Darphin Intral Environmental Lightweight Shield Spf50

Ağustos 23, 2019 2 Comments A+ a-

Merhaba...

Darphin, bir cilt bakımı tutkunu olarak yakından takip ettiğim ve ürünlerini etkili bulduğum bir dermokozmetik markası... Özellikle, cildime yatırım yapmak istediğimde aklıma gelen alternatiflerden ilki olan markanın Darphin Intral Environmental Lightweight Shield Spf50 yüz için güneş koruyucusunu uzun süredir kullanıyorum.


Darphin Intral Spf50

Darphin Intral serisi, hassas ve kızaran ciltler için özel olarak formüle edilmiş ürünlerden oluşuyor. Bu seride, makyaj temizleyiciden nemlendiriciye, serumdan göz kremine kadar cilt bakımınız için her ihtiyaç düşünülmüş. Darphin Intral Environmental Lightweight Shield Spf50 ise, serinin tamamen mineral filtrelerden oluşan ve cildi çevresel faktörlerin yıpratıcı etkilerine karşı korumayı vaadeden, hem yüz hem göz çevresine uygulanabilen güneş koruyucu ürünü... Bu koruyucu, hafif renkli yapısı ile cilde aydınlık ve pürüzsüz bir görüntü kazandırmayı, bu sayede iyi bir makyaj bazı görevi görebilmeyi de hedefliyor. Spf50 UVB ve UVA koruması içeriyor


Darphin Intral Spf50

Çok açık bir kayısı rengine sahip Darphin Intral güneş koruyucu kremin incecik bir yapısı var. Adeta süt gibi olan formülü sayesinde cilde uygulamak inanılmaz kolay ve zahmetsiz... İçerisindeki hafif renk sayesinde, içerdiği fiziksel koruyucu aktiflerin yüzde beyaz tabaka bırakmasını önlüyor. Cilde uygulandığında hiç bir kapatıcılığı yok, sadece aydınlık ve vaadettiği gibi kadifemsi bir bitiş bırakıyor. Dolayısı ile, rengi sizi korkutmasın, çok açık tenliler dahil çoğu kişiye uyabileceğini düşünüyorum; sadece pembe alt tonlular mümkünse denemeden almasınlar. Benim Mac'de NC10 olan cilt tonumla çok iyi uyum sağlıyor, yüzüme bir ten ürünü sürdüğüm anlaşılmıyor. 


Darphin Intral Spf50

Mineral bir koruyucuya göre, son derece ince yapısı sayesinde de, Darphin Intral Environmental Lightweight Shield Spf50 çok iyi bir makyaj bazı görevi görüyor. Ürünün silikonlu bir formülü var, bu sayede silikonlu makyaj bazları gibi, cilt üzerinde pürüzsüz bir görüntü sağlıyor. Hem tek başına hem üzerine makyaj yaparak kullanmaya çok uygun olduğunu söylemeliyim. Günlük hayatında ten ürünü kullanmak istemeyenler için de, pratik bir alternatif olabilir. 


Darphin Intral Spf50

Darphin Intral güneş kremini, şişeyi iyice çalkaladıktan sonra elime döküp, parmaklarımla tüm yüzüme (göz çevrem dahil) uyguluyorum. Güneşe karşı yüzümü koruma performansı muazzam, bu yaz on gün boyunca, yoğun güneş altında bu ürünü kullandım ve bronzlaşmadım, hiç bir kızarıklık-güneşe bağlı hassasiyet yaşamadım. Yine belirtmeliyim ki, ben elimden geldiğince güneşin altında saatlerce kalmıyorum, gölgelik alanlarda duruyorum ve güneş koruyucumu 3 saatte bir mutlaka tazeliyorum. Bu ürün, suya dayanıklı değil ancak, gün içinde terlediğimde yüzümden akıp gitmiyor. Şehir hayatında kullanım için de bence oldukça uygun... 


Darphin Intral Spf50
Darphin Intral Spf50
Darphin Intral Spf50

Darphin Intral Environmental Lightweight Shield Spf50'i satın aldığım ilk zamanlarda, makyaj yapmak istemediğim ya da acelem olan günlerde tek başına uygulayıp günüme devam ettim ve bu şekilde hiç bir sorun yaşamadım. Haftada bir kez kullandığımda da, hiç bir sorun yaşamıyorum. Ancak, üst üste her gün kullandığımda ne yazık ki, benim cildimde (özellikle çene bölgemde ve dudak kenarlarımda) ağrılı, kapalı komedonlara sebep oluyor. Bu komedonlar ürünü kullanmayı bıraktığımda kendiliğinden geçiyorlar. Benim cildim sivilcelenmeye yatkın değildir, bu sorunu yaşama sebebimin ürünün içeriğindeki silikonlar ya da laureth-4 isimli sentetik bir polimer yüzünden olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla, akneye yatkın ya da çok hassas bir cildiniz varsa, tercih etmek istemeyebilirsiniz. Aynı ürünü kullanan @larcencielblog Başak'cığımda bu sorun olmuyor mesela. 


Darphin Intral Spf50

Su bazlı bir ürün olan Darphin Intral güneş koruyucu aktif maddelerinde silikonlar, uv filtresi olarak titanyum dioksit ve yumuşatıcı içerikler bulunduruyor. İçeriğinin orta sıralarında buğday proteini ve sonlarında uv filtresi olarak çinko oksit var. Yine içeriğinin orta sıralarında silikonları görmeye devam ediyoruz. Bununla birlikte ürün etil alkol, mineral yağ, parfüm, paraben ve bht içermiyor


Darphin Intral Spf50
Darphin Intral Spf50

Açık pembe renkli, gümüş kapaklı küçük bir şişede satılan Darphin Intral Environmental Lightweight Shield Spf50 30ml ürün içeriyor ve açıldıktan sonra 24 ay kullanım ömrü var. Işık geçirmeyen plastik şişesi yumuşak ve ince ağzı ile kontrollü bir şekilde ürün almak çok kolay... Ayrıca çevirmeli ve sıkı kapanan kapağı sayesinde çantada taşımak için oldukça uygun bir ürün olduğunu, yer kaplamadığını söylemeliyim. 


Darphin Intral Spf50

Darphin Intral Environmental Lightweight Shield Spf50 ve tüm Darphin ürünlerini anlaşmalı eczanelerden, dermokozmetik satan online sitelerden bulabilirsiniz. Darphin'in internet sitesine girdiğinizde her şehirdeki yetkili eczane listesine de rahatça ulaşabilirsiniz. 

Sevgilerimle...

2 yorum:

  1. Ay sondaki motto kart çok hoşuma gitti! Bu sabahın bana hediyesi bu olsun ^_^ Daha önce konuşmuştuk seninle zaten ama yazmadan edemedim; gerçekten içerikler farklı kişilerde çok farklı sonuçlar veriyor. O nedenle ürün yazarken böyle senin gibi detaylı içerik vermek bence çok çok önemli. Benim en en en sevdiğim güneş koruyucu kendisi; ancak, fiyatıyla sürdürülebilir biçimde almam imkansız :( Taksit yapan eczane arayacağım :)) Detaylı ve her zamanki gibi akıcı, güzel yazın için teşekkürler canikom, çok öperim!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Motto kartı Kağıthane'den almıştım, ben de çok seviyorum. Keşke İstanbul'da azıcık daha vaktin olsaydı, oraya bayılırsın.
      Darphin 2 günde bir kullandığımda da sorun çıkarmadı Başak'cım, geçen hafta annemlerde denedim. Bende her gün kullanırsam sorun yaratıyor ama dediğin gibi, içerikler herkeste farklı sonuç verebiliyor. Deneye yanıla neyin iyi geldiğini, neyin gelmediğini anlıyoruz. Ve bence de harika bir ürün bu, benim için her günün kremi olamayacağı için de bittikçe alıp üşengeç günlerimde kullanmaya devam edeceğim.
      Güzel yorumun için ben teşekkür ederim, kocaman öperim <3

      Sil