Makyaj Koleksiyonum 2020 - Kapatıcılarım

Şubat 06, 2020 4 Comments A+ a-

Merhaba, 

Makyaj koleksiyonumu yazmaya buradaki yazımla başlamıştım. Bugün de, kapatıcılarımla devam ediyorum. 

Kapatıcılarım

Kapatıcılar sıkça kullanıp bitirdiğim ürünler değiller ancak, hem mor ve çökük hem de çok kuru göz altlarım olduğu için benim önem verdiğim bir kategori. Göz altlarım için genellikle kapatıcılığı yüksek bir ürün ya da corrector kullanıp üzerine ince bir kapatıcı geçiyorum. Yüzüme ya hiç kapatıcı kullanmıyorum ya da sadece yüzümün orta bölgesine uygulayıp fondötensiz makyaj yapıyorum. Dolayısı ile, son bir buçuk iki senedir ince yapılı ve nemli bitişli kapatıcıları daha çok tercih ediyorum. 


Kapatıcılarım

Mac Studio Finish Concealer, Nc20: Bu kapatıcıyı çok uzun zaman önce morluk kapatmak için satın almıştım. Son bir senedir de corrector olarak kullanıyorum. Rengi benim ten rengimden koyu ve oldukça örtücü, fırçayla ince bir tabaka uygulamak yeterli geliyor. Bitince Bobbi Brown'a geri döneceğim sanırım. 

RdL Young Color Correcting Concealer, ivory: Çok uygun fiyatlı, nemli bitişli, yapısı incecik ve göz altlarımı aydınlık gösteren çok sevdiğim bir kapatıcı bu. Zeynuşum (@glamsight) sayesinde keşfetmiştim, o kadar sevdim ki, gördüğünüz üzere yedekledim. İnce yapılı, nemli ve göz altlarını aydınlık gösteren uygun fiyatlı kapatıcı arayanlara tavsiyemdir. 


Kapatıcılarım

Revolution Conceal&Hydrate, C2: Markanın tam kapatıcı ve nemli bitişli olarak lanse ettiği bu kapatıcıyı, kardeşim Almanya'dan getirdi. Pudralama gerektirmeyen, çok yoğun yapılı ve conceal&define kapatıcıya göre göz altlarımda daha iyi duran bir ürün... Göz altlarım için bir nokta ürün kullanmam fazla fazla yetiyor. Bittiğinde, çok kalın yapılı olduğu için muhtemelen tekrar satın almam. 

*Missha Tone Control Lila Corrector: Genellikle bana koyu gelen ten ürünlerimin rengini ve alt tonunu ayarlamak için kullandığım bu lila correctorı çok beğeniyorum. Yapısı, karıştırdığım ürünlerin yapısını ve bitişini etkilememesi ile çok mmenun kalarak kullandığım bir corrector... 


Kapatıcılarım

Kullandıklarımdan başka, yukarıda da söylediğim gibi yedekte beklettiğim bir tane RdL Young Color Correcting Concealer ivory rengi bir de bitmek üzere olan Missha'nın yerine deneyeceğim aynı kapatıcı serisinin mavi renkli correctorı var. Ayrıca, Mac Prep+Prime aydınlatıcı kalemlerden light boost rengini de yedek olarak bekletiyorum. Yani, bu listeyle bu sene muhtemelen yeni bir kapatıcı satın almaya ihtiyacım olmayacak. 


Kapatıcılarım

Makyaj koleksiyonumdaki kapatıcı kategorisindeki tüm ürünlerim bunlardı. Haftaya salı günü, pudralarımla devam edeceğim. 

Sevgilerimle... 

4 yorum:

  1. Az ve öz , hiçbirini kullanmadığımı fark ettim 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimce tüm ürünlerim az ve öz kaldı zaten :)
      Sevgiler..

      Sil
  2. MAC Prep+Prime benim en sevdiğim aydınlatıcılardan. Hem yapı, hem etki olarak baya başarılı gelmişti kullandığımda. Mavi corrector benim de ten ürünü rengi açmak için epey işime yaradı. Revolution Conceal&Hydrate'i epeyce merak ediyordum ama sen pek tutmayınca merakım dindi. Çok öpuyorum ve pudra yazısını merakla bekliyorum!

    YanıtlaSil
  3. Mac'i yeni açtım ve ben de bayıldım canımcım, tam istediğim gibi incecik ve çok güzelmiş.
    Revolution'u denemesi için Zeynuş'a verdim, ondan sonra sana göndereceğim. Tarte varken, hiç gerek yok bence ama ilk versiyonundan çok iyi yine de.
    Ben de çok öpüyorum seni <3

    YanıtlaSil