Makeup Revolution Re-Loaded Visionary Far Paleti

Mayıs 31, 2019 2 Comments A+ a-

Merhaba...

Anastasia Beverly Hills piyasaya yeni paletler çıkardıkça, uygun fiyatlı markalar da bu paletlerin benzerlerini üretmeye başladılar. Ben de, ABH Norvina palete muadil gösterilen Makeup Revolution Re-Loaded Visionary far paletine göz koydum tabi ki. Fakat, Makeup Revolution'ın ülkemizde satıldığı mağazadan alışveriş yapmadığım için paleti kardeşimden istedim; dolayısıyla kavuşmamız zaman alsa da, bu paleti bolca kullanabildim. Şimdiden söylemeliyim ki, bende Norvina yok ve bu bir kıyaslama yazısı olmayacak. Ben Visionary paletle ilgili düşüncelerimi anlatacağım. İki paletin karşılaştırmasını görmek isterseniz buradan inceleyebilirsiniz.

Visionary Far Paleti

Makeup Revolution Re-Loaded Visionary far paleti, 15 renkten oluşuyor. Marka farların yumuşak ve kolay karıştırılabilir olduğunu iddia ediyor. Paletin 10 rengi mat, 1 rengi ışıltılı, 1 rengi saten ve 3 rengi metalik formüle sahip... Şöyle bir bakıldığında mat renklerin çoğu toprak tonlarından oluşuyor gibi görünse de, büyük kısmı mor alt tona sahip ve karıştırıldıkça paletin de temasına uygun olarak pembe-mor bir makyaj elde etmemizi sağlıyorlar.

Visionary Far Paleti

Visionary far paleti, diğer Re-Loaded paletler gibi oldukça sade bir ambalaj tasarımına sahip... Plastik, şeffaf kapaklı ambalajın sayesinde paleti açmadan da renklerini görebiliyorsunuz. Bu da, birden fazla Re-Loaded paletiniz varsa, size seçim aşamasında kolaylık sağlayacaktır. Paletin ambalajı oldukça sağlam kapanıyor ve aynası ya da fırçası bulunmuyor. Renklerin isimleri verilmemiş, bunun yerine numaralandırılmışlar. 

Visionary Far Paleti
Visionary Far Paleti

Mat farlar genel olarak yumuşacık, ortalama düzeyde pigmentli, kolay dağıtılıp karıştırılıyorlar. Asla tebeşirimsi ve sert değiller. Bir birlerinin içine geçip çamurlaşmıyorlar. Karıştırıldıklarında tek renkle makyaj yapmışsınız gibi görünüp kaybolmuyorlar. Renklerini kolayca göz kapağına transfer edip, istediğiniz geçişli göz makyajlarını çok uğraşmadan yapabilirsiniz. Yoğunlukları kat kat arttırılabiliyor ve kontrollü uygulama şansı verip hata kaldırıyorlar. Bu bakımdan paletin mat formüllerini başarılı bulduğumu söylemeliyim. 

Visionary Far Paleti

Metalik renkler ise, oldukça kremsi ve yumuşak bir formüle sahipler... Bu renklerle en belirgin ve iyi performansı fırçanızı ıslatarak alabilirsiniz. Tek başlarına çok yoğun renk vermiyorlar ancak, farı fırçaya aldıktan sonra ıslatarak uygulama yaparsanız son derece metalik bir yansıma elde edebilirsiniz. Yumuşak yapılarından dolayı metalik farlar, uygulama sırasında göz altına dökülebiliyorlar ancak, paletteki hiç bir far gün içinde dökülme yapmıyor. Simleri yüzünüze bulaşıp sizi disko topuna da çevirmiyor. 

Visionary Far Paleti

Farların kalıcılıkları bir far bazıyla oldukça başarılı... Ben silene kadar parlaklıklarını yitirmiyorlar. Bazsız olarak ise, özellikle ışıltılı renkler benim göz kapaklarımdan 1-2 saat içinde uçtu. Matlar da, bazsız 3-4 saat içinde silindiler. Dolayısıyla, bu paleti bir far bazıyla kullanmanızı öneririm

Visionary Far Paleti
İlk sıra swatchlar

Makeup Revolution Re-Loaded Visionary far paletinin ilk sırası mat renklerden oluşuyor. İlk renk, sıcak tonlu bir kahverengi; ikinci renk panda görüldüğünden oldukça farklı bir mor, bu renk tamamen mat değil, saten bitişli ve kahvelik içeriyor. Hem geçiş rengi olarak hem göz kapağının tamamında kullanmak için oldukça iyi bir alternatif, özellikle yeşil gözlülerin bu rengi çok seveceğini düşünüyorum. Üçüncü sıradaki mat far, daha fazla kırmızılık içeriyor, çok güzel bir kiremit rengi ve bu renkte de mor alt ton var; vişne rengine yakın diyebilirim. Hemen yanındaki, pembe alt tonlu sütlü kahve şahane bir geçiş ve karıştırma rengi olarak kullanılabilir. Ben bu tonları tek başına tüm göz kapağıma dağıtıp günlük sade bir makyajda kullanmayı da seviyorum. Bu sıranın sonunda ise, oldukça klasik mat beyaz bir far var. 

Visionary Far Paleti
Orta sıra swatchlar

Visionary paletin ikinci sırasının ilk rengi soğuk bir sütlü kahve... Bu renk de geçiş ve karıştırma rengi olarak kullanılabilir. Hemen yanında ise, bence paletin en güzel ve en iddialı rengi bulunuyor: metalik bir şeker pembesi! Bu pembe far, çok ince simler içermesine rağmen şahane bir yansıtıcılığa sahip, yapısı yumuşacık ve kremsi. En iyi parmakla ya da fırçaya alındıktan sonra ıslatılarak sonuç veriyor. Üçüncü sıradaki fuşya rengi far, bu renkte kullandığım en başarılı mat farlardan biri... Mat morları yapmak zordur, bu fuşya çok kolay karıştırılıp dağıtılıyor; yoğunluğu kat kat arttırılabiliyor. Göz kapağında bir noktaya yapışıp kalmıyor. Bu sıranın dördüncü rengi, paletin en koyu mat farı olan kahve tabanlı bir mor; yapısı diğer matlara kıyasla daha sert fakat, kolay dağıtılıyor. Gözün dış köşesine gölgelendirme rengi olarak, kirpik diplerinde eyeliner gibi ve tüm göz kapağında yoğun dumanlı makyaj yapmak için kullanmaya çok uygun... Bu paletle yapılabilecek her makyaja eşlik edebiliyor. Yanında ise, soğuk tonlu bir boz kahve bulunuyor. Bu orta tonda bir renk ve hem geçiş rengi olarak hem de tüm göz kapağında kullanmak için güzel bir seçenek... 

Visionary Far Paleti
Alt sıra swatchlar

Makeup Revolution Re-Loaded Visionary far paletinin son sırası ise; iki mat, üç yansıtıcı renge sahip... İlk sırada, paletin baz rengi olarak rahatlıkla kullanılabilecek bir krem rengi mat far var. Hemen yanında,pembe farla neredeyse aynı formüle sahip metalik açık bir mor bulunuyor. Bu renk, pembe fardan daha kalın yapılı fakat, formülü kremsi ve yumuşacık; aynı şekilde parmakla ya da fırçayı ıslatarak uygulandığında şahane duruyor. Bu renkleri göz kapağınızda uygulayacağınız bölgeyi kapatıcı ile keserek de daha belirgin hale getirebilirsiniz. Üçüncü sırada, metalik bir altın rengi var. Bu far, paletteki diğer metaliklerden farklı olarak çok daha ince ve kuru bir yapıya sahip fakat pigmenti gayet yerinde... Özellikle göz pınarlarında çok güzel duruyor ve diğer koyu renk matların üzerinde de üst kat olarak makyaja ışıltı vermek için kullanılabilir. Dördüncü sırada, diğerleri gibi metalik yansımamasına rağmen yine ince simler içeren bir mor var. Bu orta tonlu ışıltılı far, palette formülünü tek beğenmedim renk; kolay dağılmıyor ve karıştırılması da diğerlerine nazaran zor. Tek başına göz kapağının üzerindeyse, gayet güzel duruyor. Paletin son rengi, pembe alt tonlu, sıcak bir pudra rengi, mat bitişli... Bu renk de, ten renginize göre geçiş ve karıştırma rengi ya da baz rengi olarak kullanılabilir. 


Toplam 16.5 gr far içeren Makeup Revolution Re-Loaded Visionary far paleti, açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrüne sahip... İçerik listesi ambalaj üzerinde yazmıyor ancak, her rengin ayrı ayrı içeriğine buradan bakabilirsiniz. Farlar silikon, mineral yağ, petrol ürünü, talc ve paraben içeriyorlar (her renk aynı formüle sahip değil ve hepsi paraben içermiyor). Eğer, kozmetik ürünlerinde içerik sizin için öncelikli parametrelerden biriyse, Visionary sizi mutlu etmeyecektir. 

Visionary Far Paleti

Makeup Revolution Re-Loaded Visionary far paleti Avrupa'da yaklaşık 5 euroya satılıyor. Ülkemizde de, bildiğim kadarıyla sık sık indirime giriyor. Bu paletin ABH Norvina'ya muadil olduğunu düşünmüyorum ama mor tonlar içeren kullanışlı ve uygun fiyatlı bir far paleti arayışındaysanız güzel bir alternatif olduğu kanaatindeyim. Makeup Revolution hayvanlar üzerinde deney yapmıyor. 

Sevgilerimle...

2 yorum:

  1. Yani Blana, göz rengine bu kadar yakışan ve acayip de güzel bir yapısı olan şu paleti elinden çıkarmaya karar verdin ya, diyecek söz bulamıyorum :)))) neyse ki yabancıya gitmiyor! Daha yeni minnak Pro paleti almasan gözüm dönebilirdi! Artık Zeynuş güle güle kullansın, çok öperim!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu renklerden ben de vardı Başak :P Palet gerçekten güzel ama sürekli kullanmayacağım için, bence Zeynuş'la çok daha efektif olacak :)
      Ben de çok çok öpüyorum <3

      Sil