Mac Matte Lipstick - Chili

Ağustos 09, 2019 4 Comments A+ a-

Merhaba...

Bir önceki yazımda, Mac'in mat rujlarından Down To An Art ruju anlatmıştım, yazıyı ürün ismine tıklayarak okuyabilirsiniz. Bu yazımda ise, Mac Matte Lipstick, Chili ile ilgili yorumlarımdan bahsedeceğim. 

Mac Matte Lipstick

Mac'in yedi farklı bitişi olan ruj serilerinden, mat bitişe sahip Chili markanın kahveye yakın turuncu-kırmızı olarak tanımladığı bir renk... Benim senelerce arzu nesnem olan ama nedense bir türlü almadığım bu ruja geçen kış kavuşmuş ve muradıma ermiştim. Mac'in renk tanımına katılmakla birlikte, tam bir kiremit kırmızısı olan Chili bence günlük de kullanılabilecek, hemen her cilt alt tonuna uyum sağlayabilecek bir renge sahip... 

Mac Matte Lipstick
Mac Matte Lipstick

Chili'nin yapısı, denediğim diğer mat Mac rujlara oranla biraz daha kuru... Yazın kullanırken sorun yaşamıyorum, sıcaklarla birlikte rujun kendisi de biraz daha yumuşuyor. Ancak, kış aylarında tek başına kullandığımda benim dudaklarımı çok kurutuyor. Bende mi sorun var diye düşündüğümden, likit mat rujlarla bile arası çok iyi olan @glamsight Zeynuş'uma da denemesi için verdiğimde, o da aynı şeyleri söyledi. Dolayısı ile, ben altına bir dudak yağı uygulayarak bu ruju kullanıyorum ve bu şekilde çok da memnunum. (Kısa süre önce Chili'yi alan @beyzanınmakyajı ile konuştuğumuzda, o rujun klasik Mac mat ruj yapısında olduğunu, estra bir kuruluk yaşamadığını söyledi. Mac belki bu rujun formülünü yenilemiş olabilir ya da cilt yapımızdan da kaynaklı olabilir ama bu bilgiyi de not olarak eklemek istedim)

Mac Matte Lipstick
Mac Matte Lipstick

Chili özellikle sonbahar-kış aylarına çok yakıştırdığım, hafif göz makyajları ile günlük de kullanabildiğim şahane bir renge sahip... Örtücülüğü şahane, tek katta opak ve hiç uğraştırmadan rengini veriyor. Ben dudak kalemine gerek duymadan kullanabiliyorum ama dudak kalemi ile tabi ki, çok daha şık görünüyor. Chili için, Mac'de bulunan dudak kalemi Auburn... 


Mac Matte Lipstick, Chili'nin kalıcılığı benim dudaklarımda oldukça yüksek... Sandviç gibi zorlayıcı bir şeyler yemediğim sürece silinmiyor. Bardağa transfer oluyor ama dudaklarımdan çıkıp gitmiyor. Dolayısı ile, düğün-dernek gibi özel günlerde ve gece makyajlarımda rahatlıkla kullanabiliyorum. Likit matlar gibi dudağa sabitlenip kalmıyor fakat, ben silmedikçe de kendi kendine uçup gitmiyor. Silinirken homojen davranıyor ve çirkin bir görüntü oluşturmuyor. Bu da, benim için oldukça yeterli... Kırmızı bir ruj olduğu için, kullanmadan önce dudaklarıma mümkünse peeling yapıyorum ve parça parça, çatlamış durumda olmamalarına özen gösteriyorum. 

Mac Matte Lipstick
Mac Matte Lipstick

Klasik, siyah-gümüş Mac ruj ambalajında ve 3 gr ürün miktarı ile satılan Chili paraben ve bht içermiyor. Klasik, tatlı Mac ruj kokusuna sahip ve rujun kapağı oldukça sıkı kapanıyor. İncecik ve dudakta kendini belli etmeyen bir yapısı yok, sürdükten sonra az da olsa kendini hissettiriyor ama bu his bana göre rahatsız edici değil

Mac Matte Lipstick

Mac Matte Lipstick, Chili'ye Mac mağazalarından ve markanın online satış sitesinden ulaşabilirsiniz. İsterseniz mini boyu da satılıyor. 

Sevgilerimle...

4 yorum:

  1. Ya pardon da, bana çok kurutuyor dedin aldırmadın; nebçim de güzel rujmuş, kınıyorum seni Blana :((((( alcam bunun minisini :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım ama ben sana sebeplerini açıkladım :)) Seni korumaya çalışıyorum burada asjagsfsga.
      Öpüyorum kocaman <3

      Sil
  2. Blana'cım rujun rengi tam sevdiğim kırmızı bayıldım! Şu an elimde bu tonlarda bir rujum var ama bittiğinde bu da aklımda olacak. Sana da çok yakışmış ♥ Çok sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Chili'ye benzer artık çok ruj var Fulya'cım, çok haklısın. Rengi çok kullanışlı ve güzel ama ben yapısı daha konforlu bir şeyler tercih ederdim.
      Çok teşekkür ederim, çok sevgiler <3

      Sil