Cosmed Atopia Krem Temizleyici

Mayıs 27, 2019 8 Comments A+ a-

Merhaba... 

Çok kuru ciltler için temizleme ürünü bulmanın ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum. Cildinizi iyi temizleyen ürünü bulursunuz, egzama yapar; cildinizin ph ını bozmayanını bulursunuz temizlemez; bazılarının içeriği içinize sinmez, tam olarak istediğiniz özellikteki ürünün fiyatı cebinizi yakar. Ben bu sorunuma bir süredir sabah ve akşam (daha doğrusu makyajsız ve makyajlı durumlarda) ayrı cilt temizleme ürünleri kullanarak çözüm buluyorum. Bugün, uzun süredir kullandığım ve bitirmek üzere olduğum Cosmed Atopia krem temizleyici hakkındaki düşüncelerimden bahsedeceğim. 

Cosmed Krem Temizleyici

Cosmed Atopia krem temizleyici, çok kuru ve atopik ciltlerin özellikle atak dönemlerinde kullanımına uygun bir ürün... Cildin yağ ve nem dengesine zarar vermeden, gün boyunca maruz kalınan çevresel kirlerden arındırılmasına yardımcı olmayı vaadediyor. Yıkama işleminin sonrasında da cildin yatıştırılmasını ve onarılmasını desteklemeyi hedefliyor. 

Cosmed Krem Temizleyici

Cosmed krem temizleyici; beyaz renkli, yoğun bir losyon kıvamında bir ürün... Çok hafif parfümlü olan temizleyicinin varla yok arası bir kokusu var. Formülü oldukça kremsi olan bu temizleyici hem yüz hem vücut temizliğinde kullanılabiliyor. Hem yetişkinlerin hem çocukların kullanımına da uygun olduğu belirtilmiş. 

Cosmed Krem Temizleyici

Ben Cosmed Atopia krem temizleyiciyi sabahları ve makyaj yapmadığım günlerde akşamları cildimi temizlemek için kullanıyorum. Yaklaşık yarım pompa kadar ürünü avucumun içine alıp yüzüme masaj yaparak uyguluyorum ve bol ılık su ile duruluyorum. Bu ürün cildimi hiç kurutmadan ve gerginleştirmeden temizliyor. Atopia krem temizleyicinin makyaj çıkarma vaadi yok, bunun için üretilmiş bir ürün değil; dolayısıyla ben sadece cilt temizliğinde kullanıyorum. Yüzümü duruladıktan sonra, cildimi hala nemli ve yumuşak hissediyorum. Cildimi geceden kalma krem artıklarından ve günlük kirden çok güzel temizliyor. Ardından cilt bakımımı cildim gerilmeden, kurumadan rahatça ve keyifle yapabiliyorum. 

Cosmed Krem Temizleyici

400 ml, ışık geçirmeyen pompalı bir şişede satılan Cosmed Atopia krem temizleyicinin açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü var. Yumuşak plastikten şişesi oldukça kullanıcı dostu, pompa kısmı tekrar kilitlenebiliyor; böylece valizde taşınabiliyor. Ben taşınırken pompasını kilitleyerek koliledim ve şişede akma sorunu yaşamadım. 

Cosmed Krem Temizleyici

SLS, SLES içermeyen Cosmed krem temizleyici, tahmin edebileceğiniz gibi köpürmüyor. Cildinizi temizlerken gıcır gıcır yapıp kurutmadığı için, o tarz temizleyicileri tercih edenler sevmeyecektir ancak; bu temizleyicinin tam bir kuru cilt dostu olduğunu söyleyebilirim. Ben kullanırken gözlerime değdirmiyorum ama durularken ister istemez gözlerime de geliyor ve benim gözlerimi yakmadı. Aylardır kullanıyorum, cildimde sivilce ve komedona sebep olmadı, herhangi bir irritasyon yaşamadım. 

Cosmed Krem Temizleyici

Alkolsüz bir formüle sahip olan Cosmed Atopia krem temizleyici, paraben ve bht içermiyor.  Aktif maddelerinde gliserin, hindistan cevizi yağından elde edilmiş yağ asitleri bulunan bu temizleyici su bazlı bir ürün... Inca omega yağı ve niacinamide de içeren ürünün şişesinin üzerinde üretim ve son kullanma tarihlerini de okuyabiliyoruz. 

Cosmed Krem Temizleyici

Oldukça beğenerek kullandığım Cosmed ürünlerinden biri olan bu krem temizleyici oldukça da bereketli bir ürün... Benim gibi sadece yüzünüz için kullanacaksanız 8-9 ay kadar size yetecektir. Cosmed bir Türk markası ve fiyatları da piyasaya göre makul, indirimlerde yakalarsanız çok daha uygun fiyatlara ürünlerine ulaşabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla hayvan testi de yapmıyorlar. 
Cosmed Atopia krem temizleyiciyi ve tüm Cosmed ürünlerini eczanelerden, Cosmed satan kozmetik marketlerden ve online dermokozmetik satış sitelerinden bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle...

8 yorum:

  1. Ben de hassas cildim için yeni bu tarz bir ürün almıştım, Cosmed de gayet şans verilesi bir ürüne benziyor. İleriye yönelik aklımda olsun :) Çok sevgiler Blana'cım ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabahları ve makyajsızken böyle temizleyiciler kullanmayı daha çok seviyorum. Cosmed de bence bayaca başarılı, aklında olsun Fulya'cım. :)
      Çok çok sevgiler... <3

      Sil
  2. Cocuklarin kullanimina uygunlugi cok dikkatimi cekti.. Cunku onlara sadece su ile yuzlerini yikamalarini soyluyorum. Bu tarz urun arayisina girmedim ama buna bakicam😍💙 Emegine saglik Blanacim😚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz ürünlere ihtiyaç duyarsan aklında olsun Esra'cım.
      Teşekkür ederim, sevgiler <3

      Sil
  3. Ne güzel bir ürüne benziyor, ben de yavaştan iyi içeriklere sahip Türk markalarına geçiş yapmak istiyorum aslında, hem daha ekonomik hem de işte şu dönemde güzel içerikler üreten markaları desteklemek gerekiyor bence.

    Elimdeki ürünler bittiğinde Herbaderm, Cosmed, Dermoskin gibi ürünleri detaylı bir araştırmaya alıp sonrasında onlardan alışveriş yapmayı düşünüyordum, bu temizleyici de tam aradığım bir ürünmüş gibi duruyor. Aklımda olacak, teşekkürler :)

    Güle güle kullanın. Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günümüz fiyatlarıyla, ben de mümkün olduğunca yerli ve iyi içerikli markalara yönelmeye çalışıyorum.
      Cosmed'in temizleyicileri denediğim kadarı ile gayet iyi ancak, cilt bakım ürünlerinin içeriklerini iyi okuyup araştırmak gerekiyor. Bu krem temizleyici aklında olsun Kübra'cım, ben oldukça başarılı buldum.
      Teşekkür ederim, sevgiler... <3

      Sil
  4. Ya acaba Rüz'e de iyi gelir mi? Şampuan olarak da oldukça temiz bir ürün kullanıyorum; ama, vücudu için sanki bunu tercih etsem çok iyi olacak gibi geldi. Belki vücudundaki dermatiti toparlar. Hemen dermokozmetik sitelere bakıyorum! Çok öpüyorum seni canııımmm!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım umarım Rüz de deneyebilirsin ve memnun kalırsınız. Olmadı, yüzünü sabah temizlemek için kullan :)
      Ben de kocaman öpüyorum <3

      Sil