Too Faced Chocolate Bon Bons Far Paleti

Temmuz 02, 2018 6 Comments A+ a-

Merhaba...

Too Faced Chocolate Bon Bons far paletine uzun süredir sahibim ancak, paleti efektif olarak bu sene kullanmaya başladım. Elimde çok fazla far paleti olunca ve sürekli de yenilerini alınca çok severek aldığım bir çok ürün neredeyse hiç dokunulmadan kalıyor. Bu durum uzun süredir canımı sıksa da ve ben kozmetik alışverişini eskiye nazaran oldukça azaltmış olsam da sonuç değişmiyor.
Lafı fazla uzatmadan hemen paletle ilgili düşüncelerimi anlatmaya başlıyorum çünkü, sanırım bu gerçekten çok uzun bir yazı olacak. Paleti hakkıyla yorumlayabilmek için, her rengini denedim ve bir buçuk aydır neredeyse her gün göz makyajımı bu paletle yaptım.

Too Faced Chocolate Bon Bons

Too Faced Chocolate Bon Bons mat, ışıltılı ve simli renklerden oluşan 16 adet far içeriyor. Palet, Chocolate paletlerin ilk versiyonu gibi şahane bir şekilde çikolata kokuyor. Pembe metalden kalp şeklinde kabartmalara sahip kutusu da oldukça sevimli görünüyor. Paletin üzeri kabartmalı karton kutusundan bu paletle yapabileceğimiz üç farklı göz makyajı için adım adım yönlendirmelerin yazdığı bir rehber çıkıyor. Ben bu rehberi hiç kullanmasam da makyaja yeni başlayanlar için yol gösterici olabileceğini düşünüyorum. Paletin kendisine ait bir fırçası yok, zaten paletlerdeki fırçalar benim için genellikle işe yaramaz olduğundan ek bir fırça bölümü ayırmamalarından memnunum. Palet kapağındaki aynası ise, gerektiğinde rahatça göz makyajını tamamlamak için bence yeterli büyüklüğe sahip...

Too Faced Chocolate Bon Bons

Chocolate Bon Bons palet, sadece bu palet kullanılarak bir çok göz makyajı yapabilmek için tasarlanmış. Palette toprak tonları hakimmiş gibi gözükse de; hem sıcak hem soğuk geçiş renkleri, pembeler, yeşil ve mor farlar bulabiliyoruz. Hem günlük çok hafif makyajlar hem gece için iddialı makyajlar çıkarmaya olanak tanıyan renklere sahip paletin farlarının panları da kalp şeklinde... Firma astar renginin ve aydınlatıcı olarak kullanılabilecek olan bir rengin panını daha fazla kullanılacaklarını düşünerek büyük tutmuş ki, bu bence son derece akıllıca bir tasarım. Kalp panlardaki 14 farın tanesi 1 gr iken, büyük dikdörtgen panlardaki iki far 2,2'şer gr ürün içeriyor.

Too Faced Chocolate Bon Bons

Paletin tüm renkleri formül olarak aynı değiller; tüm farlar aynı performansı göstermiyor. Pigmentasyon ve dağıtılabilme performansları açısından farklılık gösteriyorlar. Dolayısıyla paletle ilgili, farların karışması, dağıtılabilmesi, kalıcılıkları ve renk vermeleri konusunda ortak bir cümle kurmam mümkün değil. Fakat, bir-iki rengi hariç paletin genel performansından son derece memnun olduğumu şimdiden belirtmek isterim. Genel olarak tüm farlar az çok tozutuyorlar ancak, hem bu kullandığım fırçaya göre değişiyor hem de eğer farlar iyi karışıyor ve birbirleriyle iyi çalışabiliyorlarsa ben tozutma konusunu pek dert etmiyorum. Bunun dışında, benim çok kuru göz kapaklarımda baz olarak krem bir far kullandığımda 4-5 saat çizgilenmeden ve silinmeden kalıp bu zaman dilimi sonrasında çizgilenip uçsalar da; iyi bir far bazıyla 12-13 saat boyunca hiç sorunsuz performans gösteriyorlar. Paletin simli renklerindeki simler çok minikler ve göz altına, yüze dökülme yapmıyorlar; genel olarak farlardaki yoğunlukları az ya da orta. 

Too Faced Chocolate Bon Bons

Paletin yukarıdan aşağıya ilk üçlüsü olan Almond Truffle, Cashew Chew ve Dark Truffle birbirleriyle uyumlu üç doğal tondan oluşuyor. Almond Truffle swatchlarken neredeyse hiç renk vermiyormuş gibi gelse de, fırçadan göz kapağına çok başarılı transfer olan nötüre yakın çok açık bir sütlü kahverengi... Özellikle göz kapağının katlanma bölgesinde ve geçiş rengi olarak bence muazzam... Yoğunluğunu rahatlıkla ayarlayacabileceğiniz ve size farları karıştırırken çok yardımcı olabilecek bir formülü var. Neredeyse her makyajımda bu rengi kullanıyorum. Cashew Chew çok uçuk bir pembe, neredeyse beyaza yakın ve ilk bakışta ışıltılı gibi dursa da saten-mat arası bir sonuç veriyor. Belli belirsiz makyajlarda göz kapağını donuk göstermeyen çok zarif bir tonu var. Dark Truffle ise, yine panda ışıltılı gibi durup bitişi saten olan, içerisinde çok seyrek ve minik altın simlerin bulunduğu acı bir kahverengi... İçerisindeki oldukça seyrek kullanılmış altın ışıltılar bu fara bakır bir yansıma katıyor.  Yapısı panda biraz sert dursa da, çok kolay uygulanıp dağıtılabiliyor. İster gölge rengi, ister dumanlı göz makyajı için ana renk olarak kullanabiliyorum ve paletin en güzel renklerinden biri.

Too Faced Chocolate Bon Bons

Satin Sheets, Chocolate Bon Bons paletin iki büyük panlı farından biri... Oldukça yumuşak yapılı, simsiz, çok yoğun sedefli, şahane bir şampanya rengi... Paletin göz pınarları ve kaş altı için kullanmaya uygun aydınlatıcı rengi olan bu far, mat farların üzerine incecik uygulandığında da harika duruyor. Ben tek başına tüm göz kapağımda da kullanıyorum. Çok kolay dağıtılıyor ve yoğunluğu isteğe bağlı olarak ayarlanabiliyor. En yoğun ışıltıyı ise, farı parmaklarımla alıp göz kapağımın üzerine tampon hareketlerde koyduğumda yakalıyorum.

Too Faced Chocolate Bon Bons
İlk yedi farın bazsız ve bazla swatchları

Too Faced Chocolate Bon Bons paletin ikinci sırasında ise, Cotton Candy ve Pecan Praline renkleri var. Cotton Candy ışıltılı ve çok tatlı bir şeker pembesi, Pecan Praline ise soğuk tonlu bir sütlü kahverengi... Pecan Praline yapı olarak Almond Truffle rengine çok benziyor; Almond Truffle pembe alt tonluyken Pecan Praline gri alt tonlu. İkisi de göz kapağının katlanma bölgesine uygulamak ve geçiş rengi olarak kullanmak için çok kullanışlılar... Pecan Praline de swatchlayınca pigmentsiz gibi gözükse de fırçadan göz kapağına çok başarılı transfer oluyor, kolay dağıtılıyor ve karıştırılıyor

Too Faced Chocolate Bon Bons

Üçüncü sıradaki Cafe Au Lait, içerisinde çok minik simler bulunan, oldukça yumuşak yapılı ve pigmentli açık tonda taupe bir far... Tüm göz kapağında çok şık duruyor, günlük makyajlarımda sıkça kullanıyorum. Totally Fetch ise; sert yapılı, panda göründüğü kadar pigmentli olmayan, dağıtılırken biraz uğraştıran mat-saten arası bir fuşya rengi... 

Too Faced Chocolate Bon Bons
Son yedi farın bazsız ve bazla swatchları

Chocolate Bon Bons far paletinin dördüncü sıradaki üçlüsü ise; Sprinkles, Bordeaux ve Earl Grey... Sprinkles yapısı kadife gibi yumuşacık şahane bir krem rengi... Günlük makyajlarda çok zarif bir görüntü sağlıyor. Tamamen mat değil, saten bir bitişi var; ister astar rengi ister göz kapağının tamamında katlanma bölgesine mat bir kahveyle kombinleyerek kullanın şahane duruyor. Diğer renklerle çok kolay karışıyor ve çok güzel uyum sağlıyor. Bordeaux; yapısı orta sertlikte, pigmentasyonu karıştırılarak ya da kat kat uygulanarak arttırılıp azaltılabilen ve bu sayede çok kullanışlı bulduğum, sıcak tonlu bir kiremit-kahve... Kolay dağıtılıyor, diğer farlarla kolay karışıyor ve tek başına da sür-çık bir far olabiliyor. Yapısı tamamen mat... Earl Grey; parmakla dokunulduğunda yumuşak yapılı, içerisinde gümüş minik simler olan bir zümrüt yeşili far... Açıkçası palette beni en heyecanlandıran renklerden biriydi fakat, ne yazık ki kullanımı oldukça zahmetli... Swatchlarken çok iyi dursa da, göz kapağında homojen dağılmıyor, karıştırırken yama yama duruyor ve gerçekten ortalama bir görüntü elde edebilmek için bayaca mesai harcamak gerekiyor. Aşağıda bu farla yapılmış bir makyajda duruşunu görebilirsiniz. 

Sol Göz (Yeşil makyaj): Divinity- Almond Truffle- Pecan Praline- Dark Truffle- Earl Grey-Satin Sheets
Sağ Göz (Kahve makyaj): Divinity- Cashew Chew- Mocha- Bordeaux- Molasses Chip- Satin Sheets

Paletin beşinci sırasındaki ikili Molasses Chip ve Mocha bir arada oldukça uyumlu olan iki kahve tonlu far... Molasses Chip ışıltılı, yumuşak yapılı, çok kolay uygulanan, çok kolay dağıtılan ve karıştırabilen şahane bir bakır-kahve... Hem günlük makyajlarda hem iddialı gece makyajlarında yıldız olabilecek bir tonu ve yapısı var. Parmakla uygulandığında neredeyse metalik bir etki elde edebiliyorum. Bence paletin en güzel renklerinden biri... Mocha ise; şahane taba tonuyla beni heyecanlandırsa da, yumuşak yapılı olmasına rağmen zor dağıtılan bir far... Bu far da homojen dağılmıyor ve karıştırırken uğraştırıyor. Yapısı tamamen mat... 

Alt Göz (Yeşil makyaj): Divinity- Almond Truffle- Pecan Praline- Dark Truffle- Earl Grey-Satin Sheets
Üst Göz (Kahve makyaj): Divinity- Cashew Chew- Mocha- Bordeaux- Molasses Chip- Satin Sheets

Too Faced Chocolate Bon Bons paletin altıncı sıradaki ikilisi Malted ve Black Currant... Malted içerisinde altın minik simler barındıran, yumuşak yapılı soğuk tonlu bir kahverengi... Kolay dağıtılıyor ve karıştırılıyor; içerisindeki simler oldukça seyrekler ve uygulandığında hiç görünmüyorlar. Malted neredeyse mat bir sonuç veriyor; bu farın da yoğunluğu isteğe göre ayarlanabiliyor. Bu sayede hem gölgelendirme rengi hem de geçiş rengi olabiliyor. Tek başına kahverengi dumanlı göz makyajları için de uygun... Black Currant ise; paletin en güzel renklerinden biri gibi görünse de, ne yazık ki paletin en sert yapılı, en pigmentsiz, en zor karışan ve dağılan rengi... Benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. İçerisinde pembe-mor simler var. Bu renk de homojen dağıtılmıyor ve kullanması o kadar zahmetli ki, ilk sefer denemeden sonra elim bir daha gitmedi. 

Too Faced Chocolate Bon Bons

Chocolate Bon Bons paletin son rengi ise, paletin büyük gramajlı ikinci farı; Divinity yumuşacık yapılı, mat bir kemik rengi... Paletin astar rengi olarak düşünülmüş ve bu işi de gerçekten şahane yapıyor!

Too Faced Chocolate Bon Bons

Too Faced Chocolate Bon Bons far paleti; genel olarak baktığımda, söylediğim gibi benim sahip olmaktan memnun olduğum bir ürün... Sevimli ambalajı, barındırdığı çoğu farın kalitesi ile; high end ve doğal tonlarla birlikte pembelerin de bulunduğu far paleti edinmek isteyenler bakabilirler. Too Faced aynı zamanda hayvanlar üzerinde test yapmayan bir marka ve bu palet paraben içermiyor

Sevgilerimle... 

6 yorum:

  1. Too faced paletleri harika

    YanıtlaSil
  2. Çok başarılı bir inceleme yazısı olmuş,teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğunuz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle...

      Sil
  3. Kahverengi tonlari ve simli olanlari sevdim 🤗

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler Ause'm :) Ambalajı gerçekten çok şirin, gerçi markanın her ürünü tatlılık abidesi!
    Paletteki bazı renkler yapı olarak malesef hayal kırıklığı yoksa mocha tam benim de seveceğim bir renk... Yine de, alınası bir palet bence de...
    Öpüyorum kocaman <3

    YanıtlaSil