Bitirdiklerim / Kasım - Aralık 2019-1

Ocak 07, 2020 10 Comments A+ a-

Merhaba,

2019 senesinin son cilt bakımı bitirdiklerimi yazmak, bu güne sarktı. Aralık ayında hiç yazı yazmaya vaktimin olmaması da bitenler kutumun dolup taşmasına vesile oldu. Dolayısı ile, bu yazıyı da padişah fermanına dönmesin diye ikiye ayırıp, devamını perşembe günü yayınlayacağım. 


bitirdiklerim

Her bitenler yazımda olduğu gibi, bitirdiğim ürünlerden kısa kısa bahsedeceğim ve önceden yazısını yazmış olduklarımın linkini ürün başlıklarına ekleyip * işareti ile belirleyeceğim. Başında * gördüğünüz ürünlerin ayrıntılı yazılarına ürün adına tıklayarak ulaşabilirsiniz

bitirdiklerim

*Loreal Elseve 3ü1 Arada Krem Şampuan: Çok severek kullandığım, çok kuru saç derime ve saçlarıma çok iyi gelen bir şampuandı. Şuanda mucizevi yağ versiyonunu kullanıyorum, ondan da memnunum. İncelediğim kadarıyla her çeşidinin içeriği hemen hemen aynı, bittikçe hangisini indirimde bulursam satın alıp kullanmaya devam edeceğim. 

Yves Rocher Volume Şampuan: Saçlara hacim vermeyi vaadeden ve oldukça da güzel kokan bir şampuandı. Sls, sles içermeyen, parabensiz, silikonsuz iyi bir içeriğe sahipti. Bir alışverişim sonrasında hediye vermişlerdi (doğum günü hediyem de olabilir, emin olamadım). Sanırım ben Yves Rocher'in şampuanlarıyla anlaşamıyorum, krem şampuanı hariç, hangi çeşidini denediysem memnun kalmadım. Benim saçlarımı çok fazla kurutuyorlar, bu da kuruttu. Üstüne çok fazla krem,maske yapmak zorunda kaldığım için de, hacim veriyor mu vermiyor mu, hiç anlamadım. 

Lush Big Şampuan: Bu şampuanı ilk kez Lush ülkemizdeyken satın almış ve çok beğenmiştim. Aklımda çok beğendiğim kalınca da, Zeynuşum'un yurt dışına gittiği bir sefer ondan istemiştim. Sağ olsun, alıp getirdi. Ancak, ben bu şampuanı neden sevdiğimi ikinci kullanışımda oldukça sorguladım. Şampuan sls içeriyor, o zamanlar ben saç derimde sorun çıkaranın sls olduğunu bilmiyordum ama içeriğindeki büyük tuz tanecikleri benimkiler gibi çok ince telli, zaten kopmaya çok müsait hassas saçlara hiç uygun değil. Kokusu bence muhteşem ama benim saç yapım için uygun bir şampuan değil. 

bitirdiklerim

*Nuxe Duş Yağı: Bu duş yağını daha evvel de kullanmıştım, bu ikinci tüpüm. Kokusu, Nuxe'un kuru yağına benziyor ve vücudu ortalama düzeyde nemlendirip yumuşakcık yapıyor. Duruladıktan sonra, ciltte satenimsi bir doku bırakması gerçekten çok güzel. Ancak, bir duş yağı için hem bu parayı vermeye hem de eczane gezmeye ya da online sipariş vermeye bence değmez. İkinci tüpümü Hipexpress satışından Hipder'e katkı olsun diye almıştım, yoksa beğensem de yokluğunu hissettiğim bir ürün değil. 

Yves Rocher Zeytinyağlı Duş Jeli: Yves Rocher'in duş jellerini seviyorum ancak, bu çeşidini beğenmedim. Ben vücüdumda kokusu kalan duş ürünlerini sevmiyorum ama banyonun da biraz olsun güzel kokmasını istiyorum. Zeytinyağlı çeşidinin kokusu çok hafifti ve kendimi pek temiz hissettirmedi. 

The Body Shop Shea Butter Saç Kremi: Kuru saçlar için önerilen bu saç kreminin yapısını ve saçlarıma verdiği yumuşaklığı bayaca beğendim. Aktif maddelerinde shea yağı, hindistan cevizi yağı ve panthenol bulunan bu saç kremi paraben, bht, silikon içermiyor ancak parfümlü bir ürün. Buna rağmen kokusu çok hafif, rahatsız etmiyor. En sevmediğim tarafı ise, ambalajı... Plastik şişesi o kadar sert ve kullanışsız ki, ilk kullanımdan itibaren ürün almak çok zor. Bilek kuvveti istiyor. Her kullandığımda sinir oldum, sırf bu yüzden bir daha satın almayacağım. 

bitirdiklerim

Isana Duş Yağı: Eşim için satın almıştım. Fiyatı da, Yves Rocher'in indirimli halinin yarısı, yani çok makul. İçeriği de oldukça iyiydi. Ancak, eşim beğenmedi. Yapısının çok sıvı olduğunu, yeterince nemlendirmediğini söyledi. 

Yves Rocher Arganlı Duş Yağı: Yves Rocher'in duş yağları satıştan kalkınca paniklemiştik ama bu argan yağlı çeşidini çıkarttı. Hindistan cevizlisinden içerik olarak hiç bir farkı yok. Zaten bu yağların hepsi karite yağı (shea yağı) içeriyor, sadece kokuları farklı. İsimlerini de kokularından alıyorlar. Eşimin alerjisini tetiklemiyor ve severek kullanıyor. İndirim oldukça yedekliyoruz. 

HC Care Complex Saç Yağı: İçeriği çok iyi ve düzenli kullanımda etkili bulduğum bir saç yağıydı. Ben haftada bir kez saç diplerim dahil tüm saçıma bolca uygulayıp, bir kaç saat beklettikten sonra yıkıyorum. Üşenmeyip düzenli kullanırsam, saçlarım daha sağlıklı uzuyor, daha parlak ve daha dayanıklı, nemli oluyor. Elimdeki yağlar bittiğinde yeniden satın alabilirim. 

bitirdiklerim

Urban Care Go Nuts With Coconut: Bu kuru şampuan, bence aslında bir saç parfümü... Ben beğenerek kullandım, kokusu güzel ama benim saç diplerim kolay kolay yağlanmaz. Eğer, siz kuru şampuan saçlarımdaki yağı alsın, saçımı daha mat ve hacimli göstersin istiyorsanız bu ürünü muhtemelen sevmezsiniz. Ben de tekrar satın almayacağım. 

Incia Deo Rollon: Doğal hindistan cevizi kokusu olan, duş sonrası kullanımda iyi iş gören, çok terlemeyeceğiniz soğuk havalar için bence ideal bir deodoranttı. İçeriği oldukça temiz, alüminyumsuz ve alkolsüz. Çok yoğun terleyenler ve sporda yeterli gelmez ama ben çok terleyen biri olmadığım için kullandım. 

Nothing Deodorant: Bendeki spreyli formuydu. İçeriğinde parfüm, alkol, alüminyum gibi zararlı hiç bir şey olmayan bir üründü. Ter kokusundan spor ve yoğun günler sırasında da koruması bence çok iyiydi. Rossmann satıştan kaldırdığı için çok üzgünüm. İnsanlar kokusu olmadığı için sevmedi ama bu sayede parfümünüzün kokusunu değiştirmiyor. Deodorantlar zaten kötü bir kokunuz varsa bunu baskılamaz ya da geçirmez; bir koltuk altı ürününü güzel koktuğu için tercih etmeyi kendi adıma anlayamayacağım. 

bitirdiklerim

StopEver Lady Comfort Isıtıcı Ped: Bu pedlerin çok tavsiye edilmediğini biliyorum ama arada şiddetli regl sancılarımda kullanıyorum ben. Ağrı kesici almaktansa bu pedlerin rahatlatma etkisini yeğliyorum. 

Urban Natural's Argan Oil&Keratin Şampuan: Sls içerdiği için, sadece yağ bakımlarımdan sonra saç boylarımı kolay arındırmak için kullandım. 

Missha Madocossoide Cream: İki testerı arka arkaya tek başına, çok yorgun olduğum ve cildimin hassas olduğu gecelerde kullandım. Neden bilmiyorum ama bende alerji yaptı. Çenem, yanaklarımdan başlayarak yüzüm kıpkırmızı oldu ve aşırı derecede kaşındı. İçeriği kötü bir ürün değil hatta, cildi sakinleştirmeye yönelik bir krem ama benimle uyuşamadı. 

bitirdiklerim

İki aylık bitenlerimin ilk bölümünü buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim. Perşembe günü, devamında görüşürüz. 

Sevgilerimle... 

10 yorum:

  1. Dev bitenler yazısı yaşasııın!!!! Sırayla gidiciiim...
    Elimdeki Marc Anthony Group şampuanlar bitebilirse yeniden ben de Elseve şampuanlardan alıcam ama bitmiyorlar :))))) Aslında onlardan da memnunum ama cidden hiçbir şampuan bu Elseve gibi değil! TBS'i de saç kremine uygun gördüğü o saçma ambalaj için tebrik ediyorum; tasarımcısı beni bi arayabilirse bişey diycem. YR duş yağının alternatifini bulmuş olmanıza ise çok sevindim; ne kadar dert ettiğini biliyorum çünkü! Güle güle kullansın Bora :) Urban Care kuru şampuan için aynı fikirdeyim, ki benim saç diplerim yağlanıyor da. Sıfır etkisi olan harika bir saç parfümü :) o öven ve "çantamdan ayırmıyoraaaammmm" diyen vloggerların yatacak yeri yok kjfhdskfsa ben piyasada satılan alüminyumsuz deo macerasına girmiyorum artık; yok anacım bende olmuyor. Ama güzel kokma sevdasını aynı şekilde ben de anlamıyorum. Ben İpek Sabun deopekimle çok mutluyum!
    Madecassoside ampulün bende yaptığı alerjiyi de sen biliyorsun... bir şekilde yoğunluğu etkiledi bizi sanırım; çok ilginç yani :/ Kreminde sıkıntı yaşamamıştım; ama ampulü anında kabartıyor. Yazının ikinci kısmını merakla bekliyorum, çok öpüyoruuummmm!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dev bitenler yazıları, ortak sevdiğimiz çok şeyden biri :))
      Marc Anthony şampuanları ben de seviyorum ama ben köpürenlerle krem şampuanları beraber kullanıyorum; böylece saçlarım daha hacimli kalıyor gibi gelmeye başladı. TBS ambalaj açısından gerçekten rezaletti, her kullandığımda lanet ettim. Etkisini beğensem de bir daha asla almam!
      Duş yağları cidden bizde büyük dert! Umarım bu da piyasadan kaldırılmaz da, yine strese girmem. O Urban Care'i neden o kadar övdüler, gerçekten ben de zerre anlamış değilim; aynı fikirde olmamıza da çok sevindim.
      Başak, Neutro Roberts bence sende de iş görebilir ama memlekette yok hatta, gözlemlediğim kadarıyla Avrupa'nın her ülkesinde de yok. Bulabildiğim tek temiz deo da o, deopek ve madamla hariç tabi.
      Madecassoside bizde hassasiyet yarattı malesef. Neyse ki, Zeynuş çok seviyor! Böylece elimizdekiler ziyan olmadı.
      Şahane yorumun için çok teşekkür ederim bebişim, kocaman öperim<3

      Sil
  2. yenilerine sağlık o zaman,benimde bitenler kutum çok fena doldu ilk fırsatta yazmam gerek....

    YanıtlaSil
  3. gelsin yeniler:)))
    loreal krem şampuan ve hc den çok memnunum bende

    sevgiler
    makyajlikareler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.
      Ortak sevdiklerimiz de varmış.:)
      Sevgiler..

      Sil
  4. Hc çare yağı çok seviyorum çok başarılı

    YanıtlaSil
  5. Hc çare saç yağını başakta da görmüştüm oldukça merak ettim şimdi. Denk gelirsem bi bakayım. Ayrıca nothing ve incia deolari takibe aldım:)
    Misshanin bu m.jelini çok büyük umutlarla aldım bende mükemmel diyemem şahsen. Belki de ben çok büyük beklenti icindeudim. Bir de cream olan var onu deneyecegim bakalım.
    Eline Emeğine sağlık Blanacim çok öpüyorum sevgiler ♡♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HC yağ, özellikle düzenli kullanılınca çok işe yarıyor Tülin'cim, aklında olsun.
      Herkese çok iyi gelen medicassoside malesef bende alerji yaptı canım, demek ki herkeste aynı etkiyi göstermiyor.
      Çok teşekkür ederim, çok öperim <3

      Sil