Uriage Xemose Gentle Cleansing Syndet

Temmuz 01, 2019 2 Comments A+ a-

Merhaba... 

Bu haftayı temizleyicilere ayırmaya karar verdim. Uzun süredir memnun kalarak kullandığım yüz temizleme ürünlerini blogda yazmaya niyetleniyor ama bir türlü harekete geçemiyordum. Bugün yaklaşık 7-8 aydır kullandığım ve çok memnun kaldığım temel bir temizleme ürününden bahsetmek istiyorum. Uriage Xemose Gentle Cleansing Syndet, sadece markaya güvenerek, hakkında hiç bir fikrim olmadan satın aldığım ve bittiğinde hiç düşünmeden yenisini sipariş edeceğim harika bir temizleme jeli... 

Uriage yüz temizleme jeli

Uriage Xemose Gentle Cleansing Syndet, çok kuru ve atopik ciltler için özel olarak üretilmiş, içeriğindeki Uriage termal su ile cildi sakinleştirerek nazikçe temizlemeyi vaadeden bir ürün... Cildi temizlemeyi, sakinleştimeyi ve klasik temizleyicilerin, klorlu çeşme sularının yarattığı kuruluk ve gerginlikten korumayı hedefliyor. Yüz ve vücut kullanımı için uygun olan bu temizleyiciyi ihtiyaç kadar alıp köpürterek cilde uygulayıp bol su ile durulamamız öneriliyor. Günlük kullanıma uygun...

Uriage yüz temizleme jeli

Uriage Xemose Gentle Cleansing Syndet; beyaz renkli bir losyon kıvamında, neredeyse kokusuz, yüz temizleme jelleri ile temizleme kremleri arası bir ürün... Suyla birleştiğinde köpürüyor ancak, uygularken temizleme jelinden çok, cildinize kremsi bir ürün kullanıyormuşsunuz etkisi veriyor. Cilt yüzeyinden çok kolay arınıyor. Cildi asla kurutmuyor, gerginleştirmiyor ve vaadini gerçekleştirerek suyun sebep olduğu hassasiyetten koruyor. Yüzünüzü çeşme suyuyla her yıkadığınızda cildiniz kuruyup kızarıyorsa, bu temizleyiciyi çok sevebilirsiniz. 

Uriage yüz temizleme jeli

Ben, Uriage temizleyiciyi sadece yüzüm için kullanıyorum. Açıkçası bu kadar sevdiğim bir formülü vücudumda kullanarak hızlı bitirmeye kıyamadım. Genellikle duş rafımda tuttuğum bu ürünü (çünkü cildim en çok duşta gerilip kızarıyor), bazen makyajsız cildime bazen de makyajımı temizledikten sonra kalan kalıntıları temizlemek için kullandım. Bir pompa ürün benim tüm yüzüme ve boynuma yetiyor. Islak cildime, elime aldığım yeterince ürünü dairesel hareketlerle masaj yaparak uyguluyorum ve duruluyorum. Gözlerimi yakmıyor, kaşındırmıyor. Benim gibi atopiye eğilimli çok kuru ve kuru ciltler için şahane olduğunu düşünüyorum. Durularken, sanki yüzümden bir temizleme losyonu arındırıyor gibi yumuşacık hissediyorum. Temizleme kremleri gibi, yüzümde  tabakamsı, yoğun bir his bırakmıyor ama klasik temizleme jelleri gibi gıcır gıcır arınmış da hissettirmiyor. Cildim ferah, temizlenmiş ama yumuşacık kalıyor; tıpkı normalde de olmasını istediğim gibi. 

Uriage yüz temizleme jeli

Uriage Xemose Gentle Cleansing Syndet, yüzümdeki nemlendirici artıklarını ve günlük kiri nazikçe temizlerken; makyajlı günlerimde makyaj temizliği sonrası cildimde kalan kalıntıları da çok iyi arındırıyor. Tek kat ve az maskara, çok hafif bir renkli nemlendirici ile günü geçirmişsem tek başına kullanarak da cildimi tamamen temizleyebiliyorum (bu durumda yüzümü Uriage ile iki kez yıkıyorum). Bunun dışında, ürünün makyaj temizleme vaadi yok; ben zaten senelerdir çift temizleme yaptığım için bu tarz ürünlerden böyle bir beklentim de olmuyor. 
400 ml pompalı, ışık geçirmeyen bir ambalajda satılan Uriage Xemose Gentle Cleansing Syndet açıldıktan sonra 9 ay kullanım ömrüne sahip... Su bazlı bu temizleyici, köpürtücü madde olarak magnesium laureth sulfate içeriyor. Bu madde, nazik ve ciltte irritasyona sebep olmayan, özellikle hassas cilde sahip kişiler için formüle edilen ürünlerde kullanılan bir içerik... Hipoalerjenik olan bu temizleyici mineral yağ, etil alkol, sabun, parfüm, sls, als, sles, paraben ve bht içermiyor

Uriage yüz temizleme jeli

Atopik, kuru, çok kuru, yıpranmış ve pullanma sorunu yaşayan, kızaran, hassas tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun Uriage Xemose Gentle Cleansing Syndet gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim, çok memnun kaldığım bir temizleyici... Kocaman gramajı ile oldukça da bereketli ve hem sabah hem akşam cilt temizliği için çok konforlu bir yapısı var. Uriage markasını eczanelerde ve dermokozmetik ürün satan online sitelerde bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle... 

2 yorum:

  1. Gerçekten tam kuru cilt rüyası bir temizleyiciymiş. Senin bana yaptığın testerı (daha doğrusu seyahat boyunu :)) tatile saklıyordum ama dayanamayıp bir deneyeceğim galiba :))) Bu haftayı çok seveceğim gibi, zira bir kaç cilt temizleme ürünü alternatifi bakıyordum ben de! Güle güle kullan şekercim, çok öpüyorum seni!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uriage'i gerçekten çok beğendim Başak'cım, hatta son zamanlarda keşfettiğim en iyi temizleme ürünü olduğunu düşünüyorum. Senin de beğeneceğini tahmin ediyorum (el birleştirmeli dua emojisi) :D Yakın zamanda denersen yorumunu hemen yaz, merakla bekliyorum :))
      Bu haftanın işe yarayacak olmasına çok sevindim! Umarım senin listene de iyi alternatifler ekleyebilirim :)
      Çok teşekkür ederim canımcım, kocaman öpüyorum <3

      Sil