Solante Actinica Güneş Koruyucu

Eylül 28, 2018 9 Comments A+ a-

Merhaba... 

Her yaz mutlaka en az iki tüp Solante güneş koruyucu bitiririm. Blog yazmaya başladığımdan bu yana, güneş korumasına en çok güvendiğim bu markanın hep farklı çeşitlerini kullanmaya çalışıyorum ki, sizler için de bir arşiv oluşturabileyim. Solante Actinica güneş koruyucu da bu yaz bana eşlik eden iki Solante ürününden biriydi. 

Solante Actinica

Solante Actinica güneş koruyucu, güneşten mutlaka korunması gereken çok hassas ciltli kişiler için üretilmiş olan bir ürün... Zararlı güneş ışınlarını engellemek için en yüksek seviyede güneş koruması sağlamayı hedefliyor. Yağsız ve suya dayanıklı olan bu güneş koruyucu Spf50 ve PA+++ koruma derecesine sahip... 

Solante Actinica

Solante Actinica çok yüksek UVA ve UVB korumasının yanında, hücre hasarına karşı cildi korumaya ve cilt lekelerinin oluşmasını engellemeye yardımcı içeriklere de sahip... Parfüm içermediği için hassas ciltler dahil tüm cilt tiplerinin kullanabileceği bir güneş koruyucu olan Actinica, aynı zamanda cildi nemlendirip yatıştırmayı da hedefliyor. Güneşe çıkmadan en az 15 dk önce uygulanması ve her ne kadar uzun süreli güneş koruması sağlasa da, uluslararası sağlık otoritelerinin önerisine uyularak 3-4 saatte bir tazelenmesi öneriliyor. 

Solante Actinica

Beyaz renkli bir krem formundaki Solante Actinica'nın kıvamlı bir yapısı var. Cilde iyice yedirmek gerekiyor. Hafif bir beyaz tabaka bırakabiliyor ama açık tenliyseniz bu hiç dikkatinizi çekmeyecektir. Oldukça parlak bir bitişi olduğu için, mat görüntüyü seviyorsanız yüzünüzde tek başına kullandığınızda bir pudra ile sabitlemenizi öneririm. Ben tüm yaz boyunca şehir hayatında her gün yüzüme (göz altlarıma da çıkararak) uyguladım, deniz tatilimde de hem yüzümde hem tüm vücudumda kullandım

Solante Actinica

Benim cildim çok kuru, ince yapılı, hassas ve güneşe karşı oldukça ciddi seviyede alerjim var. Solante Actinica güneş koruyucu bu yaz hem şehir hayatında hem tatilde beni çok başarılı bir şekilde korudu. Cildimde güneş lekeleri oluşmadı, asla güneş alerjisi sorunu yaşamadım ve bronzlaşmadım. Yapısı ince olmamasına rağmen makyaj altında oldukça iyi durdu. Sadece üzerine uyguladığınız fondöteni ya da kapatıcıyı bir miktar daha ışıltılı gösterdiğini söylemeliyim. Terlemeye karşı da oldukça dayanıklı... Ben tatilde yüzdükten sonra her seferinde güneş koruyucumu tazelerim ve gölgede kalırım. Yine de suya dayanıklı yapısıyla, saat kaç olursa olsun Actinica güvenle yüzmemi sağladı. 

Solante Actinica

150 ml plastik yumuşak bir tüpte satılan Solante Actinica güneş koruyucunun ambalajı beyaz-mor renkli olarak dizayn edilmiş. Açtıktan sonra ürünü 12 ay içinde tüketmeniz gerekiyor. Bununla birlikte kutunun altında son kullanma tarihini de okuyabiliyoruz. 

Solante Actinica

Papatya suyu bazlı bir güneş koruyucu olan Solante Actinica aktif güneş koruyucu içeriği olarak octinoxate içeriyor. Bu içerik hem UVA hem UVB koruması sağlıyor. Diğer aktifi diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate yine UVA koruması güçlü olan ama aynı zamanda UVB koruması da sağlayan bir içerik... Bunlarla birlikte nane, gliserin ve niacinamide içeriyor. Az miktarda silikon ihtiva ediyor. Paraben ve alkol içermiyor ancak bht içeriyor. Dolayısı ile bht ye karşı hassasiyetiniz varsa, Solante'nin başka çeşitlerine bakmanızı öneririm. 

Solante Actinica

Solante Actinica güneş koruyucu ve tüm Solante ürünlerini anlaşmalı eczanelerden ve dermokozmetik satışı yapan tüm online sitelerden satın alabilirsiniz.

Sevgilerimle...

9 yorum:

  1. Bu markayi bilmiyordum Blanacim bakayim ben de 😊

    YanıtlaSil
  2. Blana'cım, ben de seneye yazın Solante'yi tercih edeceğim, başka hiçbir koruyucu güneş lekelerime engel olmuyor ne yazık ki. Fakat bht uyarın yerinde olmuş; malum bende sivilce yapıyor bu içerik. Çok teşekkürler güzel yazın için, öpüyorum çok çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım ben yazın bir hafta Solante'yi kullanamadım ve nur topu gibi bir güneş lekem oldu. Benim cildim zaten güneşe alerjik ama ince yapılı çoğu koruyucuda alkol olduğu için bence lekelere engel olamıyorlar.
      Umarım seneye sen de kullanıp seversin. Okuduğun için ben teşekkür ederim, kocaman öperim<3

      Sil
  3. Banada hassasım dıye koyu pembesını vermıslerdı ama anlamadım sımdı,acaba bu lekelere karsı falanmı kı, bır dolu çeşidi vardı cunku ben aldıgım zaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koyu pembesi dediğiniz hangi çeşidi bilemedim ama doktorunuz verdiyse doğru olanı söylemiştir. Solante'nin her çeşidi farklı ihtiyaçlara göre üretiliyor.
      Sevgiler...

      Sil
  4. Her ne kadar gectigimiz yaz cok severek kullandigim bir gunes kremi olsa da senin Solante'yi cok sevdigini bildigim icin cok merak da ediyorum. Sanirim bu markayi da deneyecegim. Eline saglik harika bir yazi olmus her zamanki gibi💙💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra'cım ben yazın başka hiç bir marka kullanamıyorum. Umarım denersen sen de beğenirsin.
      Çok teşekkür ederim, öpüyorum <3

      Sil