Makyaj Koleksiyonum 2020 - Far Bazlarım, Maskaralarım ve Dudak Kalemlerim

Mart 03, 2020 0 Comments A+ a-

Merhaba,

Bu yazıda far bazlarımdan, maskaralarımdan ve dudak kalemlerimden kısa kısa bahsedeceğim


Far Bazlarım, Maskaralarım ve Dudak Kalemlerim

Elimde iki far bazı, iki maskara, bir maskara bazı ve dört tane dudak kalemi var. Dudak kalemlerimden çoğunu elimden çıkardım, çünkü çok fazla dudak kalemi kullanmıyorum. Kullandığımdan fazla maskarayı da elimde tutmuyorum. 


Far Bazlarım, Maskaralarım ve Dudak Kalemlerim

Mac Prep+Prime 24H Extend Eye Base: Bence en iyi far bazı bu! Farların pigmentini göstermesi, kalıcılığını arttırması ile daha iyisi olduğunu sanmıyorum. Bir tüpü her gün kullanımla 2 sene gidiyor. Bendeki yedek olarak bekliyor, henüz açmadım. 

Make Up Forever Far Bazı: Mac ne kadar iyiyse, bu da o kadar kötü... Sabitlemezsem göz kapaklarımda çizgileniyor, ki far bazının görevlerinden biri zaten farların çizgilenmesini önlemektir. Farların kalıcılığı üzerine büyük bir etkisi de yok bence. Günlük olarak kötü değil ama fiyatını hak ettiğini düşünmüyorum. Bitene kadar kullanıp tekrar satın almayacağım. Tıpasını çıkaralı da çok oldu zaten, yakında biter. 

Maybelline Collossal Big Shot Maskara: Kıl fırçalı ve hacim vermeyi vaadeden bu maskaradan hiç memnun değilim. Sanırım ben Maybelline maskaralarla anlaşamıyorum. Bu, tek başına kirpiklerimde topaklanıyor, kirpiklerimi birbirine yapıştırıyor. Altına bir baz kullanarak düzgün görünmesini sağlayabiliyorum. 

Loreal Paradise Extatic Primer: Bu primerı bayaca beğendim. Maskaraların çok daha iyi görünmesini sağlıyor ve verdikleri hacimli görüntüyü de arttırıyor. 


Far Bazlarım, Maskaralarım ve Dudak Kalemlerim

Elimdeki dudak kalemlerinin 3 tanesi Mac, biri Essence... 

Mac subculture, en sık kullandığım nude dudak kalemi... Özellikle gloss kullandığım günlerde, dudaklarımda baz gibi kullanıyorum. Mac brick, sevdiğim bir kırmızı dudak kalemi ama özel günler ve gece makyajları hariç çok da sık kullandığımı söyleyemem. Mac dervish, gelin makyajımda kullandığım kalemdi, pembe bir nude, yeri ayrıdır. Essence femme fatale ise, en sevdiğim! Essence bu serinin formülünü değiştirdi ve ben bu kalem bitmesin diye az az kullanıyorum. Yapısı yumuşacık, pigmentli, kalıcı, opak... Ben genellikle tek başına ruj olarak kullanıyorum. 


Far Bazlarım, Maskaralarım ve Dudak Kalemlerim


Makyaj koleksiyonumu yazmaya rujlarla devam edeceğim. Rujları tek yazıya sığdıramayacağım için, glosslarla birlikte 3'e bölmeyi planlıyorum. Sonrasında ojelerimle birlikte bu yazı dizisini bitireceğiz. 

Sevgilerimle...

Fondöten ve bazlarım için buraya
Kapatıcılarım için buraya
Pudralarım için buraya 
Allık ve aydınlatıcılarım için buraya 
Bronzerlarım için buraya 

Likit allık-aydınlatıcı-bronzerlarım için buraya 
Far paletlerim için buraya 
Krem farlar ve göz kalemleri için buraya 
Kaş ürünlerim için buraya tıklayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok: