Mac In Monochrome Velvet Teddy Farlar: Soft Teddy - Dear Teddy

Nisan 10, 2019 5 Comments A+ a-

Merhaba... 

Mac In Monochrome koleksiyonunu çıkarttığında, ürünlerin çoğunun kalıcı koleksiyonda olması sebebi ile ilgimi çekmemiş ve kaçırdığım bir şey olmadığını düşünmeme sebep olmuştu. Gelgelelim Velvet Teddy koleksiyonuna özel sınırlı sayıda üretilen iki far aklımı çeldi. Zeynuş'umun doğum gününü de kendime bahane edip, ikimize de birer Dear Teddy ve ayrıca da bir Soft Teddy kapıverdim

Mac In Monochrome Soft Teddy - Dear Teddy

Mac In Monochrome koleksiyonu, markanın 6 ikonik rujunu aynı renk ailesinden far, allık ve lipglossla birleştirerek monochrome makyajlar ortaya çıkartma mentalitesiyle piyasaya sürüldü. Koleksiyonda see sheer, heroine, velvet teddy, diva, candy yum-yum ve ruby woo için göz ve ten makyajını tamamlayacak aynı renk ailesinden ürünler bulunuyor

Mac In Monochrome Soft Teddy - Dear Teddy

Velvet Teddy koleksiyonunda, bu rujun kahve-nude tonuna uygun glitter, pigment, lipglass ve tekli farlarla birlikte, yine koleksiyona özel Sur isimli allık var. Açıkçası allıkta da fena halde aklım var ama, mantığımın sesini dinleyerek kendisine direniyorum. Velvet Teddy koleksiyonundan yine, bu seriye özel olarak Soft Teddy ve Dear Teddy isimli farlar da piyasaya sürüldü. 

Mac In Monochrome Soft Teddy - Dear Teddy

Soft Teddy, Mac'in mat serisinden bir far... Formülü yumuşak ve oldukça pigmentli... Çok kolay dağıtılabiliyor ve karıştırılabiliyor. Göz kapağına zahmetsizce rengini veriyor. Yapısının yumuşaklığından ötürü bir miktar tozutuyor ancak, ne uygularken ne de sonrasında dökülme yapmıyor. Hem pembelik hem kahvelik barındıran, nötre yakın alt tonlu bir gülkurusu-bej-kahve... Bu renk o kadar güzel ve sofistike ki, tanımlamak gerçekten oldukça zor... Oldukça açık bir tonu olduğundan dolayı, neredeyse tüm kahve ve mürdüm-mor makyajlarda geçiş ve karıştırma rengi olarak kullanılabilir. 

Mac In Monochrome Soft Teddy - Dear Teddy

Ben Soft Teddy'i hem gözümün katlanma bölgesinde geçiş rengi olarak hem de tek başına tüm göz kapağıma uygulayıp kenarlarını dağıtarak kullanmayı seviyorum. Beyaz tenliler için, tam bir sür-çık farı olduğunu düşünüyorum. Tek başına çok doğal ama bakımlı bir görüntü yakalamanızı sağlıyor. Günlük makyajında sade ve şık olmayı tercih ediyorsanız, kıymetliniz olacak kadar özel bir rengi var. 

Mac In Monochrome Soft Teddy - Dear Teddy

Dear Teddy, Mac'in frost serisinden... Bu far da yumuşak yapılı bir formüle sahip... Frost serisinin vaadettiği buzlu yansıması muhteşem! Sim içermeyen bu far, oldukça yansıtıcı bir fuşya rengi fakat, ışıkta yansıdığında içerisindeki altın-kahve yansımaları da görebiliyorsunuz. Pigmentasyonu farı uygulama şeklinize göre değişiyor. Yapısı oldukça ince bu farı isterseniz hafif uygulayarak kahveliğini öne çıkarıp soft bir makyaj elde edebilirsiniz. İsterseniz de, yoğun uygulama ile mürdüm-fuşya iddialı bir göz makyajı yapabilirsiniz. 

Mac In Monochrome Soft Teddy - Dear Teddy

Dear Teddy, sentetik bir far oturtma fırçası ile göz kapağına uygulandığında oldukça hafif bir sonuç veriyor ve bu şekliyle parmak swatchlarında görülen renkten bambaşka bir bitişe sahip olarak şaşırtabiliyor. Farın buzlu yansımasını göz kapağında tam olarak görebilmek için fırçanızı ıslatıp ürünü tampon hareketlerle göz kapağına oturtmak gerekiyor. Bu far bana göre, fırçayla değil parmakla uygulanmalı ya da farı fırçaya aldıktan sonra mutlaka ıslatarak uygulama yapılmalı. Rengini daha da ön plana çıkarmak isterseniz, göz kapağınıza kapatıcıyla bir kanvas oluşturup Dear Teddy'i onun üzerine uygulayabilirsiniz

Mac In Monochrome Soft Teddy - Dear Teddy

Aşağıdaki makyajlarda, Soft Teddy'i gözümün katlanma bölgesinde ve karıştırma rengi olarak uyguladım. Dear Teddy'i ilk makyajda sadece kuru fırça ile uyguladım, ikinci makyajda ise fırçamı ıslatarak uygulama yaptım. İkinci makyajda, ayrıca gözümün dış köşelerine mat bir mürdüm farla gölge verdim. Arada muazzam bir fark var.


Farların kalıcılıkları, benim kuru göz kapaklarımda, yapıları gibi farklı... Soft Teddy bazsız 6-7 saate kadar homojenliğini ve kalıcılığını korurken, Dear Teddy bazsız bende bir saat bile dayanmadı. Bazsız uygulamada Dear Teddy önce çizgilendi, sonra göz kapaklarımdan uçtu ve bir saate kalmadan geriye parça parça homojen olmayan bir görüntü kaldı. Bir göz bazıyla birlikte uyguladığımda ise (kapatıcıdan bahsetmiyorum), her iki far da çizgilenmeden, solmadan, dağılmadan tüm gün boyunca kıpırdamadan gözlerimde kalıyorlar. Ben genellikle bazsız makyaj yapmadığım için, bu durumu dert etmiyorum. 

Mac In Monochrome Soft Teddy - Dear Teddy

Yine, yukarıda da bahsettiğim gibi, Soft Teddy göz altına dökülme yapmazken, frost yapıdaki Dear Teddy uygularken çok az da olsa göz altına dökülebiliyor. Uygulandıktan sonra ise, iki far da dökülme yapmıyorlar. 

Mac In Monochrome Soft Teddy - Dear Teddy

1.5 gr ürün içeren Mac In Monochrome Velvet Teddy koleksiyon farları, markanın klasik tekli far ambalajında satılıyorlar. İsterseniz farları depot edip kendi paletinize de yerleştirebilirsiniz ama ben şimdilik bu şekilde kullanmayı tercih ediyorum. Farların ambalajları oldukça sıkı kapanıyor ve koleksiyon ürünü olduklarına dair üzerlerinde bir ibare yok. Yine de bildiğim kadarı ile, bu iki far sınırlı üretimler ve ben baktığımda bir çok mağazaya gelmemişlerdi. Online siteden ise, rahatlıkla sipariş verebilirsiniz, ben bu şekilde satın aldım. 

Mac In Monochrome Soft Teddy - Dear Teddy

Talc içermeleri haricinde paraben ve bht içermeyen Soft Teddy ve Velvet Teddy farlar kahverengi ve mürdüm makyajları seven herkesi mutlu edecektir, diye tahmin ediyorum. Bu yazıyı yazarken hala Sur allığı almayı düşündüğüm için kendime akıl fikir diliyor; Mac In Monochrome koleksiyonunun bana düşen kısmıyla ilgili tüm sözlerimi burada bitiriyorum. 

Sevgilerimle... 

5 yorum:

  1. Farların renklerine bayıldım, özellikle Soft Teddy benim günlük makyajımda tek başına kullanmayı çok sevdiğim renklerden. Şu an elimde bu tonlarda tekli farlar mevcut ama bittiğinde denk gelirsem aklımda olacak. Güle güle kullan Blana'cım, çok sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fulya'cım soft teddy o kadar güzel ki, benim de günlük olarak sür-çık farım oldu. Bitecek diye de tedirgin olmuyorum, diyemem :)) Umarım güzel bir indirimde yakalar ve sen de kullanma şansı bulursun. Çok seveceğini düşünüyorum.
      Teşekkür ederim, kocaman sevgiler! <3

      Sil
  2. O Sur allık benim de çok fena aklımda; diren Başak diyebiliyorum sadece... allahtan MAC'in uzaya fırlayan fiyatları direnmeme yardımcı oluyor :))) Ve fekat bu iki far da aşırılı güzelmiş, hele o Soft Teddy yok mu... çok ayıp bir şey! Yazını da esefle kınıyor, kredi kartımı iptal ettirmeye gidiyorum... sevgiler, öpücükler, seni hiç sevmeyen arkadaşın Başak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak Sur'u alıp 2 ye falan bölebilseydik keşke :(( Limitli olması da beni çok üzüyor ama fiyatını görünce de senin gibi direniyorum.
      Soft teddy cidden bir şahane ama dear teddy beni hayal kırıklığına uğrattı. Ekstra ilgi, özen isteyen farlara karşı acımasızım biliyorsun :D
      Ben kartımı iptal ettirdim, Bora'nınkini yiyorum arada, tavsiye ederim ahagdfgshfdhsja
      Ben de seni çok seviyorum ve kocaman öpüyorum :D

      Sil
  3. Her iki renkte şahane ama MAC'in uçuşa geçen fiyatlarından dolayı hiç yanaşmıyorum.:D

    YanıtlaSil