Solante Antiox Güneş Koruyucu

Ağustos 19, 2019 2 Comments A+ a-

Merhaba... 

Solante güneş kremlerinden, blogu yazmaya başladığımdan bu yana her sene mutlaka bahsediyorum. Yaz mevsiminde senelerdir kullandığım bu marka, açıkçası yoğun güneş altında bana kendimi güvende hissettiren ürünlere sahip... Bugün, yaz başından bu yana kullandığım ve bitirmek üzere olduğum Solante Antiox Güneş Koruyucu'yu anlatmak istiyorum. 


Solante Antiox

Solante Antiox Güneş Koruyucu, içerdiği modern filtrelerle cildi uv radyasyonundan korumayı hedefliyor. Bununla birlikte, içerdiği antioksidanlar sayesinde, cildi uv ışınlarından kaynaklanan serbest radikallerden korumayı; bu sayede cilt yaşlanmasını geciktirmeyi vaadediyor. Cildin nemli kalmasına yardımcı olarak, aydınlık ve sağlıklı gözükmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. SPF50 UVB ve PA+++ UVA korumasına sahip olan Solante Antiox'un güneşe çıkmadan en az 15dk önce uygulanması öneriliyor. Uzun süreli koruma sağlamakla birlikte, uluslararası sağlık kuruluşlarının önerisine uyarak 3-4 saatte bir ve terledikten, yüzdükten, kurulandıktan sonra güneş koruyucuyu yenilememiz gerektiğini de belirtiyor


Solante Antiox
Solante Antiox

Beyaz renkli, katı bir losyon kıvamındaki Solante Antiox'un içeriklerinden kaynaklı belli belirsiz bir kokusu var. Cilt üzerinde kolay emiliyor ve beyaz bir tabaka bırakmıyor. Vaadettiği gibi, cildi hafifçe nemlendirip sağlıklı bir ışıltı kazandırıyor. İlk sürüldüğünde ıslak-kalın bir his bıraksa da, 10-15 dk içinde bu durum tamamen düzeliyor ve cilde tamamen yerleşiyor. Üzerine makyaj yapabiliyorum, bu konuda da hiç bir sorun çıkarmıyor


Solante Antiox

Solante Antiox, bence yüksek derecede suya dayanıklı bir formüle sahip değil ancak, suyun altında da kolayca akıp gitmiyor. Mutlaka bir temizleyici ile çıkarmak gerekiyor. Yoğun şekilde terlediğimde mutlaka yenileme ihtiyacı hissediyorum. Güneş alerjisi olan cildimi oldukça başarılı şekilde koruduğunu ve yaz boyu bronzlaşmadığımı söylemeliyim. Ancak, güneş kremimi 3 saatte bir yenilemeye özen gösterdiğimi, asla güneşin altında saatlerce durmadığımı, her zaman gölge alanları tercih ettiğimi altını çizerek belirtmem gerek. Yaz boyu, tüm gün motor üstünde olduğumda da beni çok iyi korudu ve her hangi bir irritasyon yaşamadan günü geçirmemi sağladı. 


Solante Antiox
Solante Antiox
Solante Antiox

Su bazlı bir krem olan Solante Antiox Güneş Koruyucu; aktif maddelerinde papatya suyu, güneş koruma filtresi octinoxate, uva filtresi olarak diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate ve Tinosorb S içeriyor. Güneş filtrelerinin octinoxate dışında hepsi güvenilir kabul ettiğimiz içerikler ancak, octinoxate ın endokrin bozucu etkileri olabileceği söyleniyor ve deniz canlıları için öldürücü etkisi olduğu ise kanıtlanmış durumda. Bunlarla birlikte, nane yaprağı suyu, titanyum dioksit, panthenol, gliserin, bir çeşit silikon (orta sıralarda) içeriyor. Paraben içermiyor ancak, koruyucu olarak bht içeriyor. Aynı zamanda az miktarda içerdiği Ensulizole'nin güneş ışınlarıyla buluştuğunda serbest radikaller ürettiği ve dna hasarına yol açtığına dair de görüşler var. İçerdiği DMDM hydantoin isimli koruyucunun da, alerjik reaksiyonlara sebep olabileceği belirtiliyor. Parfüm, etil alkol ve mineral yağ içermediğini de eklemeliyim. 

Solante Antiox

150 ml yumuşak bir tüpte satılan Solante Antiox'un açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü var. Beyaz-yağ yeşili renklere sahip tüp ambalajı kolay açılıp, sıkı kapanıyor ve ürün akıtmıyor. Tüpün ağzından kontrollü bir şekilde ürün almak da mümkün... 

Solante Antiox

Solante Antiox Güneş Koruyucu, tartışmalı içeriklere sahip olması ve özellikle vücuduma sürdüğüm anda bende geçici de olsa kaşıntıya sebep olması sebebi ile, Solante koruyucular içinde favorim olmadı. Performansından çok memnun kalsam da, içeriği içime sinmediği için bir daha satın almayacağım. Açıkçası, bundan sonra sadece fiziksel filtreler içeren Solante Pregna'yı deneyip, kullanımını rahat bulursam onunla devam etmeyi düşünüyorum. 

Sevgilerimle...

2 yorum:

  1. Ya bu yazıların çok süper oluyor; arşiv gibi! Ellerine sağlık. Valla ben çocuklarla aquaparkta geçen bu yazdan sonra Zeynuş'la sizin ninja kıyafeti yönteminizi uygulamaya karar verdim :)))) Ya bir de kafama takılan bir soru var, bu mendebur güneş koruyucular cildimizden sadece yağ ile temizlenebiliyorsa, neden havuzda/denizde suyla ya da terle temas ettiğinde akıp gidiyor ve korumuyor. Ateistler bunu bana açıklasın lütfen :)))) (ciddi soruyorum ya, salak bir soruysa da 6 yaşında çocuğa anlatır gibi ayzar mısın?) :))) Öperim canikooom!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim Başak'cım! Aşırı tatlışsın <3
      Başıma bir şey gelmeyecekse ve linç yemeyeceksem, güneş kremlerinin sadece yağ bazlı temizleyici ile çıkarılması gerektiği görüşünün pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyorum. Senelerdir Solante kullanıyorum, çoğu çeşidi su geçirmez. Yüzümü yıkama jelimle 2 kez temizlediğimde gayet de çıkıyor. Günlük ve haftalık cilt temizliğime dikkat ettiğim sürece, gözeneklerim de tıkanmıyor. Hayatımda kullandığım en zor çıkan güneş ürünü Shiseido Wet Force idi, onu da duş jeliyle iki kez vücudumu iyice ovarak çıkardım.
      Suya dayanıklı da olsa, güneş ürünleri özellikle kurulandıktan sonra havluya da transfer oluyor. Cildimizdeki yağ ile de, terleme anında zaten çözünüyor. Suya dayanıklı ürün kullandım deyip, güneş kremini tazelememek büyük hata, zaten akıp gittiğini gözlemliyoruz.
      Açıkçası, medyanın, satış politikalarının ve kamuoyu algılarının peşine takılmayıp, her şeyi kendi mantığımızdan geçirmemiz gerektiği konusunda zaten sıkça konuşuyoruz seninle.
      Öpüyorum kocaman <3

      Sil