Revolution Conceal&Hydrate Radiance Concealer

Ocak 30, 2020 3 Comments A+ a-

Merhaba,

Revolution'un Tarte Shape Tape'e muadil gösterilen Conceal&Define kapatıcılarını daha önce kullanmış ve buradaki yazımda yazmıştım. Bu kapatıcıların daha nemli bitişli versiyonları olan Revolution Conceal&Hydrate Radiance Concealer'ı da bir aydır kullanıyorum ve yorumlarımı yazmaya hazırım. 

Revolution Conceal&Hydrate

Revolution Conceal&Hydrate Radiance Concealer, nemli bitişli ve kapatıcı bir sonuç isteyen herkes için uygun olduğu belirtilen; göz altı morluklarını ve sivilceleri kapatmayı, cilt tonunu eşitlemeyi, bunları yaparken de cildi nemlendirmeyi vaadeden bir kapatıcı... Kuru ciltler için önerilen bu kapatıcı; saten ve ince bitişi ile çizgilere dolmamayı da hedefliyor. Göz altlarına bir kaç nokta bırakarak, sentetik fırçalar ya da nemli sünger ile; sivilce lekeleri gibi noktasal bölgelere ise parmakla tamponlayarak çok az uygulanması öneriliyor. Üst üste uygulanabilir ve istenirse pudra ile sabitlenebilir olduğu da belirtiliyor. 

Revolution Conceal&Hydrate

Her cilt rengi ve alt tonuna uygun şekilde, 50 farklı rengi bulunan Revolution Conceal&Hydrate kapatıcının bendeki rengi C2, sarı alt tonlu çok açık ciltler için öneriliyor. Ben bu rengi, tamamen markanın web sitesindeki yönlendirmesi ile seçtim ve oldukça da memnun kaldım. Dolayısıyla, kendinize uygun rengi markanın yönlendirmelerine bakarak seçebilirsiniz. C2, oldukça açık renkli, pembe alt tonlu bir renk ve tek başına hem göz altı morluklarımı nötürlüyor hem de göz altlarımı oldukça aydınlık gösteriyor. Ben, göz altlarım için iki nokta kadar ürün bırakıp, sık kıllı bir fırçayla kapatıcıyı dağıtıyorum; nemli süngerle de oldukça başarılı sonuç veriyor ama benim en sevdiğim uygulama şekli fırça ile oldu. 

Revolution Conceal&Hydrate
Revolution Conceal&Hydrate

Revolution Conceal&Hydrate Radiance Concealer'ın oldukça büyük, sünger bir aplikatörü var. Aplikatörün ucuna tüm yüzüme kapatıcı sürebileceğim kadar çok ürün geliyor; dolayısıyla fırçayı tüpe daldırıp çıkarmak zorunda kalmıyorum. 13 gr ürün miktarı ile de, çok uzun süre yetecek gibi duruyor (conceal&define 4 gr ürün içeriyor). Rose gold şişe kapağı ve pembe ambalajı ile de, plastik şişesinin bence çok şık bir tasarımı var. 

Revolution Conceal&Hydrate

Revolution Conceal&Hydrate kapatıcının oldukça kalın, kremsi bir yapısı var. Ambalajın üzerinde belirtilen ortadan yükseğe kapatıcılık iddiası bence çok doğru; bu kapatıcı ile corrector uygulamaya ihtiyaç duymuyorum. Dağıtıldıktan sonra da yapısının çok ince kalmadığını, incecik ve dokusuz kapatıcı sevenlere göre olmadığını belirtmek isterim. Bu kapatıcıyı sadece göz altlarına uygulayıp, makyajsız bir yüzle gezemezsiniz; ciltte kendini belli ediyor ama kalıp gibi ve katman katman da durmuyor. Mutlaka çok az uygulanması gerekiyor, bir noktası ile bile tüm göz altınızı kapatabileceğiniz kadar yoğun bir yapıya sahip

Revolution Conceal&Hydrate

Revolution Conceal&Hydrate

Revolution Conceal&Hydrate Radiance Concealer, benim çok kuru göz altlarımda conceal&define a kıyasla çok daha iyi performans gösteriyor. Ancak, altını çizerek belirtmek isterim ki; nemli bir bitişi yok! Oldukça mat duruyor, göz altlarımı ve cildimi çok iyi nemlendirmezsem kuru bölgelere tutunabiliyor. Bu kapatıcının öncesinde, cildinizi çok iyi nemlendirmeniz şart; kendisi iddia ettiği gibi cildi nemlendirmiyor. Yapısı conceal&define a göre daha nemli evet ama yine de bence kuru bir kapatıcı bu! Kıyaslamam gerekirse, Maybelline Fit Me gibi kapatıcıları seviyorsanız, bu size göre olmayabilir. En güzel tarafı ise, benim 35 yaşı geçmiş ve artık çizgilenmeye başlamış olan göz altlarımda asla çizgilerime dolmuyor. Uygular uygulamaz sabitlenip gün içinde yerinden kıpırdamıyor. Kapatıcıyı uyguladığımda ne görüyorsam, akşam temizlerken de aynı görüntüyü görüyorum. Pudrayla sabitlenmeye hiç ihtiyacı yok, zaten benimkiler kadar kuru göz altlarında üzerine pudra geçilirse çok kuru görünüyor. İyi nemlendirilmiş göz altlarında ise, tek başına mat bitişli ama kuru durmayan, çok aydınlık ve pürüzsüz bir görünümü var

Revolution Conceal&Hydrate
Revolution Conceal&Hydrate

Su bazlı Revolution Conceal&Hydrate kapatıcı gliserin ve silikon içeriyor; hyaluronik asit ve acai üzümü yağı içerik listesinin sonlarında. Mineral yağ, etil alkol, parfüm, paraben ve bht içermiyor. Özellikle burnunuzu dayayıp koklamazsanız, hiç bir kokusu yok. Açıldıktan sonra 12 ay ömrü var ve vegan formüle sahip

Revolution Conceal&Hydrate

Revolution Conceal&Hydrate Radiance Concealer, ortadan yükseğe kapatıcılık isteyen, mat bitişi seven ya da bunu dert etmeyecek, çok iyi nemlendirme ile kuru/çok kuru ciltler dahil, bence her cilt tipinin kullanabileceği bir kapatıcı... Özel günlerde de rahatlıkla işinizi görecektir. Açıkçası, ben bu formülü conceal&define versiyonundan daha çok sevdim. Gramajı ve formülünün yoğunluğu nedeniyle de bir seneye yakın yeteceğini düşünüyorum. 

Sevgilerimle...

3 yorum:

  1. Ben daha nemli bitişli bir kapatıcı hayal etmiştim ama değilmiş gerçekten. Fakat yine de, çizgilere dolmaması ve tüm gün kalıcılığını korumasıyla ilgimi çekti. Ve senin göz altında da baya iyi durmuş bence. Pudrayla hafifçe sabitlenmiş nemli bir kapatıcı gibi göründü benim gözüme -ki en sevdiğim görüntüdür. Elimdeki kapatıcı bolluğundan dolayı, en az ir tanesini bitirmeden almayacağım; ama, mutlaka aklımın bir köşesinde bulunacak :) Teşekkürler yazdığın için şekercim, öperim çok!!!

    YanıtlaSil
  2. kuru cilt için uygunsa denemeliyim o zaman,
    teşekkürler yorum için...

    YanıtlaSil
  3. Aslında ne bunu ned ilk çıkan versiyonunu alıp denemedim elimdeki kapatıcı stoklarini azaltmaya çalışıyorum ama onlar azalınca ilk bunu denemeyi düşünüyorum

    YanıtlaSil