Bitirdiklerim: Ekim-Kasım 2018/1

Kasım 30, 2018 6 Comments A+ a-

Merhaba...

Yakın zamanda taşınacağım için, bitirdiklerimi topladığım poşete bakmayı erteliyordum. Ancak, biten ürünlerimin aşırı birikmiş olduğunu görünce vakit kaybetmeden yazmaya karar verdim. Eğer, her şey yolunda giderse bir-iki aya kadar evi değiştirmiş olacağız ve dolayısı ile blogda normalden daha sık bitenler yazısı görebilirsiniz. Yeni eve bir torba çöple gitmeye hiç niyetim yok. 


Bitirdiklerim

Her bitenler yazım fazlaca uzun olduğundan ve bu yazı da geleneklere uygun olarak ferman mahiyetinde olacağından hemen yorumlarıma geçiyorum. 


Bitirdiklerim

Garnier Ballı-Bademli Saç Maskesi: Bunu Fructis versiyonu kadar çok sevmedim ama güzeldi. Bal kokusu sevdama yenilip satın almıştım ve çok uzun süre kullandım (8-9 ay yetti). Çok bereketli bir ürün, orta uzunluktaki saçlarım için bir ceviz büyüklüğünde kullanmam yeterli oldu. Saçlarımı güzel yumuşattı ve silikonsuz olduğu için de saç diplerime de uygulayabildim. Hayal ettiğim gibi, saf bal kokmuyordu sadece. 

Phyto Phytologist 15 Şampuan: Bu şampuan seyahat boyuydu, içeriğinin sonlarına doğru nane var; sanırım ondan saç derimi mahvetti. Hala toparlamaya çalışıyorum (nane alerjim var). Ne yazık ki, hiç bir iyi deneyimim olmadı.

Revox Renk Koruyucu Şampuan: Bu şampuandan çok memnun kaldım. Elimdeki şampuan stoğu bitsin, yeniden alacağım. Yazısını burada yazmıştım. 


Le Petit Marseillas Akdeniz Balı Sıvı Sabun: Hayatımın sıvı sabununu bulduğumu söylemiştim, değil mi?! Molton Brown'ın ballı sabununa en yakın koku bunda! Nasıl güzel bal kokuyor, anlatamam! Sürekli ellerimi yıkamak, kendisini cebimde taşımak falan istiyorum. Bebeğim, bizi hiç bir kuvvet ayıramaz! Eve başka sabun almak sonsuza kadar yasaklanmıştır (daha çok bal kokanını bulmazsam, tabi ki). 

Korres Bergamotlu Duş Jeli: Bergamot kokusunu seviyorsanız, bu duş jeline bayılırsınız. Oldukça ferah kokulu, bana mutluluk veren, güzel köpüren ve güzel temizleyen bir duş jeliydi. Yunanistan'a tekrar gittiğimde bu duş jellerinden tekrar alırım. 

Sebamed Ballı Bademli Duş Jeli: Ballı diye satın aldım, evet! Ama o kadar az bal kokuyordu ki!.. Limitli bir üretimdi, içeriği temiz sayılabilecek, kremsi yapıda ve güzel bir duş jeliydi. Fakat, ambalajı tam eziyetti, kapağı o kadar sertti ki; duşta sürekli kendisiyle savaşmak zorunda kaldım. 

Yves Rocher Hindistan Cevizli Duş Yağı: Eşimin favorisi ve ona alerji yapmayan tek duş ürünü... Black Friday'de stoklarımızı yeniledik. 

Bitirdiklerim

Yves Rocher Hydra Vegetal Yüz Temizleme Jeli: Yazısını buradan okuyabileceğiniz bu yüz temizleme jelini ben bayaca seviyorum. Kışın çok kuru cildimi bir tık kurutabiliyor ancak, ilkbahar ve yaz aylarında kullanmaya bayılıyorum. Bu ikinci şişemdi ve 390 ml büyük boyu çok uzun süre gidiyor. 

Garnier Ambre Solaire Kids Sensitive Advance Güneş Koruyucu: Uygun fiyatlı güneş koruyucular içinde en beğendim ürünlerden olan bu ürünü yazın bolca kullandım. Eylül ayı sonlarında da bitirdim. Yazısını buradan okuyabilirsiniz. Çocuklarınızda kullanmanızı önermem ama yetişkinler için vücutta kullanılabilecek aktif maddeleri güzel bir koruyucu.

La Roche Posay Anthelios Yüz Spreyi: Kullandığım en iyi güneş koruyucu mist kesinlikle buydu. Yazın tekrar bu tarz ürünlerden bir tane edineceğim. Yazısını burada yazmıştım.

Soft&Gentle Deodorant: Alüminyumsuz ve alkolsüz bu deodorantları genel olarak beğeniyorum. Yazılarını burada yazmıştım. Bu mor renkli olan roll-on sıcak havalarda ve çok terleyenler için etkili değil, açık mavi olan çeşidi çok daha iyi, aklınızda olsun. 

Bitirdiklerim

La Roche Posay Effaclar Duo (+): Bu krem cildimi yenileyen, çok memnun kaldığım bir ürün... Cruelty free ürünler satın almaya özen gösterdiğim için alternatifini arıyorum. Bende gerçekten küçük bir mucize yaratmıştı. Yazısı burada...

Clinique Pep-Start Peeling: Yazısını burada yazdığım bu peeling temizleyici, hassas ciltler için bence günlük kullanıma uygun değil ama haftalık temizlik için gayet güzeldi. 

Sephora Makyaj Temizleme Sütü: Bu ürünü bana Zeynuş vermişti, uzun süre boyunca sadece seyahatlerimde kullandım. Makyajın kabasını güzel temizliyor, göz çevremi de yakmadı. Genellikle makyaj temizleme mendillerine dökerek kullandım, bu şekilde mendillerin etkisini de arttırdı. Sadece kokusu biraz tuhaftı. 

Yazarken fark ettim de, bu yazı yine aşırı uzun olacak gibi. Dolayısıyla ikiye böleceğim. Böylece okuması umarım daha kolay olur. 

Sevgilerimle... 

6 yorum:

  1. Oooh kahvemi aldım okudum valla, keşke daha uzun yazsaydın, daha kahvem bitmemişti :))) Makyaj temizleme sütlerini makyaj temizleme mendiline dökmek genius bir fikirmiş! Ben de öyle yapayım :)) LPT ballı el sabununu alayım ben de bak, iyice merak ettim :) Senden sonra ballı ürünlere karşı algım açıldı, ilgim arttı! Bu arada, bana yolladığın Fructis maskeyi bitirdim, gerçekten baya başarılı bir ürünmüş... çok teşekkürler yeniden! İKinci kısmı bekliyorum! Öperim!

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bi dolu ürün bitmiş, gelsin yeniler:)

    YanıtlaSil
  3. Başak'cım okuduğun için çook teşekkürler... Bu yazıları yazmak bayaca zahmetli oluyor ve okunduğunda aşırı mutlu oluyorum.
    Seyahatlerde fazla ürün taşımayı sevmediğimden, sütü mendillere dökmeye başladım ve cidden baya iş görüyor :) LPM sabunu muhakkak deneyin ya aşırı güzel! Evde bir şişem kaldı, ilk fırsatta stoklamam gerek :) Ve bal kokan her ürün bence aşırı güzel, öyle olmalı :)
    Fructis maskedden daha çok saçıma iyi gelen bir maske kullanmadım henüz ve senin de beğenmene çok sevindim. Keşke hem cf olsaydı hem de ülkemizde satılsaydı.
    Ben de kocaman öpüyorum <3

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel ürünler bitirmişsiniz. LRP Effaclar Duo mini boyunu ben de yeni satın aldım, 2 haftadır bölgesel kullanıyorum. Umarım bende de güzel etkileri olur. Sanırım ufak bir kusturma dönemi oldu ama henüz iyi etkilerini göremedim :(
    Aralarında denemek istediğim ürünler var. Yazının devamını da merakla bekliyorum ♥

    YanıtlaSil
  5. Bol bol bitenler yazısı gelebilir, en keyifle okuduğum yazılardan ♥ Merak edip denemek istediğim ürünler var, LRP Effaclar Duo'yu ise 2 hafta önce bölgesel olarak kullanmaya başladım. Şimdilik güzel anlamda etkilerini göremedim ama sabırla devam ediyorum, umarım ben de severim :)
    LPM sıvı sabunlarını uzun zamandır kullanmıyorum, Akdeniz Balı çeşidini çok merak ettim gördüğümde ben de alıp deneyeceğim.
    Çok sevgiler ve mutlu haftalar ♥♥

    YanıtlaSil