Revolution x Sebile Day 2 Day Far Paleti

Ocak 28, 2020 6 Comments A+ a-

Merhaba,

Kasım ayında yapılan bir lansmanla duyurulan Make Up Revolution ve Sebile Ölmez işbirliğinden çıkan koleksiyon, sanırım hepimizi gururlandırmıştır. Türkiye'de ilk kez bir influencer, global bir markayla gerçek bir işbirliği yaptı ve kendi ürünlerini çıkardı. Ben, markanın ülkemizde satıldığı kozmetik zincirinden alışveriş yapmadığım için, kendi kullanımıma çok uygun olacağını tahmin ettiğim Day 2 Day far paletini kardeşimden istedim, o da sağ olsun beni kırmadı yurt dışından gelirken getirdi. Palete kavuşmam da, dolayısıyla aralık sonunda oldu ve o zamandan bu yana bu paleti her gün kullanıyorum. Artık, Revolution x Sebile Day 2 Day far paleti ile ilgili yorumlarımı yazmaya hazırım. 

Revolution x Sebile

Revolution x Sebile koleksiyonu iki far paleti ve üç likit mat rujdan oluşuyor. Benim sahip olmadığım ama gerçekten çok güzel görünen Night 2 Night far paletini canım Başak'cım şahane bir şekilde inceledi; yazısına buradan ulaşabilirsiniz. Night 2 Night palet benim için çok fazla simli ve ışıltılı, fakat buna rağmen çok güzel. Likit mat rujlar da, genel olarak bana hitap etmediğinden ben Day 2 Day paletimle yetineceğim ve şimdiden söylemeliyim ki, bundan çok da memnunum. 

Revolution x Sebile

Day 2 Day far paleti, kiremit rengi karton bir kutunun içinde, kutusundan biraz daha kırmızı bir kiremit rengi plastik bir ambalajda geliyor. Kapağının üzerindeki kabartmalı Sebile imzası ve altın yıldızlar çok hoş görünüyor. Bu paletin ambalaj tasarımı bana yeni yılı, parlak ışıkları ve yılbaşı süslerini çağrıştırıyor. Hem kutusunun hem de paletin arkasında farların numaraları ve isimlerinin belirtildiği bir tablo bulunuyor. Kutu arkasında her rengin içeriğini de rahatça okuyabiliyoruz. Cruelty-free ve vegan olan bu paletin açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü olduğu belirtiliyor. 

Revolution x Sebile

Revolution x Sebile Day 2 Day far paletinin kapağı, oldukça iyi kapanıyor ve kolay açılıyor. Marka bu dengeyi iyi kurmuş, paleti tamamen kapatabilirken, açmak için de tırnaklarımı kırmak zorunda kalmıyorum. Paletin iç kapağındaki kocaman aynası ise, oldukça kaliteli ve kullanışlı... Sahip olduğu aynanın bu denli iyi olduğu az palet gördüm açıkçası, çok net bir görüntü sağlıyor ve genellikle tüm makyajlarımı paletin aynasını kullanarak yapıyorum. Farlarla aynayı ayıran asetatta ise, her farın ismi yazılmış.

Revolution x Sebile
Revolution x Sebile

Day 2 Day far paleti; 15 mat, 3 ışıltılı/simli/metalik fardan oluşuyor; mat farların ikisi sıkıştırılmış pigment yapısında. Palette hem sıcak hem soğuk tonlu ama birbiriyle uyumlu farlar var. Sebile, gözümüzü kapatarak rastgele seçeceğimiz her renkle rahatça makyaj yapabileceğimizi söylerken, hiç haksız değil. Tüm renkleri birbirleri ile rahatlıkla kombinleyebiliyoruz. Day 2 Day palet, gündüz makyajına yönelik mat renklerin ağırlıkta olduğu bir palet olsa da, rahatlıkla gece makyajları ve iddialı görünümler oluşturmak için de bence şahane iş çıkarabiliyor. Benim gibi, günlük hayatında genellikle mat farlar tercih edenler için de, biçilmiş kaftan!

Revolution x Sebile

Yazıyı aşırı uzun tutmamak adına her renkten tek tek ve ayrıntılı olarak bahsetmeyeceğim. Mat farların hepsi çok yumuşak yapıda, incecik, fırçaya çok kolay gelen ve çok kolay dağıtılıp karıştırılabilen bir formüle sahipler... Bu paletteki her mat farı, yoğunluklarını istediğiniz gibi ayarlayarak geçiş rengi, gölge rengi ya da baz renginiz gibi kullanabilirsiniz. Her birinin pigment yoğunluğu arttırılıp azaltılabiliyor ve bu durum, en olmaz diyeceğiniz rengi bile karıştırma ve geçiş rengi gibi kullanabilmeye olanak tanıyor. Her mat, isterseniz tüm göz kapağına tampon hareketlerle uygulanılarak opak bir görünüm alabiliyor. Benim gibi, tek bir mat farla günlük makyajınızı yapmak isterseniz, Sigma E25 tarzında çok amaçlı bir fırçayla göz kapağınıza farı yoğunca uygulayıp, dış köşelerde de dağıtarak sanki iki-üç renk kullanılmış gibi görünen göz makyajları yapabilirsiniz. Matlar, yapılarından dolayı biraz tozutuyorlar (aslında bu kullandığınız fırçaya ve fara ne kadar baskı yaptığınıza bağlı) fakat, göz altına dökülmüyorlar

Revolution x Sebile

Americano ve No Stress paletin sıkıştırılmış pigment yapısındaki farları; her ikisinin de yapısı kadife gibi ve oldukça pigmentliler. Özellikle Americano, şahane bir eyeliner rengi oluyor; fırçamı pana sadece bir kez değdirerek kirpik diplerimi belirginleştirebiliyorum. Mat farlardan Awake rengi, çok güzel bir vanilya; bu renk ile tüm göz kapağınıza baz oluşturabilir ya da yanına koyu bir far ekleyerek zarif bir makyaj çıkarabilirsiniz. Baz olmak için benim için biraz koyu ama çok beyaz tenli olmayanlar için çok da uygun olacaktır. 

Revolution x Sebile

Brazilian Bikini ve Burn renkleri ise, neredeyse krem yapıda ışıltılı/metalik farlar... Yapıları inanılmaz yumuşak ve sim içermiyorlar. Kullanım şeklinize göre, ışıltılarını ayarlayabiliyorsunuz. Bu farları göz kapağına tamponlayarak uygulamak gerekiyor, kremsi yapıları sebebi ile süpürerek kullanmak için çok uygun değiller. Kuru fırçayla çok zarif bir ışıltı verirken; parmakla uygulandıklarında daha metalik bir etki oluşturuyorlar. Islak bir baz üzerine ya da fırçayı ıslatarak uygulama yaparsanız da, cayır cayır, adeta folyomsu-inanılmaz yansıtıcı bir etki elde edebiliyorsunuz. İki rengin tonu birbirine çok yakın; burn daha altın bir tona sahipken, brazilian bikini daha bakır... 

Revolution x Sebile

Matcha Frozen, bu paletteki en farklı far olabilir. Bu far, diğer iki metalik kadar opak değil ve simli. Yapısı yine çok yumuşak ve kremsi... Özellikle göz pınarlarında şahane ve farklı duruyor; palete sahipseniz böyle denemenizi öneririm. Fırçaya yoğun şekilde alıp ıslatınca da, aşağıdaki makyajların birinde olduğu gibi oldukça opak ve yansıtıcı bir sonuç da elde edebilirsiniz. Simleri sebebiyle çok benlik değil ama çoğu kişinin çok seveceğinden eminim. 

Revolution x Sebile
Revolution x Sebile
Revolution x Sebile

Revolution x Sebile Day 2 Day far paletinin ışıltılı farları da, tüm gün göz altına dökülmüyorlar. Uygulama sırasında da, ben dökülme sorunu hiç yaşamadım. Bu üç farlarla oldukça iddialı, göz alıcı gece görünümleri yapılabiliyor; mat farların üzerine parmakla tamponlayarak da günlük makyajlarımda zarif ama ışıl ışıl bir etki oluşturuyorlar. 


Revolution x Sebile Day 2 Day far paletinin kalıcılığı benim kuru göz kapaklarımda oldukça başarılı; tüm farlar günü çıkarıyor. Ben bazsız göz makyajı yapmıyorum ama bazsız performansları da hiç fena değil. İnsanı yormadan, makyaj yaptığına pişman etmeden, uğraştırmadan çok kolay, rahatça ve kısa sürede sonuç veriyorlar. Açıkçası, ben bu paletten beklemediğim kadar çok memnunum ve tüm yıl elimden düşmeyecek gibi duruyor. Ki, bilenler bilir, kolay kolay far beğenmiyorum. Bu palet, fiyat-performans olarak bence gerçekten çok çok başarılı olmuş. 

Revolution x Sebile
Revolution x Sebile

Toplamda 18 gr ürün içeren Day 2 Day far paleti talc içermiyor. Mat farlar paraben içermezken, üç adet ışıltılı/metalik farda iki çeşit paraben bulunuyor. Farlar parfümsüz ve kokusuz; bht içermiyorlar. Swatchlarda gördüğünüz her renk; kuru, kremlenmemiş kolumda bazsız olarak tek parmak darbesiyle yapıldılar ve gün ışığında fotoğraflandılar. Fotoğrafların hiç birinde herhangi bir oynama, düzeltme ve filtre yok

Revolution x Sebile

Revolution x Sebile Day 2 Day far paleti, bence oldukça kullanışlı, herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir ürün olmuş. Paletin renk hikayesi hoşunuza gittiyse ve bitiş/kullanım şekliniz açısından size hitap ediyorsa rahatlıkla önerebilirim. Kendi fiyat skalasındaki en iyi far paletlerinden biri olduğunu düşünüyorum. 

Sevgilerimle...

6 yorum:

  1. Ay allahıma çok şükür bu renkler bence varmış evet :))))) Sebile ve Makeup Revolution gerçekten çok iyi iş çıkarmışlar bu iki palette! Her ne kadar Day2Day palet aşırı canımı çektirse de, NYX paletimdeki renklerle çok çok benzeştiğinden kendimi tutuyorum ve Night2Night ile yetiniyorum. Fakat makyajlarının ve anlatımının insanı aşırı özendirdiğini de eklemem lazım!!! Güle güle kullan Blana'cım, bence sen bu paletin dibini görürsün!! Öperim çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sana demiştim, sen de var diye agasgad. Makeup Revolution'un denediğim en iyi far formülü bu gerçekten, Sebile'yi tebrik etmek lazım. Marka standart bir formülde far üretmiyor çünkü ve bu palet çok iyi olmuş. Night2Night a da, arada gözüm takılıyor ama ben o paleti kullanmam, biliyorum.
      Yazımı beğenmene çok sevindim Başak bebişim, ben sana gönderirim paleti, denersin. Gerçekten benim her gün kullanıp rahatça dibini göreceğim farlar bunlar! Bundan daha iyisi nasıl olur?
      Ben de kocaman öpüyorum <3

      Sil
  2. Markayi dogru tahmin etmisim ama nigth versiyonu diye dusunmustum... acikcasi bu paletler, markanin diger far paletlerine gore daha iyi performans gosteriyor gibi duruyor. Iki palette bende yok, almak istiyorum ama almiyorum cunku fara ihtiyacim yok. Alma istegim hala gecmiyor :) ... Guzel yorumun ve yszin icin cok tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Revolution'un bir kaç paletini denedim ve hepsini sonunda elimden çıkardım. Bu palet, denediklerim içinde gerçekten en iyisi! Markanın far formülü ne yazık ki, standart değil ve her seferinde ne çıkacağını bilemiyor insan. Sebile'yle oldukça iyi iş çıkarmışlar.
      Night versiyonu pek benlik değil ama yine de doğru tahmin etmişsin :)
      Açıkçası, hiç birimizin yeni bir far paletine ihtiyacı yok; uzun süredir yeni renkli kozmetik almamaya çalışıyorum ama arada böyle oluyor işte :D
      Okuduğun ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim.
      Sevgiler... <3

      Sil
  3. Renkleri pigmentasyonu harika bir palet. Ben gece olanını aldım ama gündüz olanı da mutlaka alacağım indirimde bekliyorum almayı

    YanıtlaSil
  4. Özellikle son fotodaki renkler çok güzelmiş ya, güle güle kullan canım, makyajların da bir harika, palet çok seviyorum ama koyacak yer sorunsalı yüzünden alim gitmiyor. Sebile' yi girişimci liderliğinden dolayı tebrik etmemek, gurur duymamak mümkün değil zaten. Sevgiler canım...

    YanıtlaSil