Nars Velvet Matte Lip Pencil - Dolce Vita

Temmuz 15, 2019 5 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün de, sevdiğim Nars ürünlerini anlatmaya devam ediyorum. Uzun süredir kullandığım ve bitmesin diye adeta gözünün içine baktığım Nars Velvet Matte Lip Pencil, Dolce Vita rengi nihayet blogun konuğu oldu. 

Nars Velvet Matte Lip Pencil

Nars Velvet Matte Lip Pencil, kadifemsi mat kalem rujlar olarak tanımlanıyorlar. Bu rujlar, dudaklarda kadifemsi mat bir bitiş sağlarken, aynı zamanda dudakları nemlendirmeyi vaadediyorlar. Jumbo kalem şeklindeki tasarımları sayesinde hem ruj hem de dudak kalemi olarak kullanılabilip, diğer rujlarla da kombinlenebiliyorlar. 29 farklı renk seçeneği olan bu ruj serisinin bendeki rengi, Dolce Vita ve tüm yorumlarımı bu renk üzerinden yapacağım. 

Nars Velvet Matte Lip Pencil

Nars Velvet Matte Lip Pencil, Dolce Vita; marka tarafından çilek pembesi olarak tanımlanıyor. Kendi pigmenti olmayan bir yüzeye swatchlandığında ben, bu tanıma katılıyorum ancak, bence Dolce Vita herkesin dudak rengine göre farklı görünüyor. Rujun yapısının bu renkle birleşmesi sonucunda da, herkesin kendi dudak rengiymiş gibi doğal ama sofistike bir sonuç veriyor

Nars Velvet Matte Lip Pencil

Dolce Vita, oldukça yumuşak yapılı, dudaklarda çok ince ve konforlu his bırakan bir formüle sahip... Markanın iddia ettiği gibi, kadife matlığında bir bitişi var. Çok kolay sürülüyor ve rengini dudaklarıma tam olarak veriyor; parça parça, yamalı durmuyor. Dudaklarımı asla kurutmuyor ve ince yapısı sayesinde varlığını hissetmiyorum. Uygularken başka bir dudak kalemi kullanma ihtiyacı duymuyorum, dudak kenarlarımdan dağılmıyor. Silinirken homojen bir şekilde dudaklarımdan kaybolup çirkin bir görüntü oluşturmuyor. Sabitlenen bir ruj değil fakat, bir şey yemediğim sürece bende kalıcılığını koruyor

Nars Velvet Matte Lip Pencil

Nars Velvet Matte Lip Pencil, Dolce Vita'yı renginin doğallığı sayesinde hemen her makyajımda kullanabiliyorum. Günlük hafif makyajlara da, gece makyajlarına da uyum sağlıyor ve makyajsız günlerimde de yüzüme doğal bir renk katmak için kullandığımda şahane duruyor. Bu ruj, dudaklarımı ısırmışım ve kızarmışlar gibi göründüğü için asla abartılı bir sonuç vermiyor ama kendini de gösteriyor

Nars Velvet Matte Lip Pencil
Nars Velvet Matte Lip Pencil

Dolce Vita kalem ruj, asansörlü bir ambalaja sahip değil; kalemtraşla açmanız gerekiyor. Bence rujun en sıkıntılı tarafı da bu, çünkü bu ruju açmak için Nars'ın kendi kalemtraşını kullanmanız gerekli... Başka kalemtraşlarla da açabilirsiniz, uyumlu olan bir çok kalemtraş var ancak; Nars kalemtraş hariç diğerleri ruju çok fazla açtıklarından ürün ziyan oluyor. Bu kadar pahalı bir ruju sıradan bir kalemtraşla çok hızlı tüketebilirsiniz. Ben seneler evvel Nars kalemtraşı çok uygun bir fiyata almıştım ama şu anda onun fiyatı bile almış başını gitmiş görünüyor. Her bir açışımda ruju ortalama 3 kez kullanabiliyorum


2.4 gr ürün içeren Nars Velvet Matte Lip Pencil, Dolce Vita'nın 24 ay kullanım ömrü var. Silikon ve iki çeşit paraben ihtiva ediyor. Yeni üretimlerine Nars sanırım bht de eklemiş. Burada şunu da eklemeliyim ki, Nars'ın bu kalem rujlarının hepsinin yapısı aynı değil. Bu serideki her renk, Dolce Vita gibi konforlu ya da opak sonuç vermeyebiliyor. Dolayısıyla, başka renklerini almak isterseniz denemeden almamanızı öneririm. Ben, çok heveslenmeme rağmen Dragon Girl'ün yapısını sevmedim mesela. Zeynuş da, Do Me Baby'nin yapısının Dolce Vita'dan farklı olduğunu söylüyor. Sanırım, formülasyonları renklere göre değiştirmişler ya da aynı formülasyon her renkte aynı sonucu vermemiş. Bu arada, Dolce Vita'nın klasik ruj ve lip gloss versiyonları ve aynı renkte allığı da var. 

Nars Velvet Matte Lip Pencil

Nars Velvet Matte Lip Pencil, Dolce Vita rengini, serideki diğer rujları, tüm Nars ürünlerini Sephoralardan, Nars mağazalarından ve Makyaj Trendi'nden bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle... 

5 yorum:

  1. Çok açıklayıcı bir yazı ellerinize sağlık ��

    YanıtlaSil
  2. Dolce Vita'nın klasik serideki ruju benim kullanıp bitirebildiğim ender rujlardandır; ama onun rengi, kalemine göre sanki bir tık daha küllü ve doğala yakın. Ve fakat kalem versiyonun rengi sende efsane durmuş! Ben bu renk dudaklara bayılıyorum resmen! Şu bendeki Maybelline 130 Self-starter da buna benziyor, bak şimdi aydınlandım :))) Güle güle kullan şekercim, öperim çoook!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolce Vita'nın klasik serideki rujunu ben de çok istiyorum ama fiyatı yüzünden elim gitmiyor. Bu kalem versiyonu da bitti bitecek diye yastayım. Tam kızarmış dudak görüntüsü veriyor.
      Çok teşekkür ederim bebişim, bende duruşunu beğenmene de sevindim! Sana da aşırılı yakışır. Öpüyorum kocaman <3

      Sil
  3. Blana cim nars rujun rengi beni benden aldı çok güzelmiş 😊

    YanıtlaSil