Makyaj Koleksiyonum 2020 - Pudralarım

Şubat 11, 2020 9 Comments A+ a-

Merhaba,

Makyaj koleksiyonumdan bahsetmeye pudralarımla devam ediyorum. Sanırım bu yazı dizisinin en kısalarından biri olacak, çünkü çok fazla pudram yok.

Pudralarım

Kuru bir cilt tipim olduğu için, cildimi çok kurutmayacak, matlaştırmayacak ve ince yapılı pudraları seviyorum. Bir pudradan beklentim makyajımı sabitlerken, ten ürünümün bitişini de çok fazla değiştirmemesi oluyor.

Pudralarım

Guerlain Meteories Pudra: Bu bir bitiriş pudrası ama bence makyajı da güzel sabitliyor. Makyajın görünümünü şahane şekilde düzenleyip, ışıl ışıl, çok sağlıklı bir bitiş sağlıyor. Zeynuşum sayesinde deneme fırsatı bulmuş ve hemen satın almıştım. Kullandığım en iyi bitiriş pudrası olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bendeki en açık rengi...

Bourjois Healthy Mix Pudra: Bendeki serinin en açık rengi, 01 vanilla... Bu kapatıcılığı olan bir pudra, dolayısıyla elimdeki diğer pudralardan biraz daha kalın fakat, kendi türüne kıyasla da oldukça ince. Sarı alt tonlu olan rengi, benim tenime bir-iki ton kadar koyu ancak, ben bu ürünü pudra fondöten gibi kullanıyorum. Bu sebeple de, biraz koyu olması beni rahatsız etmiyor; tenimle aynı renk olsaydı yüzüme un sürmüş gibi görünebilirdim. Kuru cildimle çok iyi anlaşıyor, satenimsi bir bitişi var. Yine makyaj yapmak istemediğim ama biraz sağlıklı görünmek istediğim günlerde kullanıyorum. Bu marka ülkemizde satılmıyor.

Bare Minerals Mineral Veil Pudra: Malesef yine ülkemizde satılmayan bir marka olan Bare Minerals'in bu transparan toz pudrası, kullandığım en iyi pudralardan... Hafif bir krem rengine sahip gibi görünse de, transparan bir yapısı var; makyajımın bitişini değiştirmeden güzel sabitliyor.

Pudralarım

Bu üç pudra bana tüm ihtiyaçlarım için gayet yeterli geliyor. Uzunca bir süre de yeni bir pudraya ihtiyacım olmayacak gibi duruyor.

Fondötenlerimi ve bazlarımı anlattığım yazıya buradan
Kapatıcılarımı anlattığım yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Sevgilerimle...

9 yorum:

  1. Benim de koleksiyonumun en minimal kısmı pudralarım: elimde bir adet Guerlain Meteorites, bir adet de YSL Souffle d'Eclat var sadece. Kuru cilt problems :) Guerlain zehrini hepimize akıtmış olan Zeynuş'uma da burdan ne desem bilemiyorum :)))) Şu Bare Minerals'ı merak ettim yalnız. Almayacağım elimdekiler bitmeden ama yazdım kenara, bir yurtdışı seferinde edinirim. Öptüm seni çok!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım, Bare Minerals cildi kurutmadan, pul pul göstermeden, bizim kese kağıdı ciltlere bile baking yapılabilecek şahane bir pudra! Elindeki dev boy YSL bir gün biterse, cidden aklında olsun. Zeynuş'a da uyguladım, o da kuruluk ve gerilme hiç hissetmedi.
      Meteories konusunda Zeynuş'a teşekkür mü etmeliyim, yazıklar olsun mu demeliyim, ben de bilmiyorum asjdgfgf. Başka bir şey alamayacağım çünkü artık, cüzdanım hep ağlayacak, ben güleceğim adkgkafg.
      Ben de kocaman öpüyorum seni <3

      Sil
  2. Hiç denemedim buradaki pudraları ben daha çok transparan pudraları seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradaki 3 pudranın 2si transparan zaten.
      Sevgiler...

      Sil
  3. Cildim bir zamanlar yağlıydı ama şimdi belki de yaşadığım yerin suyundan kuruyup pul pul dökülmeye başladı. Yağlıyken pudra kullanıyordum sonra bıraktım ben de bu yüzden. Başak Ablam'a yazdığın yoruma bakarsam Bare Minerals'a bir şans vermeliymişim gibi gözüküyor. Sayenizde bilmediğim markaları öğrenip makyaj koleksiyonumu hem sadeleştiriyorum hem de daha kaliteli ürünlere yönelme şansım oluyor. Bu sebeple sana, Başak Ablam'a ve Glamsight Zeynep'e çok teşekkür ederim.

    Bir de son bir sorum olsun: Pudrayı (Bare Minerals için soruyorum) süngerle uygulamak mı daha uygun yoksa fırçayla mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su ve sudaki kireç oranı gerçekten cilt kalitesini çok etkiliyor. Bare Minerals çok kuru ciltte bile şahane duran bir pudra, kesinlikle öneririm. Örneğin, Mac bende cidden mat ve kuru duruyordu; miktarını biraz kaçırırsam da yüzümde gerginlik hissediyordum. Bu hiç öyle değil, korkmadan kullanabiliyorum.
      Ben Bare Minerals'i ve neredeyse tüm pudraları fırçayla kullanıyorum, sünger çok yoğun uygulama yapıyor, ben o hissi sevmiyorum ama tercih meselesi tabi ki. Favorim de, Ecotools'un sheer powder fırçası :)
      Yazılarımı okuduğun ve bu güzel yorumu yaptığın için asıl ben sana çok çok teşekkür ederim. Yardımcı olabildiğime ve fikir verebildiğime de çok sevindim <3
      Kocaman sevgiler...

      Sil
    2. Teşekkür ederim :) Fırçaya da bir göz atayım o zaman ben. Sevgiler xx

      Sil
  4. Bare mineral den benim de minik bir tester ürünüm var, gerçekten çok güzel, böyle pürüzsüz yapan başka bir pudra daha görmedim, sür çık başka hiçbir şey istemiyor, gerçekten çok başarılı. Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bare Minerals'in ortak favorimiz olmasına çok sevindim canımcım, gerçekten şahane!
      Çok sevgiler, öperim <3

      Sil