Real Techniques PowderBleu Makyaj Fırçaları

Aralık 21, 2018 1 Comments A+ a-

Merhaba...

Makyaj yapmayı seven hemen herkesin fırçalara bir ilgisi ister istemez oluyor. Real Techniques, makyaj yapmaya başladığım günden bu yana fırçalarını satın aldığım, almaya devam ettiğim ve oldukça da başarılı bulduğum bir marka... Bir süre öncesine kadar uygun fiyatlı diyebileceğimiz fırçalara sahip olan marka, ülkemizde artık oldukça yüksek fiyatlara satılıyor. Dolaysıyla ben, son çıkan koleksiyonlarından Real Techniques PowderBleu fırçaların elimde olan dört çeşidini yorumlayarak, yeni yıl indirimleri de kapımızdayken bu fırçalara yatırım yapmak isteyenlere bir fikir vermek istedim. 


Real Techniques mavi fırçalar

Real Techniques PowderBleu koleksiyonu 5 adet fırça ve bir pudra süngerinden oluşuyor. Koleksiyonun sadece bir fırçası göz makyajı için tasarlanmış, diğer dört fırça yüz için kullanılıyor. Fırça tasarımları oldukça şık; ombreli lacivert fırça sapları uca doğru sivriliyor. Oldukça ağır olan bu fırçalar, lüks ürün kullanıyormuş hissi veriyor. Lacivert fırça kılları yumuşacık; genel olarak kolay temizleniyorlar. Ben tüm fırçalarımı olduğu gibi, Powderbleu fırçaları da bebek şampuanı ile temizliyorum. Sentetik kıllı bu fırçalar, alıştığımız diğer Real Techniques fırçalar kadar hızlı kurumuyorlar. Yaklaşık 1.5 gün kadar kurumalarını beklemek gerekiyor. Bende B01, B02, B03 ve B04 numaraları olan bu fırçalar hakkında tek tek yorumlarımı yazacağım. 


Real Techniques mavi fırçalar

B01, yumuşak pudra fırçası olarak tanımlanıyor. Real Techniques kendi sitesinde bu fırçayı pudra yapılı bronzer ve aydınlatıcı uygulamak için öneriyor. Bir pudra fırçası kadar büyük olan B01, yumuşacık ve uca doğru sivrilen uzun kıllara sahip... Tapered fırça özelliğindeki kılları orta sıklıkta... Markanın da önerdiği gibi, bence bronzer uygulamada çok başarılı iş çıkarıyor. Fırça kılları o kadar yumuşak ki, uygularken cildinize kadife bir doku değiyormuş gibi hissediyorsunuz. Fırçanın kıllarının uca doğru sivrilmesi sayesinde bu fırça ile kontur de yapabiliyorsunuz ve fırça dizaynı sayesinde toz ürünleri kat kat arttırarak uygulamak da çok kolay oluyor. İstenirse, bu fırça allık ve pudra uygulamak için de rahatça kullanılabilir. Aydınlatıcı uygulamak içinse, bu kadar büyük bir fırçayı açıkçası ben tercih etmem.


Real Techniques mavi fırçalar
Real Techniques mavi fırçalar

B02, yumuşak bitiriş fırçası olarak isimlendiriliyor. Marka bu fırçayı allık ve aydınlatıcı uygulamak için öneriyor. Kılları yumuşacık bu fırça da, yine uca doğru sivrilen bir kıl dizaynına sahip... Oldukça küçük bir yüz fırçası olan B02 bence bu koleksiyondaki en kullanışlı fırça... Bu fırça ile çok kolay ve kontrollü allık uygulanıyor, istenirse kontur yapılabiliyor, aydınlatıcınızı biraz geniş uygulamayı tercih ederseniz şahane sonuç veriyor. Göz altı kapatıcısını sabitlemek için harika bir pudra fırçası oluyor. Bu fırça göz kapağına genişçe gölge vermek için bile kullanılabilecek, çok amaçlı bir ürün olacaktır. Bu koleksiyondan bir fırça önerecek olsaydım, kesinlikle B02'yi seçerdim. 


Real Techniques mavi fırçalar
Real Techniques mavi fırçalar

B03, yumuşak yüz fırçası olarak tanımlanmış. Real Techniques bu fırçayı karıştırma ve tampon fondöten fırçası olarak kullanmamızı öneriyor. Bu fırçanın kılları oldukça sık ve tok yapıda; tampon hareketlerle ürün uygulamaya çok uygun düz yapılı olarak dizayn edilmiş. İnce yapılı fondötenleri, bb kremleri çok başarılı şekilde uyguluyor. Aynı zamanda krem allık ve bronzerları da tamponlayarak uygulamada başarılı sonuç veriyor. Yüzde fırça izi bırakmıyor, tekrar tekrar kullanılabiliyor. Ancak, koleksiyonda en sevmediğim fırça da bu; ne yazık ki çok fazla kıl döküyor. Her uygulamada yüzümden fırça kılı toplamak zorunda kalıyorum ve bu durum çok can sıkıcı. Kıl dökme sorununu fırçayı yıkarken de yaşıyorum ve sık kıllarından dolayı da kuruma süresi en uzun fırça bu.


Real Techniques mavi fırçalar
Real Techniques mavi fırçalar

B04, yumuşak far fırçası olarak isimlendirilmiş ve koleksiyonun tek göz fırçası. Bu fırça da tapered yapıda; uca doğru sivrilen uzun kıllara sahip... Orta sıklıkta kıllara sahip bu fırça, toz farları dağıtmada, karıştırmada ve gözün katlanma bölgesine net gölgeler vermede çok başarılı... Göz makyajını gerçekten kolaylaştırdığını söyleyebilirim. 


Real Techniques mavi fırçalar
Real Techniques mavi fırçalar

Real Techniques PowderBleu makyaj fırçaları şık dizaynları ve kaliteli tasarımlarıyla oldukça göz alıcı... Ancak, ülkemizde satılan fiyatlarını düşününce hiç bir fırçasının eşsiz olmadığını düşünüyorum. Sahip olduğum hiç bir fırça kötü değil, biri hariç hepsini oldukça kullanışlı buluyorum ancak; indirimli fiyatlarıyla bile alınabilecek en mantıklı alternatifin B02 olduğunu düşünüyorum. Tapered fırçaların makyajda fark oluşturduğunu düşünüyorsanız -ben düşünüyorum- bu koleksiyona indirim zamanlarında bakabilirsiniz. 


Real Techniques mavi fırçalar

Real Techniques PowderBleu koleksiyonu ve tüm Real Techniques ürünlerini Gratislerde bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle... 

1 yorum:

  1. B02 ve 04'e aklım kaydı bile; her ikisi de benim çok seveceğim tarzda fırçalar kesinlikle! Ve fekat artık senin fırça yazılarını okumayacağım, keseme ziyansın resmen adeta ahahahahah :))) güle güle kullan Blana'cım, çok öperim!

    YanıtlaSil