Revox At Kuyruğu Bitki Özlü Renk Koruyucu Şampuan

Kasım 19, 2018 3 Comments A+ a-

Merhaba...

Son bir senedir saçlarımın rengini o kadar sık değiştirir oldum ki, kendi kararsızlığımdan bile yıldım. En sonunda, kendi doğal saç rengimin üzerine attırdığım röflelerin beni çok daha mutlu hissettirdiğine kesin karar verince de; seneler boyu kullandığım saçlarıma geri dönme kararı aldım. Fakat, saçlarımda boya olduğu için bu uzun süre alacak bir durum ve şu anda saçımdaki boyanın üzerine röfleler atılarak ilerliyorum ve kendi saç rengime dönmek için saçlarımın uzamasını bekliyorum. Hal böyleyken, şimdiki saç rengimi mümkün olduğunca uzun süre korumak ve boya işleminin sıklığını azaltmak için renk koruyucu şampuan arayışlarına girdim. Revox At Kuyruğu Bitki Özlü Renk Koruyucu şampuan da bu arayışımın bir sonucu olarak bugün blogda yerini alıyor. 

Revox Renk Koruyucu Şampuan

Revox At Kuyruğu Bitki Özlü Renk Koruyucu şampuan; zarar görmüş saçları onarmayı, saç boyalarının saçtaki kalıcılığını arttırmayı, saç ve saç derisini beslemeyi, işlem görmüş saçların onarılmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Saç tellerine hacim kazandıracağını, sık yıkamadan kaynaklı renk kayıplarını engelleyeceğini ve saçları UV ışınlarına karşı koruyacağını vaadeediyor. 
Revox'un çoğumuzun bildiği at kuyruğu özlü şampuanını ne kadar çok merak etsem de, SLES içerdiği için kullanamamıştım. Saç rengimi koruyacak şampuan ararken, Zeynuş bu şampuanın SLS ve SLES içermediğini fark etti. Ben de ilk indirimde bir tane satın aldım. 

Revox Renk Koruyucu Şampuan

Revox renk koruyucu şampuan şeffaf-beyaz renkli, biraz jelimsi yapılı, bence çok hoş kokulu (kokusunu tarif edemiyorum) bir ürün... Kullanmadan önce şişeyi iyice çalkalamamız öneriliyor. Benim saçlarım omuz hizasında, ince telli, çok kuru ve hacimsizler... Ceviz büyüklüğünde şampuan tüm saçıma yetiyor ve güzel köpürüyor, kolay durulanıyor. Saçlarımı gerçekten güzel nemlendirdi ve katır kutur olmuş hallerini biraz toparladı. Ben ardından mutlaka saç maskesi kullandım ancak, saçlarınız normalse bu adıma gerek duymayabilirsiniz. 

Revox Renk Koruyucu Şampuan

Ben saçlarımı gün aşırı yıkıyorum. Revox şampuanın vaadettiği hacmi saçlarıma verdiğini söyleyemem fakat, saç rengini koruma konusunda bence gayet başarılı... Benim saçlarımda bakır alt tonlu bir sarı boya vardı ve üzerine bebek sarısı renginde röfleler atıldı. Sarı röflelerin akarak tüm saçımın bakırlaşmasından gerçekten endişe etmiştim fakat, saç diplerim 4-5 parmak kadar uzayana kadar röflelerimi yeniletme ihtiyacı duymadım. Bu şampuanı kullanırken, saç rengimi ne kadar koruduğunu hiç anlayamamıştım fakat, şu anda başka bir şampuan kullanıyorum ve saçlarımdaki bakırlıklar arttı. Revox'un renk korumada başarılı olduğunu da bu şekilde fark etmiş oldum

Revox Renk Koruyucu Şampuan

Şampuanın vaadettiği zarar görmüş saçları onarma konusunda ise, bir sonuç aldığımı söyleyemem. Dürüst olmam gerekirse, saçlarınız boyadan yanmışsa, kırıklarınız varsa, yıpranmışsa hiç bir şampuan ya da maske bunu toparlayamaz. Kestirmelisiniz, tek çözümü ne yazık ki bu! Saçları daha parlak ya da çatallaşmış görüntüsünü düzeltmiş gibi gösteren ürünler bunu çoğunlukla içeriklerindeki silikonlarla yapıp tamamen sahte bir görünüm kazandırıyorlar. Bu görünüm günü kurtarıyor evet ama, saçlarımızı onarmıyor. 

Revox Renk Koruyucu Şampuan

400 ml plastik bir şişede satılan Revox At Kuyruğu Bitki Özlü Renk Koruyucu şampuanın, ilaç şişesine benzettiğim bir ambalajı var. Ben bu tarz şişe tasarımlarını seviyorum. Çevirmeli kapağı, duşta kullanırken biraz zahmetli gelebilir ama tırnağımı kıran tıpalı kapaklardansa ben bunu tercih ederim. Açıldıktan sonra 6 ay kullanım ömrü olan bu şampuanın üretim ve son kullanma tarihlerini de kutusunun altından okuyabiliyoruz. 

Revox Renk Koruyucu Şampuan

Yukarıda bahsettiğim gibi, SLS ve SLES içermeyen Revox renk koruyucu şampuan; köpürtme maddesi olarak ALS içeriyor. Aktif madde olarak hindistan cevizi yağından üretilen maddeler içeren bu şampuan, moringa çekirdeği, huş yaprağı ve papatya çiçeği gibi bitkiler içeriyor. Bununla birlikte içeriğinin orta sıralarında; biotin ve niacinle birlikte güneş koruyucu ajanlar da var. Paraben, bht, silikon içermiyor

Revox Renk Koruyucu Şampuan

Kullandığım sürede etkisinden tam olarak emin olamayıp, başka şampuana geçtiğimde kıymetini anladığım Revox At Kuyruğu Bitki Özlü Renk Koruyucu şampuanı, boyalı saçlarınız varsa deneyebilirsiniz. Ben elimdeki şampuan stoğunu erittiğimde, tekrar satın almayı planlıyorum. Revox ürünlerini bir çok kozmetik markette ve online satış sitelerinde bulabilirsiniz.

Sevgilerimle...

3 yorum:

  1. Saçlarımda boya olmadığı için bu şampuanı arkadaşıma vermiştim o da çok memnun kalmış zaten genel olarak Revox ürünlerini seviyorum.:)

    YanıtlaSil
  2. Blana'cım, Revox'un klora karşı şampuanını yaz boyu kullandım ve hala kullanıyorum (haftasonu annemlerdeyken Rüz'ü havuza götürdüğüm için) ve SLS içeriyor olmasına karşın beğendiğim bir ürün oldu. Ben bu renk koruyucu olanında da SLS, SLES var sanıyordum; olmadığını okuyunca çok sevindim. Üstelik silikon da yok ve bu şampuanı benim için oldukça alınası yapıyor! Elimdeki şampuanlar bitince alırım ben de! Güle güle kullan, çok öptüm!

    YanıtlaSil
  3. Revox cok övgüsünü duyup bir türlü kullanamadigim markalardan 😊

    YanıtlaSil