Soft&Gentle Dry Deodorant ve Deo-Rollon

Eylül 17, 2018 5 Comments A+ a-

Merhaba...

Piyasada hem alüminyumsuz hem de ter kokusunu önleyen deodorant bulmak gerçekten zor... Bir de, bir deodoranta ayıracak büyük bütçeleriniz de yoksa, seçenekleriniz oldukça azalıyor. Bugün, Gratis'lerde satılan Soft&Gentle markasına ait iki alüminyumsuz deodorantı anlatıp, hem ikisinin karşılaştırmasını yapacağım hem de haklarındaki fikirlerimi paylaşmış olacağım. 

Soft Gentle Dry Deodorant ve Deo-Rollon

Soft&Gentle deodorantlar, alüminyum içermeyen ve terlemeyi, ter kokusunu önlemeyi hedefleyen ürünler... Bu deodorantların hem basınçlı şişede hem de roll-on şeklinde versiyonları var; her versiyonun farklı çeşitlerini bulmak mümkün.

Soft Gentle Dry Deodorant ve Deo-Rollon

Bu yaz mevsimi boyunca, Soft&Gentle deodorantların basınçlı şişede olanlarının Active çeşidini ve roll-on şeklinde olanlarının da Care çeşidini kullandım. Active olan basınçlı şişedeki versiyonu bitirdim, roll-on olan çeşidi kullanmaya devam ediyorum. Bu deodorantlar her cilt tipi için uygun, alkol ve alüminyum içermeyen ürünler... Her iki çeşidi de paraben içermiyor ancak; roll-on çeşidi bht ihtiva ediyor

Soft Gentle Dry Deodorant ve Deo-Rollon
Soft Gentle Dry Deodorant ve Deo-Rollon

Soft&Gentle deodorantların Active çeşidi oldukça temiz kokulu, pudralı bir ürün... 150 ml basınçlı bir şişede satılıyor ve bu çeşidi mavi-beyaz renkli ambalajda tasarlanmış. Şişenin sprey kısmı oldukça başarılı... Kullanmadan önce şişeyi çalkalayıp, 15 cm uzaktan koltuk altlarına sıkarak uygulamak gerekiyor.  Deodorantı uyguladıktan sonra, koltuk altımda beyaz renkli pudra kalabiliyor ve ben bu durum olduğunda fazla pudra kalıntısını hafifçe silkelemek zorunda kalıyorum. Fakat, giysilerimde beyaz leke bırakmadığını ve kokusunun benim sevdiğim gibi hafif olduğunu belirtmeliyim. İddia ettiği gibi, gün içinde terlemeyi önlemiyor ki zaten terlemeyi önlemek sağlığımız açısından çok zararlı ve tehlikeli. Ben normal şekilde terledim fakat, ter kokusunu önlemede çok başarılı buldum. Bu yazın en sıcak günlerinde, sabah 7'de sıktığım deodorant, öğleden sonra 4'de hala mis gibi kokuyordu. Akşam eve geldiğimde de hala ter kokmuyordum. 

Soft Gentle Dry Deodorant ve Deo-Rollon

Soft&Gentle deo-rollon Care ise, mor renkli ambalajda tasarlanmış... 24 saat ter kokusunu önlemeyi hedefleyen bu deo-rollon da terlemeyi önlemiyor. 50 ml ürün içeriyor ve kapağı oldukça sıkı kapanıyor. Roll-on kısmını da bence güzel tasarlamışlar, başlığı sert değil ve koltuk altında rahatça dönüyor; böylece kolayca uygulama yapabiliyorum. Ürünün ambalajı ile ilgili tek sıkıntım, roll-on kısmından sıvının sürekli akması... Bu sadece bendeki ambalajda mı böyle yoksa genel bir problem mi, bilemiyorum. Ancak, her sabah ürünün kapağını açıp uygulama yapmaya kalktığımda, ambalajdan akan deodorant ellerime bulaşıyor. 

Soft Gentle Dry Deodorant ve Deo-Rollon

Soft&Gentle Care roll-on deodorantı, ben basınçlı şişedeki Active çeşidi kadar başarılı bulmadım. Sıradan bir günde ter kokusunu önlemede bence başarılı ancak, çok terlediğim aşırı sıcak havalarda beni gün sonuna doğru tamamen koruyamadı. Çok hafif de olsa bir koku sorunu yaşadım. Kış mevsimi için, bu çeşidinin çok daha uygun olacağını düşünüyorum. Bu deodorantın da kokusu oldukça hafif ve temiz... Bu ürün de giysilerimde beyaz leke bırakmıyor ancak, ben giyinmeden evvel biraz kurumasını bekliyorum

Soft Gentle Dry Deodorant ve Deo-Rollon

Fiyatları oldukça uygun olan Soft&Gentle deodorantlar içerikleri ve ter kokusunu önleme performanslarıyla bence şans verilebilir ürünler. Sıcak havaların etkisini yavaş yavaş yitirdiği şu günlerde, çok daha yüksek performans göstereceklerini düşünüyorum. Ben Active çeşidinin roll-on versiyonunu da satın aldım; belki Care olandan daha iyi bulabilirim, diye düşünüyorum. İndirim zamanlarında fiyatları çok daha uygun oluyor. Aklınızda olsun. 

Sevgilerimle... 

5 yorum:

  1. Ben de deodorantta alüminyum içermeyen ürünleri tercih ediyorum. Bu markayı sık sık görüyordum ama performansını bilmediğimden elim gitmiyordu, Active olan aklımda olacak! Çok sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun süredir alüminyumsuz deodorant araştırıyorum. Bu marka fiyatına göre çok iyi bence... Özellikle active olanı deneyebilirsin Fulya'cım.
      Çok sevgiler <3

      Sil
  2. Active sprey aklımda olsun o zaman Blana'cım; elimde hala deoroll-on'larım var ama bitince bunlara bakayım. Belki o arada, active'in roll-on2unu da kullanmış olursun :) Teşekkürler yazı iiçn, süper oldu! Öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım ben şimdi bir de İncia aldım, onu da deneyeceğim. Sanırım senin elindekiler bitmeden ben active olanın roll-on unu da denerim.
      Ben teşekkür ederim canımcım okuduğun için :)
      Öpüyorum çok <3

      Sil