Max Factor Masterpiece Nude Palette - Cappuccino Nudes

Ocak 09, 2019 5 Comments A+ a-

Merhaba...

Max Factor haftasının ikinci yazısı, yine bir far paleti hakkında olacak. Max Factor Masterpiece Nude Palette, Cappuccino Nudes rengini 2018 yılında farklı zamanlarda kullandım. Renk hikayesi bakımından benim için, günlük makyaj için biçilmiş kaftan olan bu far paleti hakkındaki tüm düşüncelerim aşağıda sizleri bekliyor. 

Max Factor Cappuccino Nudes

Max Factor Masterpiece Nude paletler; açıktan koyuya doğru giden birbiriyle uyumlu renklerden oluşarak, gözlerde doğal gölgeler oluşturmayı hedefliyorlar. Marka, tek bir paletle sınırsız sayıda göz makyajı elde edebilmemizi hedefliyor. 

Max Factor Cappuccino Nudes

Masterpiece Nude far paletlerinin beş çeşidi var: Cappuccino Nudes, Golden Nudes, Rose Nudes, Skylight Nudes ve Earthy Nudes. Bu paletlerden sadece Earthy Nudes rengini ülkemizde göremedim, diğer renkler ise satışa sunuldular. Ben, günlük olarak makyaj masamda sürekli elimin altında tutarım düşüncesi ile Cappuccino Nudes paleti satın almayı tercih ettim. 

Max Factor Cappuccino Nudes

Max Factor Cappuccino Nudes far paleti, serideki diğer paletler gibi, 8 adet far içeriyor. Farlar, açıktan koyuya doğru dizilmişler; palette mat renkler ve ışıltılı/simli renkler bulunuyor ve böylece sadece bu paleti kullanarak göz makyajı çıkartabiliyoruz. Paletin 4 rengi mat, 4 rengi ise ışıltılı/simli farlardan oluşuyor. Farların yapıları genel olarak yumuşacık, hatta neredeyse kadifemsi dokulara sahipler... Parmaklarınızla dokunduğunuzda bile yapıları ile adeta mutluluk veriyorlar. Hem ışıltılılar hem matlar tam olarak preslenmemiş, neredeyse sıkıştırılmış pigment yapısındalar ve parmaklarımı sürtsem topaklanabiliyorlar. Yapıları gereği onlara nazik davranmak gerekiyor. Tüm farlar oldukça pigmentli, kolay karıştırılıyorlar, kolay dağıtılıyorlar ve karışırken renklerini kaybedip çamurlaşmıyorlar. Mat renklere fırçayı sadece dokundurmak gölgelendirme ve geçiş işlemleri için yeterli oluyor. Yapılarından dolayı tozutuyorlar, uygulamadan önce fırçamı silkelemem gerekiyor ancak, bu benim için sorun teşkil etmiyor. Kısa zamanda, uğraştırmadan güzel göz makyajları çıkarmamı sağlıyorlar. 

Max Factor Cappuccino Nudes

Max Factor Cappuccino Nudes far paletinin tek sevmediğim yanı, farların aşırı yumuşak olduğu için fazlaca dökülmeleri... Gerçi, bu durum sadece makyajı yaparken oluyor; gün içerisinde asla dökülme ya da silinme sorunu yaşamıyorum. Sabah yaptığım makyaj, bir bazla birlikte tüm gün kalıyor; farlar çizgilenmiyor, renklerini kaybetmiyor. Ben göz makyajımı ten makyajımdan önce yaptığım için, uygulama sırasında farların dökülmesini çok dert etmem ama, bu paletin farları sadece yüzüme değil, giysilerime, ellerime, fırça sapıma kadar dökülüp her yeri kirletebiliyor; bu sorunu en çok koyu renkleri kullanırken yaşıyorum. Ben de çözümü, bu paleti kullanırken makyajımı yaptıktan sonra giyinmekte buldum ve ellerimi de ıslak bir mendille temizliyorum. 

Max Factor Cappuccino Nudes
Max Factor Cappuccino Nudes

Farları tek tek anlatıp yazıyı çok uzatmayacağım. Paletin renk hikayesi bence çok güzel... Toprak tonlarında çok kullanışlı renkler içeriyor, bu tonları seven biri için palette kullanılmayacak ya da gereksiz renk yok. Astar renginden, kaş altı ve göz pınarları için aydınlatma rengine; geçiş renklerinden gölgelendirme rengine kadar marka her ayrıntıyı düşünmüş. Sadece bu paletle, toprak tonlarında istediğiniz hemen her makyajı yapabilirsiniz. Paletin ışıltılı renkleri çok ince simler içeriyor ama benim gibi farlarda sim sevmeyenler için bile sorun teşkil etmiyorlar. Simler son derece küçük ve göz kapağında hissedilmiyor, gün içinde dökülme yapmıyorlar. Işıltılı farları uygularken tampon hareketlerle uygulamak daha iyi sonuç veriyor, parmakla da göz kapağına güzel oturuyorlar. Özellikle, sondan ikinci sıradaki ışıltılı bakıra çalan koyu kahverengi favorim, göz kapağında çok şık duruyor. 


Toplam 6.5 gr ürün içeren Max Factor Masterpiece Nude Palette, açıldıktan sonra 6 ay kullanım ömrüne sahip... Paletin şeffaf kapaklı plastik ambalajı oldukça sağlam, kapağı sıkı kapanıyor. Ben bir kaç seyahatimde bu paleti yanımda taşıdım ve hiç sorun yaşamadım. İçerisinden çıkan sünger aplikatör benim için kullanışsız ama zor zamanlarda da iş görüyor. Bu paletin içeriği çok iyi değil; iki çeşit paraben içeriyor fakat bht içermiyor. Makyaj malzemeleri içeriklerinde koruyucu çeşitlerine ve sayılarına önem veriyorsanız, bu palet size göre olmayabilir. 

Max Factor Cappuccino Nudes
Max Factor Cappuccino Nudes

Max Factor Masterpiece Nude Palette, Cappuccino Nudes far paletini ve diğer Max Factor ürünlerini kozmetik marketlerden ve Kozmela gibi online satış sitelerinden bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle... 

5 yorum:

  1. Gerçekten palet başlı başına bir nude far paletiymiş. Dökülme konusunu konuşmuştuk zaten, ama renkleri için uğraşmaya değer gördüm ben de, şahane adeta!!! Bu paletlere çok bakıp almamıştım; keşke alsaymışım :) Güle güle kullan Blana'm, öpüyorum çoook!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dökülme derdi olmasa, günlük olarak sürekli kullanılabilecek bir palet olduğunu düşünüyorum ben de Başak’cım😊 Renkleri çok güzel😍
      Teşekkür ederim canımcım, kocaman öperim❤️

      Sil
    2. Bunu bende çok seviyorum bir de golden olanı var ama aklım rose nudes palette güzel bir indirimde denk gelirsem onu da alacağım.:)

      Sil
    3. Rose nudes palette benim de gözüm kaldı ama sonra kendine gel dedim😂 Renkleri çok güzel gerçekten😊
      Çok sevgiler💐

      Sil
  2. Cok güzel renk tonlari Blanacim 😊

    YanıtlaSil