Macrovita Olive-elia Body Butter - Coconut

Nisan 12, 2019 1 Comments A+ a-

Merhaba...

Çok kuru ciltli biri olarak, vücut kremleri sürekli kullandığım ürünlerden biri... Bugün bahsedeceğim Macrovita Olive-elia body butter ise, uzun süredir kullandığım ve artık sonuna geldiğim bir ürün...

Macrovita Body Butter  Coconut

Macrovita, oldukça eski bir Yunan markası... 1984 yılından bu yana doğal içerikli cilt bakım ürünleri ve doğal gıdalar üretiyorlar. Ürünleri Avrupa'nın bir çok ülkesinde satılıyor. Bu yazının konusu olan Macrovita Olive-elia body butter, %92 doğal içeriğe sahip bir ürün ve içeriğindeki zeytinyağı organik sertifikaya sahip... Her cilt tipi için uygun olan bu body butter-coconut; cildi nemlendirmeyi, beslemeyi ve yumuşatmayı hedefliyor. Özellikle duş sonrası, cilde emilene kadar masaj yapılarak uygulanması öneriliyor. 

Macrovita Body Butter Coconut

Yunanistan'daki bir baharat/aktar dükkanında tesadüfen gördüğüm ve içeriğini okuyup çok uygun fiyatını da öğrenince satın aldığım Macrovita Olive-elia body butterın bir çok çeşidi var. Bendeki hindistan cevizli olanı, cilde en çok nem verme özelliğinde olan çeşidi... Her ne kadar her cilt tipi için dense de, bu body butter bence kuru/çok kuru ciltler için ideal çünkü, bu zamana kadar kullandığım en katı kıvamlı ve cildime en iyi nem veren vücut ürünlerinden biri!..

Macrovita Body Butter Coconut

200ml, oldukça büyük plastik bir kavonozda satılan Macrovita body butterın kapağını açtığınızda, ikinci bir korumayla daha karşılaşıyorsunuz. Yine plastikten imal edilmiş bu iç kapak, ürünün hava ile temas etmesini ve tozlanmasını önlüyor. Takılıp çıkarılabiliyor, bu sayede krem bitene kadar kullanabiliyorsunuz. Bu vücut kremini, oldukça basit ama sağlam ambalajı sayesinde, büyüklüğü sorun olmadığı sürece valizinizde taşıyabilirsiniz. 

Macrovita Body Butter Coconut

İlk kapağını açar açmaz muhteşem kokusunu alabildiğiniz Macrovita Olive-elia body butter, zeytinyağlı hindistan cevizi kokuyor! Açık yeşilimsi/sarı bir rengi olan bu krem, oldukça katı yapıda bir ürün, adeta tereyağı gibi çok yoğun bir formülü var. Cildiniz çok kuru değilse emilimi zor olabilir, mutlaka masaj yapılarak cilde yedirilmesi gerekiyor. Cildimi anında nemlendiriyor, yumuşatıyor ve rahatlatıyor. Sanırım içeriğindeki aloe veradan ötürü, uygular uygulamaz bir serinlik veriyor. 

Macrovita Body Butter Coconut

Bu kış, kuruluktan bembeyaz olmuş pul pul bacaklarımı anında toparlayan ve egzama oluşumunu önlemeye yardımcı olan Macrovita body butter, çok yoğun yapısına rağmen ciltte yapış yapış bir his bırakmadığı için, uyguladıktan hemen sonra giyinebiliyorum. Duştan çıktıktan hemen sonra uyguladığımda, sudan kaynaklı cildimdeki gerginliği de alıyor. 

Macrovita Olive-elia Body Butter - Coconut

Macrovita Olive-elia body butterın kokusu oldukça kalıcı, bu kremi uygulayıp dışarı çıkacaksanız parfüm kullanmanıza gerek yok. Mis gibi kokuyorsunuz! Açıkçası, ben kokusunu çok seviyorum ve bir süre kalmasından hiç şikayetçi değilim. 

Macrovita Body Butter Coconut

Su bazlı bir formülü olan Macrovita Olive-elia body butter; gliserin, shea yağı, hindistan cevizi yağı, panthenol, avokado yağı, aspir çekirdeği yağı, zeytinyağı, tatlı badem yağı ve aloe vera gibi bitkisel şahane içeriklere sahip... Bu içeriklerden zeytinyağı, avokado yağı ve aloe vera organik sertifikaya sahipler... İçeriğinin orta sıralarında parfüm ve son sıralarında bir çeşit silikon, bir çeşit de PEG içeren bu vücut kremi; mineral yağ, vazelin, etil alkol, paraben ve bht içermiyor. Marka içeriklerinde genetiği değiştirilmiş ürünler kullanmıyor

Macrovita Body Butter Coconut

Açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü olan Macrovita Olive-elia body butterın son kullanma tarihini de kutunun altında okuyabiliyoruz. Kışın olduğu kadar yaz mevsiminde de kullanmaktan çok memnun kaldığım bu krem, güneş sonrası gerilen cildime de çok iyi gelmişti. Aynı zamanda, eşimin de kuruluktan kaynaklı egzama ve cilt kaşıntılarının sakinleşmesine de oldukça yardımcı oldu

Macrovita Body Butter Coconut

Hem uygun fiyatı hem içeriği hem de bendeki etkileriyle çok beğenerek kullandığım Macrovita Olive-elia body butterı ve markanın tüm ürünlerini yolunuz Yunanistan'a ya da Avrupa'ya düşerse bir çok marketten ve duty-free lerden bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle... 

1 yorum:

  1. Şu Yunanistan yazılarını ayrı bir sekmede mi toplasan, ne kadar isabetli tercihler olmuş! Body butter kullanmaya acayip üşenen bir kimse olarak bunu alır mıyım bilmiyorum; ama, markanın diğer ürünlerine mutlaka bakarım! Çok öptüm canikom!

    YanıtlaSil