Bitirdiklerim - Nisan 2019

Mayıs 06, 2019 7 Comments A+ a-

Merhaba...

Blog yazmakla ilgili bir süre önce başlayan isteksizliğim, bu ay itibari ile zirveye ulaştı ve ben ne instagramda paylaşım yapmak, ne fotoğraf çekmek, ne de kişisel bakım hakkında konuşmak istiyorum. Çoğunluk bu durumu mevsim geçişine bağlasa da, ben hayatımdaki her konu hakkında bu derece motivasyonsuz değilim. Sadece bu ara tek istediğim; sessizlik, huzur ve biraz temiz hava... Günün koşturmacası bitince, blogla ya da makyaj malzemeleriyle oynamak yerine, kitabımı alıp köşeme çekilmeyi tercih ediyorum. 

bitirdim

Nisan ayında bitenler kutum dolunca, bir gayret kalkıp ürünlerin fotoğraflarını çektim ki, çöplerden kurtulabileyim. Genellikle, o kutu iki ayda dolar ama nisan sanırım bir çok ürünün aynı anda bittiği bir döneme denk geldi. Bendeki nasıl bir tembellikse, fotoğrafları da makyaj masamda çekmişim. Yine her zamanki gibi, blog yazısını yazdıklarımın başına * işareti koyacağım, ürün isimlerine tıklayarak detaylı yazılarına ulaşabilirsiniz. Haydi, başlayalım. 

bitirdim

Lierac Sunissime Serum: Gündüz serumum bitince, yerine ne alacağıma karar verene kadar, elimde olan deneme boy ürünleri deneyeyim, demiştim. Lierac Sunissime bunlardan biri... Bu serum, aslında güneş sonrası kuruyan ciltleri yoğun nemlendirip sakinleştirmeyi hedefliyor. Ben zaten güneşlenmiyorum ama böyle bir serumun kuru cildime iyi gelebileceğini düşündüm. Yanılmamışım, kullanırken oldukça beğendim. Bu minik tüpü 3 hafta boyunca sabah rutinimde kullandım; losyon kıvamında, beyaz renkli bir yapısı var. Cildimi çok güzel nemlendirdi, rahatlattı. Yapısı incecik, çok parfümlü değil ve içeriği de iyi. Beğendim. 

*Cosmed Yağlı/Acneli Ciltler İçin Güneş Koruyucu: Spf50 uvb ve uva koruması sağlayan bu ürünü ben kış ve bahar başlangıcında kullanıp bitirdim. Yazısını kısa zaman önce yazmıştım, başlığa tıklayarak okuyabilirsiniz. Bence, cilt bakımını düzgün yapan herkes için uygun; üzerine makyaj yapılabilen, ciltte kalın bir tabaka bırakmayan bir koruyucuydu. Yine de, piyasada çok daha iyilerinin olduğunu düşünüyorum. 

Korres Mask Damask Rose, Kızarıklık Karşıtı Bakım Maskesi: Korres'in bu minik maskesi 18 ml ürün içeriyor ama bayaca bereketli... Yapısı yoğun ama ciltte kolayca emiliyor. Ben özellikle geceleri uyku maskesi gibi kullandım ve baya da beğendim. Ciltteki hafif kızarıklık görünümünü toparlıyor ancak, etil alkol içeriyor. Bende bir tüp daha var, zamanında yedekli almıştım (neden bilmiyorum). O da bitince alkol içerdiği için tekrar almayacağım. 

*Sebamed Q10 Göz Çevresi Kremi: Bittikçe satın aldığım tek göz çevresi kremi bu! Geceleri kullanıyorum, yenisini satın aldım bile. Senelerdir vazgeçmediğim tek ürün, bu oldu. Çok kuru göz çevresini şahane nemlendiriyor, içeriği harika! Yeni oluşmaya başlamış ince kırışıklıkları toparlıyor. 30 yaş üstü, kuru göz çevresine sahip herkese öneririm. 

*Kiko Hydra Pro Glow Nemlendirici: Bu ürün, bence nemlendiriciden çok, cilde ışıltı veren ve cildi sağlıklı gösteren bir makyaj bazıydı. Tek başına bile, içten ve sağlıkla ışıldayan bir cilt görüntüsü sağlıyordu. Çok uzun süre, gündüz nemlendiricime karıştırarak kullandım ve makyaj yapmak istemediğimde de tek başına ihtiyacımı karşıladı. Elimde, yerine koyabileceğim başka ürünler olduğu için yenisini almıyorum ama incecik yapılı güzel bir üründü. Bir de, Kiko'yu can-ı gönülden tebrik ediyorum; ambalajı şahane yapmışlar. Ürün şişesi asansörlü ve piston siz ürünü kullandıkça yukarı doğru çıkıyor; böylece şişedeki ürünü son damlasına kadar kullanıyorsunuz. Ürün bitince dibini sıyırmak için şişeyi açtığımda fark ettim ve bu konuda takıntılı olduğumdan aşırı mutlu oldum. 

bitirdim

Cosmed Atopia Cleansing Oil: 400 ml bu temizleme yağı, hem yüz hem vücut için kullanıma uygunmuş. Üstelik çocuklarda da kullanılabileceği belirtiliyor. İçeriği kötü değil aslında; alkol, mineral yağ, paraben, bht de bulundurmuyor. 3 kat maskaralı, bol farlı göz makyajımı 15 saniyede falan çıkardı, bu bakımdan etkisi muhteşemdi. Fakat, daha ilk kullanımımda benim gözlerimi perişan etti. Gözlerime şiş geçirmişler gibi canım yandı, saatlerce gözümü açamadım. Üç gün damla kullandım ve gözümdeki batışma ve acı üç günde toparladı. Muhtemelen benim içeriğindeki bir maddeye hassasiyetim var. Bir kısmını denemeleri için arkadaşlarıma verdim ve kalanı attım. Bu yağları ben tek seferde hem göz hem yüz makyajımı çıkarsın diye kullanıyorum; yüzüme ayrı gözüme ayrı ürün kullanmak çok saçma geldi açıkçası. Yapısı aşırı kalın ve durulayınca da baya yağlı bıraktığı için duş için de uygun bulmadım. Gözleriniz benimkiler gibi hassassa, dikkatli olmanızı öneririm. 

*Yves Rocher Pure Calmille Makyaj Temizleme Yağı: Kullandığım en iyi makyaj temizleme yağı değil ama kötü de değil. Diğer muadillerine kıyasla acele etmemek ve biraz zaman harcamak gerekiyor. Yapısı ince, yüzde yağlı his bırakmıyor, kolay arınıyor ve kokusu muhteşem... Daha iyileri olduğu için tekrar alacağımı sanmıyorum. 

Johnson's Baby Şampuan: Bu bebek şampuanlarıyla fırçalarımı yıkıyorum, dolayısıyla marka tercihim de yok. Bittiklerinde hangisi indirimdeyse, onu satın alıyorum. 

bitirdim

*Cosmed Hair Guard Restorer Serum: Kullandığım en iyi saç serumlarından biri... Markanın kesinlikle en sevdiğim ürünü bu, bittikçe alıyorum. Yenisini açtım bile. Piyasada bulabileceğiniz alkolsüz saç dökülmesine karşı az üründen biri ve mucizeler yaratmasa da saçlarımı güçlendirdiğini ve dökülmeyi azaltmaya oldukça yardımcı olduğunu düşünüyorum. Saç dibine uygulanan diğer alkollü ürünler gibi, saç diplerini katır kutur yapmıyor. 

*Loreal Elseve Mucizevi Yağ Krem: Bu ürünü bitirebildiğim için kendimle gurur duyuyorum, asla bitmeyecek sanmıştım. Çok beğenerek kullandım. Özellikle kuru saçta etkisi bence çok güzel ama duş sonrası saçları kolay taramak, duş öncesi maske gibi kullanmak da iyi sonuç veriyor. Elimdeki saç ürünleri biterse yeniden alabilirim. 

Fonex Hair Elixir Argan Therapy Saç Yağı: Başak'cığımın sene fi tarihinde bana gönderdiği, anca bitirebildiğim ve yazısını yazmaya da elim gitmediği için kendisine mahçup olduğum, dolayısıyla konu hakkında ölü taklidi yaptığım ürün... Bunun duş sonrası kullanılan ve durulanmayan bir kardeşi var, o çok güzeldi (yazısı burada) fakat, bu yağın hem içeriği çok iyi değil hem de etkisi benim çok kuru saçlarımda bir mana ifade etmedi. Bir süre başka yağlarla karıştırdım, sonra sıkıldım bir kenarda bıraktım. En son, duşa girmeden yarım saat önce saç boylarıma sürüp bekleterek bitirdim. Bunun yerine markanın 10 etkili saç bakım ürününü tavsiye ederim ya da hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz. 

bitirdim

Isana Lovely Winter Duş Jeli: Bu duş jelinin kokusu muhteşemdi. Marshmallow kokan, çok nazik ve yumuşak bir kokusu vardı, gerçekten tam kış kokusu. Hani böyle, sıcacık bir ortamda eritilmiş marshmallow ve çikolata yersiniz; pofidik battaniyelere sarınmışsınızdır, sevdiğiniz bir film ya da müzik açıktır; sakin ve miskin ama huzurlu hissedersiniz ya, onun gibi hissettiriyordu beni (bir duş jeliyle yaşadıklarım :) ) Limitli üretimdi ve Zeynuş'umun hediyesiydi. Bittiğine gerçekten üzüldüm. Bu arada Isana duş jelleri sls içeriyor, bu konuda dikkatli olanların aklında olsun. 

Organix Lavender Platinum Shampoo: Bu şeffaf, leylak rengi şampuanın en güzel tarafı lavanta kokmasıydı bence. Sls, sles, paraben içermeyen bu şampuan platin saç rengini korumaya yardımcı olmayı hedefliyor ama ben o etkisini gözlemlemedim. Fakat, saç derimi baya rahatlattı. Jole gibi bir yapısı var, saçtan da kolay arınıyor. 

Soft&Gentle Active Deodorant: Ben bunun basınçlı şişede olan versiyonunu çok beğenmiştim ama bu roll-on olan onun kadar iyi değildi. Yine de, kış boyu beni idare etti; terledim ama kokmadım. Alüminyum ve parfüm içermiyor. Deodorant konusunun çok kişisel olduğunu düşünüyorum bir süredir; örneğin bu deodorant bana yeterli gelirken, Başak'a hiç yetmedi. Böyle ürünleri kişisel deneyimle seçmek lazım sanırım. 

bitirdim

Le Petit Marseillais Akdeniz Balı Sıvı Sabun: Bebişim... Söyleyeceklerim bu kadar, kısa ve net!

*Macrovita Olive-elia Coconut Body Butter: İçeriği temiz, misler gibi hindistan cevizi ve zeytin kokan bu vücut kremi tam bir kuru cilt dostu! Yapısı kalın, buna rağmen kolay emiliyor, yapışkan his bırakmıyor ve etkisi şahaneydi. Bulursam tekrar alırım. 

Isana Hyaluron Booster Ampuller: Bu ampulleri 7 günlük kür olarak kullandım ve ilk izlenimlerimi instagram postumda yazdım. Bence çok iyiler, içerikleri de güzel. Haziran ayında 28 günlük kür yapacağım ve hakkında ayrıntılı bir blog yazısı hazırlayacağım. 

Vichy Kavonozunda Kantaronlu Krem: Bu kantaronlu kremi bana Hande'ciğim tester yapıp getirmişti, ben el kremi olarak kullandım. Etkisi gerçekten güzel, ellerimdeki pullanmalara ve egzama başlangıçlarına bayaca iyi geldi. 

bitirdim

Benri Makyaj Düzeltme Çubuğu: Marka fark etmeksizin bittikçe aldığım ürünlerden... Benri de güzeldi. 

Missha Nemlendirici Testerları: Her ikisinde de birer kullanımlık ürün vardı, tek kullanımda malesef nemlendiricilerden bir şey anlamak mümkün değil. İkisi de, güzel emilip cildimi nemlendirdi. 

Thalia Tsubaki Innovative Gece Kremi: Bu testerdan bende 5-6 tane vardı, birleştirdim ve şu an gece kremi olarak kullanıyorum. Yapısı ince ve havalar ısınmışken de bana yeterli geliyor ama kışın benim çok kuru cildimde çalışacağını düşünmüyorum. 

Guerlain Abeille Royale Nemlendirici: Başak'cığım ballı ürün bulunca yine dayanamayıp bana göndermişti. Bal kokmuyordu, hatta neredeyse kokusuz bir nemlendirici ve tek kullanımda dokusunu da baya beğendiğimi söylemeliyim. 

Balenciaga Parfüm: Bu testerı hangi akla hizmet yapmışlar, bilemedim. Ürünü sıkamıyorsunuz, çünkü içinden sadece kokunun buharı çıkıyor. O da tek seferlik... Güzel kokuydu ama tenimde hiç deneyemedim. 

bitirdim

*Missha Bee Pollen Renew Sheet Mask: Bu maskenin etkisi gerçekten güzel, indirimlerde buldukça alacağım. 

Cala Makyaj Temizleme Mendilleri: En sevdiğim temizleme mendilleri bunlardı ama artık satılmıyorlar. Bu ürünleri çok nadiren ve sadece seyahatlerde kullandığım için de, yerine yeni bir şey almadım.

Kocostar Lip Mask Black: Bu dudak maskesi gerçekten eğlenceli fakat, lip balmınızı biraz yoğunca sürün daha etkili olacaktır. Ben fark oluşturacak bir etkisini gözlemlemedim. 

StopEver Lady Comfort Isıtıcı Ped: Bu pedler gerçekten güzelmiş. Regl ağrısını bayaca hafifletiyor, özellikle çalışarak geçen ilk gün için çok rahatlatıcı buldum ben. Bir paketten iki tane çıkıyor ve bir tanesi 8 saate kadar etki ediyor. Bir paket daha aldım. 

bitirdim

Isana Hydra Booster Göz Altı, Alın ve Yüz Maskeleri: Bu maskeleri de, ampulleriyle birlikte yorumlamak için deniyorum. Etkilerini düzgünce görmek için de, düzenli kullanıyorum. Özellikle alın maskesi gerçekten iyi, göz altı maskeleri de hiç fena değil. Bu seriyi ayrıntılı olarak yazacağım ama biraz zamana ihtiyacım var. 

bitirdim

Son iki fotoğraftakiler yurt dışındayken kullandığım ürünler...

Thalia Midnight Rose Body Lotion: Bu vücut losyonu gül kokuyor ve bu kokuyu sevenler bayılabilir. Cildimi de bayaca iyi nemlendirdi. Bu da, Başak'ın hediyesiydi. 

Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm: Kullandığım en iyi makyaj temizleme balmıydı. Zeynuş'un İngiltere'ye gitmesi için bir sebep daha... 

Simple Yüz Yıkama Jeli: Ben bu jeli baya beğendim, içinden iki kez kullanabileceğim kadar ürün çıktı. Cildimi kurutmadı, germedi ve iyi temizledi. 

Herba Derm Aloe Veralı, Lavantalı Şampuan ve Argan Yağlı Saç Kremi: Bu şampuanlar sls, sles içermiyor ve içerikleri baya iyi. Güzel de köpürüyorlar ve saçlarımı sertleştirmediler. Fakat aloe veralı olan benim saç derime pek iyi gelmedi, içeriğinde nane var sanırım (alerjim var). Saç kremi ise, baya güzeldi. 

Bioderma Sensibio Yüz Yıkama Jeli: Çok beğendim, gerçekten cildi kurutmadan ve nazikçe temizleyen temel bir yıkama jeli. Elimdeki ürünler bittiğinde tam boyunu satın alabilirim. 

bitirdim

Fotoğraflarını çekmek için, bazı ürünleri açmadan koymuşum. 

Apivita Tonic Mountain Tea Vücut Kremi: Çok güzeldi, yapısı da incecikti. 

Phyto Phytoelixir Saç Maskesi: Çok kuru saçlar için üretilmiş bu maske, her hangi bir maskeden öte bir etki göstermedi. Sanırım Phyto maskelerle benim saçlarım anlaşamıyor, daha evvel denediğim maskelerinden de bir verim alamamıştım. 

Kiehl's Calendula Herbal-Extract Toner: Bu alkolsüz bir tonik ve su kıvamında. Bana ne yazık ki, alerji yaptı. 

Yves Rocher Elixir Jeunesse Essence ve Nemlendirici: Kırışıklık karşıtı olan bu ürünleri bir hafta boyunca kullandım, bu sürede kırışıklıklara etkisini gözlemlemek imkansız ama nemlendirmeleri fena değildi. Bana yeterli geldiler, özellikle nemlendiricinin dokusunu bayaca beğendim. Bu testerlar için Hande'ciğime tekrar teşekkür ederim. 

Skinfood Royal Honey Tonik ve Essence: Başak'cığımın hediyesi bu minik ikili yine bal kokmuyordu. Tonik bayaca güzeldi, çok beğendim. Cildimi rahatlattı, biraz da nem verdi. Essence de fena değildi ama bu deneme boyların ambalajları tam eziyet olsun diye tasarlanmış sanırım. Ürünler asla ambalajdan çıkmıyor, dolayısıyla essence olanı efektif kullanamadım. 

*Moshos Garden Ultra Facial Wash: Bu testerdan 4-5 tane bitirdim, daha evvel kullandığım ve çok beğendiğim bir üründü. 

Missha Perfect Cover Bb Krem (No.13): Yanımda götürdüğüm tek ten ürünü buydu, iki kez kullandım. Missha'nın en sevdiğim bb kremi bu değil ama baya kapatıcı ve cildimde güzel duruyor. 

Bir aylık bitirdiklerim bunlardı. Çok gibi görünseler de, aslında çoğu küçük boy ürünlerdi. Yine de, bir kaç saç ürünü bitirebildiğim için mutluyum. Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim.

Sevgilerimle...

7 yorum:

  1. En sevdiğim yazı gelmiş ♥ Elimdeki Alterra göz çevresi kreminden memnunum ama bittiğinde (göz çevresi kremleri çook yavaş bitiyor :() kesinlikle Sebamed'i alıp deneyeceğim, bu kadar memnuniyete kayıtsız kalamam :) Cosmed saç serumu da aklımda, denk geldiğinde alacağım. Hafta sonu Rossmann'da Isana Hydro Booster maskelerini alıp almamak konusunda çok kararsız kaldım, detaylı yorumlarını merakla bekliyorum. Çok sevgiler Blana'cım, yenilerini güle güle kullan ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fulya'cım Sebamed'i de çok tavsiye ederim. Deneyen herkes çok beğendi, senin de seveceğini düşünüyorum. Cosmed de, büyük beklentiye girmediğin sürece, içeriğiyle gönül rahatlığıyla kullanılacak bir ürün... Isana'nın maskelerinden çok, ampulleri güzel; kuruluk sorunu yaşadığında aklında olsun, derim.
      Çok teşekkür ederim, kocaman sevgiler <3

      Sil
  2. Coşulan bir aydan merhaba! Gerçi sanırım benim de böyle olacak, kutuyu açınca öyle hissettim, bakalım :) O saç yağını ne ara verdiğimi bile hatırlamıyorum; keşke işine yarasaymış :( Herbaderm Aloe Vera şampuanı ben çok beğenmiştim ama nane kısmını inan hatırlamıyorum. Hassasiyetim olmadığı için fark edemedim sanırım. Guerlain kremlerin bal kokmamalarına çok sevindim, çünkü koksa sıkıntılı olacaktı :))) Skin Food tester ambalajları konusundaki isyanına ben de katılıyorum, avucum açat çat vurursam ancak çıkıyor içindeki ürün... neden yani?? Phyto ile ilgili olarak da, ben deha çok memnun olan kimseyi görmedim zaten, ben de kullandığım hiçbir üründen memnun kalmadım. Bana biraz reklam algısı gibi geliyor. Yenilerini güle güle kullan canım, çok öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nisan ayında kutu dolunca, ben de şaşırdım valla Başak'cım :D O saç yağını bana vereli en az iki sene oluyor, iyi ki unutmuşsun :)) Fonex sana bir set göndermişti ve sen elinde çok ürün biriktiği için kullanmaya sıra getirememiştin. Herbaderm'in içerikleri gerçekten çok güzel ama nane son sırada bile olsa benim cildimi delirtiyor malesef :(
      Guerlain bal kokmuyordu ama dokusu o kadar güzeldi ki, anlatamam! Üstelik içeriği de şahaneydi. Free shopta görünce iç geçirmediğimi söyleyemem :)
      Skin Food testerlar görüntüde aşırı şeker ama kullanıcı dostu olmadıkları kesin! Essence olanı kulak çubuğuyla çıkardım ben, zar zor; gerçekten neden yani?!
      Phyto'nun sadece saç dökülmesine karşı ampullerini beğenmiştim ben ama onlar da alkollüydü. Bilmiyorum, bence de marka biraz sıradan gibi...
      Çok teşekkür ederim canımcım, kocaman kocaman öperim <3

      Sil
  3. Özellikle giriş paragrafında belirttiğiniz durumu çok iyi anlıyorum, ben de sık sık genel bir isteksizlik yaşıyor ancak blog yazmayı da bırakmak istemediğimden kendimi motive etmeye çalışıyorum :)

    İsana göz altı maskelerini çok merak ettim, benim de birkaç kez gözüme çarptı ama deneme fırsatım olmamıştı, yazısını merakla bekliyorum. Herbaderm markasını da son zamanlarda merak etmeye başladım, güzel içerikleri olan ürünler çıkarıyorlar, göz kremini denemeyi düşünüyorum ben de.

    Yeni ürünlere ve yeni yazılara yer açılmış :) Yeni yazıları da bekliyoruz, sevgiler! ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kübra'cım ben de blog yazmayı bırakmak istemiyorum ama bu ara elim hiç gitmiyor. Geçen ay hep önceden yazdığım ve taslaklara attığım yazıları paylaştım mesela. :) Nereden baksan iki aydır yazmıyorum aslında. Umarım ben de, kendim için yeniden motivasyon bulurum.
      Isana göz altı maskeleri hiç fena değil, özellikle bu hydro booster serisinin bir cildi toparlama etkisi var. Aslında benim favorim Balea maskeler ama malesef ülkemizde yok. Herbaderm benim de ilgimi çekmiş ama satış noktasını bir türlü bulamamıştım, online eczane sitelerinde artık görüyorum; denenebilir bir marka gibi duruyor. Göz kremini ise, gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.
      Çok teşekkür ederim, güzel yorumun için. Sevgiler... <3

      Sil
  4. bitenler bayağı birikmiş,yenilerine sağlık diyelim o zaman.....

    YanıtlaSil