2018'de Bitirdiğim Makyaj Malzemeleri -1

Ocak 03, 2019 4 Comments A+ a-

Merhaba...

Her yılın ilk yazı konusu, bir önceki yıla ait bitirdiğim makyaj malzemeleri oluyor. Her sene, kozmetik ürünlerimi bittikçe bir kutuda saklıyorum ve yıl sonu geldiğinde o sene ne kadar makyaj malzemesi bitirdiğime bakıyorum. Bu benim için hem çok tatmin edici bir durum hem de kendimi objektif olarak değerlendirerek her sene bir öncekinden daha az alışveriş yapmamı sağlıyor. Bu sene aynı zamanda taşınıyor da olduğumuzdan, ciddi miktarda ürünümü de ayırdım; bazılarını arkadaşlarıma hediye ettim, bazılarını da bağışladım. Üniversite yıllarımdaki; bir 4'lü far paleti, bir allık, bir maskara ve bir rujdan oluşan makyaj koleksiyonuma dönmemin mümkün olmadığını biliyorum (o zamanları özlüyorum) ama hedefim yavaş yavaş koleksiyonumu küçültmek, gerçekten ihtiyacım olmadıkça ya da bir ürünü gerçekten istemedikçe alışveriş yapmamak. Bu hedefe bir gün ulaşabilirsem, bu blogu yazdığım günlerin de sonu gelecek ama çok sevdiğim bu hobim belki o gün başka bir yere yönelecek.


Makyaj bitenler

Yukarıda gördüğünüz kutu, bu senenin özeti... Her sene, bir öncekinden az ürün bitiriyor olmam gerçekten canımı sıkıyor. Bu yüzden 2019'da hedefim kendi Sephora'ma yoğunlaşmak, mümkün mertebe tüm indirimlere ve albenili ürünlere kulaklarımı tıkamak olacak (bu cümleyi yazarken aklımda Kiko'nun baked allıkları olduğunu ve bunu unutmaya çalıştığımı görmezden geliyorum). Başlıktan anlamış olduğunuz gibi, yazıyı ikiye bölerek yayınlayacağım. Bitenler yazılarımda yaptığım gibi, ürünlerle ilgili düşüncelerimi özetleyip, blogda yazısı varsa linkini ekleyeceğim. Yazısını yazdığım ürünü, kalın harflerle yazacağım isimlerine tıklayarak okuyabilirsiniz


makyaj bitenler

Mac Fix+ (Klasik ve Hindistan cevizli): Bu misti senelerdir kullanıyorum, biten kaçıncı şişelerim bilmiyorum. Hindistan cevizli olan koleksiyon ürünüydü, klasik versiyondan biraz daha fazla nem veriyor. Belki önyargı belki alışkanlık ama denediğim hiç bir mist Fix+ ın yerini tutmuyor. Bu sene cruelty free olan muadillerine yöneleceğim. 

Kiko City Filter: Spf50 içeren bu baz, incecik yapısı ve makyajı tutuculuğu ile gönlümü kazanmış bir üründü. Tek sıkıntısı, çok fazla koku maddesi içermesi; bu yüzden hep kışın kullandım. 

Catrice Serum Primer: Bendeki bir koleksiyon ürünüydü ama Catrice bu primerı (ya da benzerini) kalıcı koleksiyonuna ekledi. Yapısı gerçekten şahane, tek başına kullandığımda da cildimi çok sağlıklı gösteren bir bazdı. 

makyaj bitenler

Yves Rocher Monoi Parfüm: 2018 benim parfüm bitirme senem olmuş. Ben, 100 ml parfümü üç sene kullanan biriyim çünkü, koku hassasiyetim var. Bir parfümü asla boca edemem, en fazla iki fıs yapmak bana yeter. Zaten, geçtiği yerde kokusunu bırakacak kadar parfümle yıkananlardan da hoşlanmam. Sene başında tüm parfümlerim dibine gelmişti, dolayısıyla hepsi bitmiş. Monoi parfüm de tam yazlık, mis gibi güneş kremi ve tatil kokan bir parfümdü. Kalıcılığı da bende çok iyiydi. 

Flormar Paradise Parfüm: Meyveli ve oldukça fresh bir kokuya sahip bu parfüm koleksiyon ürünüydü. Artık Flormar'dan alışveriş yapmıyorum ama bu parfüm hala satılıyor olsaydı kesin aklım kalırdı. Kullanırken çok sevmiştim.

Calvin Klein Sheer Beauty: Herkesten sakladığım, en sevdiğim parfümüm; hatta benim imza kokum desem abartmam. Bir şişesini üç sene kullanıyorum gerçekten ve şeftali notası içeren hafif ve asil kokusunu çok seviyorum. Fiyatı yüzünden tekrar alabilir miyim, bilmiyorum; belki yurt dışına gidersem. 


Siore Vamp Parfümler: Bu parfümler fiyat-performans olarak baya başarılı! Kalıcılıkları muhteşem değil ama gün içinde bir iki kez tazelerseniz kokuları çok güzel. Pembe olanı firma göndermişti, mavi renklisini ben satın aldım. Pembesi meyve-çiçek karışımı, hafif ve günlük bir koku; mavi olanı ise limonlu ve daha ferah bir koku... Benim için bile çabuk bitiyorlar ama fiyatları aşırı uygun, firma yetkilisi çok ilgili. Şimdi bu markanın kurdele kabartmalı şişesindeki parfümlerinden kullanıyorum, onlar bence çok daha güzel.

Clinique Aromatic White: Bu parfüm bana biraz ağır gelmişti ama çok az sıkarak kullandım. Kokusu benim için yoğun ve çok kalıcı... Bir parfümün çok kalıcı ve belirgin bir kokusu olması çoğunluk için şahane bir durum biliyorum ama benim için değil. Yine de, black olanına nazaran white çok daha hafif ve günlük bir kokuya sahip... 

makyaj bitenler

Revlon Colorstay Fondöten: Bendeki kuru ciltler için olan versiyonunun 150 buff rengiydi. Bu fondöteni çok severek kullandım. Işıltılı/saten yapılı, cildimde çok güzel duran bir üründü ama bunun bir açık rengi korkunçtu. Revlon bu fondötenin ambalajını ve yapısını değiştirdi ve yeni halini bilmiyorum. Zeynuşum'la birlikte yaptığımız project pana koyduğum ürünlerdendi. 

Mac Studio Fix Fondöten: Bu fondöten bu sene yeniden ünlü oldu. Benim gelin makyaj fondötenimdi. Bence günlük kullanıma uygun olmayan ama her cilt tipinin anlaşabileceği, oratdan yükseğe kapatıcılığa sahip ağır bir ürün... Ben bu yüzden uzun sürede bitirdim ve benzin gibi kokuyor. Bu da,  Zeynuşum'la birlikte yaptığımız project pan ürünlerimdendi. 

Missha White Bb Krem: Sene sonunda bitirdiğim ve kullandığım süre boyunca hayran kaldığım bir bb kremdi. Stoklarda olmadığından yenisini satın alamadım ama peşindeyim. Güneş koruma faktörü, rengi, bitişi ve kalıcılığıyla en sevdiğim bb krem olur. 

Clinique Beyond Perfecting Foundation&Concealer: Bu hem fondöten hem kapatıcı olarak kullanılacak 2si 1 arada bir ürün... Bendeki rengi çok koyu olduğu için, ben uzun süre göz altımda corrector olarak kullandım. Gerçekten kalın yapılı ve çok kapatıcı bir ürün...

makyaj bitenler


Maybelline Age Rewind Kapatıcı: Yapısını, duruşunu gerçekten çok beğendiğim bir kapatıcıydı, ben bir süre sonra süngerini çıkararak kullandım. Bence çabuk bitiyor ki, fotoğraftan anlayabileceğiniz üzere ben kapatıcı bitiremem. Yapısı ince, kapatıcılığı orta olan; göz altında çizgilere az dolan, pudralama gerektirmeyen ve yüzde de rahatlıkla kullanabildiğim bir kapatıcıydı. Ben bu ürünü yurt dışından satın almıştım, ülkemizdeki renk tonları ile Avrupa'da satılan renk tonlarının farklı olduğunu iddia edenler var ama ne kadarı doğru bilmiyorum. 

Golden Rose Likit Kapatıcı: Yapısı incecik ve az kapatıcı olan bu ürünü, kullanırken çok beğenmiştim. Tek sıkıntısı, en açık renginin bana koyu gelmesi oldu. Eğer, renk sıkıntısı yaşamasaydım kesinlikle tekrar satın alırdım. 

NYX Hydra Touch Oil Primer: Bu bazı Başak'cığım tester yapıp göndermişti. Kullanırken ürüne bayıldım, tam kuru ciltler için olan yağ içeren bir baz ve cildi çok nemli gösterip makyajın aşırı sağlıklı durmasını sağlıyor. Elimdeki bazları bitirmeye çalıştığımdan satın almadım ama aklımda. 


makyaj bitenler

Essence All About Matt: Bu beyaz renkli transparan pudrayı çantamda taşımak için satın almıştım. Düşürürsem üzülmeyeceğim uygun fiyatlı bir pudra istiyordum. Makyaj tazelemede fena değil, iş görüyor. Açıkçası düşürmedim ama kendi kendine kapağı koptu, dibini gördüğüm an ürün kırıldı, parçalandı ve kendini imha etti.  

Mac Prep+Prime Toz Pudra: Gelin makyajımda da kullandığım ve performansını çok beğendiğim bir toz pudraydı. Ben toz pudraları sadece özel günlerde kullanıyorum, bu yüzden bu ürünü çok uzun sürede bitirdim. Makyajı çok iyi sabitliyor, ten makyajının rengini ve yapısını değiştirmiyor. 

NYX Nofilter Pudra: Günlük kullanıma çok uygun bulduğum, yapısı incecik ve çok başarılı bir üründü. Göz altına bile kullanabildim. Elimdeki pudralar bitsin, yine satın alırım. 


makyaj bitenler

Essence Makyaj Süngeri: Bu süngeri yurt dışından almıştım. Yıkayınca güzel şişip yumuşuyor ama bence dizaynı hiç kullanışlı değil. Yüz için uygulama yapmakta sıkıntı yaşamadım ama göz altları için yapısı hiç uygun değil. 

Mumuso Makyaj Süngeri: Taş niyetine birinin kafasına atabilirsiniz. Söyleyeceklerim bu kadar. 

2018 yılının biten makyaj malzemelerini anlattığım yazımın ilk bölümünü burada bitiriyorum. Yarın ikinci kısmını yayınlayacağım. Umarım severek okumuşsunuzdur. 

Sevgilerimle...

4 yorum:

  1. Sen bu konudacok caliskansin Blanacim 😊

    YanıtlaSil
  2. Şekercim, ben de senden ilham alarak bu senenin ilk yazısını tüm renkli kozmetiklerime ayıracağım! Her ne kadar yıl boyunca ay ay yazsam da, Aralık'ı da katıp derleme yapmayı ve neyi bitirip, neyi almayı bırakmam gerektiğini görmek açısından iyi olacak :) Mumuso süngere de koptum bu arada :))) ben şimdi diğer yazıya gidiyorum, öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım senin yazını da iple çekiyorum :) Bu yazılar aşırı tatmin edici oluyor (deliyim galiba), bitenler okudukça kendim bitirmişim gibi rahatlıyorum :))
      Mumuso süngerle ancak birilerine şiddet uygulanır ama başka işe yaramıyor :D
      Kocaman öpüyorum <3

      Sil