Bobbi Brown Shimmer Brick Compact - Nectar

Ağustos 05, 2019 4 Comments A+ a-

Merhaba...

Bobbi Brown sanırım en sevdiğim makyaj markalarından biri... Bu zamana kadar kullandığım çoğu ürününden memnun kaldığım markanın en sevdiğim üyesi ile haftaya merhaba demek istiyorum. Bobbi Brown Shimmer Brick Compact allıkların Nectar rengi bugün itibari ile burada yerini alacak. 

Bobbi Brown Shimmer Brick Nectar

Bobbi Brown Shimmer Brick serisinde aydınlatıcılar, allıklar ve bitiriş pudraları bulunuyor. Bu serinin ortak noktası, adından da anlaşılabileceği gibi, her ürün grubunun ışıltılı olması... Ürünlerin bazıları sim içeriyor ve benim gibi makyaj malzemelerinde sim sevmeyenlerin denemeden almaması gereken bir ürün grubu olduğunu belirtmeliyim. 

Bobbi Brown Shimmer Brick Nectar

Shimmer Brick Compact allıklar, birbiriyle uyumlu beş farklı renk toz ürünün şeritler halinde sıkıştırılması ile üretilmiş ürünler... İtalya'da üretilen bu seri, Hourglass allıklar gibi, el yapımı ve dolayısıyla hassaslar... Marka, taşırken dikkatli olmamız konusunda bizi uyarıyor. Bu allıklar, parlak ve ışığı yansıtan çok ince pigmentleri ile cilt üzerinde yumuşak ve hafif bir doku bırakarak parlaklık sağlamayı hedefliyorlar. 

Bobbi Brown Shimmer Brick Nectar
Bobbi Brown Shimmer Brick Nectar

Bobbi Brown Shimmer Brick allıkların beş farklı rengi var (şerit şekilli tasarımda olanların) ve bendeki rengi Nectar. Marka bu rengi, yumuşak mercan olarak tanımlıyor. Bence bu allık, beş rengi karıştırıldığında pembemsi kayısı-şeftali arası bir renge sahip... İlk bakışta Nars Orgasm allığın rengine çok benziyormuş gibi görünse de, Nectar daha fazla şeftali-kayısı duruyor ve altın yansımaları da daha baskın. Yine de, birine sahipseniz diğerine ihtiyacınız yok ama kıyaslamam gerekirse; Bobbi Brown Nectar benim cildimde gözenekleri daha az belli ediyor, Nars'dan daha ince yapılı ve ışığı yansıtmak konusunda daha başarılı

Bobbi Brown Shimmer Brick Nectar

Bobbi Brown Shimmer Brick Nectar, bakıldığında pembe ağırlıklı bir allık gibi gözükse de, her şeritteki renk tek tek swatchlandığında hepsinin içindeki şeftali-kayısı ton fark ediliyor. Bu renkleri 2'li 3'lü gruplar halinde fırçaya alarak farklı allıklar gibi kullanmak da, sadece en açık tonunu aydınlatıcı olarak kullanmak da mümkün... Pudraların yapıları çok ince olduğundan parmakla alındığında, ürün pigmentsiz gibi gözükse de, fırçaya rahatça geliyor ve yüze rengini transfer ediyor. Çok ince dokusu sayesinde, kat kat uygulandığında bile ciltle bütünleşmiş bir görüntü veriyor. Allığın yoğunluğunu gönlünüzce arttırabildiğiniz için, bence beyaz tenlilerin çok seveceği bir ürün olacaktır. 

Bobbi Brown Shimmer Brick Nectar
Bobbi Brown Shimmer Brick Nectar

Bu allıklar, ışığı gerçekten çok başarılı şekilde yansıttıkları için, ben Nectar'ı uyguladığımda aydınlatıcı kullanmıyorum. Tek başına, aydınlatıcı sürmüşüm etkisi yaratıp yüzümü şahane boyutlandırıyor. İnce yapısına rağmen, benim cildimde tüm gün kalıyor. Gün sonuna doğru ışıltısını hafifçe kaybetse de, akşam makyajımı çıkarırken allığımı hala yüzümde görebiliyorum. Yine ince yapısı sayesinde, ciltte kalın, pudralı bir doku oluşturmuyor; ciltle bütünleşiyor ve çok zarif görünüyor. Bronzer ve diğer tozlarla kolayca karışıyor. Uygulanırken, yüzümde bir noktaya yapışıp kalmıyor, çok kolay dağılıyor. İçerisinde çok ince ışıltılar var, bu ışıltılar yüzümde asla sim sim durmuyorlar. 

Bobbi Brown Shimmer Brick Nectar

Allığın yapısı yumuşak değil, dokununca sert yüzey hissediyorsunuz ama asla tebeşirimsi değil. Neredeyse hiç tozutmuyor ve 10.3 gr miktarı sayesinde de bitirmek için çok fazla sevgi gerekiyor. Benimkinin üzeri tamamen çukurlaştığından, o sevgiyi hissettiğimi çekinmeden söyleyebilirim. Açıldıktan sonra 24 ay ömrü olan bu allık, uzun süre kullanıma da uygun...


Siyah, sade ve şık bir ambalaja sahip Bobbi Brown Shimmer Brick Compact allıkların, iç kapaklarında aynaları mevcut, bunun dışında bir aplikatör içermiyorlar. Ürünün kalın ve sağlam ambalajı sıkıca kapanıyor, ben senelerdir kullanıyorum, hiç bir sorun yaşamadım. Yine de, el yapımı olduklarından taşırken özenli davranmakta fayda var. 

Bobbi Brown Shimmer Brick Nectar
Bobbi Brown Shimmer Brick Nectar

Bobbi Brown Shimmer Brick Compact, Nectar talc içeriyor. Bununla birlikte, paraben ve bht içermiyor. Çok sevdiğim bu allığı Bobbi Brown mağazalarından, markanın online satış sitesinden ve Boyner gibi büyük mağazalardan bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle...

4 yorum:

  1. NARS Orgasm bana fazla pembe geliyor ancak Nectar tam sevdiğim tonmuş! Ayrıca sende duruşuna da hayran oldum!!! Elimde biiiiir sürü allık olmasa koşa koşa gidip alasım geldi, o derece :))) Güle güle kullan Blana'cım, çok öperimm!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nars orgasm en sevdiğim allık olmasına rağmen, Bobbi'nin performansını daha çok beğendiğimi yazıyı yazarken fark ettim Başak'cım :) Fiyatları abartmışlar ama senelerce kullanılacağı düşünülürse hala alınır geliyor bana. Ama bence bu ton sende olabilir :D
      Öpüyorum kocaman <3

      Sil
  2. kullanmaya kıyamıyorum bitecek diye:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu bitirmek mümkün değil, ben 3 senedir sıkça kullanıyorum daha dibini göremedim. Bence kullanın, ürüne yazık!
      Sevgiler...

      Sil