Clinique Mineral Sunscreen Fluid For Face Spf50

Ocak 23, 2020 6 Comments A+ a-

Merhaba,

Güneş koruyucuların yaz kış kullanılması gerektiği konusunda yavaş yavaş bilinç oluşurken, ben de bir süredir yüzüm için kullandığım Clinique Mineral Sunscreen Fluid For Face Spf50 den bahsetmek istiyorum. 

Clinique Mineral güneş koruyucu

Clinique Mineral Sunscreen Fluid For Face Spf50, firma tarafından alerji testlerinden geçmiş, yüksek korumalı güneş kremi olarak tanımlanıyor. Parfümsüz formülü, hafif yapısı ile hassas ciltlerde ve göz çevresinde de kullanılabiliyor. Yağ içermiyor ve sadece mineral güneş filtreleri içeriyor. Her güneş kremi gibi; terleme, yüzme ve kurulanma sonrasında yenilenmesi gerekiyor. 

Clinique Mineral güneş koruyucu

Su bazlı bir ürün olan Clinique yüz için mineral güneş koruyucu, aktif koruma filtresi olarak titanium dioksit içeriyor. Bolca silikon içeren bu mineral koruyucu, silikona reaksiyon gösteren ciltler için uygun olmayabilir. Benim cildim bir kaç çeşit silikona reaksiyon veriyor ve kapalı komedonlar oluşturuyor fakat, Clinique bende hiç bir sorun oluşturmadı. Az miktarda buğday proteini ve nano boyutta çinko oksit de içeren bu güneş koruyucu; paraben, bht, etil alkol ve mineral yağ içermiyor

Clinique Mineral güneş koruyucu
Clinique Mineral güneş koruyucu

Yapısı oldukça ince ve çok kolay uygulanan bir formülü olan Clinique Mineral Sunscreen Fluid For Face Spf50, beyaz renkli, oldukça akışkan bir yapıya sahip... Mineral filtreli olduğundan yüzde hafif beyaz bir tabaka bırakıyor ve oldukça parlak bir bitişi var. Bitişi sebebi ile yağlı ciltler sevmeyebilir. Spf 50 uvb koruması ve yüksek seviyede uva korumasına sahip bu güneş koruyucuyu özellikle normal ve kuru ciltlerin sevebileceğini düşünüyorum. Benim çok kuru cildimde, oldukça iyi duruyor. 

Clinique Mineral güneş koruyucu
Clinique Mineral güneş koruyucu
Clinique Mineral güneş koruyucu

Kış için, yüzümde kullanmaktan çok memnun olduğum Clinique mineral güneş koruyucuyu sabahları cilt bakımımdan sonra tüm yüzüme ve boynuma bir tatlı kaşığı kadar miktarda uyguluyorum. Cildime hemen yerleşiyor ve üzerine rahatlıkla makyaj yapabiliyorum. Yazın yoğun güneş altında performansını bilmiyorum ama sonbahar ve kış aylarında performansından, yapısından çok memnun kaldığımı söylemeliyim. 

Clinique Mineral güneş koruyucu

Clinique Mineral Sunscreen Fluid For Face Spf50, plastik, ışık geçirmeyen küçük bir ambalajda satılıyor. İncecik şişe ağzı sayesinde kontrollü bir şekilde ürün almak mümkün oluyor. 30ml ürün içeriyor ve kullanmadan evvel iyice çalkalamak gerekiyor. Kimyasal filtrelerin cilt tarafından emilmesinden kaynaklı endişesi olanlar için, sadece mineral filtre içerdiğinden çok güzel bir alternatif olabilir. Açıldıktan sonra 6 ay içerisinde tüketilmesi gerekiyor.
Clinique Mineral güneş koruyucu
Clinique Mineral güneş koruyucu

Clinique Mineral Sunscreen Fluid For Face Spf50'yi Clinique mağazalarından ve online sitesinden, Clinique satan büyük kozmetik mağazalarından bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle... 

6 yorum:

  1. Ay bu da tam benlik duruyor Blana, hoşuma gitti! Ancak 30 mL bir güneş koruyucu için çok az bir miktar; pıt diye bitiyor, insan sinir oluyor. Clinique olduğu için fiyatının da ekonomik olacağını tahmin etmiyorum ama hem ince yapılı, hem parlak bitişli, hem de mineral filtreli olduğu için mutlaka aklımda olacak. Çok öperim!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım bu kremi sen de çok seversin ve ben bir kampanya döneminde 30TL'ye satın aldım asadjad. Keşke, o zaman 2-3 tane sepetime ekleseymişim, diyorum şimdi. Şu ara online stokta yok ama bahara doğru yine gelir diye tahmin ediyorum.
      30ml gerçekten çok az, yüz için olanları da dev boy yapsalar keşke...
      Ben de kocaman öpüyorum seni <3

      Sil
  2. Oldukça parlak duruyor, highliter gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bitişi oldukça parlak ama kuru cilde güzel de baz oluyor.
      Sevgiler...

      Sil
  3. Ausem, indirim kovalamak lazım. Ben şaka gibi bir fiyata almıştım :)) Antalya sıcaklarında, parlak duruşuyla seni memnun eder mi, emin değilim ama sevebilecek arkadaşlarına umarım fikir verir :D
    Çok teşekkür ederim canımcım, öperim <3

    YanıtlaSil
  4. Mineral ama parlaklık ve leke bırakmayan güneş kremi arayışındayım ama hala gönlüme göre bir tane bulamadım 😔

    YanıtlaSil