Maybelline The Burgundy Bar Far Paleti

Şubat 04, 2019 1 Comments A+ a-

Merhaba...

Siz bu yazıyı okurken, ben muhtemelen yeni evime taşınmış ve bu sefer de eşya yerleştirme kaosuna girmiş olacağım. Bunu düşündüğüm zaman bile hafifçe gülümsüyorum. Bugün, aslında bir senedir elimde olan, satın aldığım ilk günlerde sıkça kullanmama rağmen sonradan bir kenarda unuttuğum Maybelline The Burgundy Bar far paletinden bahsedeceğim. Yazının başı sizi yanıltmasın,  paleti bir kenarda unutmamın sebebi palet başarısız olduğundan değil; benim elimde bir kişide bulunmaması gereken sayıda far paleti olmasından kaynaklanıyor. Blogda yer verebilmek adına tekrar kullanmaya başladığım bir paletimin daha aslında çok güzel olduğunu hatırlayıp, yeterince hakkını veremediğim için de üzüldüm.

Maybelline Burgundy Bar

Maybelline The Burgundy Bar Far Paleti, markanın ard arda piyasaya çıkardığı 12'li far paletlerinden biri... Dürüst olmam gerekirse, ben diğer versiyonlarının yapısını (The Nudes, 24K Nudes... gibi) beğenmemiştim; farlar bana fazla kuru ve pigmentsiz gelmişti. The Burgundy Bar da ise, böyle bir sorun yok. Farlar hem yumuşak yapılı hem de genel olarak renklerini iyi veriyorlar.

Maybelline Burgundy Bar Far

The Burgundy Bar far paleti, ismiyle müsemma olarak kızıl-bordo tonların hakim olduğu renklerden oluşuyor. Maybelline, bu far paletinin renklerini, yan yana ve alt alta olan farları birlikte kullanarak makyaj yapılabilecek şekilde sıralamış. Bu kombinasyonları paletin arkasında görebiliyoruz. 

Maybelline Burgundy Bar

Palet 2 mat, 10 ışıltılı/simli fardan oluşuyor. Bence paletin en büyük eksiği de, mat farlarının sayısının az olması... Göz kapağının rengini nötrlemek ya da far bazını sabitlemek için bir astar rengi yok, sadece iki mat far ile yapılabilecek geçişler ve gölgelendirmeler sınırlı. Ben, geçiş ve gölgelendirme renklerinde ışıltılı farlar kullanmıyorum, sizin böyle bir tercihiniz yoksa sorun yaşamayabilirsiniz. Fakat, ben bu paleti kullanarak biraz profesyonel bir makyaj çıkarmak istesem, yanına mutlaka mat bir far paleti eklemek zorunda kalırım.

Maybelline Burgundy Bar

Farların yapısı genel olarak orta yumuşaklıkta, orta derecede pigmentli ve az miktarda tozutuyorlar. Paletin özellikle ışıltılı renkleri bence çok başarılı, çoğu göz kapağında oldukça yansıtıcı ve metalik görünüyorlar. Yapıları ince ve üst üste uygularak az yoğundan çok yoğuna makyajlar elde etmek mümkün... Kolay karıştırılıyorlar, kolay dağıtılıyorlar ve birbirleri ile karışırken renklerini yitirip çamurlaşmıyorlar. Günlük, temel göz makyajları yapmak istediğinizde çok kolay ve hızlı sonuç alabiliyorsunuz. Ben uygularken dökülme sorunu yaşamıyorum ama simli ve sedefli renklerin uygulama esnasında dökülmesinden endişe ederseniz, ten makyajınızı sona bırakabilirsiniz. 

Maybelline Burgundy Bar

Maybelline The Burgundy Bar far paletinin ilk rengi, bir inci beyazı; kaş altı ve göz pınarı için aydınlatma rengi olarak kullanılabilir. Sim içermiyor ve oldukça zarif bir yansıtıcılığı var. Paletin ikinci rengi, sim içermeyen sedefli bir kahverengi; yapısı yumuşacık ve göz kapağında çok güzel duruyor, bu rengi tek kat uygulamak günlük makyajlar için yeterli geliyor. Üçüncü sırada, içerisinde seyrek ve minik simler barındıran bir kızıl-kiremit rengi; bu farın yansıtıcılığı çok belirgin olmadığı için isterseniz geçiş rengi olarak da kullanabilirsiniz. Hemen yanındaki renk, paletin en sevdiğim farlarından biri; yapısı yumuşacık, göz kapağında oldukça metalik duran bir altın rengi, içerisindeki kahvelik onu oldukça zarif bir renge dönüştürmüş

Maybelline Burgundy Bar

Paletin üstten beşinci sırasında, simli bir şampanya rengi var. Bu renk çok minik simler içeriyor ve göz kapağımda gün içinde soldukça simler aşırı belirginleşiyor (ya da ben simden nefret ettiğim için gözüme çok batıyor olabilir). Açıkçası favorim değil. Üst sıranın sonunda ise, paletin geçiş rengi olan mat leylak-kahve bir far var; kontrollü ve hafif uygulama ile kolay dağılan, her makyajınızla kullanabileceğiniz bir renk. Bu paletle yaptığım tüm makyajlara ilk bu renkle başlıyorum.

Maybelline Burgundy Bar

The Burgundy far paletinin alt sırasındaki farlar, üst sıradan daha fazla kızıllık içeriyor. Üst sıra daha toprak tonlarında seçilmiş. Alt sıranın ilk rengi, yumuşak yapılı ve soğuk tonlu  bir şampanya; bu far da minik minik simler içeriyor ve o simlerden dolayı elim kendisine hiç gitmiyor. Hemen yanındaki kırmızı ise şahane! Sedefli, simsiz ve bir miktar da metalik görünen bu fara benim gibi yeşil gözlere sahipseniz bayılırsınız. Üçüncü sırada, simsiz, sedefli ve yumuşacık yapılı bir bakır rengi var. Bu far hafif bir kızıllık içeriyor ve göz kapağında çok güzel duruyor. 


Alt sıranın dördüncü rengi, yine bir şampanya rengi fakat, bu ton pembelik içeriyor; yansıtıcılığı muhteşem, göz kapağında oldukça metalik duruyor ve sim içermiyor. Beşinci sırada, mürdüm yansımalı bir bordo var; bu far da sim içeriyor. Rengi ve hafif holografik duruşu, o simlere rağmen çok güzel! Paletin son rengi ise, soğuk tonlu mat bir acı kahve... Gölgelendirmek, kirpik dibini belirginleştirmek için kullanıma çok uygun; özellikle kalem fırçalarla yoğun renk veriyor; kolay karıştırılıp dağıtılıyor. Hafif uygulama ile, koyu renk makyajlara karıştırma rengi olarak da eşlik edebiliyor.

Maybelline Burgundy Bar

Maybelline The Burgundy Bar far paletinin ismine uygun bordo-mürdüm bir ambalajı var. Şeffaf penceresinden farların rengini görebiliyorsunuz. Plastik ambalajı oldukça sağlam kapanıyor. Toplam 9.6 gr ürün içeren bu paletin açıldıktan sonra 24 ay kullanım ömrü var. Paletin içinden çıkan çift taraflı fırça kullanışsız olsa da, ben saklıyorum. Böyle aparatlar zor zamanlarda iş görüyor. 

Maybelline Burgundy Bar

Farların kalıcılıkları, benim kuru göz kapaklarımda bir bazla birlikte genel olarak çok iyi; sabah gördüğüm ışıltıyı ve net renkleri 13 saat sonra eve döndüğümde de aynen görebiliyorum. Sadece bir iki simli renkte gün içinde solma sorunu yaşadım ama simlerden dolayı o renkleri zaten bir daha kullanacağımı zannetmiyorum. Neredeyse tüm farlar gibi talc içeriyorlar ama paraben ve bht içermiyorlar.

Maybelline Burgundy Bar

Maybelline'in piyasaya çıkarmış olduğu ve benim denediklerim içinde en başarılı bulduğum farlara sahip olan Maybelline The Burgundy Bar far paletini ve tüm Maybelline ürünlerini bir çok kozmetik markette ve online satış sitelerinde bulabilirsiniz.

Sevgilerimle...

1 yorum:

  1. Sanırım Maybelline en ve tek güzel far paleti bu :) Ben de evde ihtiyacım olmadığına karar verip anneme getirmiştim. Şimdi anneme gittiğimde kullanıyorum, o da bayılıyor palete. Yalnız ilk swatch'a bayıldım bayıldım! Nasıl net yansıtmışsın renkleri!!! 1M like yolluyorum :D :D Çoook öpüyorum seni!!!

    YanıtlaSil