The Ordinary Marula Yağı

Temmuz 31, 2019 2 Comments A+ a-

Merhaba...

Yağlar, son zamanlarda çoğumuzun hayatına girdi. Ben de uzun süredir, hem cildim hem saçlarım için çeşitli yağlar kullanıyorum. Bugün, hem The Ordinary Marula Yağı'ndan hem de marula yağının faydalarından ve kullanım alanlarından bahsetmek istiyorum. 

Marula yağının faydaları ve kullanım alanları

The Ordinary Marula Yağı, %100 soğuk sıkım olarak üretilmiş bir ürün... Esansiyel yağların soğuk sıkım olmaları, o yağlardan en yüksek derecede faydayı sağlayabilmemiz açısından önemli... Soğuk sıkım yöntemiyle üretilen yağlar, yağı çıkarılacak üründen ısı ile  madde kaybı oluşturmadığından, besleyicilikleri açısından hiç bir şey kaybetmezler. Soğuk sıkım yöntemi ile, çok daha değerli hale gelen bu yağların tek sıkıntıları, ömürlerinin kısa olması ve çabuk tüketilmelerinin gerekmesidir. 
The Ordinary Marula Yağı, yarı şeffaf kahverengi camdan damlalıklı bir şişede satılıyor. Şişenin kapağı oldukça sıkı kapanıyor ve damlalığı da oldukça başarılı çalışıyor. 30 ml marula yağı içeren bu ürünün açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü var. Şişesinin uv korumalı olduğu yani güneş ışığı geçirmediği belirtiliyor. Kokusuz, açık sarı renkli bir yağ olan Marula yağı, akışkan fakat yoğun yapılı bir ürün... 

Marula yağının faydaları ve kullanım alanları

Marula ağacı, Afrika'ya özgü ve yabani olarak yetişen bir tür... Erik boyutunda, sarı renkli ve çekirdekli bir meyvesi var. Marula meyvesinin yağı, yerel çiftçiler tarafından doğal yollarla elde ediliyor. Marula yağı hem cilt hem saç bakımında kullanılabiliyor. Özellikle, olgun ciltlere uygun bir yağ olduğunu söylemeliyim. Oleik asit ve E vitamini içeriyor. Oleik asit, tekli bir yağ asidi ve insan vücudunda en fazla bulunan yağ asitlerinden biri olduğu söyleniyor. Tedavi edici özellikleri olan oleik asit aynı zamanda bir antioksidan... 
Marula Yağı, cilt için kullanıldığında nemlendirici, iyileştirici ve yaşlanma karşıtı etkilere sahip... Ben, cildimi çok nemsiz hissettiğimde, cilt bakımımın son aşaması olarak 2-3 damla yağı tüm yüzüme uyguluyorum. Bazen, 7-8 damla marula yağını ellerimin arasında ısıtıp tek başına göz çevrem dahil tüm yüzüme uygulayıp gece maskesi gibi kullanıyorum. Çok kuru ve hassas cildimi şahane nemlendiriyor. Marula yağı kullandığım gecenin sabahında parlak ve sağlıklı bir ciltle uyanıyorum. Bu yağın bir damlasını serumunuza ya da nemlendiricinize de karıştırabilirsiniz. Cilt tarafından çok kolay emiliyor ve yağlı, ağır, rahatsız edici bir his bırakmıyor. Uygun miktarda uygularsanız, üzerine makyaj da yapabilirsiniz. Cilde kolajen desteği ve elastikiyet verdiği de söyleniyor ki, bir senelik kullanımım sonucunda ben de buna katılıyorum

Marula yağının faydaları ve kullanım alanları

Marula Yağı, antioksidanlar bakımından zengin olduğundan serbest radikallere karşı da savaşmak için iyi bir yardımcı ancak, asla bir güneş koruması değil. Sivilce ve yara izleri için de faydalı olduğu biliniyor ancak, benim sivilce izlerim olmadığı için bu etkisini gözlemleyemedim. Bu yağ, aynı zamanda saçlar ve tırnaklar için de çok faydalı... Saç derisini besliyor, serum olarak kullanırsanız saçın elektriklenmesini önleyip saça nem ve parlaklık veriyor. Kırılgan tırnakları güçlendirmek için ve tırnak etlerini yumuşatmak için de kullanılabiliyor. Ayaklarınızı rahatlatmak için de, tuzlu suya bir kaç damla marula yağı damlatabilirsiniz. 

Marula yağının faydaları ve kullanım alanları

Marula Yağının her cilt tipi için uygun olduğu söylense de, kullanırken cilt tipine göre miktarına ve kullanım sıklığına özen göstermek iyi olabilir. Ben 3-4 gece üst üste maske gibi, yoğun şekilde uyguladığımda cildime ağır geliyor. Ancak, cilt bakımıma ekleyip az miktarda kullanımdan çok memnun kaldım. Bu tarz yağlarla ilgili tek derdim, kullanım ömürlerinin sınırlı olması ve çok az miktarlarının yeterli gelmesi sebebi ile tek kişinin kullanımı için 30-50 ml yağın çok fazla gelmesi... Ben elimdeki marula yağını Zeynuş'umla paylaştım, yoksa bir sene içinde 30ml ürünü bitiremezdim. Gerçi, düzenli olarak hem saçlara hem vücuda hem de yüze kullanırsanız bitecektir. Ben düzenli olarak sadece yüzüme kullandığım için, bana miktarı fazla geldi. 

Marula yağının faydaları ve kullanım alanları

The Ordinary Marula Yağı ülkemizde sanırım satılmaya başlandı ancak, fiyatları oldukça şişirmişler. Yurt dışında 9.90 euroya satılıyor. Marula yağını soğuk sıkım olmasına dikkat ederek, çok daha makul fiyatlara farklı markalarda da bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle... 

2 yorum:

  1. Ben de Ordinary Marula Yağı almıştım, çok da severek kullandım çok uzun süre! Özellikle kışın makyaj öncesi primer olarak harika iş çıkarıyor bana göre. Elimde daha çeyrek şişe var, bozmadan bitiremiycem sanırım... olmadı saçlarıma kullanayım ben de :) Teşekkürler bahsedip hatırlattığın için Blana'cım, çok öperim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marula yağı gerçekten benim cildime de iyi gelen, güzel bir yağ oldu. Saçlarıma kullanmayı pek alışkanlık haline getiremedim ama o şekilde kullanıp bitirmek çok mantıklı.
      Ben teşekkür ederim canımcım, öpüyorum çok çok <3

      Sil