Solante Pigmenta Tinted Güneş Koruyucu

Ekim 05, 2018 5 Comments A+ a-

Merhaba...

Bu yaz kullandığım güneş koruyucuları yazmaya devam ediyorum. Bu yazımdan sonra bir üründen daha bahsedip, bu seneyi kapatacağım. Solante Pigmenta Tinted güneş koruyucu, yaz ortasında satın aldığım; renkli olursa ekstra bir ten ürününe de ihtiyaç duymam diye düşündüğüm ama pek de öyle olmayan bir ürün oldu. 


Solante Pigmenta Tinted

Solante Pigmenta Tinted güneş koruyucu, cilt lekelerinin oluşmasını önlemek ve mevcut lekelerin koyulaşmasını engellemek amacıyla geliştirilmiş bir ürün... Yağsız ve suya dayanıklı olan bu güneş koruyucu Spf50 ve PA+++ güneş koruma derecesine sahip... Düzenli kullanımda mevcut cilt lekelerinin düzelmesine de katkı sağlayacağını iddia ediyor. 


Solante Pigmenta Tinted

Solante Pigmenta'nın renkli ve klasik olmak üzere iki çeşidi var. İnstagramda "aşırı beyaz tenli olduğunu" iddia eden bir influencer renkli çeşidinin kendisine tam olduğunu yazınca açıkçası kafam karıştı ve sepete renkli olan çeşidini attım. Beyaz renkli güneş koruyucuların benim cilt tonumu eşitlediğini düşünürsem, bu akılsızlığı neden yaptığım konusunda hala kendimi sorguluyorum. 


Solante Pigmenta Tinted

Solante Pigmenta Tinted güneş koruyucu, burada ayrıntıları ile bahsettiğim Actinica çeşidi ile hemen hemen aynı içeriğe ve aynı aktiflere sahip... Rengi benim için oldukça koyu ve turuncu... Benim kendi ten rengimi 4-5 ton değiştiriyor ama buğday tenli bir arkadaşıma tam olduğunu belirtmeliyim. Actinica'ya nazaran çok daha zor dağılıyor ve bitişi daha parlak. Bu özelliklerinin ürünün içindeki renk pigmentlerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Rengi size uyarsa, sadece yüzde ve ya küçük alanlarda kullanmak için güzel... Şehir hayatında tek başına kullanıp üzerine makyajınızı yapabilirsiniz. Tüm gün tazelemek için de Spf'li bir mist kullanırsanız sizi memnun edebilir. Kapatıcılığı azdan ortaya olan bu koruyucu ile fondötene ihtiyaç duymayabilirsiniz. Ancak, bence kesinlikle kuru ciltlerde üst üste uygulamaya uygun değil


Solante Pigmenta Tinted

Ben bu güneş koruyucuyu renginden dolayı yüzümde kullanamayınca, hem performansını ölçmek hem de ürünü bitirebilmek adına haftasonu tatilimde yanımda götürdüm. Benim çok kuru, nemsiz cildimde homojen dağılmadı; cildimin üstünde tutunup kaldı. Dağıtmaya çalıştıkça kurtçuk kurtçuk döküldü. Beni bir süredir okuyorsanız bilirsiniz ki, şiddetli güneş alerjim var ve öğlen 12'de teknede güneş koruyucumla böyle bir savaşa girmek benim için kabus! Asla homojen yayılmadığı için hem güneşten tam anlamıyla korunamadım ve alerjimi tetikledi hem de tüm vücudum ve yüzüm yarı turuncu yarı beyaz yamalı yamalı gezdim. Üst üste uygulamaya kalktığımda ise, yine pütür pütür döküldü. Fakat, yağlı ciltli olan hiç bir arkadaşım bu sorunu yaşamadı. Denemeleri için verdiğimde, ürünün düzgün yayıldığı bilgisini verdiler. Sadece bir arkadaşım cildinde sivilce yaptığını söyledi. Dolayısıyla bu ürün, karma-yağlı ciltler için uygun olabilir ancak; sivilce sorununuz varsa başka çeşitlerine yönelebilirsiniz. 


Solante Pigmenta Tinted

Solante Pigmenta Tinted güneş koruyucu, suya dayanıklı ve yüzerken akıp gitmiyor. Ancak; kurulandığınızda ve terlediğinizde rengi tüm giysilerinize ve havlunuza bulaşıyor. Tekstillerden makinede yıkayınca çıkıyor ama renkli çeşitleri asla bana göre değilmiş, bunu anladım. 


Solante Pigmenta Tinted

150 ml, yumuşak plastik bir tüpte satılan Solante Pigmenta Tinted sütlü kahve-beyaz ambalajda geliyor. Açıldıktan sonra 12 ay içerisinde tüketilmesi gerekiyor ki, sadece yüzünüzde kullanacaksanız bu sürede bu miktarda ürünü bitiremezsiniz. Dolayısıyla iki kişi bölüşmek mantıklı olabilir. Renkli bir güneş koruyucuyu vücutta kullanmak ise, ne kadar tercih edilir, bilemiyorum. 


Solante Pigmenta Tinted

Papatya suyu bazlı olan Solante Pigmenta Tinted güneş koruyucu; aktif güneş koruyucu olarak ethylhexyl methoxycinnamate ve diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate içeriyor. Bu filtrelerin ikisi de hem UVA hem UVB koruması sağlıyor. Aktif maddelerinin Actinica'dan tek farkı, Pigmenta'nın daha fazla su içermesi... Bunun dışında, titanyum dioksit, nane ve gliserin içeriyor. İçeriğinin orta sıralarında silikon var. Parfüm, paraben, mineral yağ içermiyor ancak, koruyucu olarak bht içeriyor. Son kullanma tarihini kutunun altında okuyabiliyoruz. 


Solante Pigmenta Tinted

Çok sevdiğim ve senelerdir kullandığım Solante markasının beni tek mutsuz eden çeşidi olan Solante Pigmenta Tinted güneş koruyucuyu bir şekilde tüketip, markanın diğer çeşitlerinden devam edeceğim. Fakat, karma-yağlı ciltliyseniz, sivilcelenme sorununuz yoksa ve buğday tenliyseniz sizin için bir alternatif olabilir. 
Solante ürünlerini anlaşmalı eczanelerden ve dermokozmetik satan online sitelerden bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle...

5 yorum:

  1. Rengi muhtemelen bana uygun olur (aslında aşırı derece de de beyaz tenliyim ama olur gibi geldi, hayret!), ancak yapısı beni de zorlar diye düşünüyorum. Bu tinted güneş koruyucu yapan firmalardan sanırım bir tek Cosmed "light" diye bir ton üretti, ama onun da sana uygun olacağı konusunda şüphelerim var... Baya kapsamlı bir araştırma yapmışsın, valla bravo Blana'cım! Ellerine sağlık, çok öpüyorum seni!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım kahkaha attım :))) Rengi sana da koyu olabilir ama canımcım gerçekten, senden iki ton koyu bir arkadaşıma tam oldu çünkü. Cosmed cc kremin light rengi bende var; tahmin edebileceğin gibi onu vismatla ortak çalışmalarımız için saklıyorum :)))
      Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için, kocaman öpüyorum <3

      Sil
  2. Bunun testerini eczanede baktım aynen rengi çok kötü geldi ve yapısını beğenmedim. Sonra başkalarında da aynı şikayetleri duydum iyi ki almamışım. Ama ablam aynı ürünü nemlendiricisi ile incelterek kullanıyor ve de çok memnun. Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rengi de yapısı da benim cildime hiç olmadı. Ben de başka bir güneş kremiyle karıştırdım ama öyle de anlaşamadım. Artık, seneye yaza bir şekilde bitireceğim.
      Çok sevgiler <3

      Sil
  3. Benim cildim de cok kuru sanirim bana da uygun degil 😊

    YanıtlaSil