Max Factor Smokey Eye Drama Kit - Opulent Nudes

Ocak 07, 2019 3 Comments A+ a-

Merhaba...

Yeni yılın ilk blog yazısını yazıyor olmaktan dolayı biraz heyecanlıyım. Bu yazıyı Aralık başında hazırlıyorum ancak, siz yeni yılda okuyacaksınız ve ben bu aralar taşınma telaşıyla oldukça yoğun olacağım. Bu blogu yazmaya başladığımdan bu yana dört sene bitti ve açıkçası benim için bu kadar uzun soluklu ve bu denli seveceğim bir hobi olacağını hiç tahmin etmemiştim. 


Max Factor Opulent Nudes

Bu hafta boyunca elimdeki üç Max Factor ürününü anlatacağım. İlk bahsetmek istediğim, kullanırken çok sevdiğim ve yeni bitirdiğim Max Factor Smokey Eye Drama Kit far paletlerinden Opulent Nudes rengi... 


Max Factor Opulent Nudes
Max Factor Opulent Nudes

Max Factor Smokey Eye Drama Kit far paletleri ile, her göz rengi için özel olarak tasarlanmış ürünler piyasaya çıkardı. Yüksek pigmentli, saniyeler içinde kolayca karıştırılabilir farlar ile kolayca gölgeli ve dumanlı göz makyajları ortaya çıkarmayı vaadediyor. Her far paleti, mat bir kahverengi far içererek kaşlar için de ekstra ürün gerektirmeden tüm göz makyajını tamamlamayı hedeflemiş. Seride altı renk kombinasyonuna sahip palet mevcut; bunlardan hangileri ülkemize geldi emin değilim ama standlarda bu paletlerden sıkça görüyorum. Max Factor, bu paletleri göz renklerini ortaya çıkartacak şekilde eşleştirmiş. Her bir paletin rengine buradan bakabilirsiniz. 
Mavi gözler için, Azure Allure (gri ve mavi tonlara sahip palet)
Kahverengi gözler için, Sumptuous Golds (altın renkler içeren palet) ve Opulent Nudes (leylak tonlara sahip palet)
Ela gözler için, Magnetic Jades (yeşil tonlarda palet)
Yeşil gözler için, Luxe Lilacs (mor tonlardaki palet) ve Lavish Onyx (pembe-füme tonlara sahip palet)


Max Factor Opulent Nudes

Benim gözlerim yeşil ve markanın belirlediği gibi; lilalar, kırmızı/rose tonlar göz rengimi ortaya çıkarır. Bence, bu yazının asıl konusu olan Opulent Nudes palet benim gibi yeşil gözlere sahip olanlar için de oldukça uygun... Ben günlük olarak da kullanabilmek adına, daha kullanışlı bulduğumdan bu paleti seçmiştim. Max Factor Smokey Eye Drama Kit far paletleri, 4 renkten oluşan oldukça kompakt boyda ürünler... Bu onları, bana sorarsanız şahane birer "günübirlik seyahat paleti" yapıyor. Marka, far renklerini bence öyle güzel eşleştirmiş ki, tek başına minicik bir paletle bir kaç çeşit göz makyajı çıkarabiliyorsunuz. Kaş farı olarak palete eklenmiş renk -kaşlarınıza uymayabilir ki, Opulent Nudes benim kaşlarım için düşünülemez bile- yapı olarak şahane ve muhteşem bir gölgelendirme rengi olabiliyor. 


Max Factor Opulent Nudes

Opulent Nudes; "mauve" dediğimiz tonlara sahip, içerisinde bir astar rengi, bir geçiş rengi ve bir kaş farı/gölgelendirme rengi olarak 3 mat, bir de ışıltılı far içeriyor. Astar rengi far, çok açık bir pembe; ince yapısına rağmen oldukça örtücü ve göz kapağında farları dağıtmak için çok iyi bir zemin hazırlıyor. Mat bir aydınlatma için, kaş altında da iyi duruyor. Geçiş rengi olarak palete eklenmiş orta sıradaki mat far, kahve tabanlı bir leylak rengi... Yapısı yumuşacık, gerçekten şiir gibi dağılıyor! Hiç uğraşmanıza gerek kalmadan fırçanızı göz kapağınızın katlanma bölgesinde iki-üç kez gezdirmeniz yeterli oluyor. Oldukça pigmentli olduğu için fırçamı bir kez değdirmek bana yetiyor.


Max Factor Opulent Nudes
Max Factor Opulent Nudes

Paletin tek ışıltılı rengi olan far; mor, pembe yansımaları olan bir leylak rengi... Çok ince ve seyrek simler içeriyor ancak, bu simler asla abartılı durmuyor (hatta göz kapağında hissedilmiyor bile). Bu far da çok yumuşak yapılı ve biraz sıkıştırılmış pigment gibi olduğundan fırçaya az az almak ve tampon hareketlerle uygulamak en iyi sonucu veriyor. Paletteki tüm farlar gibi, pigmentli ve kolay uygulanıyor. Yama yama durmuyor. Paletin son rengi ise, kaş farı olarak eklenmiş mat bir acı kahverengi... Küllü bir tonu olduğu için, kaş rengi uygun olanlar rahatlıkla kaş farı olarak kullanabilir. Yoğun uygulandığında şahane gölgeler oluşturabilen, hafif uygulandığında geçiş rengi bile olabilecek bir yapıya sahip... Bu sayede tek başına kahverengi dumanlı bir göz makyajı çıkartabiliyor. Rahatça dağılıyor ve homojen bir sonuç veriyor. 



Max Factor Smokey Eye Drama Kit farlar genel olarak, yumuşak yapılarından dolayı tozutuyorlar. Benim için farların tozlanması sorun değil, kolay dağılıp karıştıktan sonra dert etmiyorum. Işıltılı olan renk, yapısından dolayı uygularken fırçaya fazla almışsanız dökülebiliyor. Her far, şahane karıştırılıyor, dağıtılıyor ve oldukça pigmentli; karışırken renklerini kaybedip çamurlaşmıyorlar. Kontrol etmek, pigmentli yapılarına göre kolay... Bu paletle, markanın hedeflediği gibi çok kısa zamanda güzel ve uğraşılmış görünen göz makyajları yapabilirsiniz. 



Açıldıktan sonra 6 ay kullanım ömrü olan Max Factor Opulent Nudes far paletinin, tek kullanışsız yanı far panlarının küçüklüğü... Orta sıradaki farların panları o kadar küçük ve dar ki, fırçamla ürün alırken hep çok dikkatli olmak zorunda kaldım. Paletin minik boyutu onu şahane bir çanta boyu yaparken aynı zamanda orta kısımdaki farların kullanımını da zorlaştırmış. Paletten bir sünger aplikatör çıkıyor, bu aparatları ben kullanmıyorum ama zor zamanlarda da iş görmüyor değiller. Sağlam kapanan şeffaf kapaklı plastik ambalajı da kullanıcı dostu olmuş. 



Opulent Nudes palet, içerik açısından çok iyi değil. Farlar iki çeşit paraben içeriyorlar fakat, bht içermiyorlar. Silikonlu bir formülleri var. İçerik listesini Max Factor global internet sitesinde bulabilirsiniz, ürün içeriklerini bu şekilde yayınlayan markaları çok seviyorum. 


Max Factor Opulent Nudes

Büyük keyifle kullandığım Max Factor Smokey Eye Drama Kit, Opulent Nudes far paletini ve diğer tüm Max Factor ürünlerini kozmetik marketlerden, Kozmela gibi online satış sitelerinden bulabilirsiniz.

Sevgilerimle...

3 yorum:

  1. Ya paletin her şeyine bayıldım! Max Factor'e karşı nedense bir önyargım var; ama, seninle kırılacak gibi :)) özellikle makyajlarındaki renk yoğunluğu zaten paletin performansını anlatmaya yetmiş! Uuznca bir süre far ve far paleti almamaya niyetli olmasam, soluğu Gratis'te alırdım kesin! Çok öperim Blana'cım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak’cım ben markayı sevenlerdenim açıkçası ama ürünleri ilgimi çok fazla çekmiyor. Sanki Max Factor, firmalar arka arkaya koleksiyonlar ve yeni ürünler çıkarırken bu konuda geride kaldı gibi. Fakat, markadan alıp da çok kötüydü dediğim bir ürün de olmadı. Bu paletler gerçekten yapı olarak çok güzeller, bitene kadar keyifle kullandım. Tam da çantaya atmalık minik boyları ile haftasonu kaçamakları için idealler😊 Opulent Nudes renkleri bakımından da hem sana hem Zeynuş’a çok yakışacak bir palet bence😊
      Öpüyorum çok❤️

      Sil
  2. Bu nasıl güzel bir paletmiş, bence max lorealdan daha iyi bir marka severim,güle güle kullanasın :*

    sevgiyle...

    YanıtlaSil