Bitirdiklerim - Eylül 2019

Ekim 02, 2019 7 Comments A+ a-

Merhaba...

Bir bitenler yazısını ay başına yetiştirebildiğim için kendimle iftihar ediyorum. Bir ay içinde yine bir yazı çıkacak kadar ürün bitti ve ben de bitirdiklerimi vakit kaybetmeden sizinle paylaşmak istedim. 

Bitirdiklerim

Her zamanki gibi, blog yazısını yazdıklarımın isimlerinin önüne * koyacağım. Merak ettiğiniz ve yazısını yazmış olduğum ürünlerin ayrıntılı yorumlarını ürün başlıklarına tıklayarak okuyabilirsiniz. 

bitirdiklerim

Loreal Elseve 3 Mucizevi Kil Şampuan: Yağlanan saçlar için uygun olan ve kil içeren bu şampuanı ben, saçlarıma yağ bakımları yaptığımda onları arındırmak için kullandım. Saç bakımımda sls içeren şampuanları kullanmıyorum ve saç tipim de kuru. Bu şampuanlar, saçımda birkaç saat beklettiğim yağ maskelerini daha kolay çözüp akıtıyor ve bu amaçla marka gözetmeksizin bir tane duş rafımda bulunduruyorum. 

*Yves Rocher Low Shampoo: Temiz içerikli ve köpürmeyen bu krem şampuanı severek kullandım ancak, saçta çok bekletilirse ince telli saçları ağırlaştırma eğilimi var. Kullanırken saçta bekletme süresini iyi ayarlamak gerekiyor. Bir olumsuz yanı ise, çabuk bitmesi oldu. Loreal'in krem şampuanlarından çok daha memnun kaldığım için, bunu bir daha satın almayacağım. 

Isana Ballı Duş Jeli: Kendisine gönülden bağlıyım, tabi ki yenisini satın aldım. Zeynuşum bir Rossmann turunda kendisini keşfetmiş, "Blana, bir duş jeli buldum gerçekten bal kokuyor" diyerek beni aramış ve tabi ki benim için bir tane satın almıştı. Öyle güzel kokuyor ki!... Anlatamıyorum. 

bitirdiklerim

Yves Rocher Anti-Casse/Anti-Breakage Fortifying Serum: Bu ürünle ilgili biraz baş ağrıtmak istiyorum. Bu serum, durulanmayan, saç kırılmalarını önlemeyi vaadeden ve duş sonrası saç uçlarına uygulanması önerilen bir ürün... Bana, bir kampanya döneminde yine eşime duş yağı stoklarken hediye edilmişti. İnstagramda bu ürünü kullanıp beğenmeyen bir kaç kişiye rastladım (beğeneni ise görmedim), hatta "Ne işe yaradığını anlamadığını" söyleyenler de oldu. Keşke, arkasını çevirip içeriğini bir kez okumaya zahmet etselerdi! Aktif maddelerinde sarı papatya suyu, squalene, gliserin, jojoba çekirdeği yağı, zeytinyağı, makademya yağı ve hidrolize bamya ekstresi bulunan bu saç serumu az da olsa panthenol, deniz kadayıfı ve salisik asit içeriyor. Parfümlü olması haricinde olumsuz bir içeriği yok; silikon, paraben, bht, alkol, mineral yağ ve petrol ürünü içermiyor. Saçı kuvvetlendirmek için harika bir içeriği var. Ben içeriğini okuyunca, bu serumu duştan çıkınca, nemli saçlarıma ve saç diplerime bolca uygulayıp saç diplerime masaj yaparak kullandım. Saçlarımın koparak dökülmelerini %80 gibi azalttı, saç kalitemi iyileştirdi. Saçlarımı yağlandırmadı, ağırlaştırmadı. Çok çok memnun kaldım, markaya mesafeli olmasam yeniden alacak kadar çok beğendiğimi söylemeliyim. Saç bakımına destek olarak şahane olduğunu düşünüyorum. 

*Cosmed Hair Guard Restorer Serum: Bu bitirdiğim 4. şişem ve çok memnunum. Temiz içerikli ve saç derisine bakım yapan bir serum, nispeten fiyatı da makul... Ancak, ben iki senedir sürekli kullandığım için sanırım saç derim bu ürüne alıştı; eskisi gibi verim alamaz oldum. Bu yüzden, şimdilerde başka bir ürün deniyorum ve buna biraz ara verdim. 

Wella Wellaflex Saç Spreyi: Bu benim kullandığım tek saç tutucu sprey!.. Tutuculuk seviyesi 4 ve saçlarımı sertleştirmeden sabitlemesini beğeniyorum. Açıkçası saç spreyleri konusunda hiç tecrübem yok, seneler önce bir Urban Care sprey deneyip lanet etmiştim. Bildiğim ürün diyerek de, maceraya atılmadan hep bunu alıyorum. Büyük boyu banyo rafımda duruyor. 

bitirdiklerim

Garnier Micellar Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu: İçeriğine bht eklemelerinden önce satın aldığım, eski versiyonuydu. Güzeldi. Ancak, içeriğini değiştirdikleri için yeniden satın alacağımı sanmıyorum. 

*Cosmed Day-To-Day Temizleme Jeli: Sls, sles içermeyen, her cilt tipinin kullanabileceğini düşündüğüm bu temel temizleyiciyi oldukça beğeniyorum. Bu bitirdiğim ikinci şişeydi. Cildi nazikçe temizliyor, hafifçe köpürüyor ve durulandıktan sonra kurutup gerginleştirmiyor. 

Bioderma Sensibio H2O: Hepimizin bildiği, ünlü misel suyu ben de bayaca seviyorum. Elimde bir seyahat boy ve bir orta boyu daha var. 

bitirdiklerim

Yves Rocher Solaire Güneş Sonrası Losyon: Bu losyon, sanırım geçen senenin doğum günü hediyesiydi. Bir seneden fazladır bende, yapısı oldukça ince ve ciltte ferah bir his bırakıyor. Ancak, nemlendirmesi benim çok kuru cildime hiç yeterli gelmedi ve biraz da yapışkan bir his bıraktığı için zar zor bitirdim. 

Moshos Garden Super Mask Klementin: Markanın yağlı ciltlere önerdiği kil maskesiydi. Artık ülkemizden çekildiler, dolayısı ile yorum yapmak ne kadar anlamlı, bilemiyorum. Güzeldi. 

Moshos Garden Sweetheart All Day Moisturizer: Bu nemlendirici, neredeyse donmuş margarin kıvamında ve çok baskın bir bitkisel kokusu var. Kokusu yüzünden iki kereden fazla kullanamadım, kullandığım iki gece de sürekli kokusunu aldığım için uyuyamadım. Kenarda bekleye bekleye küflendi, ürün ziyan etmekten nefret ediyorum ama nadir de olsa oluyor. 

Heimish All Clean Balm: Kullandığım en iyi makyaj temizleme balmlarından biriydi. Çok az miktarı ile tüm makyajımı temizleyebildim ve bu minik seyahat boyu bana iki hafta yetti. Elimdeki temizleme balmı bitince kesinlikle büyük boyunu satın alacağım. 

Üzüm Çekirdeği Yağı: Bu minik kavonozu bana canım Başak'cım göndermişti. Ben de Zeynuş'umun verdiği kuşburnu yağı ile karıştırıp yüz yağı olarak uzun süre kullandım. Çok da memnun kaldım. 

bitirdiklerim

*Solante Antiox Güneş Koruyucu: Kullandığım Solante çeşitlerinin içinde, renkli Pigmenta'dan sonra en beğenmediğim bu oldu. Geçici de olsa kaşıntı yaptı ve yüzümde de çok konforlu değildi. Yine de, güneşten koruması muazzamdı ve sonuna kadar kullandım. Seneye yaza başka bir çeşidi kullanacağım. 

*Darphin Intral Environmental Lightweight Shield Spf50: Yapısı incecik, tamamen mineral filtreler içeren bu güneş koruyucusu ile her gün kullanmadığım sürece iyi anlaşıyoruz. Ancak, şişeden ürün alamamaya başlayıp ambalajını maket bıçağı ile zar zor kestiğimde, içinden neredeyse 10ml ürün çıktı! 30ml ürünün 1/3'ünü çöpe atmamıza sebep olacak bir ambalaj yaptıkları için firmaya çok kızgınım. Sırf ambalajı yüzünden bir daha satın almayacağım. 

Bioderma Photoderm AR Spf50: Bu ürün, içerik olarak çok güzel; rengi açık tenlilere de uygun, yapısını da beğenmiştim ancak, benim gibi çok kuru ciltlere uygun olduğunu düşünmüyorum. Benim cildimde kurtçuk kurtçuk olup döküldü, elimi ne zaman yüzüme dokundursam pütür pütür elime geldi. 

bitirdiklerim

Le Petit Marseillais Akdeniz Balı Sıvı Sabun: Neredesin Firuze?! En sevdiğim, misler gibi bal kokan, canım sabunumu bulamıyorum. Elimdeki yedeklerim de bitti. Lütfen, piyasadan kalkmış olmasın :( Büyük yastayım. Kendisini gören duyan acil haber etsin!

Benri Süngerli Oje Çıkarıcı: Pratik olur diye satın almıştım ama benim tırnaklarım için -Allah affetsin- kabus gibi bir şey çıktı. Ojeyi çok kolay çıkarıyor, bu konuda bir sorunu yok, çok da pratik. Fakat, benim tırnak yüzeyimi bozdu. Hem tırnak etlerimi hem tırnaklarımı kuruttu, tırnak yüzeyimi soyup pütür pütür hale getirdi. 

Banat Diş Macunu: Seyahat boy fırça ile set olarak almıştık. Tatillerde iş gören, fena olmayan bir diş macunu...

Splat Black Lotus Diş Macunu: Bu macunu bayaca sevdik, indirimde bulursam yeniden alırım. 

The Body Shop Peppermint Ayak Peelingi: Bu ürün bende iki seneden fazladır sürünüyor. Nane ve mentol alejim varken neden aldığımı da bilmiyorum. Bazen kendime gerçekten akıl fikir dilediğim oluyor. Her kullandığımda bana doğal olarak alerji yaptığı için, ite kaka kullanmaya çalışıyordum. Sonunda o da isyan etti, kurudu, büzüştü, bir garip oldu. Doğru bir çift değiliz, üzgünüm ama benim gibi nane/mentol alerjiniz yoksa (muhtemelen yoktur), tatlı nane kokusunu seviyorsanız çok güzel bir ayak peelingi olduğunu söylemeliyim. 

bitirdiklerim

Clinique ID Hydrating Jelly + Beyaz ve Mavi Kartuş: Her iki tester da bende her hangi bir irritasyona neden olmadı. İçerdikleri ürün miktarı sebebiyle etkilerini gözlemlemek mümkün değil ama hydrating jelly nin nemlendirmesini beğeniyorum. Mavi kartuş asit, beyaz kartuş ise buğday proteini içeriyor ve Clinique'in bu kartuşlarının içerikleri gerçekten güzel. 

Kiehl's Turmeric&Cranberry Seed Energizing Radiance Masque: Canım Hande'ciğimin hediye ettiği bu testerı, kendime yeni kil maskesi arayışındayken denedim. Sarı renkli ve kaolin içeren bir ürün, ciltten de nispeten kolay arınıyor. İçinde peeling tanecikleri de var. Aslında etkisi gayet güzel, cildi güzel de temizliyor ancak nane içerdiği için (naneye alerjim var) kullanınca yüzüm domates gibi oldu. Normalde etkisinin böyle olduğunu hiç zannetmiyorum. İçeriği de hiç fena değildi. 

Nuxe 24H Moisturizing Rich Cream: Aktif içeriklerinde makademya yağı, gliserin ve shea yağı olan bu nemlendirici yoğun yapılı ve güzel bir kremdi. Bir çok bitkisel yağ içermesiyle birlikte silikon ve silika da içeren bu nemlendiricinin benim için en olumsuz yanı fazla parfümlü olması... Etkisini beğendim ama yoğun parfüm kokusu yüzünden benim kullanabileceğim bir ürün değil. 

Missha Time Revolution White Cure Serum: Bu testerdan elimde bir kaç tane vardı, her denediğimde bende kızarıklık ve hassasiyet oluşturdu. Benim cildim anlaşamadı bu ürünle. 

Missha Misa Geum Sul Lifting Special Cream: Cildi gerçekten parlak gösteren bir kremdi, bende hassasiyet de yapmadı. Nemlendirmesi de hiç fena değildi ama tam boyunu alacak kadar etkilenmedim. 

Moshos Garden Amber&Rose Kil Maskesi: Bunlar elimdeki son testerlardı. Böylece Amber&Rose maske ile senelerce süren birlikteliğimiz de sonsuza kadar bitti. 

bitirdiklerim

The Body Shop Himalayan Charcoal Mask: Çeşitli ünlü blogger ve influencer larımızın öve öve bitiremediği ünlü kil maskesini ben de denedim. Bu ara, kil maskesi arayışında olduğum için, ulaşabildiğim kil maskelerini deniyorum. Bu maskeden çok umutluydum, ta ki içeriğini okuyana kadar. Aktif maddelerinde etil alkol var! Yüzünüzde kuruyunca çıkmıyor, içerisindeki yaprak gibi olan maddeler yüzünüze yapışıp kalıyor. Ovalamak, yüz temizleme fırçası kullanmak, ılık suyla yumuşatmak falan da işe yaramıyor. Ben yüzüme yapışmış o yaprağımsı maddeleri tırnaklarımla kazıyarak çıkarabildim! Çok kuru, hassas ve ince derili cildim ne hale geldi konusunu hayal gücünüze bırakıyorum. Zaten nane ve mentol içeriyor (insanlar nane yüzlerini yakmazsa temizlenmiş hissetmiyorlar mı acaba?!), alkolsüz ve parfümsüz olsaydı da kullanamayacaktım ama yüzü temizlemesi ve bakım yapması gereken, gözeneklerimizin içine işlemesini istediğimiz bir ürüne alkol ve parfüm koymak gerekli miydi, bilemiyorum. Özellikle hassas ciltlilerin kesinlikle uzak durması gereken bir maske bu... 

Moshos Garden Ultra Facial Wash: Bu temizleyiciyi çok seviyordum. Elimde bir tester daha var, sonra bununla da vedalaşacağız. 

Benton Honest Cleansing Foam: Bu köpük temizleyicinin çok konforlu bir yapısı var, yüzümü yıkarken çok iyi hissettirdi. Fakat, duruladıktan sonra ne yazık ki, cildimi çok kurutup gerdi. Benim cilt tipime uygun değilmiş.

Klairs Supple Preparation All-Over Lotion: Bu losyon hem yüze hem vücuda kullanılabiliyor. Ben böyle, her yere kullanılabilen ürünleri yüzümde denemeye çekiniyorum ve bir önyargı olarak uygun da olmayacağını düşünüyorum. Vücut nemlendiricisi olarak ise, etkisi çok güzeldi. Çok iyi nemlendirdi, kolay emildi, cildimi yapış yapış bırakmadı. 

bitirdiklerim

Kağıt maskelerle ilgili tüm yorumlarımı, maskelerin içeriklerini instagram hesabım @blanasdiary de anlatıyorum ve hepsini profilime sabitliyorum. Ayrıntılı olarak hepsini orada bulabilirsiniz, dolayısı ile burada uzun uzun bahsetmeyeceğim. 

Missha Pure Source Cell Sheet Mask: En sevdiğim, holy grail kağıt maskem... Fermente bal ekstresi içeriyor ve rüya gibi bal kokuyor. Etkisi muhteşem! Son indirimde 3 tane daha alıp yedekledim bile. 

Missha Cream Nourishing Soak Mask: Missha'nın bu cream maske serisinin hepsi mineral yağ içeriyor. Etkileri çok güzel ama özellikle alacağım maskeler değiller. 

Balea Q10 Göz Maskeleri: Uygun fiyatlı en sevdiğim göz altı maskeleri bunlar. 

Neutrogena Ageless Boost Hydrojel Maske: Bu maskeleri seviyorum, indirimde buldukça almaya devam edeceğim. 

Missha Real Solution Hyaluronic Acid Tencel Sheet Mask: Real Solution maskelerin denediğim her çeşidi kurutucu alkol içeriyordu ve etkilerini de vasat buldum. Tekrar satın almayacağım. 

bitirdiklerim

Umarım bitirdiklerimi buraya kadar sabırla okumuşsunuzdur, ben yazarken yoruldum. Bir ayda çok fazla deneme ve seyahat boy ürün bitirince yazı padişah fermanı gibi oldu. Okuyan gözlerinize sağlık... 

Sevgilerimle... 

7 yorum:

  1. Ay valla ben çok keyifle okudum; ürünler hakkında en yol gösterici yazılar bu bitenler yazıları oluyor :)) Şimcik, öncelikle, o Isana balı duş jeli çok ilgimi çekti; zira geçen ay LPM'nin ballı sıvı sabununu ayıla bayıla kullanmıştım. Yenisini alamadan Ahmet başka sabun almış. Ben de raflara bakmadım. Ama görürsem sana alırım. YR Saç serumu da aklımda olsun, ben hiç dikkat etmemişim buna. Wellaflex saç spreyi konusunda da annemle birlikte sana katılıyoruz; kendisini biz de pek severiz. Heimish balm'ı canım çok çekti. Elimdeki makyaj temizleme yağı bitmek üzere. Ne alayım diye düşünüyordum, sanırım Heimish'i deneyeceğim! Üzüm çekirdeği yağını beğenmene de ayrıca sevindim. Ben de o yağları epey seviyorum! Darphin'in içinden çıkan miktara şok oldum. Ben vaktiyle kullanıp bitirdiğimde kesmek aklıma gelmemişti, şu an ona yanıyorum :(((( zaten sayende her şeyi keser oldum ve içlerinden çıkan miktarlar beni benden alıyor! Bioderma Photoderm'i ben de kullandım ama AR çeşidi miydi bilmiyorum, pütürlenme olmamıştı... belki farklı çeşidiydi, emin değilim. Benton Honest Foam benim de cildimi çok kurutuyordu, hiç etkilenmediğim Benton ürünlerinden biri olmuştu. Bu arada, TBS ayak ürününü yazdığın ve bana teyzeme alacağım doğumgünü hediyesini hatırlattığın için çok teşekkür ederim :)))) Yenilerini güle üle kullan bebişim, çok öperim!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımcım yazımı keyifle okuduğun ve güzel yorumu yazdığın için asıl ben teşekkür ederim <3
      Isana ballı duş jelinden bulursan al Başak, ben en son tekrar yedeklemek istedim bulamadım. Ne yapıyorlar bu ballı ürünlere, bilmiyorum! Biz de LPM bulamayınca Eyüp Sabri Tuncer aldık, ellerim çöle döndü :( Ballı sabunu bulursak birbirimize haber edelim :)
      YR saç serumundan inanılmaz memnun kaldım, Bora'ya yine duş yağı almam gerekirse dayanamayıp bir tane de bundan alabilirim. Wellaflex konusunda aynı fikirde olmamıza çok sevindim, bu spreyi bir ben kullanıyorum sanıyordum ajdgdjad. Heimish balm şahaneydi Başak, Elemis'ten sonra denediğim en iyi balm kesinlikle. Ben de TBS yağım bitince bunu alacağım. Darphin'i keşke sen de kesseymişsin, min 7-8ml sini bilmeden çöpe atmak çok sinir bozucu gerçekten! Markaya yazıklar olsun!
      Başak'cım photoderm ar Fulya'da dökülme yapmamış, onun dışında benimle aynı düşündüğünü söylemişti. Sanırım benim cildim aşırı kuru olduğu için, bende topaklandı. Belki, sende öyle olmamıştır dolayısı ile.
      TBS ayak ürünü çok güzel ve kokusu da çok zarif ama benim bünyem işte! Bir ara benim de kenevirli kremi almam gerek, hep unutuyorum.
      Kocaman kocaman öpüyorum seni <3

      Sil
  2. Hemish balmı Ben de çok seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bence de. Çok teşekkür ederim.
      Sevgiler..

      Sil
  3. Padişah fermanı gibi ama bi o kadar da bilgilendirici olmuş. Mesala benton honest yüz y.almayi düşünüyordum cosmedi düşünüyorum şu anda :) isana dus jeline ve yr saç serumuna bakacağım mutlaka ama yr markasını da pek sevdiğim söylenemez. Ayrıca himalaya maskeye şok oldum o markayı hep doğal gibi algılıyorum gerçekten şaşırdım. Wella nin köpüğünü kullanıyorum ben de çok memnunum. Ayrica Isana nin sungerli oje cikaricisini deneyebilirsin. Çok memnun kaldım ben. Emeğine sağlık canım çok güzel ve doyurucu bi yazı olmuş bence sevgiler <3 öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bir de cuma günkü yazıyı gör Tülin :)))
      Benton temizleyici senin cildine hiç olmaz ama Cosmed'i sevebilirsin bence. YR markasını ben de çok sevmediğim için ikincisini almak istemedim serumun. Isana duş jelini bulsam ben de şişe şişe yedekleyeceğim ama bulamıyorum.
      Himalaya maske, herkes tarafından deli gibi övülünce ben de muhteşem bir içerik bekliyordum ama TBS nin maske serisinin çoğu malesef kurutucu alkol içeriyor.
      Isana'yı bir Rossmann a gidince deneyeyim, bu süngerli oje çıkarıcılar çok pratik ama Benri beni mahvetti.
      Güzel yorumun için ben teşekkür ederim, çok öperim <3

      Sil
  4. Güzel bitirmişsin darısı başıma, splat her daim favorim benimde.

    Sevgiler :*

    YanıtlaSil