Kitap Alışverişi - 2019/1

Nisan 19, 2019 8 Comments A+ a-

Merhaba...

Blogda ara sıra okuduğum kitaplara yer vermeyi seviyorum. Kitap yorumlamak bana çok zorlayıcı geldiği için bu, sıkça yaptığım bir şey değil ancak, bazen okuduğum bir kitaptan bahsetmem gerektiğini düşünüp yazıyorum. Bugün, İdefix'den yaptığım bir kitap alışverişini anlatacağım; belki okumayı sevenler için de bir kaç kitap alternatifi paylaşmış olurum. 

idefix

Yaklaşık bir ay evvel idefix.com da çok kısa süreli bir indirim oldu. Bir çok kitapta %50 indirim olduğunu ve süresinin bitmesine de 2 saat kaldığını Sevgili Ayşegül'den öğrenince, soluğu sitede aldım. Ayşegül sağ olsun, bana bir de indirim kodu bulabileceğim picodi.com u söyledi, böylece %50 indirimin üzerine bir de ek olarak 15 TL indirim kaptım ve bu yazıda göreceğiniz tüm kitapları 85 TL'ye satın aldım. Kendisine buradan da çok teşekkür ediyorum. 

idefix alışveriş

2018, benim için çok verimsiz ve mutsuz bir yıl oldu. Her senekinden az kitap okuduğum, az tiyatroya, sinemaya, sergiye ve konsere gittiğim, daha az sosyalleştiğim ve kendime az yatırım yaptığım bir yıldı. İş yerimde çok mutsuz olmam ve kendimi çok değersiz hissettirilmem yüzünden, tüm yaşam kalitem düştü. Gerçekten çalıştığımız ortam çok önemliymiş, bunu net bir şekilde anladım ve 2019'un böyle olmayacağına dair kendime bir söz verdim. Bu arada, taşındık ve ben işten ayrıldım. Şu an iş arama sürecinde olsam da, hayatım geçtiğimiz yıla göre çok daha huzurlu ve verimli akıyor. 
Geçen seneden alıp okumadığım çok fazla kitap olduğu için, yeni kitaplar satın almamaya çalışıyorum ama zaten sepetimde olan ve indirim beklediğim bir kaç kitabı "okunacaklar rafı"ma eklediğim için de memnunum. 

İdefix alışveriş


Ölüler Diyarı, Jean-Christophe Grange : Yazarın yeni kitabı raflarda yerini alınca, kütüphaneme eklememem olmazdı. Grange okumayı gerçekten seviyorum ve polisiye sevenlere de öneririm. Bu kitabı o kadar merak ediyorum ki, sanırım okuma listemde öne alacağım. 

Bir Sırrım Var, Tess Gerritsen : Uzun süredir Rizzoli&Isles serisinin kitaplarını biriktiriyorum. Önce kitap serisini okuyup sonra diziyi izlemeye niyetliyim. Bir Sırrım Var, 12 kitaplık serinin sonuncusuydu, stoklara girdiğini görünce hemen satın aldım. Yazar sanırım 13. kitabı da çıkardı, emin değilim. 

İdefix kitap

Neandertal, Dimitra Papagianni&Michael A. Morse : Amerikan Arkeoloji Cemiyeti kitap ödülünü alan bu eser, Neandertal insanlarını anlatıyor. Ben bu batağa Sapiens ile birlikte saplandım. Yuval Noah Harari sağ olsun, bu tarz kitaplar görünce dayanamıyorum. 

Büyük Sorulara Kısa Yanıtlar, Stephen Hawking : Şu anda Büyük Tasarım kitabını okuduğum canım ciğerim Hawking'in ünlü kitaplarından biri... Biraz bilimle ve fizikle ilgili olan herkesin rahatça okuyabileceği kitaplar bunlar, şiddetle tavsiye ederim. 


Hayri Potur Harry Potter'a Karşı, Muzaffer İzgü : Zeynuş'un uyuyakalarak beni trollemesi sonucu aldığım bu kitap nasıl çıkacak, merak ediyorum. Kendisi bana Barry Trotter'ı tavsiye etmiş ama ben bir türlü hatırlayamadım, kısmetime Hayri Potur düştü. Muzaffer İzgü kötü yazmaz diyorum. Bakalım... 

Buz Ejderhası, George R.R. Martin : Şu anda Taht Oyunları serisini okuduğum için, aslında gözüm Buz ve Ateşin Dünyası'ndaydı ama o %50 indirime dahil değildi. Ben de, filminin de çekileceği haberi gelen Buz Ejderhası'nı sepete attım. Bir yazarın tüm kitaplarını okumayı ve seri kitaplar okumayı seviyorum. 

Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat, Stefan Zweig : Yazarla geç tanışanlardanım ama her kitap alışverişime bir eserini ekliyorum. Fiyatları da çok uygun olduğu için, bütçeme de dokunmuyor. Okuduğum iki kitabı çok beğenmiştim, bunu da seveceğimi düşünüyorum. Zweig eserlerinin en güzel tarafı da, başlıyorsunuz ve bitiyor. 

idefix kitap

Umarım bu sene, hedeflediğim kadar okuyabilir ve bloga da daha çok kitap yorumu yazabilirim. Şu ara, haftada bir kitap bitirerek bayaca iyi gidiyorum. 
Sizin satın aldıklarım içerisinde okuduklarınız ya da merak ettikleriniz varsa, bana yazarsanız sevinirim. Kitap önerilerinizi de beklerim. 

Sevgilerimle... 

8 yorum:

  1. Keyifle oku hepsini Blanacim 😊

    YanıtlaSil
  2. Çok klasik bir tabirdir ama kitap okumak gerçekten güzel bir şey. Yepyeni şeyler öğreniyor insan :)

    YanıtlaSil
  3. İş yerinde huzur gerçekten çok önemli. Ben de yıllarca sevmediğim, kendimi çok değersiz hissetiğim bir işte çalıştım o yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Kitap önerileri çok güzel. Ben de Grange okumayı çok severim. İyi okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş yerinde huzurlu olmanın o kadar da önemli olmadığını düşünürdüm ama yanılıyormuşum ya da hiç bu kadar mutsuz olmamışım. Umarım bir daha öyle bir yerde bulunmam.
      Grange okumayı gerçekten seviyorum, kafam dağılıyor.
      Çok teşekkür ederim, sevgiler <3

      Sil
  4. Polisiye romanlar çok ilgimi çekmediğinden o kısımları hızlı okudum :) Hawking kitaplarına ben de biraz sarmak istiyorum, bakalım :) Zweig'ın Bir Kadının Yaşamından Yirmidört Saat çok sevdiğim bir öykü olmuştu; ama, benim için tepe noktası Satranç ve Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu'dur. Tek romanı Sabırsız Yürek de öyle. Bu üçü gerçekten beni inanılmaz sürüklemişti. Hayri Potur'u da Çınar çok merak ediyordu, sen beğenirsen ona da alalım :) Umarım 2019 senin için huzur dolu olarak geçmeye devam eder ve kafanda kendi değerini tam olarak bulursun! Bunun için neler mümkün? Çook öpüyorum seni, keyifli okumalar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polisiye, kafamı dağıtmak ve çok da düşünmemek istediğimde okuduğum bir tür benim. Kitaplığımda bayaca polisiye roman var, bu yüzden. Satranç benim de çok sevdiğim bir öyküydü. Hayri Potur'u bakalım sevecek miyim, ben de merak ediyorum :)
      2019 umarım güzel geçmeye devam eder ve bir önceki sene gibi canımı sıkmaz. Ve kendimi iyi hisettiğim bir yerde huzurla çalışabilmem için de bir şeyler mümkün olur!
      Ben de kocaman öpüyorum beybim! <3

      Sil