikte, genel olarak yumuşak ve köpük kıvamında... Kalın bir yapıları yok ancak, su gibi akışkan olacak kadar ince de değiller. Yassı şekilde dizayn edilmiş sünger aplikatörlerinin yapısı esnek; bu sayede çok kolay uygulanıyorlar. Sünger aplikatörün ucu ile dudağınız dış çerçevesini de çizebildiğiniz için, dudak kalemi kullanmak zorunda kalmıyorsunuz. Aplikatör, tek seferde dudaklarıma ruju uygulayabileceğim kadar ürün alıyor ve tekrar tekrar aplikatöre ürün almak zorunda kalmıyorum. Çok kararında ürün bırakıyor, dizaynını oldukça başarılı bulduğumu söylemeliyim. 

Golden Rose Likit Mat Rujlar

Sürülürken parlak görünseler de, 1-2 dakika içerisinde tamamen matlaşıyorlar. Ben uygulamadan önce altlarına lipbalm uyguluyorum, bu şekilde dudaklarımı hiç rahatsız etmediler, normalden daha çok kurutmadılar ve gerginleştirip rahatsız etmediler. Sabitlendikten sonra neredeyse hiç transfer olmuyorlar ancak; bu rujlar dudaklara yapışıp kalan, yağ içeren bir temizleyiciyle silmediğiniz sürece çıkartamadığınız ürünlerden değil. Bir peçete ile, biraz kontrollü ve özenli davranarak istediğimde rujları çıkartabiliyorum. Yağlı yemekler ve sandviç tarzı yiyecekler tüketmediğim sürece ise, silinmeden duruyorlar. Yemek yerken dudak içlerinden silinmeye başlıyorlar ve tazelenmeleri oldukça kolay; tazelediğimde katman katman durmuyorlar. Ben yemek yerken dudağımda ruj tutmayı sevmediğimden ve sağlığa da zararlı bulduğumdan genellikle önceden rujumu temizlemeyi tercih ediyorum. 

Golden Rose Likit Mat Rujlar

Golden Rose Longstay likit mat rujların 12 numarası, benim bu seride en merak ettiğim ve en çok kullanacağımı düşündüğüm renkti. Tam bir vişne rengi olan bu ruj, içerisinde kahvelik de barındırıyor. Swatchlardan ve dudağımda duruşundan da anlayabileceğiniz üzere, yapısı diğer iki renge nazaran çok daha ince ve sıvı... Bu sebeple de, dudaklarımda tam olarak opak durmadı, dalga dalga gözüktü ve homojen bir sonuç elde edebilmek için ruju kat kat uygulamak zorunda kaldım. Elimdeki üç renkten beni en zorlayanı da 12 numara oldu. 


16 numara, Longstay rujların ünlü olan nude renklerinden biri... Şeftali tabanlı bir nude... Yapısı çok güzel, tek katta opak ve çok kolay uygulanıyor. Dudaklarımda çizgi çizgi durmayan, kendime çok yakıştırdığım ve hemen her makyajıma yakışan bir ruj oldu. 
20 numara ise, tam bir Blana rengi; şahane bir kahve tabanlı gül kurusu... Yapısı 16 numara gibi, oldukça başarılı... Bu renk de, tek katta opak ve çok kolay uygulanıyor. Dudaklarımda katman katman, çizgi çizgi bir görüntü oluşturmuyor, dudak kenarlarımdan kanamıyor. Nasıl uyguladıysam ben silene kadar öyle kalıyor. 

Golden Rose Likit Mat Rujlar

Genel olarak yapılarını, duruşlarını ve kalıcılıklarını çok beğendiğim Golden Rose Longstay likit mat rujların açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömürleri var. Seyahat boyları 3 ml ürün içeriyor; orjinal boy bir likit tam rujun ortalama 5 ml kadar olduğunu düşünürsek bence bu miktar oldukça iyi. Petrolatum içeren bu rujlar alkol, paraben ve bht içermiyorlar
Golden Rose Longstay likit mat rujları ve tüm Golden Rose ürünlerini markanın mağazalarından, kiosklarından, online satış sitesinden ve Gratis, Rossmann gibi kozmetik marketlerden bulabilirsiniz.

Sevgilerimle...

6 yorum:

  1. Likit mat rujlarla aramı düzeltemedim :)) bence en güzeli 20 numara ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düzeltemediğimden iki tane hariç tüm likit matlarımı elimden çıkarttım :) Olmuyor yapacak bir şey yok :)
      Çok sevgiler <3

      Sil
  2. Uc renk de cok güzel, mini boy olmasini sevdim keske her rujunmini boyu olsa 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mini boy çok mantıklı valla Derya'cım :)
      Öperim!

      Sil
  3. Offf özellikle 20 numaraya bayıldım... bu akşam Gratis'te şenlik var :))) Ayrıca, asla büyük boy likit ruj bitiremeyen bir kimse olarak bu minik boyları ben de çok yararlı buldum; 20 numara tercihimi de bu boydan yana kullanacağım. Öptüm canım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 20 numara tam bizlik gerçekten :) Rujlarımı temizlerken o tonda tam 7 ruj tespit ettim :)))) Utanıyorum :D
      Minik boy rujlar gerçekten çok iyi fikir ve keşke hepsinin bu boyunu bulabilseydik. Bitmiyorlar cidden.
      Öpüyorum kocaman <3

      Sil