Dior Diorskin Star Fondöten

Eylül 07, 2018 2 Comments A+ a-

Merhaba...

Dior'un ilk ışıltılı fondöteni olma özelliğini taşıyan Dior Diorskin Star fondötene uzun zamandır sahibim. Son iki yazdır elimden düşürmediğim; satın aldığım ilk yaz özel günlerde ve düğünlerde kullandığım, bu yaz ise günlük fondötenim haline gelen bu ürüne artık blogda da yer verme zamanının gelmiş olduğunu düşünüyorum. 

Dior Star Fondöten

Dior Diorskin Star fondöten, ışığın şekillendirici etkisini kullanan ilk aydınlatıcı fondöten olma iddiasını taşıyor. Cilt kusurlarını kapatmayı, cilt tonunu eşitlemeyi, cilde aydınlık bir görünüm vermeyi ve bunları gerçekleştirirken cilt üzerinde ağırlık yapmamayı hedefliyor. 

Dior Star Fondöten

15 rengi bulunan Dior Star fondötenin bendeki rengi, serinin en açık tonu olan 010 ivory... Tam bir fildişi rengi olan 010 numara çok açık tenli hem sarı hem pembe alt tonlulara uyum sağlayabilecek bir renk... İçerisinde hem sarılık hem pembelik var. İlk bakışta çok sarı kalacak gibi dursa da, ciltle çok güzel bütünleşiyor. 

Dior Star Fondöten

Dior Diorskin Star fondötenin en önemli özelliği, içerisinde ışığı yansıtan mikro topçukların bulunması... Bu topçuklar, içi boş halka şeklinde bulunuyorlar ve fondöten uygulandığında açılıp ışığı yansıtmaya başlıyorlar. Dolayısıyla, fondötenin teninizde duruşu, bu halkaların ne kadar açılmasını sağladığınıza göre değişiyor. Fondötenden en iyi verimi alabilmek için kullanılabilecek en iyi aparat sık kıllı fırçalar... Zaten, içerisindeki halkacıkların açılmasını sağlamak için, fondötenin fırçayla uygulanması öneriliyor. Ten ürününüzü nemli süngerle uygulamayı seviyorsanız, Dior Star asıl vaadi olan ışığı yansıtma özelliğini gösteremeyecek, sıradan ışıltılı bir fondöten gibi davranacaktır. 

Dior Star Fondöten

Ben Dior Star fondöteni, bu aralar favori fırçam olan Nascita Ocean Series tampon fondöten fırçası ile uygulamayı seviyorum. Bu fırçadan önce; Sigma F80, Real Techniques expert face brush gibi fırçalar tercih ediyordum. Airbrush etki veren, gevşek kıllı ya da duo fiber fırçalar bu fondöten için uygun olmayabilir. 

Dior Star Fondöten

Fondötenin kapatıcılığı orta seviyede; cilt tonumu çok güzel eşitliyor; ufak tefek kusurları kapatıyor ve pürüzsüz bir görünüm sağlıyor. Çok ciddi sivilce lekeleriniz ya da yara izleriniz varsa, altına bir kapatıcı uygulamanız gerekecektir. Kalıcılığı bu sıcaklarda bile şahane, tüm mesai gününü (12-13 saat) kurtarıyor. Gün sonuna doğru burun kenarları ve dudak çevremden hafifçe silinse de parça parça, yama yama durmuyor. 

Dior Star Fondöten

Dior Diorskin Star fondötenin yoğunluğunu istediğim gibi arttırabiliyorum. İstersem bir pompa fondöteni sadece yüzümün orta bölgesine uygulayıp dış kısımlara doğru yayarak az kapatıcı, hafif ve doğal bir görüntü elde ediyorum; istersem daha fazla ürün kullanarak kapatıcılığını arttırıyorum. Her iki şekilde de cildimde ağırlık yapmıyor. Yapısı akışkan değil, daha çok bir nemlendirici krem kıvamında, diyebilirim. Cildime kolayca yayılıyor ve kısa sürede oturuyor. Gün içerisinde oksitlenme sorunu yaşamıyorum. Telefona vs yaz aylarında çok az transfer oluyor; kışın bu sorunu daha az yaşıyorum. 

Dior Star Fondöten

Dior Star fondötenin duruşu aşırı ışıltılı ya da ıslak değil; daha çok saten bir bitişe sahip diyebilirim. Fondöteni doğru uyguladığınızda, ışıltılıdan ziyade, sanki cildinize çok zarif bir ışık vurmuş gibi bir görünüme sahip oluyor. Fondötenin altına likit aydınlatıcı sürmüşüm ve içeriden ışıldıyormuş gibi görünüyor. Bu fondöten karma/yağlı ciltler için uygun olamayabilir, gün içerisinde parlama yapacaktır; benim gibi kuru ciltlerin ve normal ciltlerin çok seveceğini düşünüyorum


Fondötenin en dikkat edilmesi gereken özelliklerinden biri, iyi bakılmış ciltte düzgün durması... Cilt bakımınızı aksatıyorsanız, düzenli peeling yapmıyor, cildinizi nemlendirmiyorsanız Star fondöten adeta bir aristokrat gibi davranıp sorun çıkarıyor. Kurulukları belli ediyor, pullanmış derinize tutunuyor. İyi bakılan bir ciltte ise, duruşu adeta rüya gibi!.. Yani bu ürün, çok yorgun ve kötü bir gününüzde sizi kurtaracak fondöten değil! Fakat; spf30 ve PA++ güneş koruması ile yaz günlerinizde size eşlik edecek, içerdiği yüksek güneş korumasına rağmen şahane fotoğraf verecek; ister özel günlerde ister gece makyajlarınızda kullanabileceğiniz, ismiyle müsemma olarak bence "tam bir star" ten ürünü!.. 

Dior Star Fondöten

Dior Diorskin Star fondöten, aktif güneş koruyucu olarak ethylhexyl methoxycinnamate ve nano seviyede titanyum dioksit içeriyor. Paraben ve bht içermiyor. Çok hafif temiz bir kokusu var ve özellikle koklamazsam bu kokuyu almıyorum. Kalın cam, çok şık bir şişede satılan Dior Star fondötenin pompası oldukça iyi tasarlanmış; ister bir pompa ister yarım pompa ürün alabiliyorum. Açıldıktan sonra 12 ay ömrü olan bu fondöteni kullanmadan önce çalkalamak gerekiyor

Dior Star Fondöten

Dior hayvan deneyi yapmasaydı, evdeki fondöten miktarına bakmadan tekrar alacağım bir ürün olan Diorskin Star fondöteni lüks kozmetik mağazalarından (Sephora, Sevil gibi) ve online satışı olan internet sitelerinden bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle... 

2 yorum: